Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν υπάρχει περίπτωση κάποια σοβαρή εταιρία στην Αγγλία να σου έκανε quote μισθό σε ευρώ. Αν πας για λάντζα σε κάνα ελληνικό γυράδικο πες τους να σε φιλοξενήσουν κάπου..

Έξοδα εγκατάστασης εκεί είναι τουλάχιστον κάνα τριχίλιαρο (2 νοίκια, ρεύματα, νερά deposits) κτλ. τα έχεις αυτά τα λεφτά? 

Τα λεφτά είναι πολύ λίγα. Κάτσε στα αυγά σου εκτός αν είσαι σε κατάσταση πείνας. 

Θα στειλω CV και βλεπουμε.

τρόλλοthread δηλαδή υπό αυτό το πρίσμα. 

Και εγώ βρήκα ότι μια Γιαπωνέζικη εταιρία ζητάει CEO στην Iαπωνία. Ας ανοίξω ένα θέμα εδώ να συζητήσουμε 10 σελίδες για το Τokyo, και μετά στέλνω κάνα cv και βλέπουμε. 

• Απαντ. 95
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
τρόλλοthread δηλαδή υπό αυτό το πρίσμα. 

Και εγώ βρήκα ότι μια Γιαπωνέζικη εταιρία ζητάει CEO στην Iαπωνία. Ας ανοίξω ένα θέμα εδώ να συζητήσουμε 10 σελίδες για το Τokyo, και μετά στέλνω κάνα cv και βλέπουμε. 

Στείλε

Θα στείλω μετά κι εγώ cv για Τόκυο και όταν με πάρουν (που θα με πάρουν σιγουράκι, στο τσεπάκι την έχω και την θέση και το ιαπωνικό και και και) κανονίζουμε καφέ

Δημοσ.

Βασικά δεν υπάρχει θέμα, θα τους στείλουμε ένα mail να περιμένουν να τελειώσει η συζήτηση εδώ πρώτα, να τα βρούμε. 

Θα τους πω να μην δεχτούν και άλλα CV στο μεσοδιάστημα. Τσαμπουκάδες θα μας πουλήσουν οι Ασιάτες μωρε?

Δημοσ.

Βασικά δεν υπάρχει θέμα, θα τους στείλουμε ένα mail να περιμένουν να τελειώσει η συζήτηση εδώ πρώτα, να τα βρούμε. 

Θα τους πω να μην δεχτούν και άλλα CV στο μεσοδιάστημα. Τσαμπουκάδες θα μας πουλήσουν οι Ασιάτες μωρε?

Α, όλα κι όλα

Εκεί στην Ιαπωνία είναι όλοι μέσα στην ευγένεια οπότε κι εμείς θα τους σεβαστούμε

Απλά θα τους ζητήσουμε να μας πληρώνουν το 60% του μισθού σε ευρώ και το υπόλοιπο 40% σε δραχμές. Επίσης αντί για μετοχές, να μας δίνουν IOU

Για καφέ εννοείται ότι θα πάμε σε maiden cafe

Anyway καλό το τρολάρισμα αλλά για όποιον ενδιαφέρεται, ορίστε μερικές πραγματικές πληροφορίες

ΣENTONI INCOMING ALERT

Minimum wage θεωρείται το ελάχιστο ωρομίσθιο. Με βάση νόμου είναι 6μιση λίρες την ώρα για 21+ ηλικία, ενώ κάτω των 21 είναι λιγότερο. Αυτό αυξάνεται λίγο κάθε χρόνο. Αν κάποιος κάνει Google minimum wage uk, τότε μπορεί να δει ένα πινακάκι

Για αυτούς που ρωτάνε αν πληρώνονται κάθε ώρα, η απάντηση είναι σαφώς όχι. Ο εργοδότης υπολογίζει τις συνολικές ώρες της εβδομάδας ή του μήνα που δούλεψες και σε πληρώνει το ποσό που αντιστοιχει (σε ώρες επί ωρομίσθιο). Το πότε θα πληρώνεται κάποιος εξαρτάται από την εταιρία (ή το μαγαζί). Το πόσες ώρες την εβδομάδα θα δουλεύει κάποιος πάλι εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, απλά θα προσθέσω ότι η προθυμία κάποιου (στο πόσες ώρες θέλει να δουλέψει) παίζει επίσης ρόλο

