Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν γίνουμε θύματα βίας από τους ένοπλους ανταρτομηδενιστές, δεν το αποκλείω.

άρα μόνο όσοι είναι θύματα μιας βίας έχουν υποχρεώση να την αντιμετωπίσουν?

Αν δηλαδή κάποιος δεν είναι θύμα της βίας της ΧΑ ή των χουλιγκανς του Ολυμπιακού/παναθηναικού ή όποιου άλλου διακιούται να κάθεται και να βλέπει ?

δηλαδή "μακριά από τον κώλο μας" ένα πράγμα ... όσο η βία είναι με το μέρος μας ... είναι ΟΚ 

δηλαδή εμείς τώρα ας πούμε δεν είμαστε θύματα της βίας ξερωγω του Ασαντ ή κάποιου πολέμαρχου στην Αφρική που τρώει καρδιές μικρών παιδιών ας πούμε ... ως πολίτες του κόσμου ώς άνθρωποι απλα, μπορούμε να πούμε ένα ... "δε γαμιέται"

• Απαντ. 449
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

άρα μόνο όσοι είναι θύματα μιας βίας έχουν υποχρεώση να την αντιμετωπίσουν?

Αν δηλαδή κάποιος δεν είναι θύμα της βίας της ΧΑ ή των χουλιγκανς του Ολυμπιακού/παναθηναικού ή όποιου άλλου διακιούται να κάθεται και να βλέπει ?

δηλαδή "μακριά από τον κώλο μας" ένα πράγμα ... όσο η βία είναι με το μέρος μας ... είναι ΟΚ 

δηλαδή εμείς τώρα ας πούμε δεν είμαστε θύματα της βίας ξερωγω του Ασαντ ή κάποιου πολέμαρχου στην Αφρική που τρώει καρδιές μικρών παιδιών ας πούμε ... ως πολίτες του κόσμου ώς άνθρωποι απλα, μπορούμε να πούμε ένα ... "δε γαμιέται"

Αυτό μου λέτε 20 σελίδες τώρα, ότι πρέπει να τους βάλουμε να πλακωθούν μόνοι τους και εμείς αραχτοί στον καναπε. Στο πως θα αντιμετωπιστεί η ναζιστική βία όταν δημιουργεί τάγματα εφόδου με τη βοήθεια της αστυνομίας, δεν έχω λάβει καμία απάντηση. Και τώρα μου λες ότι εγώ θεωρώ τη σιωπή και την ωμή παράδοση στο ναζισμό λύση. Λολ δηλαδή :P

Δεν ειμαστε ηδη θυματα βιας απο αυτους? Που ζεις?

Κρυβεσαι πισω απο το δαχτυλο σου φιλε...

Εγώ δεν έχω δεχτεί ποτέ βία από οποιοδήποτε φάσμα της αριστεράς (κομμουνισμού, αναρχισμού κλπ).

Δημοσ.

Εγώ δεν έχω δεχτεί ποτέ βία από οποιοδήποτε φάσμα της αριστεράς (κομμουνισμού, αναρχισμού κλπ).

Ουτε εγω απο κανεναν ουτε απο ΧΑ ουτε τιποτα, γιατι δεν προκαλεσα με κανενα τροπο ομως. Παρόλα αυτα ξερω οτι δεν μπορω να περασω απο εξαρχεια με εμφανιση της εθνικης πχ. ασχετα αν δεν ειμαι φασίστας η εξτρεμιστής.. Και αυτο μια μορφη βιας ειναι και νταβατζιλίκι επειδή απλά μπορούν.

Δημοσ.

Ουτε εγω απο κανεναν ουτε απο ΧΑ ουτε τιποτα, γιατι δεν προκαλεσα με κανενα τροπο ομως. Παρόλα αυτα ξερω οτι δεν μπορω να περασω απο εξαρχεια με εμφανιση της εθνικης πχ. ασχετα αν δεν ειμαι φασίστας η εξτρεμιστής.. Και αυτο μια μορφη βιας ειναι και νταβατζιλίκι επειδή απλά μπορούν.

Αν πεις σε συγκέντρωση της χρυσής αυγής ότι όλοι είμαστε ίσοι και ότι ο ρατσισμός δεν θα έπρεπε να μας χωρίζει; Πόσες μαχαιριές; Είναι πρόκληση να ανήκεις σε κομμουνιστικό κόμμα; Είναι πρόκληση να τραγουδάς αντιφασιστικά τραγούδια;

Αυτά τα Εξάρχεια πάντως, έχουν φτιάξει περίεργο όνομα. Πολλές χιλιάδες κόσμου περνάει καθημερινα από εκεί, και....... βγαίνει ζωντανό! Πίστεψέ το :P

Δημοσ.

