Προς το περιεχόμενο

Παράξενο πρόβλημα με εκκίνηση του υπολογιστή.

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχώ ένα παράξενο πρόβλημα εδώ και κανά μήνα με τo pc. Οτάν πατάω το power on και πάω να το ανοίξω ενώ πάει να κάνει εκκίνηση κανονικά, δλδ παίρνουν μπροστά οι ανεμιστήρες φαίνονται τα φώτάκια τους μετά από λίγα δεύτερα και πρωτού κάνει το ήχο για το post ο υπολογιστής σβήνει.

Αυτό το πράγμα όμως δεν το κάνει συνέχεια αλλά μια στις τρείς φορές που θα πάω να τον ανοίξω. Μια άλλη φορά είχε κάνει κάτι ακόμα πιο παράξενο ενώ πήρε αρχικά μπροστά έκαναν για δευτερόλεπτα έναν ήχο η ανεμιστήρες λες και ήταν σε εναλλασσόμενη ροή ρεύματος και μετά από λίγο φυσικά ο υπολογιστής έσβησε. Αρχικά νόμιζα ότι θα είναι το πάνελ των κουμπιών του power on αλλά αυτό δεν έχει λογική γιατί αυτά είναι σαν διακόπτες και από την στιγμή που δώσουν ρεύμα σταματάνε να πέρνουν μέρος στην διαδικασία εκκίνησης.

Ο άλλος ύποπτος το τροφοδοτικό δεν πρέπει να είναι γιατί αν ανοίξει το pc και εκκίνηση κανονικά μετά τον έχω ανοιχτό ακόμα και για μέρες και με βαριές εργασίες όπως pc game και δεν έχει κάνει ποτέ πρόβλημα.

Το pc το έχω πάνω σε ups αλλά και εκεί όχι με usb σύνδεση. Τι θα μπορούσε να δημιουργεί το πρόβλημα? Καμιά ιδέα?

Δημοσ.

To κουτί είναι ένα armor thermaltake, mobo asus P5432-e, cpu intel 8500, 4 module ram x1G, 2 dvd driver, μια sonar asus D2X κάρτα ήχου, gpu asus 285gtx και ένα coolemaster τροφοδοτικό 550

Δημοσ.

Δεν έχω αλλά αν είναι το τροφοδοτικό δεν θα είχα πρόβληματα και μετά αφού ανάψει ο υπολογιστής δλδ? Το pc μετά είναι τελείως σταθερό και μπορεί να παίζω games για ώρες χωρίς προβλήματα η ακόμα το έχω αφήσει και δύο μέρες ανοιχτό με τον επεξεργαστή να τρέχει σχεδόν στα 100% λογο boin και αυτό πάλι χωρίς πρόβλημα/

Δημοσ.

+1 για το τροφοδοτικό κι από εμένα. Δεν θυμάμαι τώρα ποια από τις τάσεις ήταν, όμως μία από αυτές -που παίρνει πιο ενεργά μέρος στο boot, νομίζω η +12V- ήταν εσφαλμένη. Η τάση αυτή δεν χρησιμοποιείται διαρκώς στην κανονική λειτουργία του μηχανήματος και γι'αυτό το πρόβλημα δεν εμφανιζόταν άπαξ και... κατόρθωνε το πισί μου να ξεκινήσει.

Ωστόσο, πριν αλλάξεις τροφοδοτικό, κάνε μία δοκιμή να αποφορτίσεις τροφοδοτικό και μνήμες -μου έχει τύχει τα ίδια συμπτώματα να οφείλονται σε στατικό.

Αποσύνδεσε το καλώδιο του τροδοδοτικού από το κουτί και πάτα 2-3 φορές το power button . Ξανασύνδεσέ το και δοκίμασε.

Επίσης θα μπορούσες , καλού κακού, να αποφορτίσεις και τις μνήμες..

Δημοσ.

Καλά δεν διαφωνώ για το τροφοδοτικό αλλά πριν προλαβουμε να το κατηγορίσουμε ας κάνει πρώτα ένα reset bios!! Διοτι οι ASUS εμφανίζουν κάτι τετοιες μαλακίες που και που.. ειδικά αν τυχον έχει κλοκάρει κιόλας

Δημοσ.