Για το Λονδίνο συγκεκριμένα υπάρχει ο όρος living wage. Είναι κάτι παραπάνω από το minimum, συνήθως μεταξύ 7-10 λίρες και από όσο ξέρω είναι στην ευχέρεια του εργοδότη (μαζί εννοείται με τον κανόνα προσφορά-ζήτηση). Αυτός ο όρος καθιερώθηκε λόγω του ακριβού κόστους στο Λονδίνο

Αυτά τα ωρομίσθια συνήθως έχουν να κάνουν με τις πατροπαράδοτες χαμαλοδουλειές (εστιατόρια, ξενοδοχεία, χοστελς, μπαρς, παμπς, εποχιακά φεστιβαλς, καθαρισμού, και άλλα). Το πολύ θετικό είναι ότι υπάρχουν πολλές τέτοιες δουλειές λόγω του high turnover και λόγω του τεράστιου πληθυσμού. Όσους ξέρω που έψαχναν κανονικά (και δεν τα έξυναν ή περίμεναν την θεία φώτιση) βρήκαν σχετικά σύντομα

Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον που να ήθελε δουλειά (και να έψαχνε εννοείται) αλλά να μην βρήκε κάτι. Δεν μιλάω μόνο για Έλληνες αλλά και ξένους από διάφορες ηπείρους. Παράλληλα όσους έτυχε να ρωτήσω μισθό, αρκετοί μου είπαν ότι έπαιρναν κάτι μεταξύ 7 με 10 την ώρα

Τώρα το κόστος ζωής εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το καταναλωτικό spending frenzy του καθενος και τις συνήθειες του. Το Λονδινάκι είναι μέρος που και 120000 λίρες τον χρόνο να βγάζεις, τα τρως πολύ εύκολα. Υπάρχουν ειδικά μέρη για ανθρώπους που θέλουν ακριβά παιχνίδια :P

Σε επίπεδα minimum και living wage χρειάζεται το commuting, η συγκατοίκηση είναι απαραίτητη, η σπιτική μαγειρική και η έλλειψη κακών συνήθειων (κάπνισμα, αλκοολισμός, γυναικο-μαγαζομανία/shopping therapy, ξέρετε τα γνωστά που μας κάνουν άνθρωπους :P )  βοηθάει αρκετά. Ο όρος commuting προσδιορίζει την απόσταση από το σπίτι προς τη δουλειά. συνήθως είναι 30-50 λεπτά ενώ οι πιο hardcore τύποι (και μαζοχιστές για μένα) κάνουν challenge τον εαυτό τους με 1-1μιση ώρα διαδρομή

Οι πιο professional δουλειές (με ετήσιο μισθό και συμβόλαιο) είναι γενικά πιο καλοπληρωμένες. Δεν θα αναφερθώ σε αυτές γιατί έχει να κάνει με τον κλάδο του και τα ενδιαφέροντα καθενος. Μόνο θα προσθέσω ότι έχω γνωρίσει άτομα που έχουν κάνει επαγγελματικό upgrade από τις πατροπαράδοτες δουλειές που ανέφερα παραπάνω σε πιο επαγγελματικές

Αυτά για σήμερα από free info-food. Όποιος θέλει, διαβάζει επίσης το άλλο το σεντόνι εδώ

Θερμή παράκληση μην αρχίζετε τα νεγκατιβιστικα σχόλια γιατί κάνει μπαμ ποιος πήγε διακοπές (αν πήγε) London και ποιος έζησε/δούλεψε εκεί. Αν σας εκνευρίζει αυτή η παράκληση, κάντε dislike :P

Δημοσ.

Μην ξεχνατε επισης τα ''κορυφαια΄΄ zero hour contracts, που αρχιζουν και γινονται πολυ δημοφιλη……  :-(

http://www.bbc.co.uk/news/business-23573442

Τελος συμφωνω με τον ''πουλακια'' παραπανω σε αυτα που λεει…..   :-D

Τοσα χρονια που ειμαι εδω, ερχονται συνεχεια παιδια, καλη ωρα σαν τον ts , και φευγουν σε λιγοτερο απο ενα μηνα…..  

οποτε θελει καλη σκεψη και φυσικα ενα καλο budget για αρχη….

Παντα για Λονδινο εννοειται, εκτος Λονδινου ειναι οι τιμες και οι ποιοτητα ζωης ειναι σαφως καλυτερες….

Να δω ποτε θα ξεκολλησω και γω και να παω σε καμια εξοχη…. :P

• Like 1
Δημοσ.

8 ευρω την ωρα και οπως τα λεει υποθετω 8ωρο το λιγοτερο.

Περιοχη -> London SE1 1LB

Για αυτο θελω να μαθω τιμες για ενοικιαση η για ξενοδοχεια. Να ξερω τι μου γινετε.

Οχι δεν τα εχουμε συμφωνημενα και ναι ζητανε καποιον που να μενει ηδη εκει.

Θα στειλω CV και βλεπουμε.

Το ενοικιο στο Λονδινο ειναι τουλαχιστον 600αρι λιρες που ειναι κανα 750 ευρω...Και αυτο θα ειναι ενα δωματιο τιποτα αλλο. Στο Λονδινο για να ζησεις καλα πρεπει να παιρνεις 2k το μηνα, το 1κ να πηγαινει στο ενοικιο και ρευμα,internet κτλ και το αλλο να το τρως οπως γουσταρεις. Μονο τα τσιγαρα εκει εχουν 10 λιρες..

Δημοσ.

Όταν σε έναν άνεργο στην Ελλάδα του λένε "σήκω και φύγε έξω τι κάθεσαι εδώ που δεν υπάρχουν δουλειές" , αυτά που λέτε εσείς τα γνωρίζουν;

Χωρίς γερό κομπόδεμα για αρχή, χωρίς εξεζητημένα προσόντα και κυρίως εμπειρία τι να σε κάνουν σε μια ξένη χώρα.Την ανάγκη σου έχουν;

Το λέω γιατί όσο ήμουν άνεργη συνέχεια αυτό άκουγα.Γιατί κάθομαι στην Ελλάδα.Μα, χωρίς ευρώ στην άκρη και χωρίς εμπειρία, που σκατά να πάω; Όπου και να πάω θα είμαι άχρηστη.

Πραγματικά θέλω κάποιος να με πει αν γνωρίζει άτομο που χωρίς προσόντα και χωρίς λεφτά, τα έχει καταφέρει στο εξωτερικό.

• Like 1
Δημοσ.

Το ενοικιο στο Λονδινο ειναι τουλαχιστον 600αρι λιρες που ειναι κανα 750 ευρω...Και αυτο θα ειναι ενα δωματιο τιποτα αλλο. Στο Λονδινο για να ζησεις καλα πρεπει να παιρνεις 2k  το μηνα

φιξντ…..

Mε 24κ ετησιως απλα λες οτι ζεις στο Λονδινο.  

Για να πεις οτι ζεις καλα 50k+  per year….  

tip: 600 λιρες φυσικα ενα δωματιακι μονο, σε σπιτι που το μοιραζεσαι με 2-3-4 ατομα….

μην φανταστει κανεις οτι εχεις σπιτι δικο σου κλπ...

Δημοσ.

Βρηκα μια καταλληλη για εμενα δουλεια στην Αγγλια (Λονδινο) ΑΛΛΑ η αγγελια λεει οτι πρεπει να εχω που να μεινω.

Δεν εχω κανεναν Αγγλια. Δεν εχω ξαναπαει Αγγλια. Δεν εχω ιδεα τι χαρτια χρειαζομαι. Δεν εχω ιδεα ποσο παει το ενοικιο για μια γκαρσονιερα στο Λονδινο η ακομα και συγκατοικηση.

Τι κανω λοιπον? Ειμαι ολος αυτιαΣΣ!

Συγνώμη για την κριτική αλλά τι περίμενες να ζητήσουν δηλαδή; Μιλάμε για κάποια δουλειά μέσω αποστάσεως π.χ να κάνεις κάτι μέσω υπολογιστή και να τους το στέλνεις; Μετά μας λες οτι δεν έχεις ιδέα για διάφορα πράγματα τα οποία έπρεπε να ήταν από τα πρώτα που θα έψαχνες να μάθεις ως προϋπόθεση για να βρεις μια δουλειά οπουδήποτε στο εξωτερικό.