Δεν ειπα το αντιθετο ισα ισα λεω οτι και οι 2 ιδιοι ειναι.. Ειναι προκληση να φορας φανελα της εθνικης?? Θες να παμε μια βολτα μαζι προς τα εκει και σε καμια αντι-φασιστικη διαδηλωση αλλα να τη φορας εσυ ομως..?? :P 

Δημοσ.

Δεν ειπα το αντιθετο ισα ισα λεω οτι και οι 2 ιδιοι ειναι.. Ειναι προκληση να φορας φανελα της εθνικης?? Θες να παμε μια βολτα μαζι προς τα εκει και σε καμια αντι-φασιστικη διαδηλωση αλλα να τη φορας εσυ ομως..?? :P

Είναι ένα θέμα αυτό, αλλά δεν φταίω εγώ που 10 στους 10 που μπαίνουν με εθνικά σύμβολα σε αντιφασιστικές διαδηλώσεις τελικά ήταν φασίστες :P

Δημοσ.

Ρε φιλε μας τρολαρεις τωρα δεν εξηγειται αλλιως. Φονοι, χειροδικιες, ξυλο, καψιμο μαγαζιων, σπασιμο βιτρινων, πετροπολεμοι, μολοτωφ.

Αυτοι που εχουν δεχτει βια απο αριστεριστες ειναι πολλοι περισσοτεροι απο αυτους που εχουν δεχτει βια απο ΧΑγιτες.

Αν πεις σε συγκέντρωση της χρυσής αυγής ότι όλοι είμαστε ίσοι και ότι ο ρατσισμός δεν θα έπρεπε να μας χωρίζει; Πόσες μαχαιριές; Είναι πρόκληση να ανήκεις σε κομμουνιστικό κόμμα; Είναι πρόκληση να τραγουδάς αντιφασιστικά τραγούδια;

Αυτά τα Εξάρχεια πάντως, έχουν φτιάξει περίεργο όνομα. Πολλές χιλιάδες κόσμου περνάει καθημερινα από εκεί, και....... βγαίνει ζωντανό! Πίστεψέ το :P

Δεν ειναι προκληση να ανηκεις στο κομμουνιστικο κομμα? Αυτο που εγραψα πριν μαλλον δεν το διαβασες ή το προσπερασες γιατι δεν σε συμφερει.

Το ΚΚΕ εδω και 40 χρονια στο καταστατικό του μιλαει ξεκαθαρα για καταλυση του πολιτευματος και εγκαθιδρυση της δικτατοριας του προλεταριατου.

Αν ειναι να βγει καποιο κομμα εκτος νομου πρωτο απο ολα πρεπει να βγει το ΚΚΕ. Ουτε η ΧΑ δεν εχει στο καταστατικο της τετοια πραγματα.

Οσο για τα εξαρχεια. Τι περιεργο ονομα ρε μεγαλε? Παλι κρυβεσαι πισω απο το δαχτυλο σου. Γινεται π.χ. αστυνομικος να περασει περπατωντας απο εξαρχεια γυρνωντας απο την δουλεια σπιτι του? Γινεται εγω να περασω με ελληνικη σημαια μετα απο αγωνα της εθνικης που εχω παει? Γινεται εγω να ειμαι αλλων πολιτικων πεποιθησεων (οχι χρυση αυγη απαραιτητα) και να βγω εξαρχεια να το βροντοφωναξω? Μην μας δουλευεις τωρα...

Αντρο φασισμου ειναι τα εξαρχεια...

Δημοσ.

Συμφωνα με την στατιστικη που εκαναν στις αντι-φασιστικες διαδηλωσεις 100% οσων φερουν εθνικα συμβολα οποιαδηποτε στιγμη της ζωης τους, της ημερας, της περιστασης κτλπ ειναι φασίστες και τους αξίζει αυτο που θα παθουν.

Τι δεν καταλαβαινεις?? :P

Δημοσ.

Ένα άκρο είναι η Χ.Α. ΠΟΙΟ ΣΤΗΝ ΕΥΧΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ; Ας απαντήσει ένας από αυτούς που λένε για τα δύο άκρα σε αυτό το thread. Ξέρει; Πολύ αμφιβάλω.

Ας αμφιβάλλεις, δεν τρέχει τίποτα. Το όνομα τού κόμματος που αντιπροσωπεύει το άλλο άκρο μέσα στη βουλή, εδώ και 4 δεκαετίες, το ξέρεις και το ξέρω, αλλά οι όροι χρήσης τού forum απαγορεύουν την ευθεία αναφορά σε κόμματα, οπότε υποχρεούμαι να τους σεβαστώ. Δεν υποχρεούμαι όμως να το παίζω αδιάφορος και να σφυρίζω κλέφτικα. Υπενθυμίζω λοιπόν, σαφή και συγκεκριμένη ερώτηση που είχα θέσει σε άλλο thread στο παρελθόν, στην οποία - φυσικά... - δεν είχα πάρει απάντηση:

Πολλές χώρες τού κόσμου, κυβερνήθηκαν επί σειρά ετών, από τα αντίστοιχα  - με το ίδιο ακριβώς καταστατικό, αρχές (...και όνομα. Από το αρκτικόλεξό τους, μόνο το τελευταίο γράμμα αλλάζει, το οποίο υποδηλώνει τη χώρα. Τα δύο πρώτα αρχικά είναι ακριβώς ίδια...) - κόμματα τού ελληνικού που εγώ ...υπονοώ κι εσύ ...δε γνωρίζεις. Σε ποια - μία μού αρκεί... - από αυτές τις χώρες:

1) Υπήρξε αντιπολίτευση;

2) Κυκλοφόρησε έστω και μία αντιπολιτευόμενη εφημερίδα;

3) Εξέπεμψε έστω και ένας αντιπολιτευόμενος ραδιοφωνικός, ή τηλεοπτικός σταθμός;

4) Εξέφρασε έστω κι ένας πολίτης την αντίθεσή του στο κυβερνών κόμμα και δεν εξαφανίστηκε ...νύχτα;

Έχεις απάντηση; Εκτός κι αν τα παραπάνω δε σού αρκούν για να χαρακτηρίσεις ακραίο ένα κόμμα, οπότε το αφήνουμε εδώ, να μην ξοδεύουμε και σάλιο...

Παρεμπιπτόντως, εκτός απ' όσα έχω διαβάσει, τυχαίνει να ζω σε μία από αυτές τις χώρες εδώ και πάνω από έξι χρόνια και, τις απαντήσεις στις παραπάνω ερωτήσεις, τις έχω λάβει από ανθρώπους οι οποίοι έζησαν εκείνη την περίοδο. Όλοι δε, έδωσαν την ίδια απάντηση. Αναρωτιέσαι για το ποια ήταν;

Ρε παιδια εδω εχουμε μεσα στη βουλη κομμα που εδω και 40 χρονια στο καταστατικό του μιλαει ξεκαθαρα για καταλυση του πολιτευματος και εγκαθιδρυση της δικτατοριας του προλεταριατου.

Αυτό. Ονόματα δε λέμε, οικογένειες δε θίγουμε, ban δε θέλουμε, αλλά να μη μας περνάνε και για ηλίθιους μερικοί-μερικοί... 

• Like 5
Δημοσ.

Συμφωνα με την στατιστικη που εκαναν στις αντι-φασιστικες διαδηλωσεις 100% οσων φερουν εθνικα συμβολα οποιαδηποτε στιγμη της ζωης τους, της ημερας, της περιστασης κτλπ ειναι φασίστες και τους αξίζει αυτο που θα παθουν.

Τι δεν καταλαβαινεις?? :P

Φυσικά και όχι. Αλλά όσοι βρέθηκαν μέσα σε πορείες ήταν (και έπαιζαν ρόλο φακελωτή).

Δεν ειναι προκληση να ανηκεις στο κομμουνιστικο κομμα? Αυτο που εγραψα πριν μαλλον δεν το διαβασες ή το προσπερασες γιατι δεν σε συμφερει.

Το ΚΚΕ εδω και 40 χρονια στο καταστατικό του μιλαει ξεκαθαρα για καταλυση του πολιτευματος και εγκαθιδρυση της δικτατοριας του προλεταριατου.

Αν ειναι να βγει καποιο κομμα εκτος νομου πρωτο απο ολα πρεπει να βγει το ΚΚΕ. Ουτε η ΧΑ δεν εχει στο καταστατικο της τετοια πραγματα.

Οσο για τα εξαρχεια. Τι περιεργο ονομα ρε μεγαλε? Παλι κρυβεσαι πισω απο το δαχτυλο σου. Γινεται π.χ. αστυνομικος να περασει περπατωντας απο εξαρχεια γυρνωντας απο την δουλεια σπιτι του? Γινεται εγω να περασω με ελληνικη σημαια μετα απο αγωνα της εθνικης που εχω παει? Γινεται εγω να ειμαι αλλων πολιτικων πεποιθησεων (οχι χρυση αυγη απαραιτητα) και να βγω εξαρχεια να το βροντοφωναξω? Μην μας δουλευεις τωρα...

