giostau Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Καλησπέρα σε όλους, καταρχήν ελπίζω να έχω βάλει το θέμα μου στο σωστό μέρος, αν όχι, συγνώμη και παρακαλώ τους mods να το μετακινήσουν όπου κρίνουν ότι είναι πιο σωστό! Λοιπόν έχω το εξής πρόβλημα: έχω ένα ups accupower bl2 1400va εδώ και ~3 χρόνια. Δεν είχα παρατηρήσει κανένα πρόβλημα, αλλά σήμερα σε διακοπή ρεύματος, ο υπολογιστής που είναι συνδεδεμένος πάνω του, έκλεισε αμέσως! Και όταν λέω αμέσως, εννοώ αμέσως! Ούτε κάν μετά από 5"!!!! Παλιότερα σε διακοπές κράταγε αρκετή ώρα, τουλάχιστον 30 λεπτά! (Ο υπολογιστής είναι ένας iMac 27" και είναι το μόνο φορτίο στο ups) Φαντάζομαι ότι η μπαταρία τα έχει παίξει μετά από τόσα χρόνια; Δυστυχώς το ups έχει σειριακή θύρα για σύνδεση με τον υπολογιστή, και δεν έχω καταλληλο καλώδιο για να το ελένξω μέσω software... Εφόσον είναι η μπαταρία, αλλάζει στο συγκεκριμένο ups; Δεν κατάφερα να βρω κάτι στο δίκτυο... Αν αλλάζει, αξίζει τον κόπο; (όσο αφορά το κόστος και την αξιοπιστία μετά την αλλαγή...) ή καλύτερα να πάρω νέο ups; Ευχαριστώ πολύ! Γιώργος
kazaleon Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Κατα πάσα πιθανότιτα είναι μπαταρία και αν είναι η μπαταρία σύγουρα αξίζει να την αλλάξεις. Παίρνει 2 μπαταρίες 12V/9Ah http://www.plaisio.gr/ProductManuals/945064.pdf
giostau Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Σε ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση, αλλά το πρόβλημα μου είναι πού θα βρω μπαταρίες! Στο skroutz έχει διάφορες 12V/9Ah με διάφορα μεγέθη... Π.χ. Οι 2 πρώτες έχουν διάφορα στο ύψος... Πώς βρίσκω το σωστό; Επίσης, οι μπαταρίες είναι universal ή πρέπει να βρω συγκεκριμένα για το δικό μου ups? Σορρυ για τις πολλές ερωτήσεις, αλλά δε ξέρω πολλά από ups... Και πάλι ευχαριστώ!
kazaleon Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Είναι στάνταρ το μέγεθος της μπαταρίας μολύβδου για ups εσυ θές αυτές http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701209 το e-shop το διαλεξα τυχαία, επίσεις τις βρίσκεις και σε μαγαζί με ηλεκτρονικά
Rod@X Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Δες και εδώ όπου τις βρεις φθηνότερα και κοντά σου. Είναι βαριές και τα ταχυδρομικά δεν πολύ συμφέρουν http://www.batteries.gr/categories.asp?catid=1223
baskon Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Γενικά μπαταριούλες βρισκεις ευκολα..Μπορεις να κοιτάξεις και σε οποιοδήποτε κατάστημα με μπαταρίες αυτοκινήτου/συναγερμών...Κατά πάσα πιθανοτητα θα έχει..Εγω τελευταια πηρα από εδω επειδη ήταν κοντά μου http://www.kiriazisbatteries.gr
giostau Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2012 ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας παίδες! τελικά τις παρήγγειλα από το zero1 καθώς για διάφορους λόγους είναι αδύνατο να πάω να τις πάρω.... τα μεταφορικά δεν ήταν κάτι τρομερό... 6 ευρώ. να κάνω και μια τελευταία εγκυκλοπαιδική ερώτηση; το ups μου έχει 12V/9Ah και αυτές που παρήγγειλα είναι ίδιες. Εάν έπαιρνα μεγαλύτερες, π.χ. 12V/12Ah, θα κέρδιζα σε αυτονομία ή δε θα μπορούσαν τα ηλεκτρονικά του ups να εκμεταλλευτούν την έξτρα χωρητικότητα; και πάλι ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!
Roger Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2012 Καταρχην δεν θα χωρανε,αλλαζει μεγεθος η 12/12. 12v 7ah με 12v 9ah ειναι ιδιες σε μεγεθος,ενω η 12v 12ah ειναι μεγαλυτερη. Κατα δευτερον ,θεωρητικα ισχυει οτι με μεγαλυτερες μπαταριες κουραζεται πολυ περισσοτερο το συστημα φορτισης να ανταπεξελθει και να τις φορτισει.Καποια τζιμακια ομως βαλανε μπαταριες αυτοκινητου χωρις προβλημα.Δεν εχω αποψη,οι αποψεις διιστανται. 1
mormol Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Γεια χαρά παιδια, Ανασταίνω το συγκεκριμενο post γιατί έχω ένα παρόμοιο θεμα με το ίδιο UPS.Είχα αλλάξει πρόσφατα τις μπαταρίες και δούλευε πάλι κανονικά. Μετα απο μια ατυχη στιγμή όμως (σύνδεση ηλεκτρικής σκούπας στο UPS), σταμάτησε να δουλεύει και πάλι. Είναι δυνατόν να κάηκε κάτι; Φαντάστηκα ότι υπήρχε κάποια ασφάλεια που μπορούσα να αλλάξω αλλά δεν καταφερα να την βρώ πουθενά. Έχει κανεις ιδέα αν το συγκεκριμενο μοντελο έχει ασφάλεια και αν ναι που την βρισκω?...
coolerman Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 (επεξεργασμένο) ίσως υπάρχει εσωτερικά Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2014 από coolerman
Silverage Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Γεια χαρά παιδια, Ανασταίνω το συγκεκριμενο post γιατί έχω ένα παρόμοιο θεμα με το ίδιο UPS. Είχα αλλάξει πρόσφατα τις μπαταρίες και δούλευε πάλι κανονικά. Μετα απο μια ατυχη στιγμή όμως (σύνδεση ηλεκτρικής σκούπας στο UPS), σταμάτησε να δουλεύει και πάλι. Είναι δυνατόν να κάηκε κάτι; Φαντάστηκα ότι υπήρχε κάποια ασφάλεια που μπορούσα να αλλάξω αλλά δεν καταφερα να την βρώ πουθενά. Έχει κανεις ιδέα αν το συγκεκριμενο μοντελο έχει ασφάλεια και αν ναι που την βρισκω?... Σκούπα ρε μάγκα;Αυτές είναι 1500+ watt.Τί να κλάσει το ups των 1400VΑ;Άντε μέχρι 950 να αντέξει αλλά μετά το σκίζεις. 1
paylidis Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Γεια χαρά παιδια, Ανασταίνω το συγκεκριμενο post γιατί έχω ένα παρόμοιο θεμα με το ίδιο UPS. Είχα αλλάξει πρόσφατα τις μπαταρίες και δούλευε πάλι κανονικά. Μετα απο μια ατυχη στιγμή όμως (σύνδεση ηλεκτρικής σκούπας στο UPS), σταμάτησε να δουλεύει και πάλι. Είναι δυνατόν να κάηκε κάτι; Φαντάστηκα ότι υπήρχε κάποια ασφάλεια που μπορούσα να αλλάξω αλλά δεν καταφερα να την βρώ πουθενά. Έχει κανεις ιδέα αν το συγκεκριμενο μοντελο έχει ασφάλεια και αν ναι που την βρισκω?... ασφαλεια ειναι το εχω παθει κ εγω...
X4Tz1S Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 Καλημέρα , διάβασα το θέμα και όλες οι απαντήσεις αλλά έχω ακόμα μια απορία , εμένα το UPS είναι το Accupower Line Interctive 2000VA . Έχω παρατηρήσει ότι δεν κρατάει ούτε δευτερόλεπτο η μπαταρία και λέω να αλλάξω μπαταρίες , έτσι λοιπόν αποφάσισα να το ανοίξω εχτές το βράδυ και για να δω τι μπαταρίες παίρνει , αυτές που παίρνει λένε 12v 45Watt 10min . Αυτές που βρίσκω είναι 12v/9Ah αλλά δεν ξέρω αν είναι οι ίδιες. Μπαταρία 1 , Μπαταρία 2 . Στην δεύτερη μπαταρία βρίσκω από το επίσημο site της ότι είναι 34watt , γιαυτό διστάζω να την πάρω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα