Προς το περιεχόμενο

Πως σετάρουμε το high nibble ενός byte;


migf1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 106
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ρε σεις, πάλι τα ίδια αρχίσατε; :P

 

Τη δουλειά μου την κάνω και χωρίς την SQLite, και έχω παραθέσει αναλυτικά τη λογική ενός πολύ συγκεκριμένου θέματος για το οποίο ρωτάω αν βλέπετε κάποια χτυπητή χοντράδα.

 

Το να επιμένετε συνεχώς να μου λέτε να μάθω ένα έτοιμο db API δεν βοηθάει σε κάτι, διότι έχω ήδη αναλύσει τους λόγους για τους οποίους ούτε το έκανα ούτε πρόκειται να το κάνω.

 

Ήλπιζα (κι ελπίζω) πως θα υπάρξει κάποιος στο φόρουμ με περισσότερη εξοικείωση από μένα στην εσωτερική υλοποίηση των φίλτρων, για να αξιολογήσει την καταλληλότητα της λογικής που παρέθεσα, ώστε σε περίπτωση που εντοπίσει κάποιο χτυπητό handicap να το βελτιώσω αν είναι.

 

Τις συναρτήσεις-σύγκρισης των φίλτρων που χρειάζομαι τις έχω ήδη φτιάξει. Τις βασικές ρουτίνες που χρειάζομαι για την υπόλοιπη διαχείριση της ΒΔ τις έχω είτε ήδη φτιάξει (κάποιες θέλουν λίγο fine-tuning, no big deal... μιας μέρας δουλειά) . Ο γενικότερος κώδικας όλου του προγράμματος βρίσκεται ήδη στο 2ο μισό του, περίπου στα 3/4 του κι υπάρχουν κι άλλα πράγματα, άσχετα με την ΒΔ που πρέπει να φτιάξω. Ε δεν θα κάτσω τώρα να μάθω ολόκληρο api για 1-2 λειτουργίες (πόσο μάλλον να αλλάξω τον υπάρχοντα κώδικα).

 

Ειλικρινά δεν ξέρω πόσο πιο απλά και πόσες φορές ακόμα χρειάζεται να σας το εξηγήσω, ώστε να σταματήσετε να επιμένετε σε κάτι που δεν πρόκειται να γίνει.

 

Στο δια ταύτα, έχει κάποιος την απαιτούμενη εμπειρία και προφανώς τον χρόνο και την διάθεση ώστε να αξιολογήσει αυτό που παρέθεσα και να μου επισημάνει ενδεχόμενα χτυπητά λάθη;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδή δεν παρακολούθησα το νήμα, ακόμη για το πόκερ μιλάμε ή άλλαξε θέμα ? (ή μήπως δεν ήταν ποτέ για πόκερ και θυμάμαι άλλα αντί άλλων)

 

Στο δια ταύτα, έχει κάποιος την απαιτούμενη εμπειρία και προφανώς τον χρόνο και την διάθεση ώστε να αξιολογήσει αυτό που παρέθεσα και να μου επισημάνει ενδεχόμενα χτυπητά λάθη;

Δύσκολο.

 

Τη δουλειά μου την κάνω και χωρίς την SQLite, και έχω παραθέσει αναλυτικά τη λογική ενός πολύ συγκεκριμένου θέματος για το οποίο ρωτάω αν βλέπετε κάποια χτυπητή χοντράδα.

 

Καταλαβαίνω ότι δεν ήθελες να ακούσεις την πρόταση του Παπί αλλά για πολύ κόσμο η γραφή ολόκληρου api αντί για χρήση sqlite μπορεί να χαρακτηριστεί "χτυπητή χοντράδα" :)

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

 

Οκ παίδες, το 'πιασα το... υπονοούμενο. Μάλλον πρέπει να ρωτήσω σε άλλη "παραλία", γιατί κατά τα φαινόμενα σε αυτήν εδώ κυριαρχεί το "κήρυγμα" έναντι της ουσίας.

 

Να ρωτάω δηλαδή κάτι πολύ συγκεκριμένο και άκρως προγραμματιστικό και οι απαντήσεις so far να άπτονται της σφαίρας του κηρύγματος. Να υποθέσω πως είναι δύσκολο να μην απαντάει κάποιος όταν δεν ξέρει ή έστω όταν απαντάει να λέει κάτι του στυλ "δυστυχώς δεν ξέρω να σε βοηθήσω" ή "ξέρω αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχω το χρόνο να δω αυτό που ρωτάς, δες όμως π.χ. αυτό το λινκ"...

