Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα μικρό στούντιο που το νοικιάζω και δυστυχώς ο τελευταίος ενοικιαστής δημιουργεί όλο προβλήματα (μεγάλες καθυστερήσεις κτλ).

Είχα κάνει το λάθος να κρατήσω τον λογαριασμό του ρεύματος στο όνομά μου οπότε έχει βρει ευκαιρία να μην τον πληρώνει. Κάτι βέβαια που το αντιλήφθηκα πριν από λίγες μέρες. Ρώτησα την ΔΕΗ γιατί δεν το έχει κόψει αφού δεν πληρώνεται ο λογαριασμός και με ενημέρωσαν ότι δεν διακόπτεται η παροχή για τόσο μικρή οφειλή (λίγο πάνω από 100 ευρώ).

Έχω μιλήσει με τον ενοικιαστή και λέει ότι θα τα πληρώσει (κάποια στιγμή).

Σκέφτομαι να πάω να κάνω διακοπή της σύνδεσης μιας και ειναι στο όνομά μου, άμεσα πριν αυξηθεί και άλλο. Θα ήταν καλή κίνηση αυτή;

ΥΓ. Εννοείται ότι δεν έχει πληρώσει ούτε την ΕΥΔΑΠ.

• Super Moderators
Δημοσ.

[...]

Είχα κάνει το λάθος να κρατήσω τον λογαριασμό του ρεύματος στο όνομά μου οπότε έχει βρει ευκαιρία να μην τον πληρώνει.

Μέγα λάθος - όπως αντιλήφθηκες κι εσύ εκ των υστέρων.

Τουλάχιστον, από εδώ και πέρα, το ΠΡΩΤΟ πράγμα που θα κάνεις είναι να βάζει ο ενοικιαστής τη ΔΕΗ στο όνομά του.

Σκέφτομαι να πάω να κάνω διακοπή της σύνδεσης μιας και ειναι στο όνομά μου, άμεσα πριν αυξηθεί και άλλο. Θα ήταν καλή κίνηση αυτή;

Αυτοδικία (πταίσμα), έτσι και αποδειχθεί ότι ενήργησες εσύ για να κοπεί το ρεύμα.

Μίλα με ΔΕΗ να δεις τι μπορεί να γίνει χωρίς να φαίνεσαι εσύ.

• Like 4
Δημοσ.

Κι εγώ θα 'λεγα να το κόψεις μέχρι να σου δώσει τα λεφτά και μετά να πάει να κάνει καινούργια σύνδεση. Δεν πιστεύω να σε τρέχει σε δικηγόρους αν είναι τόσο καρμοίρης (για την αυτοδικία που είπε ο paredwse)

• Like 1
Δημοσ.

1) δυστυχως τα λαθη πληρωνονται

2) κοφτου κ το νερο κ το ρευμα κ ας παει να τα πληρωσει αμα θελει να εχει, διαφορετικα τον λοπου

Δημοσ.

Αν δεν εχει λεφτα και τετοια ισως καλυτερα να τα λεγατε,αν ειναι κανας που εχει αλλα σε γραφει τοτε αλλαζει το πραγμα.

Δημοσ.

Έχω ένα μικρό στούντιο που το νοικιάζω και δυστυχώς ο τελευταίος ενοικιαστής δημιουργεί όλο προβλήματα (μεγάλες καθυστερήσεις κτλ).

Είχα κάνει το λάθος να κρατήσω τον λογαριασμό του ρεύματος στο όνομά μου οπότε έχει βρει ευκαιρία να μην τον πληρώνει. Κάτι βέβαια που το αντιλήφθηκα πριν από λίγες μέρες. Ρώτησα την ΔΕΗ γιατί δεν το έχει κόψει αφού δεν πληρώνεται ο λογαριασμός και με ενημέρωσαν ότι δεν διακόπτεται η παροχή για τόσο μικρή οφειλή (λίγο πάνω από 100 ευρώ).

Έχω μιλήσει με τον ενοικιαστή και λέει ότι θα τα πληρώσει (κάποια στιγμή).

ΥΓ. Εννοείται ότι δεν έχει πληρώσει ούτε την ΕΥΔΑΠ.

α) Παρακράτησε τα λεφτά των λογαριασμών από την προκαταβολή για τα ενοίκια που αυτός πλήρωσε.

β) Μην τον αφήσεις να σου χρωστά ενοίκια.

γ) Υποχρεωσέ τον μέχρι Χ ημερομηνία να έχει τους λογαριασμούς στο όνομά του διαφορετικά, απλά πας σε ΔΕΗ & ΕΥΔΑΠ και τα κλείνεις.

