Haldol Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Πριν καιρό είχε συμβεί το εξής περιστατικό. Είχε παρκάρει ένας κάφρος το αυτοκίνητό του επάνω στο πεζοδρόμιο, καταλαμβάνοντάς το ολόκληρο. Ένας άλλος κάφρος (με την καλή έννοια τώρα) πεζός, αντί να κατέβει από το πεζοδρόμιο... πέρασε πάνω από το αυτοκίνητο. Το αποτέλεσμα ήταν να εγκαλέσει ο ένας τον άλλον. Στο τέλος... δικαιώθηκαν και οι δύο, ενώ επιδικάστηκαν κάτι μικροποσά (<1000€) αποζημίωσης και για τους δύο, τα οποία όμως ήταν αρκετά «κοντινά» οπότε και δε κέρδισε κανείς τίποτα. Δε θυμάμαι όμως πάνω σε ποια βάση είχε αποφασιστεί ότι δικαιούται αποζημίωση ο πεζός. Τέλος πάντων. Έχουμε ένα δρόμο εδώ κοντά που αυτό το φαινόμενο είναι πάρα πολύ συχνό. Και μιας και (α) πλέον υπάρχει δεδικασμένο, (β) δε σκοπεύω να περπατήσω πάνω σε κανένα αυτοκίνητο, αλλά (γ) θέλω ένα χαρτζηλικάκι, προσπαθώ να βρω περισσότερα στοιχεία για το τι είχε γίνει. Υπήρχε και thread εδώ στο Insomnia. Το θυμάται κανείς; Πόση ώρα το ψάχνω.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Ένα θέμα σχετικό με την κατάληψη πεζοδρομίων από οχήματα ήταν αυτό με τους Street Panthers, αλλά αυτοί κολλούσαν (μπορεί και να συνεχίζουν, δεν είμαι σίγουρος) αυτοκόλλητα πάνω σε παράνομα σταθμευμένα οχήματα (τακτική όχι απόλυτα καλυμένη από το νόμο, νομίζω), δεν ξέρω αν πέρασε κανείς πάνω από αυτοκίνητο -με μάρτυρες.
fylatos Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Ένα θέμα σχετικό με την κατάληψη πεζοδρομίων από οχήματα ήταν αυτό με τους Street Panthers, αλλά αυτοί κολλούσαν (μπορεί και να συνεχίζουν, δεν είμαι σίγουρος) αυτοκόλλητα πάνω σε παράνομα σταθμευμένα οχήματα (τακτική όχι απόλυτα καλυμένη από το νόμο, νομίζω), δεν ξέρω αν πέρασε κανείς πάνω από αυτοκίνητο -με μάρτυρες. Δεν λέω έξυπνο οκ. Απλά προχθές μου κόλησαν ένα που έλεγε "είμαι γαίδαρος δεν ξέρω που παρκάρω" πάνω στο μπαρμπρίζ εκεί που είναι το κεφάλι του οδηγού γιατί ήμουν παρκαρισμένος σε νόμιμη πυλωτή επί κεντρικού δρόμου της Θεσσαλονίκης. Δεν ξεστραβώθηκε δηλαδή ο άλλος να δει ότι α. περνάει μέσα από την πυλωτή της οικοδομής ακόμα και αν έχει τα ίδια πλακάκια με το πεζοδρόμιο (τα βάλαμε για ομοιομορφία ντεμεκ), β. ότι υπάρχει πινακίδα με τους αριθμούς των οχημάτων, γ. ότι δεν τον εμπόδιζα αφού δεν έκλεινα ούτε διάβαση, ούτε πεζοδρόμιο (ήμουν κάτω από την κολώνα του σπιτιού μου). Δηλαδή αν περιφράξουμε την πυλωτή και μείνει το νόμιμο πεζοδρόμιο (90 εκ. σύμφωνα με το πολεοδομικό σχέδιο της οικοδομής) αντί για τα 10 μέτρα που είναι τώρα θα είναι καλύτερα; Αν βάλουμε και ένα Ροτβαίλερ; Απλά λέω ότι οκ, να σπάς τους γυαλοκαθαριστήρες σε αυτοκίνητο σταθμευμένο σε διάβαση, να κολλάς αυτοκόλλητα, κατούρα το στην τελική, μαζί σου. Περπάτησε το, σπάστο οκ. Ή απλά κάλεσε το 100, κάνε καταγγελία με την πινακίδα του άλλου και περίμενε 10 λεπτά (τόσο κάνει) να έρθει η δημοτική αστυνομία. Μήπως πρέπει να πάψουμε να το παίζουμε τόσο vigilante mode? Την τελευταία μέρα σε 3 διαφορετικά τόπικ διάβασα 1.Θάψτον 1.5 μέτρο βαθιά σε μακρινή περιοχή αφού τον πυροβολήσεις με κυνηγετικό όπλο (με πλαστικές σφαίρες πάντα για να μην μείνει αίμα) 2.Στείλε άτομα να τον σπάσουν στο ξύλο (μην πας εσύ και σου κάνουν μήνυση που τον σακάτεψες για 200Ε που δεν ξέρεις/δεν μπορείς να αποδείξεις ότι στα έκλεψε αυτός) 3.Περπάτα πάνω στο αυτοκίνητο (οκ έχει πλάκα δε λέω, απλά αν το κάνεις κάντο σωστά http://4.bp.blogspot.com/-kEK_c8vM0a4/T0jplaJMOOI/AAAAAAAAfvM/xQD6ebjXEGY/s400/Naked%2Bwoman%2Bstomps%2Bon%2Bcar.jpg !!! πρέπει να το δείτε, κατά προτίμηση όχι πριν το σεξ ή τρώγοντας) ΟΚ. Και αν δεις καμία έτσι πολύ ωραία γκόμενα που λέμε. Χώστς και να πτσο να καταλάβει. Έτσι και αλλιώς αστυνομία δεν υπάρχει.
athlios Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Eγώ βάζω πατάτες στην εξάτμιση. ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ.
Sellers Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Δεν ξεστραβώθηκε δηλαδή ο άλλος να δει ότι α. περνάει μέσα από την πυλωτή της οικοδομής ακόμα και αν έχει τα ίδια πλακάκια με το πεζοδρόμιο (τα βάλαμε για ομοιομορφία ντεμεκ), β. ότι υπάρχει πινακίδα με τους αριθμούς των οχημάτων, γ. ότι δεν τον εμπόδιζα αφού δεν έκλεινα ούτε διάβαση, ούτε πεζοδρόμιο (ήμουν κάτω από την κολώνα του σπιτιού μου). Δεν λέω ότι οι πεζοί δεν έχουν τραβήξει πολλά απο τους οδηγούς που παρκάρουν κυριολεκτικά όπου βρουν, αλλά όχι ότι και η πλειοψηφία των πεζών είναι σωστοί. Αλλά εγώ κάθε φορά που βλέπω στην Τσιμισκή έναν να περνάει απέναντι μέσα απο την μέση του δρόμου, χωρίς διάβαση, χωρίς φανάρι, χωρίς τίποτα γιατί βαριέται να περπατήσει μέχρι την διάβαση, δεν κατεβαίνω απο το αμάξι να του κολλήσω ένα χαρτάκι στο μετωπο ''Είμαι γάιδαρος, δεν ξέρω απο που περνάω απέναντι''.
RottenLungs Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Παιδιά όλα είναι σχετικά. Και εγω έχω παρκάρει σε πεζοδρόμιο, σε περιοχή που ψάχνεις 50 λεπτά το λιγότερο να βρείς να το χώσεις και σε δρόμο που άμα δεν το ανεβάσεις στο πεζοδρόμιο, δεν θα χωράει ο άλλος να περάσει. Βεβαια το πεζοδρόμιο εκείνο δεν εξυπηρετεί και κανέναν στο σημείο που είναι. Γενικά είναι απαράδεκτες τέτοιες συμπεριφορές και στις περισσότερες φορές γίνονται απο κάφρους που νομίζουν οτι τους ανοίκει όλος ο κόσμος επειδή έχουν porsche cayenne. Αλλα άμα θές να κοιμηθείς και έχεις μία ώρα να γυροφέρνεις στενά σε περίμετερο 1-1,5 χιλιόμετρα απο το σπίτι σου, τότε ναί θα το βάλεις και σε πεζοδρόμιο.
Panos.Powers Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Αυτο που ο καθενας παρκαρει οπου γουσταρει μου σπαει τα νευρα απιστευτα. Σε πολλα σημεια ο συνδιασμος αυτοκινητο στο πεζοδρομιο + δεντρο φυτεμενο οπως γουσταρει ο καθενας σε αναγκαζει να περνας απο το δρομο. Εγω εδω που μενω ειναι πολλα σημεια που παω μονο απο το δρομο δεν γινεται αλλιως.
kfyros Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Παιδιά όλα είναι σχετικά. Και εγω έχω παρκάρει σε πεζοδρόμιο, σε περιοχή που ψάχνεις 50 λεπτά το λιγότερο να βρείς να το χώσεις και σε δρόμο που άμα δεν το ανεβάσεις στο πεζοδρόμιο, δεν θα χωράει ο άλλος να περάσει. Βεβαια το πεζοδρόμιο εκείνο δεν εξυπηρετεί και κανέναν στο σημείο που είναι. δε νομίζω ότι ψάχνουν όλοι να το παρκάρουν σωστά και δε βρίσκουν . απλά ο μέσος έλληνα είναι δίποδο ζώο (ανεξαρτήτως κόστους οχήματος) και το αμάξι το παρατάει όπως να 'ναι έξω από την πόρτα του κτιρίου που θέλει να πάει.. ενώ υπάρχει νόμιμη θέση στο οπτικό του πεδίο λίγο πιο πέρα.. άπειρα τα παραδείγματα.. κλειδί - κατσαβίδι για τους κάφρους.. με προσοχή όμως να μη σε πιάσουν γιατί η φθορά ξένης περιουσίας είναι ποινικό
akpe Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Δηλαδή επειδή οι άλλοι είναι δίποδα ζώα, ας γίνουμε και εμείς; Well, ποτέ δεν το κατάλαβα αυτό το σκεπτικό
minaras_tio Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Οταν βλεπω παρκαρισμενα αυτοκινητα σε θεσεις αναπηρων,χωρις φυσικα την ειδικη καρτα,η οτι αλλο χρειαζεται ωστε να φανει οτι ειναι αναπηρικο,τοτε δαιμονιζομαι. Πουτανα κρατος που εισαι; Διακοπες ε;; Sent from my iPhone using Insomnia
RottenLungs Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Το κατσαβίσι άστο σπίτι γιατι θεωρείται και οπλοφορία. Τα εργαλεία πρέπει να είναι σε θήκη και μάλιστα πρέπει να τα κουβαλάς για λόγω και όχι επειδή έτσι σου καύλ... Επίσης είπα παραπάνω οτι πρέπει να εκετάζεις και τις συγκυρίες. Τράβα Ζωγράφου να παρκάρει 3 το πρωΐ και σε άλλες ακόμα χειρότερες περιοχές. Το να καταστρέφεις την περιουσία του άλλου χωρίες να ξέρεις τι και γιατί είναι κομπλεξισμός. Και άμα σε πιάσει ο ιδιοκτήτης θα πάρει το κτσαβίσι και θα στο χώσει ςξέρεις πού. Εγω πάντως θα σε κράταγα και δικό μου να μην ήταν το αμάξι και θα καλούσα τους μπάτους. Άμα θές να είσαι τόσο εντάξη τύπος, κάλεσε το 100 και πές τους να το σηκώσουν.
lary7 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Οταν βλεπω παρκαρισμενα αυτοκινητα σε θεσεις αναπηρων,χωρις φυσικα την ειδικη καρτα,η οτι αλλο χρειαζεται ωστε να φανει οτι ειναι αναπηρικο,τοτε δαιμονιζομαι. Πουτανα κρατος που εισαι; Διακοπες ε;; Sent from my iPhone using Insomnia Και ποιος σου λεει οτι ο αναπηρος ή η θεση δεν ειναι μαιμου? Σε μια χωρα οπου χιλιαδες χιμπατζηδες αναπηροι επαιρναν επιδομα, το να εχουν και θεση ειναι το λιγοτερο....
chill Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Και ποιος σου λεει οτι ο αναπηρος ή η θεση δεν ειναι μαιμου? Σε μια χωρα οπου χιλιαδες χιμπατζηδες αναπηροι επαιρναν επιδομα, το να εχουν και θεση ειναι το λιγοτερο.... Δεν νομίζω οι "μαιμού" ανάπηροι να το πηγαίνουν μέχρι εκεί....... Το τραγικό πριν από καμιά 10αριά μέρες. Σε θέση αναπήρου, παρακρισμένος άλλος. Ο άνθρωπος σε καροτσάκι πήγε να πάρει τα παιδιά του από το σχολείο και πήγε κάποιος και πάρκαρε στην θέση του!!!!! Να είσαι καθηλωμένος σε καρότσι, να καταβάλεις αγώνα για να πάρεις τα παιδιά σου από το σχολείο και κάποιο γαιδούρι να παρκάρει στην θέση σου. Κανένα 15λεπτο ήμουν εκεί και ο άνθρωπος έκανε κύκλους.......όταν του είπα γιατί δεν παίρνει την αστυνομία μου είπε καλοσυνάτα "λογικά κάτι θα του έτυχε του οδηγού για να παρκάρει εκεί και δεν θέλω να δημιουργήσω πρόβλημα". Εύχομαι να είχα και εγώ την υπομονή του, τίποτα περισσότερο......
