Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σα να περιγραφεις την δομη του δημοσιου. Μας λες για τα παντα που ειναι γυρο γυρο απο το ατομο, αλλα δεν λες κουβεντα για το ιδιο το ατομο.

• Απαντ. 122
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Αν ο γιατρός καθόταν 3 λεπτά να εξηγήσει στον REDODIN ότι δεν υπάρχει κάτι ουσιαστικό που μπορεί να γίνει και είναι πολύ προτιμότερο να επέλθει το μοιραίο σε ένα ήσυχο οικογενειακό περιβάλλον, μπορεί κι ο REDODIN να συμφωνούσε

Μιας και είσαι γιατρός και έθιξες αυτό το θέμα. Την επόμενη φορά που θα έρθεις στο σπίτι μου να μου πεις οτι ο θείος μου θα πεθάνει κρατώντας στα χέρια το στηθοσκόπιο, μη μου πάρεις 10.000 δραχμές.

Δημοσ.

Σα να περιγραφεις την δομη του δημοσιου. Μας λες για τα παντα που ειναι γυρο γυρο απο το ατομο, αλλα δεν λες κουβεντα για το ιδιο το ατομο.

Δεν ξέρω για ποιο θέμα νομίζεις ότι έγραψα, εγώ πάντως έγραψα για το πώς πρέπει να εκτιμάται ο μισθός κάποιου. Απ' όσο ξέρω στο δημόσιο ατομικές συμβάσεις δεν υπογράφονται, άρα είτε άσχετο είνα το άτομο είτε άριστο, τα ίδια λεφτά θα παίρνει. Εκτός αν δεν το πιάνω το σχόλιό σου και μιλάς για πίτα-γύρο.

Μιας και είσαι γιατρός και έθιξες αυτό το θέμα. Την επόμενη φορά που θα έρθεις στο σπίτι μου να μου πεις οτι ο θείος μου θα πεθάνει κρατώντας στα χέρια το στηθοσκόπιο, μη μου πάρεις 10.000 δραχμές.

ΟΚ, άρα ο γιατρός να μην παίρνει λεφτά όταν εκπαιδεύεται, να μην παίρνει κι όταν λέει άσχημα νέα. Υποθέτω λοιπόν ότι μόνο οι μαιευτήρες δικαιούνται να δουλεύουν για χρήματα, που έχουν να πουν "είναι αγόρι, να σας ζήσει".

(δεν ειναι Dr)

Μωρέ Dr είμαι, απλώς δεν είμαι από τους γιατρούς που βλέπουν ασθενείς.

Τέλος πάντων, από εκεί που ξεκίνησα να λέω στο topic starter ότι έχει δίκιο και η συμπεριφορά που αντιμετώπισε ήταν τραγική, φτάσαμε να υπερασπίζομαι τον ιατρικό κλάδο, τον οποίο δεν έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση. Οι Έλληνες γιατροί είναι σαν τους Έλληνες ταξιτζήδες, δικηγόρους, πολιτικούς, χρήστες του insomnia. Από την ίδια στάνη βγαίνουν, οπότε δεν είναι λογικό να περιμένει κανείς ότι θα είναι ευγενείς, επαγγελματίες, αλληλέγγυοι και υπεύθυνοι στην πλειονότητά τους. Αλλά και η ισοπέδωση των πάντων είναι τραγική.

• Like 9
Δημοσ.

Φυσικά και θα πληρωθείς άσχετα με το αν θεωρώ οτι δεν αξίζεις τις 10 χήνες για να πεις μια πρόταση. Στη θέση σου όμως, δεν θα τα έπαιρνα. Δεν κάνω για γιατρος μαλλον.

Δημοσ.

