Προς το περιεχόμενο

Nook Color, tablet PC με οθόνη αφής LCD, Android 2.1 και στόχο τα ebooks


eAnagnostis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η Barnes & Noble ανακοίνωσε στη Νέα Υόρκη, σε συνέχεια των διαρροών που προετοίμαζαν το έδαφος, το Nook Color. Το παρουσίασε ως "reader's tablet", μια ταμπλέτα για τον αναγνώστη και απέφυγε την ορολογία tablet PC. Το Nook Color έχει οθόνη αφής 7 ιντσών και σε αντίθεση με τους ηλεκτρονικούς αναγνώστες Nook, δεν είναι οθόνη ηλεκτρονικού χαρτιού αλλά η τελευταία γενιά οθονών LCD της LG με την ονομασία VividView (ανάλυση 1,024x600 pixel στα 169 ppi και περισσότερα από 16 εκατομμύρια χρώματα). Επίσης, το λειτουργικό του είναι Android 2.1 (με την προοπτική να αναβαθμιστεί σε 2.2 το 2011) που δίνει τη δυνατότητα για σερφάρισμα στο internet με browser χωρίς flash (θα υποστηρίζεται με το Android 2.2) ενώ υποστηρίζει αναπαραγωγή ήχου και βίντεο καθώς και κάποια βασικά παιχνίδια χωρίς να μπορεί να τρέξει τις εφαρμογές του Android Market. Η Barnes & Noble ανακοίνωσε το δικό της κατάστημα με Android εφαρμογές για το Nook και έκανε κάλεσμα στους προγραμματιστές. Ο επεξεργαστής είναι ARM Cortex A8 στα 800 MHz της Texas Instruments

 

Υπάρχει ενσωματωμένο Wi-Fi, ενώ δεν ανακοινώθηκαν κάποια σχέδια για μοντέλο 3G. To βάρος του Nook Color είναι 448 γραμμάρια. Έχει εσωτερική μνήμη 8GB, επεκτάσιμη με θύρα microSD. Υποστηρίζει αρχεία PDF, ePub αλλά και αρχεία Word, Excel, PowerPoint χρησιμοποιώντας το προεγκατεστημένο λογισμικό Quickoffice. Υποστηρίζονται επίσης τα αρχεία εικόνας JPG, PNG, GIF και BMP που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως wallpaper.

 

Η χρήση οθόνης LCD σημαίνει αντίστοιχη διάρκεια μπαταρίας και στο Nook Color η μπαταρία διαρκεί 8 ώρες "συνεχούς διαβάσματος" (δηλαδή με κλειστό Wi-Fi, χωρίς αναπαραγωγή ήχου ή βίντεο). Για να αντιμετωπιστεί η αντανάκλαση (glare) που έχουν οι οθόνες LCD, καθώς και για να περιοριστεί το φως που εκπέμπεται πίσω από την οθόνη, έχει χρησιμοποιηθεί ειδική μεμβράνη.

 

Η τιμή του Nook Color είναι στα $249 ή 180 ευρώ και η διάθεσή του στις ΗΠΑ θα ξεκινήσει στις 19 Νοεμβρίου στα site και τα καταστήματα Barnes & Noble stores, Best Buy, Wal-Mart και Books-A-Million. Δεν ανακοινώθηκαν σχέδια για τη διάθεσή του στο εξωτερικό.

 

Source.png Πηγή: Ηλεκτρονικός Αναγνώστης

post-163663-12906313339_thumb.jpg

Επεξ/σία από e-anagnostis
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

πολυ καλη η τιμη του αλλα με συμβατικη tft οθονη και διαρκεια μπαταριας 8ωρες δεν ειναι ακριβως e-book reader αλλα tablet που μοιαζει με e-book reader

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πολυ καλη η τιμη του αλλα με συμβατικη tft οθονη και διαρκεια μπαταριας 8ωρες δεν ειναι ακριβως e-book reader αλλα tablet που μοιαζει με e-book reader

 

Συμφωνώ απόλυτα, αλλά πάνω δεν μπορούσα να σχολιάσω (στο blog τα λέω πιο ελεύθερα). Η πλάκα είναι ότι όταν έβγαλαν τον ηλεκτρονικό αναγνώστη Nook μας έλεγαν πόσο σημαντικό είναι το ηλεκτρονικό χαρτί (και πράγματι είναι!), αλλά τώρα λένε ότι εντάξει, υπερβολές, και η LCD μια χαρά είναι - είναι δηλώσεις από Barnes & Noble αυτά που λέω.