Το τελευταίο σε χαρτί και θυροκόλησέ το στην πόρτα του.

• Like 1
Δημοσ.

Την ΕΥΔΑΠ σε οποίο όνομα κ αν είναι αν είναι απληρωτη την πληρώνει ο ιδιοκτήτης έχω συγγενικό πρόσωπο π έφαγε τάπα 1500€ νερό μόνο

Δημοσ.

Αν διακόψεις την δεη και η σύνδεση ειναι παλια (μου διαφεύγει ποσο παλιά) ενδέχεται στην επανασύνδεση να σου ζητησουν πιστοποιητικό και επανέλεγχο απο ηλεκτρολόγο.

Δημοσ.

Για σύνδεση με πάνω από 10 ή 15 χρόνια από το τελευταίο πιστοποιητικό ηλεκτροδότησης ζητάνε νέα ΥΔΕ.

Για 100 ευρώ δεν κόβει η ΔΕΗ το ρεύμα πρέπει να φτάσει πολύ περισσότερο, φαντάσου έχω φίλους που χρωστάνε 500-600 και δεν το έχουνε κόψει.

Για το νερό ρώτα την ΕΥΔΑΠ αν και μου είχε πει κάποιος οτι δεν συμφέρει το κόψιμο και η επανασύνδεση, μπορεί να αλλάξει το όνομα χωρίς να κοπεί η σύνδεση.

Την ΕΥΔΑΠ σε οποίο όνομα κ αν είναι αν είναι απληρωτη την πληρώνει ο ιδιοκτήτης έχω συγγενικό πρόσωπο π έφαγε τάπα 1500€ νερό μόνο

Πωω έλεος, είναι να μην σου τύχει δηλαδή. Η ΕΥΔΑΠ έχει και σύστημα που μπορείς να μπαίνεις ηλεκτρονικά εφόσον έχεις κρατήσει τον τελευταίο λογαριασμό με τα στοιχεία και μπορείς να κοιτάξεις ενδείξεις μετρήσεων και την τελευταία χρέωση, οπότε αν δεις οτι συσσωρεύονται οφειλές απλήρωτες κόβεις το νερό.

Δημοσ.

ποσος χρονος απομενει για να ληξει το συμβολαιο?

Δημοσ.

Παιζει ρολο αν δεν εχει λεφτα, πόσο συζητήσιμος και ευγενικός είναι κλπ. Αν σου λέει ότι θα πληρώσει όποτε έχει απολογητικά, προφανώς δεν έχει. Αν το λέει με μαγκιά "ε και τι θα μου κάνεις", πολύ πιθανό αν του κόψεις τις παροχές να μην σε πληρώνει ουτε το νοικι μετά. Γενικά θέλει λεπτους χειρισμούς. Αν ειναι φυσιολογικος θα τα βρειτε με κουβεντα, αν οχι συλλυπητήρια.

• Like 2
Δημοσ.

Αυτοδικία (πταίσμα), έτσι και αποδειχθεί ότι ενήργησες εσύ για να κοπεί το ρεύμα.

Μίλα με ΔΕΗ να δεις τι μπορεί να γίνει χωρίς να φαίνεσαι εσύ.

Έχω μιλήσει με τη ΔΕΗ και μου είπε ότι έχω το δικαίωμα να διακόψω την παροχή εάν πληρώσω τον λογαριασμό.

Το μόνο που με ανησυχεί είναι αυτό περί αυτοδικίας. Έχει κάποια βάση αυτό; Δεν νομίζω ότι θα ασχοληθεί περαιτέρω με δικηγόρους κτλ

• Super Moderators
Δημοσ.

Έχω μιλήσει με τη ΔΕΗ και μου είπε ότι έχω το δικαίωμα να διακόψω την παροχή εάν πληρώσω τον λογαριασμό.

Το μόνο που με ανησυχεί είναι αυτό περί αυτοδικίας. Έχει κάποια βάση αυτό; Δεν νομίζω ότι θα ασχοληθεί περαιτέρω με δικηγόρους κτλ

Ότι είναι αυτοδικία, είναι. Προφανώς η ΔΕΗ δεν ασχολείται με αυτό το κομμάτι διότι δεν την αφορά.

Προσωπικά, έτσι όπως τα διαβάζω, ο μισθωτής δεν πρόκειται να ασχοληθεί με δικηγόρους, μηνύσεις κλπ. Αλλά αυτό, όπως καταλαβαίνεις, είναι η προσωπική μου εκτίμηση, δεν αποτελεί εγγύηση...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...