Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 253
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

τον Ι3 κοιτουσαααααα :unsure: :wacko: :unsure: :wacko: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:

αντε ρε μπαγασα,με επεισες.

θα τα πουλησω ολα και θα παω εδω να μου μεινουν και λεφτα.

επεξεργαστης Intel Core i3 4130 3.4 GHz Dual Core Socket 1150 54W BoxΤΙΜΗ 106.26

μητρικη MSI Socket 1150 H81M-P33 V2 ΤΙΜΗ 48.62

συνολο... 154,88

και θα εχω και καλυτερες επιδοσεις.

Δημοσ.

ενδιαφερει αρκετο κοσμο η συγκριση 6300 στοκ με ι3 στοκ,γιατι ειναι πολλοι που δεν κανουν οβερκλοκ και ειναι σε αυτο το μπατζετ

Θανος βαλε αλλη μητρικη,αυτο το σημα-αστερι ειναι πολυ σατανικο...θα βγει κανα Νεφελιμ απο κει μεσα..ασε που εχεικαι ενα ροζ touch..

Δημοσ.

INTEL CORE I5-4440 3.30GHZ LGA1150 - BOX = 174,5 ευρω

ASUS B85M-E RETAIL                                         =   76    ευρω

Συνολο  = 250,5  για intel

(Τιμες ε-shop)

AMD FX-6300 3.5GHZ 6-CORE BOX                   = 111,5

CMASTER RR-212E-16PK-R1 212 EVO              =   35

GIGABYTE 990XA-UD3 RETAIL                           =   95,5

Συνολο = 242 ευρω για Amd

γιατι να παρει καποιος τον 6300 οταν εχει μονο οκτω ευρω διαφορα με τον i5?

Οντως η παραπανω συγκριση ειναι για γελια οχι μονο μιας και θεωρεις ισαξια την extra ψυκτρα που βαζεις στο 6300 με την stock του I5(γελαει ακομα και η ιδια η Intel)αλλα και την μητρικη που συγκρινεις που μια μητρικη της Amd που μεχρι και Sli δεχεται οταν απο Intel για να πας σε αντιστοιχη μητρικη θες το λιγοτερο 136ευρο πχ http://www.skroutz.gr/s/3814780/Asus-Z87-A-C2.html.

Και αν εχεις κοιταξει καθολου οι περισσοτεροι που ενδιαφερονται για συνθεσεις pc στα λεφτα αυτα δεν θα ασχοληθουν καν με το oc(για την ψυκτρα που εβαλες στον 6300)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

INTEL CORE I5-4440 3.30GHZ LGA1150 - BOX = 174,5 ευρω

ASUS B85M-E RETAIL                                         =   76    ευρω

Συνολο  = 250,5  για intel

(Τιμες ε-shop)

AMD FX-6300 3.5GHZ 6-CORE BOX                   = 111,5

CMASTER RR-212E-16PK-R1 212 EVO              =   35

GIGABYTE 990XA-UD3 RETAIL                           =   95,5

Συνολο = 242 ευρω για Amd

γιατι να παρει καποιος τον 6300 οταν εχει μονο οκτω ευρω διαφορα με τον i5?

Μισό λεπτάκι!

1) Για ποιο λόγο άλλαξες μητρική; Εκείνη η Gigabyte που έβαλα στο AMD Solution με υπερκαλύπτει.USB3,SATA3,7.1Ch Audio,2-way Crossfire κι όλα μια χαρά.Overclocking ίσως να ανεβάσω το πολύ 0,5GHz,δεν ξέρω αν είναι πολύ,πείτε μου εσείς!

2) Ψύκτρα έχω,την Coolermaster T2 Blizzard. Κάνει και για Socket AM3/AM3+/FM1/FM2 αλλά και για 775/1156/1155.Έχει ένα fan των 92mm και είναι αυτή εδώ : http://www.coolermaster.com/product/Detail/cooling/cpu-air-cooler/blizzard-t2.html Δεν είναι μια χαρά;

3) Την ψύκτρα του FX θα την βάλω στον A4

4) OK,ο Intel Core i5 είναι καλύτερος αλλά ψιλοξεφεύγει από το budget. 13 χρονών είμαι,δεν μπορώ να δώσω και τόσα πολλά :P τα 300€ με το ζόρι θα τα βρω... κέρδη YouTube (189$ προς το παρόν) κάλαντα και συγγενείς...αν καταφέρω και μαζέψω παραπάνω τότε μόνο θα πάρω i5

5) Στο Intel Solution γιατί δεν έβαλες 100€ μητρική και άλλο Cooler των 30€ :D ?

6) Η μητρική θέλω να'χει 7,1Ch. Audio και line-in...Για future-proofing...έχω ένα 2.1 ηχοσύστημα...αν αγοράσω κι ένα 5,1 τότε...7,1 + 0,1 (2ο Subwoofer :D ) αλλά κι έναν ενισχυτή Kenwood (ο μπαμπάς μου βασικά έχει) και θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή την έξοδο (Optical Out) αν χρησιμοποιηθεί το PC για DJing

7) Θέλω Full-ATX μητρική (δεν έβαλα στο Intel Solution λόγω χρημάτων)

8) Να πω την αλήθεια είμαι ψιλο-AMD fan

9) Το Socket FM1 και το AM3+ δεν έχουν διαφορές (σχεδόν καθόλου) και φοβάμαι για το κούμπωμα της ψύκτρας σε Intel Socket...στο AMD Socket φαίνεται πολύ πιο εύκολο

10) Γενικά στα AMD είμαι πιο οικείος,ξέρω περισσότερα για τα chipsets τους κλπ ενώ πρέπει να πάω Wikipedia για να δω ιδιότητες του κάθε chipset σε Intel

Νομίζω πως θα στραφώ προς AMD μεριά...Το κουτάκι (Coolermaster RC-K350) είναι κάπως φθηνό (33€) Μήπως έκανα βλακεία επιλογή? Μου άρεσε το design,το cable managment,τα hdd slots που δεν θέλουν βίδες και το ότι έχει side window...ψήνομαι να βάλω και blue cold cathodes...Είναι αρκετό για την ψύξη? Υδρόψυξη ούτε καν,μην το σκέφτεστε! Αποκλείεται να δώσω 100€ για να πάρω υδρόψυξη (υπάρχουν και φθηνότερες λύσεις,αλλά απ'όσο ξέρω η Corsair H100i αξίζει όντως)

***Κάτι άσχετο : Θα'θελα η μητρική να κυμαίνεται στις αποχρώσεις του μπλε,όπως αυτή που διάλεξα ( 

http://www.e-shop.gr/product?id=PER.526938 ) Για ωραιότερο αποτέλεσμα...θα βάλω και ανεμιστηράκια με μπλε LEDs και  blue Cold cathodes)

rc-k350-kwn2-en_-_coolermaster_k-350_bla

Επεξ/σία από AMD Expert
Δημοσ.

ενδιαφερει αρκετο κοσμο η συγκριση 6300 στοκ με ι3 στοκ,γιατι ειναι πολλοι που δεν κανουν οβερκλοκ και ειναι σε αυτο το μπατζετ

Θανος βαλε αλλη μητρικη,αυτο το σημα-αστερι ειναι πολυ σατανικο...θα βγει κανα Νεφελιμ απο κει μεσα..ασε που εχεικαι ενα ροζ touch..

Γαλλικό review

http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=en&ie=UTF8&rurl=translate.google.com&sandbox=0&sl=auto&tl=en&u=http://www.hardware.fr/articles/901-1/intel-core-i3-4130-i3-4340-test-haswell-moins-cher.html&usg=ALkJrhj5o5o91IKVWyEhEY3OaPTgI3mllA

IMG0042466.png

IMG0042467.png

IMG0042472.png

Δημοσ.

Απ'ότι βλέπω δεν υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ Core i3 και FX-6300...τώρα σιγά,για 10-15 fps αλλά πολύ καλύτερη απόδοση σε video/photo editing και καλύτερο κλοκάρισμα με βλέπω να στρέφομαι προς FX μεριά...

Απαντήστε pls και στις άλλες ερωτήσεις,όπως πχ για το κουτί

Δημοσ.

FX 6300 . το καλύτερο vfm .

Tέλος.

Αν ψάχνεις για φτηνή λύση σε video εργασίες.....

Αν ψάχνεις για π.χ. office Η/Υ είναι πολύ χαμηλό vfm.

Δημοσ.

Να λέμε την αλήθεια και τον i3 να επιλέξει δεν θα έχει κανένα πρόβλημα ακόμα και αν κάνει μετατροπή βίντεο (περιστασιακά) αλλά εγώ προσωπικά θα επέλεγα τον 6300 επειδή έχει περισσότερους πυρήνες για ψυχολογικούς λόγους. 

Δημοσ.

<p>παρε τον 6300</p>

<p> </p>

<p>και στο θεμα μας τωρα, πως εβγαλες κερδη απο το youtube???  :P :P</p>

Οκ..FX6300 it is! Αν δεν μου πείτε άποψη για το κουτί δεν λέω :P
Δημοσ.

Γαλλικό review

http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=en&ie=UTF8&rurl=translate.google.com&sandbox=0&sl=auto&tl=en&u=http://www.hardware.fr/articles/901-1/intel-core-i3-4130-i3-4340-test-haswell-moins-cher.html&usg=ALkJrhj5o5o91IKVWyEhEY3OaPTgI3mllA

IMG0042466.png

IMG0042467.png

IMG0042472.png

δεν ξερω γιατι,αλλα δεν μου το ανοιγει το σαιτ,τι λεει αυτο το τεστ? Παντως το σαιτ που εδωσε ο Elf δεν βλεπω καμια διαφορα 6300 και ι3 σε στοκ και οι δυο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...