 

Καλό το κήρυγμα, δεν το απορρίπτω (κι εγώ κάνω ενίοτε) αλλά η εκνευριστική επιμονή σε αυτό από ένα σημείο και μετά καταντάει πολύ κουραστική.

 

Έθεσα ένα πολύ συγκεκριμένο ερώτημα σε ένα φόρουμ προγραμματισμού και το λιγότερο που περίμενα (και περιμένω) είναι απαντήσεις ουσίας επί τούτου. Λέτε να μην το ξέρω (ή να μην το ήξερα) ότι το συγκεκριμένο καθώς και πολλά περισσότερα τα παρέχουν τα έτοιμα db API;

 

Δηλαδή για να καταλάβω, το θεωρείτε εποικοδομητικό να σας ρωτάει κάποιος π.χ. "βλέπετε κάποιο χτυπητό πρόβλημα στη ζάντα που φτιάχνω" και να του απαντάτε "βρες μια έτοιμη, αλλά επειδή δεν υπάρχει μόνη της, βρες ένα αυτοκίνητο και πάρε μια από τις ζάντες του";

 

Τελικά ο σκοπός σε αυτό το φόρουμ είναι να "περάσει" το δικό μας; Γιατί αν είναι έτσι, προσωπικά δεν με αφορά.

 

Βλέπω ειδοποιήσεις στο mail ότι υπάρχει απάντηση στο νήμα, έρχομαι με την ελπίδα πως θα έχει υπάρξει κάποιος χριστιανός με χρήσιμες απαντήσεις, κι αντί αυτού βλέπω "βάλε SQL".

 

Ε οκ! Συγγνώμη δηλαδή κιόλας που ρώτησα εξαρχής!

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

[ειρωνεία]

Ζητώ συγγνώμη για την ποταπή μη-χριστιανική απάντησή μου. Είναι γνωστό άλλωστε πως εγώ και κάποιοι άλλοι καυλ...νουμε να κρίνουμε τους άλλους και συμβάλλαμε στο να πάει "το φόρουμ από το κακό στο χειρότερο".

 

Διάβασα με προσοχή τον κώδικά σου και είναι φοβερός ω τρισμέγιστε migf1. Μην αλλάξεις τίποτα. Είσαι ο καλυτερότερος.

[/ειρωνεία]

 

Ανοίγοντας το spoiler, δεν περίμενα την Spanish Inquisition. Αν έχεις νεύρα, πάρε λίγο χρόνο να σου περάσουν και μετά απάντα σε φόρα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να στο πω αλλιώς φίλε migf1...

Υπάρχει έτοιμο αλεύρι σε οποιοδήποτε super market να φτιάξεις κέικ.

Επειδή εσύ δεν ξέρεις που είναι το super market κάνεις όλη την γεωργική παραγωγή μόνος σου για να φτιάξεις κεικ.

Ενώ θα μπορούσες απλά να μάθεις που είναι super market...

Υπάρχει άνθρωπος που θα σε βοηθούσε να σπείρεις σιτάρι, να το αλέσεις κτλ ενώ μπορεί απλά να σου πει που είναι το super market να πας να πάρεις; ΟΧΙ!!!!! Γιατί θα το θεώρουσαν λογικό να σε πείσουν να πας στο super market.

Μπορεί να σου φαίνεται τρελός ο παραλληλισμός αλλά είναι τόσο απλό να γράψεις sql σε σχέση με αυτό που κάνεις.

ΟΠΟΤΕ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΩΡΕΙ ΛΟΓΙΚΟ..., Όπως δεν θα βοηθούσε κανένας τον άνθρωπο παραπάνω να φτιάξει με αυτό τον παράλογο τρόπο κέικ.

Μόνο και μόνο επειδή ξέρει ένα τρόπο και δεν ΘΕΛΕΙ ή ΦΟΒΑΤΑΙ ή νομίζει ότι είναι πυρηνική φυσική....

Αυτό δεν απαντά στις απορίες σου, αλλά απαντά στο γιατί όλοι σου λένε το ίδιο πράγμα....

