Προς το περιεχόμενο

Τα παλιά μου games στα windows 7


*nenya*

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πώς θα κάνω τα παλιά μου games όπως Myst, Croc 2 κλπ. να παίζουν και στο λάπτοπ μου που έχει windows 7; Έχω τα cd αυθεντικά αλλά φυσικά κανένα δεν παίζει...

 

Oh I miss Croc <3

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα λειτουργεί το 3d μέσω virtualization;

Η αλήθεια είναι πως το συγκεκριμένο δεν έχει υποστήριξη για hardware 3d γραφικά ακόμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν γίνεται μέσου virtual ούτε το vmplayer ούτε το virtualbox που έχουν 3d θα παίξουν τα παιχνίδια ικανοποιητικά,αν τα παίξει καν.

Αν δεν παίξει κατευθείαν με δεξί κλικ και «συμβατότητα» με τα XP τότε μόνο ψάχνοντας για κάποιον patch που θα το κάνει να παίξει, αν δεν υπάρχει ούτε patch τότε μόνο dual boot.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με μπερδέψατε λίγο...Δηλαδή να βάλω να εγκαταστήσω το Croc 2 και μετά τί...;

ELF το δεξί κλικ που λες, εννοείς να γίνει πάνω στο εικονίδιο του παιχνιδιού;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δες εδω μηπως σε βοηθησει. Σου παραθετω αλλο θεμα που εχω γραψει για κατι παρομοιο.

 

Με αυτο το προγραμμα ετρεξα απροβληματιστα πιο παλια games απο αυτα που θες εσυ.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προς το παρόν έχω εγκαταστήσει το Syberia και τα windows 7 το δέχτηκαν κανονικά και παίζει τέλεια.

 

Στρατηγέ, είδα το βιντεάκι που λες (είναι στα ιταλικά όμως...) και προσπάθησα να καταλάβω. Αυτό το "scummvm" από πού ακριβώς το βρίσκω όμως; Λογικά με το συγκεκριμένο θα παίζει και το Grim Fandango ε;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το scummvm είναι μόνο για παιχνίδια που βασίζονται στο scumm δηλαδή αρκετάα παλιά 2d adventure.

Το grim παίζει με απλή αυμαβατότητα όπως ανέφερα πριν.

 

Αν θες ρίξε μια ματιά και εδώ

http://www.insomnia.gr/topic/331721-%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%AC-pc-games-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-windows-7-x64/

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το scummvm είναι μόνο για παιχνίδια που βασίζονται στο scumm

 

Μικρή διόρθωση, δεν είναι μόνο για τα παιχνίδια της SCUMM engine, καθώς υπόστηρίζει και τα engine της Sierra (AGI/SCI) και διάφορα άλλα χωρίς "named" μηχανή (βλ. τα περισσότερα adventure της Revolution, Discworld, Simon The Sorcerer κ.ο.κ.).

 

Γενική λίστα με τα supported games εδώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οκ,είναι πάντος για εντελός διαφορετική φάση...

Με έπιασε πάντος η περιέργια και πέρασα το croc2 σε windows 8 και μάλιστα 64bit, δεν χρειάζεται καμιά ρύθμιση, κάνει κανονικά την « εγκατάσταση» (μόνο το exe περνάει),αν και υπάρχει τρόπος για να το περάσεις ολόκληρο στον σκληρό και να παίζει από εκεί,επειδή τρέχει από το cd μήπως έχει πρόβλημα αυτό;; τόσα χρόνια περάσαν από τότε.

Το μόνο που θα χρειαστεί είναι να περάσεις το directx9 redistributable αφού τα ποιο νέα directX δεν είναι συμβατά με ποιο παλιά παιχνίδια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι, γι'αυτό λεώ είναι μικρή διόρθωση (μ'αρέσουν τα exact, κουσούρι κ.τ.λ. :P). Το πρόβλημα γενικά με τα παλαιότερα παιχνίδια είναι ότι σε μερικές περιπτώσεις θέλουν "αλχημείες" για να δουλέψουν 100% (πήγα να εγκαταστήσω πριν κανένα δίμηνο το Return to Krondor μια και το "ξέθαψα" απο ένα κούτι με retro που βρήκα στο πατάρι και δεν έλεγε να τρέξει μέχρι που πάνω στα νεύρα μου καταλάθος αφαίρεσα το Wacom tablet απο το PC, όπου και πήρε τα πάνω του και ξεκίνησε κανονικά :P).

