Προς το περιεχόμενο

Παρέμβαση εισαγγελίας για το «mail της δραχμής»


forgotten

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 75
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Το email που λέει ότι στις 25 Μαρτίου θα γυρίσουμε στην δράχμη κάνει λάθος, στον ΑρχαιοΕλληνικό "Οβολό" θα γυρίσουμε! Το έχω μάθει από πολύ έγγυρες πηγές... από εκεί που το έμαθε και αυτός που έγραψε το email!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατι συνεχίζουν πολοί να λένε ότι το ΕΥΡΩ μας κατέστρεψε??? Το ευρώ είναι ένα νομισμα με ΜΙΑ ισοτιμία μεταξύ της δραχμής. Το ευρώ δεν έφτεξε σε τίποτα... οι ΠΑΠΑΡΟ-ΕΜΠΟΡΟΙ μπακάληδες φτέξανε που τα στρογγυλοποίησαν όλα ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ τους. 'Οταν έχεις να κάνει με ένα νόμισμα των "χιλιάδων" λογικό είναι να μην δίνεις 9943 δραχμές αλλά 10000 δραχμές. Όταν πηγαίνεις σε νόμισμα των δεκάδων τα 18,34 ευρώ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ 20 ευρώ για "ευκολία"!!!!!!! Ο "επαγγελματισμός" των Ελληνων φταίει... όχι το ευρώ :mad:

Αμ μπράβο.

Το ίδιο το ευρώ δεν είναι παρά ένα απλό νόμισμα.

Αυτό που φαίνεται διαφεύγει πολλών είναι οι τροποποιήσεις του συντάγματος που ήρθαν μαζί με το ευρώ.

 

Για να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ευρώ,συμφωνήσαμε με την Ε.Ε. ότι:

 

1.Το Ελληνικό κράτος δε θα μπορεί να βάζει κανένα περιθώριο κέρδους στις επιχειρήσεις.Μέχρι πριν υπήρχε νόμος που έλεγε π.χ. ότι ότι για το α' είδος ο έμπορος μπορεί να θέσει ότι τιμή θέλει με ένα όριο που μετριόταν με μονάδες %.

Δηλαδή σαν να σου λέει:

Πήρες χονδρική τιμή 1 τεμάχιο με 10 δραχμές ? Το μέγιστο ποσοστό κέρδους για αυτού του είδους τα προιόντα είναι 40%,άρα μπορείς να το πουλήσεις σε ότι τιμή θες μέχρι να φτάσεις τις 14 δραχμές.

Μπορείς να το βάλεις 11,12,13,14 αλλά όχι 15.

Αυτό όμως από τη στιγμή που μπήκαμε στο ευρώ καταργήθηκε.

Πλέον ο φούρναρης μπορεί αν θέλει να χρεώσει τη φρατζόλα ακόμα και 300 ευρώ,και κάνοντας το να είναι απόλυτα νόμιμος.

Ας μη γελιόμαστε. Οι περισσότερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα είναι οικογενειακές,και οι επιχειρηματίες στη πλειοψηφία τους είναι άνθρωποι που απλά είχαν κάποια χρήματα και γνώριζαν κάποια πράγματα για το πως λειτουργεί η αγορά με βάση τα παλιά δεδομένα.

Από αυτόν το νόμο οι περισσότεροι το μόνο που κατάλαβαν ήταν ότι μπορούν να βάλουν οποιαδήποτε τιμή θέλουν,και λόγο αφέλειας και πλεονασμού βάλαν με το έτσι θέλω πολύ υψηλές τιμές,με αποτέλεσμα η πελατεία τους να μειωθεί (μιας και μειώθηκε η αγοραστική ικανότητα του εργαζόμενου που είναι και ο κύριος πελάτης τους,μιας και ξέχασαν να του αυξήσουν το μισθό)

Έτσι άρχισαν να χάνουν πελατεία,να έχουν μειωμένα έσοδα,και εν τέλη να κλείνουν τα μαγαζιά τους γιατί η "εξυπνάδα" που πήγαν να κάνουν τους έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα.

Το κράτος δε φρόντισε να δείξει μέριμνα για την ενημέρωση των επιχειρηματιών για τα νέα δεδομένα.

Η είδηση για τις νέες ρυθμίσεις πέρασαν στα ψιλά,ενώ δεν υπήρχε κανένα σεμινάριο για τους επιχειρηματίες.

 

Με το νέο μοντέλο αγοράς όποια επιχείρηση δεν κατέχει καλές γνώσεις marketing και management,είναι καταδικασμένη.

Ο τρόπος λειτουργίας άλλαξε,και οι έμποροι παραήταν αφελείς για να κάτσουν να μάθουν το νέο σύστημα,με καταστροφικά αποτελέσματα.

 

2. Απ τη στιγμή που πήραμε το ευρώ,δε μπορούμε να τυπώνουμε λεφτά όποτε θέλουμε όπως κάνουν οι Η.Π.Α. με τα δολλάρια τους. Θα πρέπει να συμφωνίσουν όλες οι χώρες της Ε.Ε.,και απλά δε συμφωνούν γιατί δε τους συμφέρει.Χάσαμε μια δυνατότητα που θα μπορούσε να μας βοηθήσει σε μερικές καταστάσεις...

 

 

 

 

 

Συνοψίζοντας,δεν φταίει το κέρμα ή το χαρτονόμισμα για την ακρίβεια,και το απλά να αλλάξουμε νόμισμα από μόνο του δε θα λύσει τίποτα.

Θα πρέπει το κράτος είτε να αποφασίσει να γυρίσει στο παλαιό σύστημα,με το ντάντεμα των εμπόρων να τους λέει μέχρι ποια όρια μπορούν να ανεβάσουν τις τιμές τους χωρίς να καταστραφεί το όλο σύστημα,ή να αλλάξουν ριζικά τα μυαλά των Ελλήνων εμπόρων ώστε να έχουν κέφι να μελετήσουν και να οικιοποιηθούν το νέο σύστημα,να κάνει το κράτος κάτι για να γνωστοποιήσει στους έμπορους ότι έχει αλλάξει το παλαιό σύστημα,και φυσικά να προσφέρει δωρεάν σεμινάρια,ενημερωτικό υλικό,μαθήματα management και marketing σε όλους τους επιχειρηματίες που δεν έχουν αυτές της γνώσεις,μιας και οι περισσότεροι λιανέμποροι με το ζόρι έχουν τελειώσει το δημοτικό,και μάλιστα σε μια εποχή που το σύστημα εμπορίου της Ελλάδας ήταν τελείως διαφορετικό...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το email που λέει ότι στις 25 Μαρτίου θα γυρίσουμε στην δράχμη κάνει λάθος, στον ΑρχαιοΕλληνικό "Οβολό" θα γυρίσουμε! Το έχω μάθει από πολύ έγγυρες πηγές... από εκεί που το έμαθε και αυτός που έγραψε το email!

 

 

Αν γυρισουμε σε δραχμες η Γερμανια θα παρει τα λεφτα της το 3011 χα χα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το email που λέει ότι στις 25 Μαρτίου θα γυρίσουμε στην δράχμη κάνει λάθος' date=' στον ΑρχαιοΕλληνικό "Οβολό" θα γυρίσουμε! Το έχω μάθει από πολύ έγγυρες πηγές... από εκεί που το έμαθε και αυτός που έγραψε το email![/quote']

 

Σε κάποιο ανώνυμο mail ο καθένας γράφει οτι του κατέβει, είναι δεδομένο οτι σχεδόν όλα είναι φάρσες δέν χρειαζόταν κάν η επέμβαση του εισαγγελέα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με την ευκαιρία που η Ιαπωνία είναι στο προσκήνιο λόγω σεισμού....

Ξέρετε πόσα χρωστάει η Ιαπωνία? (εξωτερικό δημόσιο χρέος)

 

200% του ΑΕΠ της !!!!!! Πηγή

 

Σε σύγκριση η Ελλάδα μας 145% (περίπου 320 ΔΙΣ Εύρω)

 

Ναι, η Ιαπωνία με (Toyota, Nintendo, NTT DoCoMo, Canon, Honda, Takeda Pharmaceutical, Sony, Panasonic, Toshiba, Sharp, Nippon Steel, Nippon Oil)

 

 

Ορισμοί

 

Κρατικό Ομόλογο = τρόπος δανεισμού ενός κράτους

Ευρω- Ομόλογο = νέος τρόπος δανεισμού και χρέους όλων των λαών της Ευρώπης

Επιμήκυνση χρέους = Ένας μαθητής γυμνασίου με απλή αριθμητική καταλαβαίνει ότι η λύση αυτή έχει ως αποτέλεσμα περισσότερο χρέος σε βάθος χρόνου (και όμως μας την προτείνουν) ΝΑ μην σκοτώσουμε την αγελαδα..και να συνεχίσουμε το άρμεγμα

Αν έχεις ένα στεγαστικό δάνειο και αντί για 10 χρόνια το πληρώσεις σε 15 χρόνια...Ποιος θα κερδίσει εσύ ή η τράπεζα ;;; Το ίδιο με την πιστωτική σου κάρτα με τα ληστρικό επιτόκιο των 15-18 % !!!!!!!!