 

Πάντως, σκόραραν άσχημα, γιατί πρόλαβαν το Amazon και μπήκαν σε μια νέα αγορά. Στόχος, ανάγνωση εφημερίδων, περιοδικών, παιδικών ebooks.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

απο την στιγμη που δεν μπορει να τρεξει τις εφαρμογες του Android Market αυτοματα κατατασεται σε μια περιεργη θεση στην αγορα χωρις ιδιαιτερο νοημα κατα την γνωμη μου εστω και σε τοσο ανταγωνιστικη τιμη (η οποια ισως να μην ειναι τοσο ανταγωνιστικη αν συνειδητοποιησει καποιος οτι μιλαμε για 7αρα tft)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα έλεγα ότι είναι σαν τις ταμπλέτες της Archos, αλλά με μια μεγάλη διαφορά: τη φοβερή ώθηση που του δίνει το Barnes & Noble! Που σημαίνει και μάρκετινγκ, αλλά και ΠΟΛΥ περιεχόμενο, που κάνει μεγάλη διαφορά.

 

Δεν ξέρω αν το συνειδητοποιούμε στην Ελλάδα, αλλά στις ΗΠΑ Barnes & Noble σημαίνει τη μεγαλύτερη αλυσίδα "τούβλινων" βιβλιοπωλείων, με παρουσία σε όλες τις πολιτείες και σε πολλά campus πανεπιστημίων. Και έχουν φροντίσει να έχουν παντού στα βιβλιοπωλεία τους ειδικούς χώρους για Nook, με δωρεάν WiFi, με κατέβασμα βιβλίων για ανάγνωση μέσα στο βιβλιοπωλείο. Και, όπως διαβάζω, θα ρίξουν το βάρος τους στο Nook Color.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στην αρχή ήμουν αρκετά ενθουσιασμένος για την είδηση αλλά μετά είδα τα χαρακτηριστικά του και δεν μπορώ να πω ότι με τράβηξε. Για αρχή δεν είναι ούτε για αστείο E-reader, tablet είναι στην μισή τιμή του ipad με τις μισές δυνατότητες. Το λογισμικό από ότι είδα είναι τρομερά αργό, όσο υπομονή και να έχεις θα την χάσεις στο τέλος. Επίσης η μπαταρία στην καλύτερη των περιπτώσεων κρατεί μόλις 8 ώρες και αυτό μόνο για διάβασμα. Η συσκευή χωρίς androidmarket είναι μεγάλο fail.

 

Τέλος και χειρότερο από όλα είναι LCD οθόνη όπου είναι το MEGA DUPER HYPER FAIL. Εάν ήθελα να έχω lcd οθόνη θα πήγαινα στο ipad. Ποιος από τα σαΐνια εκεί τους είπε ότι ο κόσμος θέλει να διαβάζει βιβλία σε lcd οθόνη??? Εγώ τουλάχιστον μετά από 1-2 ώρες που διαβάζω κάτι στην οθόνη ζαλίζομαι. Προσοχή δεν λέω ένα email ένα απλό κείμενο κτλ. αλλά ολόκληρο βιβλίο η περιοδικό. Όπως και να έχει η συσκευή είναι σε καλή τιμή αλλά με λάθος χαρακτηριστικά. Δώστε στον λαό color E-ink.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν είναι πάντως ακριβώς εντυπωσιασμός. Γιατί για εφημερίδες, περιοδικά (π.χ. National Geographic, που το δείχνουν και στα βίντεο), αλλά και παιδικά βιβλία η LCD οθόνη με το χρώμα και το βίντεο έχει πλεονεκτήματα απέναντι στο ηλεκτρονικό χαρτί. Αν δείτε, όσοι έχουν τέτοιο περιεχόμενο στόχευαν πιο πολύ στο iPad παρά στο Kindle ή το Nook. Για εκτενή άρθρα θα κουράζει είναι η αλήθεια, αλλά στόχος τους είναι να πάρουν το κομμάτι εκείνο του κοινού που ενδιαφέρεται για ανάγνωση, βασική επεξεργασία κειμένου, ίντερνετ, χωρίς πολλές έξτρα εφαρμογές απαραίτητα.

 

Το μεγάλο κόλπο εδώ είναι η τιμή. Γιατί στα μισά λεφτά από το iPad έχουν λόγους να το σκέφτεσαι, πολλούς λόγους! Επίσης, είναι πλήγμα για το Samsung Galaxy Tab, που έχει τις ίδιες ίντσες, αλλά κάνει $600.

 

Τέλος, λόγω της δύναμης της Barnes & Noble, μπορεί να δημιουργηθεί μια δεξαμενή με αρκετές εφαρμογές.

 

Έχει δηλαδή προοπτικές, απλά δεν είναι ηλεκτρονικός αναγνώστης, όπως προσπαθεί να μας πείσει η Barnes & Noble και όπως υποδηλώνει το όνομα Nook.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

για μενα επανασταση στον χωρο θα ηταν μια συσκευη με

 

εγχρωμο e-ink με touch οθονη multitouch

γυρω στις 7-8 ιντσες με χαμηλο βαρος

full andoid με γρηγορη αποκρισημοτητα

full web experience

αυτονομια μπαταριας τουλαχιστον 15 μερες με wifi

δυνατοτητα επεκτασης χωρητικοτητας μεσω καρτων μνημης

κανονικες επαναφορτιζομενες μπαταριες που να μπορει να αντικαταστησει ο αγοραστης

συμβατοτητα με ολα τα φορμα drm και μη

δυνατοτητα αντiγραφης των μη drm βιβλιων σε αλλες συσκευες ασυρματα

κοστος γυρω στα 200€

 

ναι ξερω θα αλλαξω απειρες φορες πλευρο μεχρι να δουμε κατι τετοιο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απ' όλα αυτά που λες το πιο δύσκολο είναι η τιμή. Υπάρχουν οθόνες, όπως η Mirasol και Pixel Qi, που θα τα κατάφερναν αυτά και βγαίνουν κάπου το 2011, αλλά η τιμή δε θα είναι με τίποτα τόσο χαμηλή. Άσε που από τις επιδείξεις μέχρι την παραγωγή συχνά η απόσταση είναι μακρύτερη απ' όσο ισχυρίζονται οι εταιρείες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όντως το e-ink είναι πιο ξεκούραστο αλλά δε χωράει αμφιβολία ότι διάβασμα γίνεται και στις LCD, εκτός και αν τόσα χρόνια είχαμε όλοι οθόνες e-ink στα PC, laptop, net-book, τώρα και στα tablet και δε το είχαμε πάρει πρέφα. :P Αστειάκι.. αλλά και σοβαρό. Απ'την εμπειρία διαβάσματος σε HTC Desire - με κατάλληλο συνδυασμό φωτεινότητας οθόνης και περιβάλλοντος, κατάλληλη γραμματοσειρά, χρωματισμό και background κάνεις τη δουλειά σου και μάλιστα μια χαρά και σχετικά ξεκούραστα, βοηθάει και η αντίθεση της amoled. Όταν έρθουν πιο ξεκούραστες οθόνες με το καλό, αυτοί που τα θέλουν όλα σε μια συσκευή (σαν και μένα) θα τις τιμήσουν, το γεγονός ότι αυτή η κατηγορία υπάρχει φαίνεται από τη δυναμική των tablet (αλλά και των smart-phones) τα οποία σαρώνουν και πού είστε ακόμα.

 

 

Για το Nook τώρα, αν έχει multitouch που πιστεύω πως έχει, όταν πάρει το android 2.2 και όταν γίνει root για να παίρνει εκτός από το market και διάφορα άλλα θα είναι ένα καλό budget ταμπλετοαναγνωστήρι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι, ΟΚ, δεν είχαμε ηλεκτρονικό χαρτί στους υπολογιστές κλπ, αλλά γι' αυτό ίσως τόσο λίγοι διάβαζαν βιβλία στους υπολογιστές...

 

Η ιδέα με το Nook Color δεν είναι πάντως να πιάσουν γενικώς την ανάγνωση βιβλίων, αλλά να πουλήσουν που θέλουν περιεχόμενο με χρώμα και βίντεο, παιδικά βιβλία, περιοδικά κλπ. Αν δεις και το βίντεο της παρουσίασης, η μεγάλη έμφαση δίνεται σε αυτό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βιβλία δε διαβάζουμε αλλά διαβάζουμε και μάλιστα πολύ, εδώ και πολλά χρόνια - βλέπε σερφάρισμα. Για παράδειγμα το insomnia το διαβάζουμε και να πω την αλήθεια βρίσκω την LCD μου ενοχλητική έτσι μεγάλη και λαμπερή που είναι, πολύ πιο ενοχλητική από τη μικρή οθόνη του HTC Desire. Την έχω συνηθίσει αλλά τώρα που το πρόσεξα κάτι θα γίνει..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βέβαια, το διαβάζουμε το insomnia, και στον υπολογιστή γενικώς διαβάζουμε από πολύ νωρίς, αλλά το βιβλίο δεν είναι το ίδιο. Προσωπικά, εκτενή άρθρα από ίντερνετ τα διαβάζω στον ηλεκτρονικό αναγνώστη, κ βέβαια τα βιβλία.

 

Απλά, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει η συσκευή, σαν αυτήν που περιέγραψε ο million_voices, που να τα συνδυάζει όλα, και αναγνωσιμότητα και χρώμα και βίντεο. Οπότε, υπάρχει χώρος για εξειδικευμένα προϊόντα, ταμπλέτες ή ηλεκτρονικούς αναγνώστες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

προσωπικα φορουμ και κειμενα στο pc διαβαζω στα πολυ πεταχτα και αν κατι ειναι εκτενες θα το τυπωσω για να το διαβασω

 

οποτε και με ασπρομαυρη e-ink ειμαι ενταξει,after all βιβλια θελω να διαβαζω και αν μπορω στα γρηγορα να τσεκαρω κατι στο net ειμαι οκ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...