Δημοσ.

Πραγματικά θέλω κάποιος να με πει αν γνωρίζει άτομο που χωρίς προσόντα και χωρίς λεφτά, τα έχει καταφέρει στο εξωτερικό.

Φυσικά και γνωρίζω τόσο χωρίς πτυχία όσο και με ελάχιστα ή χωρίς λεφτά. Παράλληλα γνωρίζω όπως είπα ξένους από άλλες ηπείρους που ήρθαν Λονδίνο πρώτα και μετά έψαξαν για δουλειά (οκ αυτοί ας πούμε είχαν λεφτά). Σχεδόν όλοι που θυμάμαι βρήκαν δουλειά (είτε part-time είτε full-time) ενώ υπήρχαν κάποιοι που βρήκαν (part-time) αλλά αποφάσισαν να φύγουν από το Λονδίνο

Επίσης γνωρίζω άτομα με ολίγον προχωρημένο εισόδημα και δικά τους λονδρέζικα σπίτια αλλά ειλικρινά δεν το κάνω θέμα :P

Στα υπόλοιπα θα μου επιτρέψεις να απαντήσω συνοπτικά και μονολεκτικά γιατί δεν είμαι για άλλα σεντόνια

Το πήγαινε έξω σημαίνει 100+ χώρες, 1000+ πόλεις, 10000+ χωριά, κτλ

Το δεν έχω χρήματα, μόρφωση, γνωστό ή συγγενή, σπίτι, δουλειά και τίποτα από τα παραπάνω για 5-10-15 χρόνια κατά τη δική μου γνώμη δεν παίζει. Δεν είναι όλοι τόσο άτυχοι, πόσο μάλλον για τόσο μεγάλα χρονικά διαστήματα

φιξντ…..

Mε 24κ ετησιως απλα λες οτι ζεις στο Λονδινο.  

Για να πεις οτι ζεις καλα 50k+  per year….  

tip: 600 λιρες φυσικα ενα δωματιακι μονο, σε σπιτι που το μοιραζεσαι με 2-3-4 ατομα….

μην φανταστει κανεις οτι εχεις σπιτι δικο σου κλπ...

συγκατοίκηση μπορείς να κάνεις είτε παίρνεις 2 χιλιάρικα, είτε 5. Ειλικρινά δεν σε εμποδίζει κανένας

Παράλληλα και με λιγότερα ζεις ανετότατα με μία προϋπόθεση (που θα σου στείλω σε pm για να μην μας βλέπουν :P

Δημοσ.

Una ή όποιος γνωρίζει είτε με προσωπική εμπειρία είτε από φίλους/γνωστούς. Ψάχνω για καλή (έμπιστη) μεταφορική από Αθήνα για Αγγλία. Υπάρχει κάποιος να μου δώσει feedback? Thanks

Δημοσ.

Όταν σε έναν άνεργο στην Ελλάδα του λένε "σήκω και φύγε έξω τι κάθεσαι εδώ που δεν υπάρχουν δουλειές" , αυτά που λέτε εσείς τα γνωρίζουν;

Χωρίς γερό κομπόδεμα για αρχή, χωρίς εξεζητημένα προσόντα και κυρίως εμπειρία τι να σε κάνουν σε μια ξένη χώρα.Την ανάγκη σου έχουν;

Το λέω γιατί όσο ήμουν άνεργη συνέχεια αυτό άκουγα.Γιατί κάθομαι στην Ελλάδα.Μα, χωρίς ευρώ στην άκρη και χωρίς εμπειρία, που σκατά να πάω; Όπου και να πάω θα είμαι άχρηστη.

Το έχω γράψει και άλλες 2-3 φορές στο παρελθόν, ναι υπάρχουν τέτοια άτομα.

Έχω φίλο μου χωρίς ιδιαίτερα προσόντα (πτυχίο ΑΕΙ και μέτριες γνώσεις αγγλικών ούτε το lower έχει), με λεφτά κάπου 1000-1500ευρώ ή μπορεί και λιγότερα έφυγε για Λονδίνο εντελώς σε χύμα κατάσταση, έμεινε αρχικά σε ξενοδοχείο, μετά από 2-3 ημέρες έψαχνε δουλειά οτι να ναι από κάτι αγγελίες σε τοίχους και βρήκε δουλειά σε ινδικό μαγαζί. Πέρασε κόλαση τους πρώτους μήνες, μετά μετατέθηκε σε ένα άλλο μαγαζί με κινέζικα φαγητά και τώρα έχει βρεί σταθερή δουλειά σε super market, 2.5 χρόνια πλεον στο Λονδίνο. Στην αρχή φιλοξενούταν σε κατοικία και συγκατοικούσε μαζί με ινδούς σε βρώμικα διαμερίσματα με ποντίκια τον χειμώνα, στο τέλος της δουλειάς κάθε μέρα του έλεγαν μπορείς να φας από αυτά τζαμπέ, είχε γλυτώσει έξοδα σίτισης και ενοικίου, αργότερα πήγε σε άλλο σπίτι μόνο με ένα άτομο συγκάτοικο και μετά έμεινε ανεξάρτητος. Περπατούσε κάθε μέρα χιλιόμετρα με τα πόδια και απέφυγε έξοδα μετακίνησης και μηνιαίες κάρτες μέσων μεταφοράς.

Πιθανόν θα μείνει εκεί για πολλά χρόνια. Οι λόγοι που πέτυχε είναι οτι είχε μεγαλώσει πολύ φτωχικά και δύσκολα στην Ελλάδα με πολλές στερήσεις, είχε ένα αρχαίο μεταχειρισμένο laptop χωρίς internet, έτρωγε μακαρόνια και ρύζια και είχε πολλές αντοχές, δεν ήξερε τι σημαίνει γκόμενα και τι σημαίνει διακοπές. Οι γονείς του είχαν θέματα υγείας και αυτός μαζί με τα αδέλφια του ψώνιζε έκανε δουλειές σπιτιού και μαγείρευε.

Ο λόγος που αηδίασε με την όλη κστάσταση και έφυγε ήταν οτι ήθελε να εργαστεί σερβιτόρος εδώ για να βγάλει λεφτά και να πληρώσουν οι γονείς του φόρους και οφειλές στην εφορία για να μην τους κατασχέσουν το σπίτι που είχαν αλλά τον έκραζαν οι γονείς του επειδή δεν μπορούσε να βρει δουλειά στο αντικείμενο σπουδών και του έλεγαν να μην εργαστεί σε άλλη δουλειά. Έτσι τα παράτησε όλα και πήγε έξω.

Τώρα το παραπάνω παράδειγμα σε καμιά περίπτωση δεν το θεωρώ ως κανόνα και οτι μπορεί να το πετύχει ο καθένας. Όπως είπε ο Unabomber σε αρκετές περιπτώσεις όποιος πάει έτσι χύμα έξω θα φύγει τρέχοντας. Απλά ο κανόνας έχει και τις εξαιρέσεις του.

Δημοσ.

Una ή όποιος γνωρίζει είτε με προσωπική εμπειρία είτε από φίλους/γνωστούς. Ψάχνω για καλή (έμπιστη) μεταφορική από Αθήνα για Αγγλία. Υπάρχει κάποιος να μου δώσει feedback? Thanks

http://asteras.co.uk/transfers/ 

http://www.metaforikiagglias.eu

http://iraklis-metaforiki.gr/portal/υπηρεσίες/διεθνής-μεταφορές/

Κατα καιρους εχω ακουσει καλα λογια και για τις 3 απο γνωστους μου, (εγω δεν το εχω κανει ποτε :P  )

Δημοσ.

http://asteras.co.uk/transfers/

http://www.metaforikiagglias.eu

http://iraklis-metaforiki.gr/portal/υπηρεσίες/διεθνής-μεταφορές/

Κατα καιρους εχω ακουσει καλα λογια και για τις 3 απο γνωστους μου, (εγω δεν το εχω κανει ποτε :P )

Θα ξεκινήσω τα τηλέφωνα από Δευτέρα! Merci :D

• Like 1
Δημοσ.

Basilhs23 μήπως ο φίλος σου ζευγάρωσε με Ινδό;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...