Μείωση επιτόκιου = Να μην σας χάσουμε από πελάτες.... Κοίτα τώρα με χαμηλότερο τόκο / Loans R US

 

 

Το πρόβλημα της πατρίδας μας δεν είναι δημοσιονομικό (κράτη ΔΕΝ πέφτουν έξω αν έχουν 100.000 παραπάνω δημόσιους υπάλληλους) .

 

 

Η χώρα μας τέλει υπό οικονομική κατοχή’, χωρίς να πέσει μια σφαίρα, να μπει ένα τανκς ή αεροπλάνο .... Τα όπλα τους είναι αϋλα και πιο αποτελεσματικά ...

Είδαμε μια ενορχηστρωμένη κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας με τα καλύτερα οπλικά σύστημα τους να είναι τα Credit Default Swaps, spreads, οίκοι αξιολόγησης και το ΔΝΤ. Σύμμαχοι τους οι "πολιτικοί" που εξυπηρετούν τα συμφέροντα τους..με τις αηδίες περί μνημονίου και ανάπτυξης στα επόμενα χρονια.. (θα μας φτάσουν σε μισθούς Κίνας)

 

*****

Τα κράτη (ως ανεξάρτητα και κυρίαρχα) έχουν απεμπολήσει το ΥΨΙΣΤΟ προνόμιο τους, που είναι να εκδίδουν το νόμισμα τους ΑΤΟΚΑ, και αντί αυτό το δανείζονται ΕΝΤΟΚΑ (με επιτόκιο) από ιδιωτικές ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ τράπεζες, οι οποίες το ανεβοκατεβάζουν χαρίζοντας είτε ΕΥΗΜΕΡΙΑ, είτε ΚΡΙΣΕΙΣ (και fire sales –ξεπούλημα)

*******

 

Το ΔΝΤ μεταμορφώνει ακίνδυνα (και αυλα πιστωτικά δάνεια χωρίς αντίκρισμα) ομολογιακού χαρακτήρα με βάση το ελληνικό δίκαιο...σε επικίνδυνα εγγυητικά με βάση το αγγλικό δίκαιο (common law) που ευνοεί τους ΙΔΙΩΤΕΣ πιστωτές μας.

Χρωστάμε σε ιδιωτικές (γαλλικές – γερμανικές) τράπεζες με ανώνυμη μετοχική σύνθεση.

Χρωστάμε, δηλαδή, στο γαλλικό ή το γερμανικό κράτος; Η απάντηση είναι όχι. Χρωστάμε στις γαλλικές και τις γερμανικές ΤΡΑΠΕΖΕΣ

ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΟ ΛΑΟ ΕΧΟΥΝ ΚΗΡΥΞΕΙ..ΟΧΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ

Α ρε αναδιάρθρωση και "κουρεματάκι" του χρέους που χρειάζονται...για την μεγαλύτερη παγίδα δανεικών χωρίς αντίκρισμα..οχι μονο σε ιδιώτες, νοικοκυριά και εταιρείες.. ΑΛΛΑ και σε κράτη ΟΛΟΚΛΗΡΑ (Fractional Reserve System - Σύστημα Κλασματικού Αποθέματος)

 

Περισσότερα

 

ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΩΣ ΧΡΕΟΣ (Ντοκιμαντέρ)

Link

 

Οικονομική Μεταρρύθμιση

Link

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ναι αλλά άσχετα με το χρέος, έχει ρευστότητα επειδή υπάρχουν οι βιομηχανίες που ανέφερες. Εμείς δε παράγουμε τίποτα. Μόνο λαμόγια, αλλά που δε μπορούμε να τα πουλήσουμε :)

 

σχετικά με το θέμα, ασφαλώς και πιστεύω πως δεν τίθεται θέμα επαναφοράς στη δραχμή και απορώ γιατί πρέπει να ασχολείται το κράτος με αυτή τη φήμη σε τόσο μεγάλο βαθμό. Εδώ ο κόσμος καίγεται....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπάρχουν κάποια γεγονότα, υπέρ και κατά του ενδεχόμενου πτώχευσης της Ελλάδας.

 

Γιατί είναι δύσκολη η πτώχευση (ή η άμεση έξοδος από το ευρώ):

 

1) Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για να βγει μία χώρα από το ευρώ (δεν είχε προβλεφθεί στην συνθήκη της Λισσαβόνας).

Για να μπορεί να εκδιωχθεί μια χώρα από το ευρώ, πρέπει να γίνει τροποποίηση της συνθήκης της Λισσαβόνας (το "Σύνταγμα" της Ευρωπαϊκής Ένωσης). Για να γίνει αυτό, χρειάζεται (συνήθως) ψηφοφορία με ΟΜΟΦΩΝΙΑ των κρατών, πράγμα που δεν μπορεί να γίνει, γιατί εκτός από εμάς, σίγουρα θα το καταψήφιζαν και άλλες χώρες που έχουν πρόβλημα (π.χ. Ιρλανδία, Πορτογαλία, ίσως και Ισπανία).

Σίγουρα, αν ισχύει στο ελάχιστο η νομιμότητα στην Ευρώπη, δεν μπορεί να γίνει εν μία νυκτί αλλαγή σε δραχμή. Αν μπορούσε να γίνει, θα είχε ΗΔΗ γίνει.

 

2) Επίσης είναι γεγονός ότι πολλές ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν ελληνικά ομόλογα στα χαρτοφυλάκια τους, πράγμα που μας βολεύει, γιατί δεν τους συμφέρει καθόλου να χρεωκοπήσουμε.

 

3) Ενδεχόμενη πτώχευση της Ελλάδας θα δημιουργούσε νομοτελειακά ντόμινο σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

 

Τώρα, ποιοι παράγοντες βοηθούν στην πιθανότητα πτώχευσης:

 

1) Λεφτά φεύγουν στο εξωτερικό, είναι γεγονός. Η Κύπρος έχει μαζέψει τρελό χρήμα, γιατί ο κάθε Ελληναράς νομίζει πως τα δικά του τα λεφτά δεν θα σώσουν την χώρα. Αυτό που δεν ξέρει πολύς κόσμος όμως είναι πως υπάρχει προηγούμενο (Αργεντινή), όπου στη πτώχευση δεσμεύθηκαν καταθέσεις Αργεντίνων πολιτών στο εξωτερικό, μέσω διμερών συμφωνιών. Κάτι τέτοιο θα ήταν αρκετά εφικτό μεταξύ Ελλάδας - Κύπρου, λόγω της σχέσης των δύο χωρών.

 

2) Δεν λαμβάνονται σωστά μέτρα για την τόνωση των αγορών και της ανάπτυξης. Όλα τα μέτρα που ελήφθησαν μέχρι τώρα ήταν καθαρά εισπρακτικού χαρακτήρα και μάλιστα βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα.

 

 

Κατά την προσωπική μου γνώμη, είναι πιθανότερο να γίνει τώρα μία επιμήκυνση του δανείου (ίσως και) με μείωση του επιτοκίου, και μελλοντικά να γίνει ελεγχόμενη αναδιάρθρωση του χρέους (η οποία δεν σημαίνει πτώχευση με την χειρότερη έννοια). Το πιο πιθανό είναι ότι αν γίνει ελεγχόμενη αναδιάρθρωση, κανένας μας δεν θα καταλάβει κάποια αλλαγή στην καθημερινότητά του.

 

Όσο για το αν θα χάσουμε τα χρήματα μας, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΠΟΥ ΝΑ ΠΤΩΧΕΥΣΕ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΑΔΕΙΑΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΠΟΛΙΤΩΝ.

Αυτό που μπορεί να γίνει είναι να μπει πλαφόν στις αναλήψεις, για να μην καταρρεύσει το σύστημα αν όλοι πάμε να σηκώσουμε τα χρήματα μας.

 

Όσο και αν το θέλουν μερικοί, η δραχμούλα είναι αρκετά μακρια ακόμα σαν ενδεχόμενο, αλλά με τον τρόπο που αλλάζουν τα πράγματα ποτέ κανείς δεν μπορεί να ξέρει σίγουρα...

 

Ζητώ συγνώμη για το μακροσκελές post.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να βγει η Ελλάδα από το Ευρώ!

Μάλιστα, για να το κάνει αυτό θα πρέπει να αποχωρήσει και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μιας και δεν υπάρχει άλλος τρόπος για έξοδο από την ΟΝΕ. Άλλωστε, η όλη κατάσταση προκλήθηκε από χρηματοπιστωτικούς κολοσσούς (κυρίως των ΗΠΑ) με στόχο το arbitrage και το shorting του Ευρώ, ώστε να δημιουργηθούν τριγμοί στο Ευρωπαϊκό νόμισμα και στην υποφαινόμενη δυναμική του να αντικαταστήσει το δολλάριο στις διεθνής αγορές (μην ξεχνούμε ότι η Κίνα είχε αρχίσει να συσσωρεύει ευρώ στα θησαυροφυλάκιά της)! Είναι ευκαιρία για την Ε.Ε να δημιουργήσει μηχανισμούς που θα προασπίζουν τα κράτη από τέτοιου είδους κερδοσκοπία!

 

Εντάξει, είναι δύσκολο υπό καθεστώς σταθερών συναλλαγματικών ισοτιμιών να ασκήσεις πολιτική. Στην πραγματικότητα δεν έχεις το εργαλείο της νομισματικής πολιτικής.

 

Πολλοί απατώνται νομίζοντας πως η επιστροφή στη δραχμή θα λύσει το πρόβλημα. Το μόνο που θα κάνει είναι τους φτωχούς φτωχώτερους, καθότι και το μικρό ποσό που είχαν αποταμιεύσει στην τράπεζα θα χάσει αξία. Για τους πλουσίους δεν υπάρχει θέμα, θα τα έχουν μεταφέρει ήδη στην Ελβετία στο αντίστοιχο νόμισμα. Και εξηγούμε, όπως γνωρίζουμε η Ελλάδα χρωστάει σε Ευρώ (ας υποθέσουμε πως χρωστάει 1000 ευρώ). Με την έλευση της δραχμής το νόμισμα θα υποτιμηθεί, ας είναι η νέα ισοτιμία 1 ευρώ=600 δραχμές από 340,75). Την ημέρα που γυρίζουμε στη δραχμή, προφανώς η Ελλάδα δεν έχει τα χρήματα για να πληρώσει τους πιστωτές της. Οπότε δεν θα μπορεί να αποπληρώσει με βάση την παλιά ισοτιμία (1ευρώ=340,75δρχ), αλλά θα πληρώσει με τη νέα, ήτοι 1ευρώ=600δρχ), αρά χρωστάει 1000 x 600=600,000 δρχ, από 1000 x 340.75=340,750 που θα χρωστούσε αν δεν υπήρχε η υποτίμηση. Οπότε κάποιος κατανοεί πόσο μεγαλύτερο θα είναι το κόστος για το πραγματικό χρέος της Ελλάδας.

 

Τώρα, αν γυρίσουμε πάλι στη δρχ., μια σοκοφρέτα που κόστιζε π.χ., 1 ευρώ, θα την τιμολογήσουν στις 500 δρχ ή παραπάνω. Εδώ στην Ελλάδα η στρογγυλοποίηση γίνεται πάντα προς τα πάνω. Άρα με τεχνητό τρόπο έχουμε αύξηση του επιπέδου τιμών (αντίστοιχη με την είσοδο της Ελλάδος στο Ευρώ).

 

Η Ελλάδα έχει πόρους και δεν τους εκμεταλλεύεται! Γιατί να μην αξιοποιηθεί η δημόσια περιουσία; Η μήπως δεν συμφέρει τα κομματόσκυλα, την ψευτομπουρζουαζία που συνειδητά δημιούργησαν τα εκάστοτε κόμματα για να ανέλθουν στην εξουσία. Προφανώς αναφέρομαι στους καρεκλοκένταυρους της ΔΕΗ, του ΟΤΕ και των άλλων ΔΕΚΟ που ζουν παρασιτικά από τους υπόλοιπους Έλληνες.

 

Ξυπνήστε, πετάξτε έξω τους συμφεροντολόγους συνδικαλιστές που νιάζονται μόνο για τους παχυλούς μισθούς τους σε βάρος όλων των υπολοίπων! Γιατί δηλαδή να μην γίνει ιδιωτική η ΔΕΗ, όταν και άλλες εταιρείες θα δραστηριοποιηθούν στο χώρο; Τους βλάπτει ο ανταγωνισμός;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

νομιζω οτι την βγσλαμε και φετος.

 

http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=110853

 

<<Συγκεκριμένα αναφερόμενος στα όσα κέρδισε η Ελλάδα είπε ότι κατάφερα επιμήκυνση στα 7,5 χρόνια κατά μέσο όρο, μείωση επιτοκίου για ολόκληρο το δάνειο κατά 100 μονάδες βάσης και πρόσθεσε ότι με αυτόν τον τρόπο «κερδίσαμε περισσότερα από 6 δις>>

 

 

αντε του χρονου παλι να μαστε γεροι για νεα επιμηκηνση.εις υγειες μας...

 

Μάλιστα.. κερδισαμε 6 δις απο τα πλασματικα χρεη μας, ξαναλεω, απο τα πλασματικα χρεη μας και δεσμευσαμε τη χωρα στο ζυγο και την Κατοχη για αλλα 7,5 χρονια.. Εισαι φωστηρας (δεν αναφερομαι στο ατομο που κανω quote φυσικα).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...