1)ειπαμε οποιος θελει καριερα-εμπειρια περναει απο νοσοκομεια γιατι ειναι σχολειο=πολλα περιστατικα και ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ.
2)το παραμυθι με τα 700-800ε ειναι μαλακια ειπαμε ο ειδικευομενος ξεκιναει με περιπου 1500ε(μερικα ποστ πριν αμοιβες 2013).
3)τα νοσοκομεια ειναι ενα μπουρδελο και μισο.γιατροι +νοσηλευετες στα @@ τους ολα. να μην απολυμαινουν τα χερια σε καθε ασθενη και το νοσοκομειο να μην απολυμαινει τα δωματια και τους κοινοχρηστους χωρους.

δωματια με 3-6-8 ατομα(υποτιθεται οτι καποια ταμεια εδειναν μονοκλινα-δικλινα) μεσα χυμα τις περισσοτερες φορες χωρις να βλεπουν απο τι πασχουν οι γυρω τους για να μην κολλησουν και αυτοι.Ενταξει τα ρατζα εχουν μειωθει...
4)οταν καποιος παει τον αλλο στο νοσοκομειο στα τελευταια του δεν το κανει για να ταλαιπωρησει τον κοσμο και γιατρους αλλα για να δωσει ενα ηρεμιστικο,αναλγητικο κατι ωστε να μην ποναει ο ασθενης.
Γιατροι και νοσηλευετες ειναι χοντροπετσοι πια γιατι τα χουν δει ολα και δεν αμοιβονται καλα(υπερβολικοι ασθενεις,βρωμια,κτλ) στα δημοσια και δεν νιωθουν...(ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ειναι ρουτινα γι αυτους+οτι ξερουν οτι δεν τιμωρουνται ποτε)
Απο το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, οι Έλληνες ασθενείς είναι πρωταθλητές στη χρήση αντιβιοτικών(εννοουν οτι κανουν υπερβολικη χρηση τοσο σε νοσοκομεια-μιζα-οσο και στα σπιτια) ενώ είναι τέταρτοι στις λοιμώξεις που κολλούν κατά τη διάρκεια της νοσηλείας τους σε νοσοκομείο.

http://www.newsnow.gr/article/461655/therizoun-oi-loimoxeis-sta-ellinika-nosokomeia.html

http://www.keelpno.gr/el-gr/%CE%BD%CE%BF%CF%83%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B8%CE%AD%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%85%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC%CF%80%CE%B1%CE%B8%CE%BF%CE%B3%CF%8C%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CE%B1.aspx

http://www.makthes.gr/news/reportage/96317/

υ.γ. περιμενω οτι τωρα με καταρευση ταμειων οτι θα γινουμε αμερικη.ολα ιδιωτικα....εκει θα ναι ακομη πιο τραγικα τα πραγματα σε μια χωρα με 500-700ε  μισθο.και εκει που κραζαμε τοσα χρονια το δημοσιο να το νοσταλγουμε.τεσπα λογω των παραπανων καταστασεων και αλλων τοσων εκανα και ιδιωτικη-ψαξτε το δεν ειναι ακριβες π.χ.500ε το χρονο-

Δημοσ.
[...]

Τέλος πάντων, από εκεί που ξεκίνησα να λέω στο topic starter ότι έχει δίκιο και η συμπεριφορά που αντιμετώπισε ήταν τραγική,

φτάσαμε να υπερασπίζομαι τον ιατρικό κλάδο, τον οποίο δεν έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση.

Οι Έλληνες γιατροί είναι σαν τους Έλληνες ταξιτζήδες, δικηγόρους, πολιτικούς, χρήστες του insomnia. Από την ίδια στάνη βγαίνουν, οπότε δεν είναι λογικό να περιμένει κανείς ότι θα είναι ευγενείς, επαγγελματίες, αλληλέγγυοι και υπεύθυνοι στην πλειονότητά τους.

Αλλά και η ισοπέδωση των πάντων είναι τραγική.

Και η αυτοκριτική

και η κριτική,

κοντά στο κοινό αίσθημα και την ταλαίπωρη, στην πατρίδα μας, κοινή λογική.

Δημοσ.

@filiposMD

Καλά όσα λες... αλλά ισχύανε το 1920. 