user12 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Δεν νομίζω οι "μαιμού" ανάπηροι να το πηγαίνουν μέχρι εκεί....... Το τραγικό πριν από καμιά 10αριά μέρες. Σε θέση αναπήρου, παρακρισμένος άλλος. Ο άνθρωπος σε καροτσάκι πήγε να πάρει τα παιδιά του από το σχολείο και πήγε κάποιος και πάρκαρε στην θέση του!!!!! Να είσαι καθηλωμένος σε καρότσι, να καταβάλεις αγώνα για να πάρεις τα παιδιά σου από το σχολείο και κάποιο γαιδούρι να παρκάρει στην θέση σου. Κανένα 15λεπτο ήμουν εκεί και ο άνθρωπος έκανε κύκλους.......όταν του είπα γιατί δεν παίρνει την αστυνομία μου είπε καλοσυνάτα "λογικά κάτι θα του έτυχε του οδηγού για να παρκάρει εκεί και δεν θέλω να δημιουργήσω πρόβλημα". Εύχομαι να είχα και εγώ την υπομονή του, τίποτα περισσότερο...... Γενικα οι ανθρωποι που εχουν περασει μια μεγαλη αναποδια βλεπουν τα πιο ουσιωδης πραγματα, το ιδιο επαθα και εγω οταν παραχωρησα την σειρα μου στο σουπερ μαρκετ και μου ειπε ''εγω καθομαι ενω εσυ περιμενεις ορθιος''.
minaras_tio Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Το κατσαβίσι άστο σπίτι γιατι θεωρείται και οπλοφορία. Τα εργαλεία πρέπει να είναι σε θήκη και μάλιστα πρέπει να τα κουβαλάς για λόγω και όχι επειδή έτσι σου καύλ... Επίσης είπα παραπάνω οτι πρέπει να εκετάζεις και τις συγκυρίες. Τράβα Ζωγράφου να παρκάρει 3 το πρωΐ και σε άλλες ακόμα χειρότερες περιοχές. Το να καταστρέφεις την περιουσία του άλλου χωρίες να ξέρεις τι και γιατί είναι κομπλεξισμός. Και άμα σε πιάσει ο ιδιοκτήτης θα πάρει το κτσαβίσι και θα στο χώσει ςξέρεις πού. Εγω πάντως θα σε κράταγα και δικό μου να μην ήταν το αμάξι και θα καλούσα τους μπάτους. Άμα θές να είσαι τόσο εντάξη τύπος' date=' κάλεσε το 100 και πές τους να το σηκώσουν.[/quote'] Δεν ειμαι καφρος ρε συ να κουβαλαω κατσαβιδια και να σκαω λαστιχα η να γδερνω αυτοκινητα. Χεστηκα για του ζωγραφου και το παρκινγκ η για την καθε περιοχη. Δεν παρκαρεις ποτε σε θεση για αναπηρους. Τελειωσε. Εαν ο αναπηρος μενει ζωγραφου και γυρισει στις 3 το πρωι τοτε ποιος εχει μεγαλυτερη αναγκη το παρκινγκ; Να καλεσω να το σηκωσουν; Χαχαχα! Και θα τρεξει ο γερανος ε; Εγω μεταφερω συχνα ενα ατομο με κινητικα προβληματα. Ξερεις ποσες φορες εχω παει στο Carrefour,που εχει ΤΕΡΑΣΤΙΟ παρκινγκ,και σε παρκινγκ για αναπηρους εχουν παρκαρει διαφορα ζωα-κουραδια,που εχουν τον κωλο βαρυ,και δε μπορουν να περπατησουν λιγο περισσοτερο,για να παρκαρουν σωστα; Εμενα δε με νοιαζει γιατι σταματαω με alarm, κατεβαζω το ατομο στην εισοδο και παω και παρκαρω πιο περα. Οχι ομως σε θεση για αναπηρους γιατι δεν εχω καταρχην καρτα. Αλλα δε το εχω και αναγκη, γιατι καποιος αλλος που θα ερθει μονος του,χωρις συνοδεια,τοτε αυτος θα εχει μεγαλυτερη αναγκη απο εμενα το παρκινγκ για αναπηρους. Σε μια χωρα χωρις ΠΑΙΔΕΙΑ,δεν περιμενω κατι περισσοτερο. Απλα κανω ονειρα.... Sent from my iPhone using Insomnia
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα