Προς το περιεχόμενο

υποκατάστατο ζάχαρης


zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχουν υποκατάστατα ζάχαρης (π.χ. Στέβια) με τα οποία να μπορεί κάποιος να παρασκευάζει γλυκά;

Επεξ/σία από zoranb
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εάν η Στέβια είναι η ασφαλέστερη όμως, τότε Στέβια! Άραγε να υπάρχει σε μορφή άχνης ή κόκκων ζάχαρης;

Επεξ/σία από zoranb
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 ώρες πριν, zoranb είπε

Εάν η Στέβια είναι η ασφαλέστερη όμως, τότε Στέβια! Άραγε να υπάρχει σε μορφή άχνης ή κόκκων ζάχαρης;

Σε σκονη υπαρχει στα σμαρκετς η βιολογικα. Επισης σε υγρο. Εχω δει σε καφε πελατες να εχουν μαζι τους  υγρο σε μπουκαλακι. Υπαρχει φυσικη και τεχνητη.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Κουραμπιέδες θα φτιάξεις;

Cheesecake, Μελομακάρονα, Μουστοκούλουρα!

1 ώρα πριν, ELTASSOS είπε

Υπαρχει φυσικη και τεχνητη.

Τεχνητή;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η στέβια απαγορεύεται να ψηθεί (νομίζω να φτάσει πάνω απο τους 90 βαθμούς). Το καλύτερο υποκατάστατο είναι η μαλτιτόλη. Αν θες για να φτιάξεις γλυκά για το σπίτι σου το πιο υγιεινό είναι το μέλι ή η αγάβη.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η μαλτιτολη ειναι το μοναδικο υποκαταστατο που διατηρει τις ιδιες γευστικες αλλα και ''φυσικες'' ιδιοτητες με την ζαχαρη στην ζαχαροπλαστικη.Φυσικα και αυτη εχει τα θεματα της γιατι προκαλει διαρροια σε σχετικα υψηλη καταναλωση και δεν ειναι απολυτα ασφαλης για διαβητικους.

Επεξ/σία από Shadows
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ενδιαφέρον άρθρο σχετικά με τα υποκατάστατα της ζάχαρης με τα συν και τα πλην τους.

https://www.dietdoctor.com/low-carb/keto/sweeteners#monkfruit

Λέει και για κάποια καινούρια υποκατάστατα(bocha sweet πχ) τα οποία είναι αρκετά γνωστά σε συνταγές στο youtube(αμερικάνικες συνήθως), που όμως δεν τα βρίσκω στην ελληνική αγορά διότι είναι καινούρια και δεν έχουν αδειοδοτηθεί μάλλον στην Ευρώπη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το μεγαλυτερο προβλημα με τα γλυκαντικα με εξαιρεση την μαλτιτολη δεν ειναι μονο  οτι χανουν την γλυκια τους γευση με το ψησιμο,αλλα οτι δεν μπορουν να αφυδατωσουν το μειγμα ενος γλυκου πχ κεικ και θα πρεπει να γινει χρηση αλλου συστατικου με αυτη την ιδιοτητα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ομολογώ πως εντυπωσιάστηκα με τις γνώσεις σας παιδιά! Και δεν το περίμενα πως θα υπήρχαν τόσα πολλά γλυκαντικά... αυτό που με προβληματίζει είναι πόσο ασφαλή είναι όλα αυτά κ εάν επιρρεάζουν διάφορους δείκτες της υγείας μας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 χρόνο αργότερα...

Επαναφέρω το θέμα καθώς τελευταία προσπαθώ στον καφέ να αντικαταστήσω την ζάχαρη. Η Στέβια σε σκόνη περιέχει ποσότητες ερυθριτόλης, που είναι φυτικό προιόν καλαμποκιού. Τί γνωρίζετε γι αυτή την ουσία; Σύμφωνα με τον FDA δεν είναι καρκινογόνος, αλλά μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα, κράμπες, αέρια και σε μικρότερο βαθμό διάρροια. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...