Με 7000 άνεργους γιατρούς και με μεγάλο ποσοστό γιατρών να γίνονται ιατρικοί επισκέπτες δεν ισχύει αυτό για την εξειδίκευση (όπως την εννοείς με το παράδειγμα του ποδοσφαιριστή). 

Επίσης, εάν ένας γιατρός θέλει 6 χρόνια σπουδές, 1 - 2 αγροτικό και 7 (στην ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ) ειδικότητα... πάμε στα 15. 

5 χρόνια πολυτεχνείο, 6 χρόνια PhD και 2 PostDoc = 13 ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ. 

Οπότε, ποια και πόση είναι η εξειδίκευση ενός μηχανικού με PhD και Postdoc εμπειρία; Πόσο θα πρέπει να αξιώνει να πληρώνεται αυτός που, στην τελική, έδωσε και κάτι στην διεθνή επιστημονική κοινότητα; (εάν έχουμε ως βάση πληρωμής την εξειδίκευση)

Για την ευθύνη τώρα...

Τι ευθύνη έχει ένας μη χειρούργος (και όχι χειρουργός) ΠΛΕΟΝ; Μην και δεν ράψει καλά την πληγή (εάν ράψει ποτέ) ; Ή μην και δεν δώσει σωστά φάρμακα και δεν πάρει επιδότηση από την εταιρία; 

Όσο για τους χειρούργους... 

Πλέον ευθύνη και μάλιστα ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ (μιας που λέγαμε για εξειδίκευση) έχουν οι project leaders σε aviation software (που δεν θα πεθάνει ένας αλλά από 50 και πάνω άνθρωποι), οι project leaders σε μεγάλα έργα όπως στάδια (που δεν θα πεθάνει ένας αλλά 500 και πάνω), οι project leaders σε κατασκευαστικά έργα με φυσικό αέριο και πετρέλαιο (μην λέμε για το αριθμός_νεκρών > 1 πάλι) και ο κατάλογος μακρύς. 

Άρα, οι παραπάνω και ευθύνη έχουν και ΜΕΓΑΛΗ εξειδίκευση. Πλέον δεν πεθαίνεις εάν πατήσεις ένα καρφί και δεν ανοίγεις κεφάλι με μηχανικό τρυπάνι. Ακόμα και τις φλέβες πλέον τις καις με ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ εργαλείο όταν ανοίγεις. 

Μην αναφέρουμε και το γεγονός πως ένας γιατρός ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ την δουλειά μόνος του. ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ να χειριστεί όλα αυτά που απαιτούνται για να πάρει τα δεδομένα στα χέρια του. Κάτι που δεν συμβαίνει, π.χ., στον χώρο της πληροφορικής.. απλά δες τι αγγελίες υπάρχουν για JUNIOR θέσεις... (κάπου λέγαμε για εξειδίκευση). 

Όσο για το ωράριο...

Εδώ τα παραλές και μάλιστα εσκεμμένα!!!! Κρίμα. 

Ένας που ιδιωτεύει εάν δεν τον βλέπει η οικογένειά του, δουλεύει τόσο πολύ και είναι γιατρός τότε έχει αρκετά λεφτά για να μην δουλεύει τόσο και να πάρει γραμματέα, σκάφος κτλ κτλ κτλ. Εκτός και εάν θεωρεί κανείς κουραστική δουλειά το να κάθεται κάποιος στο ιατρείο του περιμένοντας μήπως περάσει ασθενείς και να πηγαίνει στην κλινική εάν έχει χειρουργείο (ή εάν είναι μόνιμα συνεργαζόμενος). 

Όσοι δεν ιδιωτεύουν έχουν συγκεκριμένο αριθμό εφημεριών ανά μήνα. 

Και βάλε κάτω αυτά και σύγκρινέ τα με κάποιον σε μία τεχνική εταιρία οποιουδήποτε αντικειμένου όταν πρέπει να παραδοθεί κάποιο έργο. Μάλλον δεν έχεις δει τέτοιες σκηνές. 

