Προς το περιεχόμενο

Είναι tablet; Είναι smartphone; Όχι, είναι το Samsung Galaxy Note! (video)


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μια αρκετά ενδιαφέρουσα πρόταση από τη Samsung είναι το Galaxy Note το οποίο απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες.

 

Όπως παραδέχεται και η ίδια η εταιρεία, δεν ανήκει ούτε στην κατηγορία των smartphones αλλά ούτε και στον tablets αφού το μέγεθος του με την οθόνη 5.3' ιντσών είναι κάπου ανάμεσα. Μιας και ο λόγος για την οθόνη, είναι άκρως εντυπωσιακή αφού στηρίζεται στην τεχνολογία Super AMOLED και έχει ανάλυση 1280x800 που στο συγκεκριμένο μέγεθος δείχνει πολύ όμορφη. Το Galaxy Note στηρίζεται στην Android Gingerbread πλατφόρμα ενώ σε ερώτηση μας αν θα υποστηρίξει την έκδοση Honeycomb, δεν λάβαμε κάποια απάντηση. Πάντως η Samsung έχει ενσωματώσει το δικό της γραφικό περιβάλλον, το TouchWiz UI αλλά η συνεργασία του με το Android δεν είναι ιδανική αφού παρατηρήσαμε σε αρκετές περιπτώσεις μικρές καθυστερήσεις στην απόκριση κατά την πλοήγηση.

 

P1010364.JPG

 

post-39041-0-60158300-1314963731_thumb.jpg post-39041-0-36776100-1314963732_thumb.jpg post-39041-0-13189800-1314963733_thumb.jpg post-39041-0-34881300-1315404065_thumb.jpg

 

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά εκτός της Super Amoled Plus οθόνης, το Galaxy Note έχει διπλοπύρηνο επεξεργαστή στο 1.4 GHz, δύο κάμερες των 8megapixel κάμερα στο πίσω μέρος με Flash και μια μπροστινό μέρος των 2megapixel ενώ είναι αρκετά λεπτό (9.65χιλιοστά) όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο.

 

Ο επαγγελματικός του χαρακτήρας ορίζεται από την υποστήριξη ειδικού stylus που η Samsung το ονομάζει S Pen και για το οποίο η εταιρεία έχει φτιάξει ειδική εφαρμογή έτοιμη να δεχθεί τις σημειώσεις με τον γραφικό χαρακτήρα του χρήστη η ακόμα και τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες. Μάλιστα μελλοντικά η Samsung υπόσχεται περισσότερες εφαρμογές που θα στηρίζονται στο S Pen ενώ η χρήση του επεκτείνεται ακόμα και στην εφαρμογή αποστολής SMS μέσω σύνδεσης με δίκτυα HSPA+, LTE τα οποία και υποστηρίζει. Για την ώρα υπάρχει μια τυπική υποστήριξη αναγνώρισης γραφικού χαρακτήρα ακόμα και για την ελληνική γλώσσα αλλά όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο, τα αποτελέσματα δεν είναι ενθαρρυντικά.

 

Η Samsung υπόσχεται ότι η συσκευή θα κυκλοφορήσει προς το τέλος του έτους με τιμή όμως άγνωστη μέχρι στιγμής.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Εμφανισιακά μπορώ να πω ότι μου αρέσει αρκετά. Μου αρέσουν τα κινητά με μεγάλες οθόνες.

Από εκεί και πέρα το ότι προορίζεται για επαγγελματίες, δεν μου λέει κάτι. Η γνώμη μου είναι πως αυτό είναι διαφημιστικό τρικ για να δώσει κύρος στη συσκευή. Προορίζεται για γκατζετάκιδες που γουστάρουν τέτοιες συσκευές.

Το ότι ακόμα θέλει βελτιώσεις το θεωρώ απαράδεκτο. Όταν μία εταιρία βγάζει μία συσκευή πρέπει να δουλεύουν σωστά τα πάντα. Το ότι θα φτιαχτεί στο μέλλον ας πούμε η δυνατότητα να γράφεις με το πενάκι sms, είναι κάπως παράξενο. Όταν το φτιάξουν να μου ζητήσουν extra χρήματα.

Επίσης άσχημο που όταν γυρνάς τη συσκευή για να δεις το Video οριζόντια κάνει σπασμοδική κίνηση και δεν γίνεται με όμορφο τρόπο. Πληρώνει ο άλλος για μία τόσο ωραία συσκευή, ας ρίξουν επιτέλους και λίγο βάρος στην αίσθηση που σου αφήνει το UI.

 

Σε γενικές γραμμές πάντως τα συναισθήματα μου είναι θετικά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To scrolling εκπληκτικο. Χρονος αντιδρασης 10 δευτερολεπτα. Ελεος ρε Samsung, οχι αλλο κάρβουνο!!! Σιγά που θα βάλω αυτην την παντόφλα στην τσέπη μου. Καταρχας χρειάζεται τσέπη-τσάντα για να χωρεσει. Για μένα προσωπικά αποτυχία. Δεν θα το αγόραζα ποτε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τι φοβερό έχει αυτή η παντόφλα ?

 

έλα ντε...

βασικά σε μένα μου φαίνεται τεράστιο,αφού έχω το x10imini...

 

Γιατί βγάζουν τόσο μεγάλα κινητά; Έχουν μεν ένα σορό μπλιμπλίκια,αλλά πολύ μεγάλα ρε γμτ..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τελειο. ειμαι big fan τεραστιων κινιτων...λογικα θα ειναι το επομενο στην συλλογη μου.αλλα αν βγει με κανα 500αρι λογικα θα περιμενω να πεσει λιγο ακομα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατί βγάζουν τόσο μεγάλα κινητά; Έχουν μεν ένα σορό μπλιμπλίκια,αλλά πολύ μεγάλα ρε γμτ..

Είναι κάτι αντίστοιχο με τις ανακαινίσεις που κάνουν κατά καιρούς οι καφετέρειες για να διατηρήσουν ζωντανό το (αγοραστικό) ενδιαφέρον του πελάτη.Κοινώς πως θα ξεζουμίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κάποιον είτε που έχει το χρήμα και δεν ξέρει που να το ξοδέψει, είτε δεν το έχει ή το βγάζει μετα κόπων και βασάνων και προσπαθούμε να τον κάνουμε να πιστέψει οτι αυτό που του πλασάρουμε το έχει πραγματικά ανάγκη (άσχετα αν η ωμή πραγματικότητα δείχνει προς το αντίθετο)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το μεγεθος ειναι κατι το σχετικα υποκειμενικο. Οποτε περι ορεξεως... Για τις λειτουργιες θα συμφωνησω οτι μαλλον χρειαζεται λιγη δουλεια ακομα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...