 

Συνήθως είναι 2-3 standard βήματα που γίνονται για συμβατότητα παλιών παιχνιδιών σε νέα συστήματα:

 

1. Right-click στην συντόμευση του παιχνιδιού και επιλογή Properties > Compatibility. Απο εκεί υπάρχουν επιλογές για συμβατότητα με διάφορα παλιότερα OS της Microsoft (η καλύτερη επιλογή είναι συνήθως η πιο "κοντινή" στα system requirements του εκάστοτε παιχνιδιού).

 

2. Απο την ίδια καρτέλα, οι επιλογές "Disable desktop composition" και "Disable visual themes" είναι συνήθως απαραίτητες (κυρίως σε παιχνίδια τα οποία κάνουν minimize-maximize στα level loads όπως το Thief: Deadly Shadows). Σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις η επιλογή "Run in 256 Colors" βοηθάει στη σταθερότητα του προγράμματος (λιγότερα crash, freeze κ.τ.λ. -- το Rollercoaster Tycoon έχει τέτοια προβλήματα με ορισμένες κάρτες της ATi).

 

post-143955-0-07780600-1348151419_thumb.png

 

3. Για DOS-based παιχνίδια, το DOSBox emulator είναι κατά 99% η καλύτερη επιλογή -- απαιτεί λίγο χρόνο για setup (κυρίως sound cards, directories και τα λοιπά ωραία της προ-Windows εποχής :P) αλλά μπορεί να τρέξει σχεδόν τα πάντα (έχει πρόβλημα με το 3dFX hardware acceleration σε ορισμένα παιχνίδια, αλλά αυτό παρακάμπτεται με χρήση των κατάλληλων wrapper).

 

post-143955-0-64142500-1348151439_thumb.png

 

4. Τέλος, κατά κανόνα τα 2D adventure games (όπως αναφέρει ο TheELF πιο πάνω) τρέχουν απροβλημάτιστα με το ScummVM -- η σελίδα τους έχει compatibility list και ποσοστό αρτιότητας του κάθε παιχνιδιού (απο 85% και πάνω δουλεύουν χωρίς σημαντικά προβλήματα).

 

Αν, μετά απο όλα αυτά, ακόμα δεν τρέχει το παιχνίδι, μάλλον θέλει compatibility patch/ modified .exe/ συγκεκριμένα βήματα για να τρέξει -- σε αυτή την περίπτωση Google και ξερό ψωμί (συνήθως τα περισσότερα hits μπορείς να τα πετύχεις με search του στυλ "X Game Win 7 compatibility" ή κάτι αντίστοιχο).

 

P.S. Παραθέτω και link για το GOG.com, το συγκεκριμένο online store ειδικεύεται σε παλιούς τίτλους, τους οποίους και "φτιάχνουν" ώστε να δουλεύουν σε μοντέρνα συστήματα.

 

Source.png Πηγή: DOSBox Homepage

Source.png Πηγή: ScummVM Homepage

Source.png Πηγή: GOG.com Homepage

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για το dosbox,αν δεν είσαι μαζόχας, τρέχεις ένα frontend π.χ. το Dfend όπου μιας και το σετάρεις καταντάει σαν το mame,έχει έτοιμα ρυθμισμένα τα πάντα από hardware οπότε το μόνο που μένει είναι να κάνεις εγκατάσταση το παιχνίδι που θέλεις μέσου wizard οπότε αν ξέρεις τα βασικά είναι πολύ εύκολα,έχει και πολλά παιχνίδια στην βάση του οπότε με το που του λες το exe ρυθμίζεται και αυτόματα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...