Δεν έχω κλοκάρει την μητρική. Για μένα μέχρι στιγμής τρεις είναι οι ύποπτοι. Ο πρώτος από τι διάβασα και σε άλλα forum είναι το ups και μια περίπτωση που την λένε cold boot η κάπως έτσι. Προσωρινά το έβγαλα από το ups και το έχω βάλει σε κανονική τροφοδοσία να δω πως θα πάει.

Ο δεύτερος μετά θα είναι το τροφοδοτικό αλλά πρωτού καταλήξω εκεί θα ήθελα να δω μήπως φταίει και ένα dvd που πέρασα πρόσφατα πάνω στο pc. Πάντως από προχτές έχω κάνει τέσσερα start και δεν έχει παρουσιαστεί το πρόβλημα αν και αυτό δεν λέει τπτ.

Πως θα μπορούσα να ελέγξω τις τάσεις του τροφοδοτικού αν είναι σωστές? Υπάρχει ένα πρόγραμμα της asus αλλά δεν βγάζει κάτι.

Δημοσ.

Εγώ έχω ένα τέτοιο, αξιόπιστο και πολύ χρήσιμο -σ'εμένα τουλάχιστον, που η ΔΕΗ μου καίει 2-3 τροφοδοτικά το χρόνο :cry:

Εναλλακτικά, αν και όχι το ίδιο αξιόπιστος κριτής, είναι κάποιο πρόγραμμα σαν το PC Wizzard το οποίο, μεταξύ άλλων, σου δείχνει και τις τάσεις τροφοδοσίας στο σύστημά σου.

Δημοσ.

Αυτό το μηχάνημα της thermaltake το βάζεις απλά ενδιάμεσα από το τροφοδοτικό με τις συσκευές? Πάντως μάλλον πρέπει να ήταν πρόβλημα με το ups όπως είχα πει και πριν. Το έχω βάλει σε κανονική τροφοδοσία και δεν έχει κάνει κάποιο πρόβλημα με τόσες εκκινήσεις μέχρι στιγμής. Θα ενημερώσω αργότερα αν τελικά ήταν όντος αυτό το πρόβλημα.

Δημοσ.

Εγω την προηγουμενη βδομαδα ειχα τετοιο προβλημα... δηλαδη για 2-3 μερες εσβηνε στα καλα καθουμενα ο υπολογιστης... χωρις να κανω τιποτα... (τρεχω και linux... οποτε ουτε θερμοκρασιες αναπτυσονται)

Στην αρχη τα εριξα στο ups (μιας βδομαδας κιολλας) αλλα μετα το συνεχισε και στο ρευμα απο τη μπριζα... αλλα σε μικροτερη συχνοτητα...

Το κακο ειναι οτι ειχαν καταστροφικες συνεπειες αυτα... δηλαδη μετα απο 3 μερες σταματησε να δινει σημα η mobo στην οθονη (εβαλα 2 διαφορετικες καρτες γραφικων, 2 καλωδια dvi&vga και ουτε το dvi/vga της μητρικης εδινε σημα και 3 τροφοδοτικα, reset bios) και μετα που πηρα νεα μητρικη... το τροφοδοτικο δεν εδινε σωστο ρευμα... αναβοσβηνε ο ενας ανεμιστηρας και δεν πηγαινε σημα στηνοθονη παλι.

Με το που αλλαξα τροφοδοτικο στην νεα μητρικη... ολα καλως... και οι καρτες που δοκιμαζα αλλα και τα καλωδια, δουλευουν μια χαρα.

Τωρα τι χαλασε πρωτο? Λογικα το τροφοδοτικο και πηρε μαζι και την μητρικη...

Δημοσ.

Αυτό το μηχάνημα της thermaltake το βάζεις απλά ενδιάμεσα από το τροφοδοτικό με τις συσκευές?

Αποσυνδέεις το τροφοδοτικό σου από τη μητρική και το κουμπώνεις πάνω στο 'μηχανάκι'. Μετά πατάς το power κανονικά, σα να ανοίγεις το πισί σου. Ανεμιστηρες κλπ θα πάρουν όλα μπροστά και στα led-άκια 'διαβάζεις' τι γίνεται.

Το UPS το έχεις πολύ καιρό; Πάνω από 1-1,5 χρόνο; Ενδέχεται να είναι απλά η μπαταρία του...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...