Προς το περιεχόμενο

Η NVIDIA εισέρχεται στην αγορά επεξεργαστών


dimitris2006

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η NVIDIA ετοιμάζεται να εισέλθει στην αγορά των επεξεργαστών καθώς ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει επεξεργαστές τεχνολογίας ARM ειδικά σχεδιασμένους για οικιακούς υπολογιστές, servers αλλά και για supercomputers. Αυτό σημαίνει ότι η NVIDIA πρόκειται να αντιμετωπίσει κατά μέτωπο την AMD, την Intel αλλά και την IBM.

 

Η νέα αυτή γενιά επεξεργαστών θα συνδυάζει την CPU αλλά και την GPU στο ίδιο chip. Αυτό πρακτικά συνεπάγεται χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας αλλά και αυξημένες επιδόσεις που μπορεί να φτάσουν μέχρι και το +20% υπό προϋποθέσεις. Επίσης, οι CPU της NVIDIA θα βασίζονται στον ARM Cortex A15, ο οποίος θα ενσωματωθεί σε μελλοντικές φορητές συσκευές της σειράς Tegra.

 

Η είδηση έρχεται αμέσως μετά την ανακοίνωση της Microsoft, ότι η επόμενη γενιά των Windows θα υποστηρίζει και τους επεξεργαστές τεχνολογίας ARM, τους οποίους βλέπουμε μέχρι τώρα σε υπολογιστές tablets αλλά και σε smartphones.

 

Link.png Site: neowin.net

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εμ,είδε οτι δεν έπαιρνε..!!Η amd με το fusion,η intel να κάνει προσπάθειες με larabee και τις ενσωματωμένες κάρτες γραφικών.Και αυτά είναι μόνο η αρχή.Προβλέπω, οι 3 μεγάλες εταιρίες που θα πουλούν τα βασικά εξαρτήματα για ένα pc θα είναι οι εξής:

Amd,Intel,Nvidia

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

.Προβλέπω, οι 3 μεγάλες εταιρίες που θα πουλούν τα βασικά εξαρτήματα για ένα pc θα είναι οι εξής:

Amd,Intel,Nvidia

Γιατι εχω την εντυπωση οτι αυτο γινεται εδω και αρκετα χρονια

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν τελικά με αυτό τον τρόπο απαλλαγούμε από τα ογκώδες/ενεργοβόρα σημερινά pc χωρίς να χάσουμε σε επιδώσεις και να πληρώσουμε τα μαλλιά της κεφαλής μας τότε αυτό θα είναι ένα καλό βήμα μπροστά!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σιγά που πεθαίνει η x86. Η Nvidia θα βγάλει ARM επεξεργαστές και κάτι τρέχει στα γύφτικα. Αν δεν κάνει κίνηση η Intel δεν πρόκειται να πεθάνει η x86 δυστυχώς. Και το γεγονός ότι θα έχουμε ενσωματωμένες CPU + GPU δεν σημαίνει αυτόματα φθηνότερες τιμές. Σίγουρα πάντως είναι ένα βήμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η nvidia πάει σε ARM θέλοντας και μη μιας και σε x86 δεν καμία ελπίδα (λόγω της κυριαρχίας intel καθώς και των πιέσεων που δέχεται από αυτήν)

Το σημαντικό όμως είναι ότι είναι μια κίνηση που κατά πάσα πιθανότητα θα έχει μέλλον λόγω των windows 8 που θα τρέχει σε ARM...και μη ξεχνάμε το segment των mobile/ ultra portable devices βασισμένες σε ARM που όλο και μεγαλώνει...

Επεξ/σία από natural_sgf
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το ότι τα windows θα βγουν για arm επεξεργαστές είναι πολύ σημαντικό και για να γίνει ανταγωνιστική η nvidia πιστεύω θα έχει καλές τιμές. Αν και ο καλύτερος τρόπος να μπει στην αγορά είναι να βγάλει όλα-σε-ένα-μόνιτορ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

H αρχιτεκτονική ARM δεν είναι εδώ για να εκτοπίσει την x86, αλλά για να πάρει μερίδιο της πίτας στις mainstream κατηγορίες και προς τα κάτω. Ο στόχος είναι η αγορά των κινητών, των netbooks, tablets, χαμηλού κόστους laptops κτλ. Εκεί βέβαια παίζονται και τα πολλά λεφτά, μια που τα high-end pc είναι πλέον μειοψηφία.

 

Επίσης ο λόγος που η Nvidia πάει σε ARM δεν είναι επειδή τα windows 8 θα υποστηρίζουν ARM (κάτι που γίνεται στο linux εδώ και χρόνια). Απλά, x86 έχουν δικαίωμα κατασκευής μόνο η AMD και η Intel. Η nvidia θα έπρεπε να πάρει άδεια από τις προαναφερόμενες για να κατασκευάσει x86, κάτι που φυσικά θα ήταν αδύνατο + AMD και INTEL είναι αιώνες μπροστά στη συγκεκριμένη αρχιτεκτονική. Οπότε, η Nvidia για να μη χάσει κομμάτι από την πίτα πηγαίνει σε παραγωγή CPU + GPU. Της εύχομαι πραγματικά καλή τύχη (ο ανταγωνισμός μόνο καλό κάνει), αλλά ο χώρος των cpu είναι άγνωστη περιοχή για την Nvidia και το έργο της θα είναι δύσκολο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ἁργησε αλλά το κατάλαβε. Αν δεν το έκανε αργά ή γρήγορα θα συνθλιβόταν από την AMD και την Intel. Πιστεύω πως είναι καλό για τους καταναλωτές γιατί όσο περισσότεροι προμηθευτές τόσο μεγαλύτερος ανταγωνισμός. Και η Nvidia είναι η μόνη που μπορεί να κοντράρει τα δύο μεγαθήρια. Ωστόσο μετά την ανακοίνωση της Microsoft για την υποστήριξη ARM προβλέπω πως για πρώτη φορά θα σταματήσει το μονοπόλιο των αμερικανικών εταιρειών στο χώρο των επεξεργαστών για PCs. Πραγματικά δεν βλέπω το λόγο για τον οποίο δεν θα προσπαθήσουν να φάνε ένα κομάτι της πίτας γιαπωνέζοι, κορεάτες και λοιποί "κίτρινοι". Νομίζω πως ήρθε η ώρα τους να μπουν στην συγκεκριμένη αγορά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...