Δεν σου ξαναπαντώ γιατί δεν θέλω καμιά διαμάχη απλά για να σου δώσω να καταλάβεις την εμμονή των άλλων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε migf1, εγώ δεν θα μπω στην διαδικασία να σου αν πρέπει να χρησιμοποιήσεις SQLite κ.α καθώς και εγώ σε κάποια προγράμματα "που με παίρνει" γράφω δικές μου λύσεις (αν δεν με παίρνει ή δω ότι δεν βγαίνει - χρησιμοποιώ έτοιμες, no prob.). Από εκεί και πέρα, ειδικός δεν είμαι στις Β.Δ. αλλά σκεπτόμενος τον τρόπο να περάσω κριτήρια αλά SQL κατέληξα ότι θα χρησιμοποιούσα είτε μια Queue όπου θα έλεγχα κάθε κριτήριο με βάση τα δεδομένα που επεξεργάζομαι και ύστερα θα προχωρούσα στο επόμενο ή ..αν ήμουν "μερακλής" ένα Stack με operators (AND OR NOT ( ) κλπ) ώστε να μπορώ να γράφω πολύπλοκα κριτήρια ή να αφήνω τον ίδιο τον χρήστη να κάνει "τα δικά του" με μια σειρά από συναρτήσεις που θα του παρείχα (εγώ βέβαια θα τα έκανα σε C++ αυτά οπότε δεν είχα να ταλαιπωρηθώ με υλοποίησες Δομών Δεδομένων κλπ). Τώρα αν κατάλαβα καλά εσύ ορίζεις τα κριτήρια σου σταθερά σε έναν πίνακα και τα ελέγχεις σειριακά. Δεν μου φαίνεται κακό - εμπιστέψου την σχεδίαση σου, αφού είσαι στο τέλος και δουλεύουν τα 3/4 σωστά (αν δεν κάνω λάθος) πιθανόν το σύστημα θα ολοκληρωθεί επιτυχώς και στα 4/4 του. Όσο θα ρωτάς γνώμες - θα παίρνεις και ενδεχομένως είτε να σε οδηγήσουν στο σωστό σημείο είτε όχι. Με την εμπειρία που έχεις είμαι σίγουρος ότι ξέρεις ήδη την απάντηση (αν βγαίνει ή όχι το λογισμικό).

 

Καλή συνέχεια!! :)

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

 

Να στο πω αλλιώς φίλε migf1

...

ΟΠΟΤΕ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΩΡΕΙ ΛΟΓΙΚΟ..., Όπως δεν θα βοηθούσε

...

Δεν σου ξαναπαντώ γιατί δεν θέλω καμιά διαμάχη απλά για να σου δώσω να καταλάβεις την εμμονή των άλλων.

 

χρήσιμο link

 

Δεν υπάρχει λόγος για έτσι κι αλλιώς ανεδαφική διαμάχη, γιατί εγώ ουδέποτε ρώτησα αν και που είναι χρήσιμη μια έτοιμη db. Πάραυτα η συμμετοχή σας στο νήμα μέχρι στιγμής περιορίζεται σε απαντήσεις που απαντούν σε ένα μη κατατεθημένο ερώτημα.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τελικά ο σκοπός σε αυτό το φόρουμ είναι να "περάσει" το δικό μας; Γιατί αν είναι έτσι, προσωπικά δεν με αφορά.

 

Ο σκοπός σε αυτό το forum για αρκετούς είναι να εντοπίζουμε τη βέλτιστη λύση στο βαθμό που μας επιτρέπουν οι γνώσεις και η εμπειρία μας. Γι' αυτό το λόγο αν π.χ. κάνεις μια δική σου sort για χρήση "on the field" (όχι δηλαδή για εκπαιδευτικό σκοπό) και ζητήσεις βοήθεια, πολλοί είναι αυτοί που θα σου πουν "πέτα την και βάλε μια quicksort ή μια mergesort".

 

Όχι γιατί θέλουμε να περάσει το δικό μας, αλλά γιατί θεωρούμε πως η εναλλακτική είναι πολύ χειρότερη σαν προσέγγιση. Σε κάποιες περιπτώσεις τόσο πολύ χειρότερη που μπορεί κανείς όχι απλά να μη θέλει να τη συστήσει ούτε νεκρός, αλλά ακόμα περισσότερο ούτε να παραμείνει σιωπηλός στον τάφο ενώ κάποιος άλλος δηλώνει πως θα τη χρησιμοποιήσει (I would know -- μπορείς να πεις πολλά για μένα αλλά σίγουρα όχι πως δεν εκφράζω την άποψή μου).