Σύγκρινέ τα με τους οδοκαθαριστές. Με τις καμαριέρες και τις καθαρίστριες την τουριστική περίοδο. Κτλ κτλ κτλ. 

Συνθήκες εργασίας. 

Φίλε μου.. ΑΝΑΙΡΕΙΣΑΙ. Δεν ξέρω εάν το κάνεις εσκεμμένα... ελπίζω όχι γιατί θα ήταν πολύ αρνητικό (κατ' εμέ).

Στην google δουλεύεις σε ωραία γραφειάκια γιατί σε προσέλαβε. Και μάντεψε γιατί σε προσέλαβε...

ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ!!!!!!!!!!!!

Όσο για το τι περιλαμβάνουν τα νοσοκομεία... ΚΑΘΕ ΔΟΥΛΕΙΑ έχει την σκατούρα της. Πες τα αυτά σε κάποιον οδοκαθαριστή. Πες τα αυτά σε κάποιον ΝΗΠΙΑΓΩΓΟ! Και μάντεψε ποιοι άλλοι μπορούν να κάνουν σωστά την δουλειά του νηπιαγωγού... ΚΑΝΕΙΣ.. και άρα ο νηπιαγωγός ΕΧΕΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ. 

Αυτά για την αναμονή.. απλά γελάω. Εάν δεν αρέσουν σε κάποιον ας μην πάει για γιατρός. Σαν να παραπονιέται κάποιος προγραμματιστής ότι πρέπει να είναι πολλές ώρες μπροστά από Η/Υ και για αυτό πρέπει να γίνει κάτι.. ή δεν ξέρω γω τι. Όχι και έτσι.. 

Και ναι. Η ειδικότητα ΕΙΝΑΙ μεταπτυχιακό. Εάν δεν ήταν δεν θα έδινε ΤΙΤΛΟ.-

Α... και ο κλινικός γιατρός μία χαρά κοιμάται. τα ξέρεις καλύτερα από εμένα και ας υπερβάλλεις με το πόσο πολύ δουλεύουν οι γιατροί. 

Δημοσ.

Τέλος πάντων, από εκεί που ξεκίνησα να λέω στο topic starter ότι έχει δίκιο και η συμπεριφορά που αντιμετώπισε ήταν τραγική, φτάσαμε να υπερασπίζομαι τον ιατρικό κλάδο, τον οποίο δεν έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση. Οι Έλληνες γιατροί είναι σαν τους Έλληνες ταξιτζήδες, δικηγόρους, πολιτικούς, χρήστες του insomnia. Από την ίδια στάνη βγαίνουν, οπότε δεν είναι λογικό να περιμένει κανείς ότι θα είναι ευγενείς, επαγγελματίες, αλληλέγγυοι και υπεύθυνοι στην πλειονότητά τους. Αλλά και η ισοπέδωση των πάντων είναι τραγική.

Ρε συ Φίλιππε,σα γρήγορα δε μπολιάστηκες με τη νόσο των μεταναστών;

Κρίμα ρε μαγκάκο,κρίμα λέμε...

Δημοσ.

Πω, πλάκωσε δουλειά! Απαντώ ένα ένα:

@kage.

Ποιά 1500 ευρώ; Βασικός 1007 + επίδομα νοσοκομειακής απασχόλησης 190 + επίδομα βιβλιοθήκης 123 = 1320 ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΑ.

Βγάλε κρατήσεις και πες μου πόσα μένουν καθαρά στο χέρι. Το επίδομα ευθύνης αφορά μόνο διευθυντές. Το ρημάδι το ίντερνετ όλα τα έχει, τουλάχιστον να καταλαβαίνουμε τι διαβάζουμε! Εκτός αν μιλάμε για διαφορετικά πράγματα τόσο καιρό. Εγώ πάντως μιλάω για το μισθό που παίρνει καθαρά στο χέρι ο ειδικευόμενος χωρίς τις εφημερίες.

@Opaiktis

Δεν ξέρω το σκηνικό. Καταλαβαίνω αυτό που λες και ενδεχομένως ο σωστός γιατρός και άνθρωπος να μην έπαιρνε λεφτά. Αλλά, μιλώντας γενικά γιατί ειδικά δεν ξέρω για να σχολιάσω, ο γιατρός σηκώνεται από το σπίτι του και πάει στον ασθενή, τον εξετάζει και λέει μία κουβέντα. Μπορεί να έλεγε το ίδιο έχοντας φάει μισή ώρα ή 2 λεπτά, ανάλογα με την ικανότητά του. Τα ίδια ισχύουν και για τον υδραυλικό πχ. Αν δεν είναι ο υδραυλικός της γειτονιάς σου, θα σε χρεώσει επίσκεψη κι ας έχει στρίψει μια βρύση μόνο.

@pinwkolwnies

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Για εξήγα, έστω και σε pm.

@Timon

Βασικά επιβεβαιώνεις αυτά ακριβώς που λέω. Μου δίνεις άλλα παραδείγματα απλώς. Αν εγώ είχα πει ότι ο γιατρός στο νοσοκομείο πρέπει να πληρώνεται παραπάνω από όλα τα επαγγέλματα του κόσμου, με το ποστ σου θα με είχες ξεφτιλίσει. Μόνο που δεν είπα αυτό. Είπα ότι εφόσον αυτά τα κριτήρια ισχύουν και βλέπω ότι συμφωνείς, ο γιατρός στο νοσοκομείο θα έπρεπε να πληρώνεται περισσότερο από ότι τώρα.

Πιο λεπτομερώς:

Ποιός είπε ότι αν έπρεπε να προσλάβω πολ. μηχανικό με διδακτορικό και 2 post-doc θα του έδινα 900 ευρώ και θα θεωρούσα ότι τον πληρώνω επαρκώς; Για την πληθώρα γιατρών δε διαφωνώ, αλλά πολύ σύντομα κι αυτό θα πάψει να ισχύει. Ο ειδικευόμενος ξέρεις πόσα παίρνει αν έχει και διδακτορικό; 70 έπαιρνε προ κρίσης, τώρα το κόβω για καμιά 40αριά το μήνα.

Αυτό που λες για την ευθύνη, συγγνώμη που το λέω, αλλά δείχνει μεγάλη άγνοια. Οι διαγνώσεις δεν μπαίνουν μόνες τους. Ο παθολογοανατόμος που βλέπει 15 βιοψίες τη μέρα, παίρνει 15 αποφάσεις για το αν είναι καρκίνος ή όχι. Με βοηθήματα επιστημονικά, αλλά με τελείως υποκειμενικό τρόπο. Κάθε μία από τις βιοψίες είναι ένας άνθρωπος που θα κάνει ή όχι χημειοθεραπεία, που θα πάρει αυτή ή την άλλη χημειοθεραπεία, που θα μπει ή όχι στο χειρουργείο. Κάθε βιοψία είναι δυνητικά μια αγωγή για λάθος διάγνωση. Και σου είπα μια από τις πιο ξενέρωτες ειδικότητες. Μια στραβή αρκεί να σου καταστρέψει τη ζωή. Τα δικά σου παραδείγματα με χαρά μου βλέπω ότι επιβεβαιώνουν τα επιχειρήματά μου. Εκτός κι αν ο project leader για aviation software παίρνει ένα χιλιάρικο το μήνα! Μάλλον για 10 τον βλέπω και δικαίως.

Ωράριο. Πρώτον, δε μίλησα για ιδιώτη γιατρό, είναι τελείως διαφορετική περίπτωση. Ο συγκεκριμένος αριθμός εφημεριών ξέρεις πόσες είναι; Συνήθως 7 το μήνα. Να στο κάνω λιανά αυτό; 5 καθημερινές επί 16 ώρες συν 2 αργίες επί 24 ώρες επιπλέον του 8ώρου. 70+ ώρες την εβδομάδα. Όλο τον χρόνο, όχι όταν υπάρχει deadline. Το ισοδύναμο για δουλειά πενθημέρου είναι να δουλεύεις από Δευτέρα ως Παρασκευή, να είσαι στο γραφείο στις 8 το πρωί και να φεύγεις 10 το βράδυ. Κάθε φορά. Ζωάρα. Και μετά να ρίχνεις και λίγο διαβασματάκι για να μην μένεις πίσω. Αν και πάλι θα κοιμόσουν σπιτάκι σου. Και τέλος πάντων, ξαναλέω ότι δεν είπα πως δεν υπάρχει άλλος που να δουλεύει σκληρά. Αλλά αν δουλεύεις σαν το σκυλί, πρέπει να πληρωθείς.

Για τις συνθήκες εργασίας, δεν πιάνω το συλλογισμό ή εσύ δεν έπιασες τον δικό μου. Λέω, έστω ότι είσαι εξειδικευμένος προγραμματιστής. Δουλεύεις στη google με τις κυριλέ συνθήκες εργασίας. Έρχομαι εγώ να σε προσλάβω, αλλά σου λέω ότι τα γραφεία μας είναι υπόγεια, ανήλιαγα και με ποντίκια. Θα ζητήσεις περισσότερα λεφτά από αυτά που παίρνεις στη google, ναι ή όχι; Ναι προφανώς. Τόσο απλό.

Αυτά. Και να τελειώσω λέγοντας ότι παρόλ' αυτά, έχω γνωρίσει γιατρούς που δεν αξίζουν ούτε κατά διάνοια έστω και τα 850 ευρώ.

Δημοσ.

Μου το έχουν εξηγήσει γιατί το λένε αυτό. Όταν ο ασθενής πρόκειται να πεθάνει, και δεν υπάρχει κάτι που μπορούν να κάνουν γι αυτό, είναι προτιμότερο για την ψυχοσύνθεση όλων, του ασθενή και των συγγενών, να μείνει στο σπίτι με τους δικούς του ανθρώπους σε ένα οικείο περιβάλλον και να καταλήξει εκεί. Εκείνη την ώρα σου φαίνεται απάνθρωπο, αλλά αν το σκεφτείς έχει μια βάση.

Δεν εχει βαση φιλε μου απλα το ελεγαν για να μην γεμιζουν τα επειγοντα, την δικια μου ψυχοσυνθεση την σκεφτηκαν που μπορει να ημουν μονος στο σπιτι και να πεθαινε πως θα ενιωθα ? Εδω στο νοσοκομειο εκλαιγα ασταματητα ποσο μαλλον να ημουν στο σπιτι.

Περα απο αυτο η μητερα μου στο τελικο σταδιο ειχε τρομερους πονους και τα χαπια δεν τις εκαναν τιποτα ηθελε μορφινη απο ορο και αυτο μονο στο νοσοκομειο μπορουσαν να της το παρεχουν.

Οπως επισης το οτι εβγαζε ασταματητα πυον απο τα γεννητικα της οργανα και ηθελε καθαρισμα που μονο νοσοκομος μπορουσε να της το προσφερει.

Συμφωνώ και έχω διαβάσει έρευνες που έχουν γίνει σε γιατρούς, όπου σε μεγάλο ποσοστό λένε ότι αν φτάσουν σε τελικό στάδιο ανίατης νόσου δε θέλουν να πάνε στο νοσοκομείο ή δε θέλουν να τους διασωληνώνουν και να τους κρατάνε τεχνητά στη ζωή. Δεν είναι δηλαδή αδιαφορία για τον ασθενή αυτό που λένε, το ίδιο θα επέλεγαν και για τους εαυτούς τους. Αλλά και πάλι, έχει σημασία πώς το λες. Αν ο γιατρός καθόταν 3 λεπτά να εξηγήσει στον REDODIN ότι δεν υπάρχει κάτι ουσιαστικό που μπορεί να γίνει και είναι πολύ προτιμότερο να επέλθει το μοιραίο σε ένα ήσυχο οικογενειακό περιβάλλον, μπορεί κι ο REDODIN να συμφωνούσε (μπορεί και όχι βέβαια). Φυσικά μπορεί αυτά τα 3 λεπτά να κόστιζαν τη ζωή ενός άλλου ασθενή που περίμενε στην ουρά στα επείγοντα, αλλά αυτό είναι άλλου είδους πρόβλημα.

Στην ιατρική εκπαίδευση δεν υπάρχει πάντως κανένα μάθημα που να σου μαθαίνει πώς να φερθείς σε ασθενείς που πεθαίνουν, σε συγγενείς που πονάνε. Κι αυτό νομίζω είναι εμφανές!

Η μητερα μου ηδη δεν καταλαβαινε και αυτο γιατι ηταν σε λυθαργο επειδη εκανα την μαλακια και δεν την πηγα αμεσως αλλα εκανα οπως μου ειπαν (δηλαδη την αφησα στο σπιτι να φυγει) οταν ομως την ειδα να βγαζει πυον ασταματητα απο το αιδοιο και να πονα γιατι πλεον τα φαρμακα που δινουν δεν την επιαναν δεν μπορουσα να την εχω αλλο σπιτι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@kage.

Ποιά 1500 ευρώ; Βασικός 1007 + επίδομα νοσοκομειακής απασχόλησης 190 + επίδομα βιβλιοθήκης 123 = 1320 ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΑ.

Βγάλε κρατήσεις και πες μου πόσα μένουν καθαρά στο χέρι. Το επίδομα ευθύνης αφορά μόνο διευθυντές. Το ρημάδι το ίντερνετ όλα τα έχει, τουλάχιστον να καταλαβαίνουμε τι διαβάζουμε! Εκτός αν μιλάμε για διαφορετικά πράγματα τόσο καιρό. Εγώ πάντως μιλάω για το μισθό που παίρνει καθαρά στο χέρι ο ειδικευόμενος χωρίς τις εφημερίες.

Αυτά. Και να τελειώσω λέγοντας ότι παρόλ' αυτά, έχω γνωρίσει γιατρούς που δεν αξίζουν ούτε κατά διάνοια έστω και τα 850 ευρώ.

μπορεις να αποφυγεις τις εφημεριες?τι βγαλτες?ασχετα οτι ειδα οτι τα επιδοματα κτλ ειναι αφορολογητα.

τεσπα επειδη οπως ξερεις η φορολογηση κτλ ειναι βαση εισοδηματος τι ακριβως να πω?

αν μιλαμε χωρις αλλα εισοδηματα τοτε ναι στο βασικο μισθο και βαση 1ης κλιμακας(20%) μπορει και να του μεινουν 850ε αλλα προσθετεις 300ε επιδοματα+εφημεριες ανετα φτανει καθαρα 1200.

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.

μπορεις να αποφυγεις τις εφημεριες?τι βγαλτες?ασχετα οτι ειδα οτι τα επιδοματα κτλ ειναι αφορολογητα.

τεσπα επειδη οπως ξερεις η φορολογηση κτλ ειναι βαση εισοδηματος τι ακριβως να πω?

αν μιλαμε χωρις αλλα εισοδηματα τοτε ναι στο βασικο μισθο και βαση 1ης κλιμακας μπορει και να του μεινουν 850ε αλλα προσθετεις 300ε επιδοματα+εφημεριες ανετα φτανει καθαρα 1200.

Ρε φιλαράκι, σου μίλησε για 70ωρα την βδομάδα, τελευταία φορά που έλεγξα το 8ωρο μετρούσαμε σε μισθό, όχι το όσο να'ναι και όσο πάει.

Όταν μιλάς για τον μισθό κάποιου, μιλάς για τον μισθό του, και όχι για τις υπερωρίες/υπερεργασίες, έξτρα από αργίες, Κυριακές, κτλ.

Δημοσ.

Εντάξει. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με το σύστημα υγείας.

Οι ειδικευόμενοι βγάζουν πραγματικα λίγα χρήματα. Πχ τώρα με τις μειώσεις και κρατήσεις, κάποιες ειδικοτητες που δεν έχουν και εφημερίες είναι στα 6-7 κατοστάρικα καθαρά. Πολλές φορές, με τις αναδρομικές μειώσεις, ακόμα λιγότερα.

Και πραγματικά για κάποιον που έχει περάσει τη ζωη του σπουδάζοντας είναι κρίμα, να βλέπει να έχει αντίστοιχη αμοιβή με 4-5 ημέρες ενός ανειδικευτου υδραυλικού.

Η ιατρική είναι λειτούργημα, αλλά υπάρχει και η επιβίωση. Οπως σε όλα τα επαγγέλματα.

Η κούραση είναι πολλές φορές μεγάλη, μετα από 1-2 απανωτές εφημερίες και χωρίς πολλά νοσοκομεία/κλινικές να μπορούν να δώσουν το ρεπό μετά από κάθε εφημερία. Πολλές κλινικές, ειδικά στην επαρχία έχουν 1-2 ειδικευόμενους και είναι αδύνατο να φύγει κανείς μετά απο εφημερία. Εκεί μπορεί να μην έχει κοιμηθεί το βράδυ, αλλά να πρέπει να δουλέψει μετά από 24ώρες άυπνος.

Το πρόβλημα επίσης είναι ότι υπήρξε παλιότερα και μεγάλη ασυδοσία. Ο μισθός ήταν όντως μικρός, αλλα έμπαιναν εικονικές εφημερίες  του στυλ, 2 εφημερεύουν, οι 1 πάει για δουλειά (ναι...) ή εφημερίες που δηλώνονταν για κανονικές αλλά οι διευθυντές ή επιμελητές δουλεύουν από το... σπίτι. Εκεί είναι που ο ειδικευόμενος βγάζει το φίδι από την τρύπα, χωρίς βοήθεια. 

Τα ίδια σκ@... και με τα φακελάκια. Φίλος μου έλεγε ότι η ταριφα για κάποιο κλασικό χειρουργείο είναι 2-3 χιλιάρικα, και ανεβαίνεις όσο  ..το πρόβλημα και η τεχνική δυσκολεύει. Το φακελάκι ποτέ μου δεν το κατάλαβα, ίσως επειδή έτσι αντιλαμβάνομαι την έννοια του λειτουργήματος που ανέφερα παραπάνω. Είναι απάνθρωπο, να είσαι καρκινοπαθής και να σου ζητούν ταρίφα για τα αυτονόητα.

Κατανοώ τέλος απόλυτα το φίλο με τη μητέρα του. Το πρόβλημα είναι ότι πολλές φορές τα νοσοκομεία τα χρησιμοποιούν πολλοί για "παρκάρισμα" ηλικιωμένων. Εχω πέσει πολλές φορές, σε άτομα που δεν έχουν να πάνε ηλικιωμένους σε οικο ευγηρίας ή δεν έχουν που να τους αφήσουν στην περίοδο των διακοπών (!) και απαιτούν εισαγωγή σε νοσοκομείο.

Εκεί φυσικά μπορεί να έχεις κάποιο άτομο που είναι σε βαριά κατάσταση (πολλές παθολογίες και φάρμακα, μπορεί να σιτίζεται με "σωληνάκι" ρ/γ, κλπ κλπ) αλλά η κατάσταση του είναι σταθερή και η νοσηλεία δε θα αλλάξει τίποτα. Και είναι κρίμα να έχεις άτομα με πολλές παθολογίες, και χρόνιους πάσχοντες και να έχεις άτομα που το χρειάζονται σε ράντζα, ή να επιβαρύνεις (βλ. λοιμώξεις) το περιβάλλον του νοσοκομείου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...