Τουλάχιστον το παραδέχτηκες, όποιος είναι σε κομμουνιστικό κόμμα πρέπει να τρώει ξύλο.

Αυτά για τα Εξάρχεια όσοι τα λέτε, είστε κάτοικοι Αττικής; Δεν υπάρχει κανα άβατο στα εξάρχεια, χιλιάδες άνθρωποι περνάνε κάθε μέρα από εκεί.

Δημοσ.

Γινεται π.χ. αστυνομικος να περασει περπατωντας απο εξαρχεια γυρνωντας απο την δουλεια σπιτι του? 

Αν είναι τέτοιοι όχι μόνο από τα Εξάρχεια, αλλά από πουθενά.

40 χρόνια ύπαρξης ΚΚΕ, φόνο στη μεταπολίτευση για πολιτικές πεποιθήσεις δεν ακούσαμε ποτέ.

Όσοι λέτε για Marfin κλπ προσπαθώντας να δικαιολογήσετε το φόνο του Φύσσα, παίζει να έχετε άχυρα στο κεφάλι σας.

Υπάρχουν αριστεροί, δεξιοί, πράσινοι, κόκκινοι φασίστες, τη δεδομένη στιγμή όμως μόνο ένα φασιστικό κόμμα έχει πιάσει πόστο σε όλα τα σώματα ασφαλείας και έχει δημιουργήσει παρακράτος για να δρα ελεύθερα με την ανοχή των μπάτσων

• Like 2
Δημοσ.
Τουλάχιστον το παραδέχτηκες, όποιος είναι σε κομμουνιστικό κόμμα πρέπει να τρώει ξύλο.

Αυτά για τα Εξάρχεια όσοι τα λέτε, είστε κάτοικοι Αττικής; Δεν υπάρχει κανα άβατο στα εξάρχεια, χιλιάδες άνθρωποι περνάνε κάθε μέρα από εκεί.

Ποτε το ειπα πως πρεπει να τρωει ξυλο?

Και συνεχιζεις να αποφευγεις γιατι προφανως δεν σε συμφερει. Τι εχεις να πεις για το καταστατικο του εν λογω κομματος? Εκει δεν σε πειραζει ε?

Στα παραδειγματα που εφερα για τα εξαρχεια θα απαντησεις?

1. Μπορει ενας αστυνομικος να περασει ενστολος απο εξαρχεια γυρνωντας απο την δουλεια σπιτι του?

2. Μπορω εγω γυρνωντας απο αγωνα της εθνικης να περασω απο εξαρχεια εχοντας στην πλατη ελληνικη σημαια?

3. Μπορω να παω στα εξαρχεια και να κανω ομιλια για την ΝΔ ας πουμε?

Τετοιο αντρο φασισμου παιζει να μην υπαρχει αλλου στην ευρωπη...

Δημοσ.

Ποτε το ειπα πως πρεπει να τρωει ξυλο?

Και συνεχιζεις να αποφευγεις γιατι προφανως δεν σε συμφερει. Τι εχεις να πεις για το καταστατικο του εν λογω κομματος? Εκει δεν σε πειραζει ε?

Στα παραδειγματα που εφερα για τα εξαρχεια θα απαντησεις?

1. Μπορει ενας αστυνομικος να περασει ενστολος απο εξαρχεια γυρνωντας απο την δουλεια σπιτι του?

2. Μπορω εγω γυρνωντας απο αγωνα της εθνικης να περασω απο εξαρχεια εχοντας στην πλατη ελληνικη σημαια?

3. Μπορω να παω στα εξαρχεια και να κανω ομιλια για την ΝΔ ας πουμε?

Τετοιο αντρο φασισμου παιζει να μην υπαρχει αλλου στην ευρωπη...

Όχι, δεν με πειράζει το καταστατικό του κόμματος. Αν ο λαός αποφασίσει μέσα από εκλογές ότι θέλει να περάσουμε σε κομμουνισμό σύμφωνα με το λενινστικό πρότυπο είμαι και εγώ σύμφωνος.

1. Ναι. Περνάνε δεκάδες αστυνομικοί κάθε μέρα από τα εξάρχεια.

2. Πιθανότατα. Όταν πήραμε το Euro παντού κάποιους με σημαίες στην πλάτη έβλεπες.

3. Δεν ξέρω. Μπορεί να δεχτείς αποδοκιμασμούς.

Δημοσ.

Εγώ ακόμα δεν καταλαβαίνω γιατί σε συζήτηση για την δημοσίευση φωτογραφίας θύματος μιας δολοφονικής επίθεσης καθόμαστε επί 20 σελίδες και συζητάμε για το ποιο άκρο την έχει μεγαλύτερη είναι χειρότερο.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...