 

Δεν ξέρω αν σ' ενδιαφέρει, αλλά μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι στο StackOverflow αν είσαι επιφανές μέλος και δεν το κάνεις αυτό θα πέσουν βροχή τα downvotes από άλλα επιφανή μέλη γιατί "κάποιος του επιπέδου σου έχει την υποχρέωση να διδάσκει το σωστό, ακόμα κι αν αυτός που ρωτάει ζητάει το λάθος".

 

Είναι δικαίωμά σου να μην αλλάζεις γνώμη, αλλά σίγουρα δεν είναι δικαίωμά σου να κράζεις επειδή κάποιος δεν είναι διατεθειμένος να ξοδέψει αφιλοκερδώς το χρόνο του για να κάνει κάτι που αισθάνεται μέσα του ότι είναι ο ορισμός της δουλειάς χωρίς νόημα. Επιπλέον δε νομίζω ότι σε θίγει κανείς δίνοντας μια απάντηση που δε σου κάνει ή δε σου αρέσει, οπότε δε χρειάζεται να κάνεις το θιγμένο ("συγγνώμη κιόλας"). Και τέλος, δεν φταίει κανείς εδώ στο forum αν εσύ αποφάσισες μονομερώς να ακολουθήσεις την πορεία Α κι έπειτα ζητώντας γνώμες ο κόσμος απαντά "άσε το Α και κάνε Β". Αν μη τι άλλο μπορείς αυτή τη στερνή τη γνώση να την αξιοποιήσεις την επόμενη φορά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε migf1, εγώ δεν θα μπω στην διαδικασία να σου αν πρέπει να χρησιμοποιήσεις SQLite κ.α καθώς και εγώ σε κάποια προγράμματα "που με παίρνει" γράφω δικές μου λύσεις (αν δεν με παίρνει ή δω ότι δεν βγαίνει - χρησιμοποιώ έτοιμες, no prob.). Από εκεί και πέρα, ειδικός δεν είμαι στις Β.Δ. αλλά σκεπτόμενος τον τρόπο να περάσω κριτήρια αλά SQL κατέληξα ότι θα χρησιμοποιούσα είτε μια Queue όπου θα έλεγχα κάθε κριτήριο με βάση τα δεδομένα που επεξεργάζομαι και ύστερα θα προχωρούσα στο επόμενο ή ..αν ήμουν "μερακλής" ένα Stack με operators (AND OR NOT ( ) κλπ) ώστε να μπορώ να γράφω πολύπλοκα κριτήρια ή να αφήνω τον ίδιο τον χρήστη να κάνει "τα δικά του" με μια σειρά από συναρτήσεις που θα του παρείχα (εγώ βέβαια θα τα έκανα σε C++ αυτά οπότε δεν είχα να ταλαιπωρηθώ με υλοποίησες Δομών Δεδομένων κλπ). Τώρα αν κατάλαβα καλά εσύ ορίζεις τα κριτήρια σου σταθερά σε έναν πίνακα και τα ελέγχεις σειριακά. Δεν μου φαίνεται κακό - εμπιστέψου την σχεδίαση σου, αφού είσαι στο τέλος και δουλεύουν τα 3/4 σωστά (αν δεν κάνω λάθος) πιθανόν το σύστημα θα ολοκληρωθεί επιτυχώς και στα 4/4 του. Όσο θα ρωτάς γνώμες - θα παίρνεις και ενδεχομένως είτε να σε οδηγήσουν στο σωστό σημείο είτε όχι. Με την εμπειρία που έχεις είμαι σίγουρος ότι ξέρεις ήδη την απάντηση (αν βγαίνει ή όχι το λογισμικό).

 

Καλή συνέχεια!! :)

 

Επιτέλους, μια εποικοδομητική απάντηση, σε ευχαριστώ φίλε DirectX!

 

Όντως τον πίνακα τον έφτιαξα αρχικά ως στοιχειώδη υποδομή για να μπορέσω μελλοντικά αν χρειαστεί να έχω μεγαλύτερη ευελιξία.

 

Τελικά όμως διαπιστώνω πως ούτε αυτόν τον χρειάζομαι, διότι τα φίλτρα που χρειάζεται το πρόγραμμα είναι πολύ συγκεκριμένα και δεν ξεπερνούν σε πλήθος τα 3-4. Επίσης οι περιπτώσεις που χρειάζεται να φιλτράρω την βασική ΒΔ είναι κι αυτές πολύ περιορισμένες, συνολικά 5. Απλώς μερικές εξ αυτών "μπλέκουν" η μία μέσα στην άλλη (δηλαδή σε κάποιες περιπτώσεις πρέπει να φιλτράρω τα ήδη φιλτραρισμένα, με διαφορετικά φίλτρα το κάθε επίπεδο... αυτό είναι που δεν είχα καταλάβει εξαρχής).

 

Οπότε κατά πως φαίνεται πρέπει να γίνεται η δουλειά μου μόλις 3-4 συναρτήσεις "φίλτρα", που θα τις καλώ ως callback όταν τις χρειάζομαι.

 

Το βασικό μου ερώτημα αφορούσε περισσότερο τον τρόπο υλοποίησης των φίλτρων, δηλαδή εκείνο το struct DBaseFilter που παρέθεσα σε κώδικα. Καθώς επίσης και στην λογική της μετέπειτα χρήσης του, όπως επίσης παρέθεσα σε κώδικα.

 

Εκεί είναι που ήθελα μια 2η (και μια 3η και μια 4η) γνώμη. Στο κατά πόσο δηλαδή κρίνεται επαρκής, ή στο κατά πόσο υπάρχουν συνηθισμένες περιπτώσεις που δεν έχω προβλέψει στις οποίες η συγκεκριμένη υλοποίηση ενδέχεται να αποτελέσει τροχοπέδη.

 

Με μια τέτοια βοήθεια θα έχω την δυνατότητα να αξιολογήσω την κρισιμότητα των περιπτώσεων που δεν έχω προβλέψει, ακόμα και την αναγκαιότητά τους ή μη, για το συγκεκριμένο πρότζεκτ (π.χ. μια από αυτές είναι τα user-defined φίλτρα, την οποία ήδη έχω απορρίψει ως μη αναγκαία).

 

ΥΓ1. Btw, έχω την προνοητικότητα τις πολύ βασικές δομές να τις έχω "φυλαγμένες" σε κώδικα, γραμμένο με τέτοιο τρόπο που στην πλειοψηφία των περιπτώσεων χρειάζονται ελάχιστες αλλαγές (κυρίως στα data-types του) προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε οποιοδήποτε πρότζεκτ ;)

 

ΥΓ2. Οι καμιά 10αριά συναρτήσεις που έχω γράψει για να κάνω αυτό που γίνεται πολύ απλά σε SQL είναι μισή μέρα δουλειάς φίλε Retromaniac, και μάλιστα εστιασμένη μονάχα σε ότι μου χρειάζεται, χωρίς περαιτέρω overhead και κυρίως απαλλαγμένη από την ανάγκη να κάτσω να μάθω API.

 

 

EDIT:

 

@defacer:

 

Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος ούτε να μου απαντήσει, ούτε να απαντήσει όπως θα ήθελα εγώ. Ομοίως δεν είμαι υποχρεωμένος να ανέχομαι πλύσεις εγκεφάλου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ομοίως δεν είμαι υποχρεωμένος να ανέχομαι πλύσεις εγκεφάλου.

 

Και μένα δεν μου αρέσουν καθόλου κάποια πράγματα που διαβάζω στο forum, αλλά από τη στιγμή που δεν αντιβαίνουν στους όρους χρήσης που λέει και ο parsifal (σου χρωστάω μια απάντηση, δεν το ξέχασα!) η "νόμιμη" απάντηση (και βέβαια σε κάποιο βαθμό και ηθικά σωστή -- στο βαθμό όμως διαφέρουν οι απόψεις) σε όλους εμάς που έχουμε τέτοια προβλήματα είναι μία:

 

Suck on it.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Το γεγονός ότι έβαλα μόνος μου και εμφανώς επίτηδες και τον εαυτό μου μέσα στους αποδέκτες της απάντησης πέρασε και δεν ακούμπησε ε;

 

Cheers

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Το γεγονός ότι έβαλα μόνος μου και εμφανώς επίτηδες και τον εαυτό μου μέσα στους αποδέκτες της απάντησης πέρασε και δεν ακούμπησε ε;

 

Cheers

 

 

 

 

Δεν έχω καταλάβει σε τι ακριβώς αναφέρεσαι, υποθέτω όμως από τα συμφραζόμενα πως δεν θα έχει καμία σχέση με την ερώτησή μου περί εσωτερικής υλοποίησης φίλτρων.

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...