Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εδώ και κάποιο καιρό από τη μαλακία που κυκλοφορεί από διαφορα πιτσιρίκια στο insomnia έχω καταλάβει ότι μεγαλώνω και δεν έχω πια όρεξη να "μαλώνω" με άσχετους στο net.

την επόμενη φορά που θα πας στο αεροδρόμιο και πας να περάσεις από τον έλεγχο των αποσκευών να ζητήσεις να σου φέρουν αστυνομικό ... και να μας γράψεις τι έγινε

Ναι εγω με τα πιτσιρικια τι σχέση εχω ομως? τι ακυρα γράφεις? εσυ με παρεθεσες αμα δε γουσταρεις να "μαλωνεις" με άγνωστους στο νετ μην απαντάς σε κανέναν.

Εχω δει αστυνομικο να κάθεται διπλα σε μηχανημα στα δικαστηρια της Ευελπιδων αλλα δεν έγραψα πουθενα οτι θα φωνάξω αστυνομικο για αυτο που λες. Ο φουσκωτος και ο σεκιουριτας ακομα και αν κάνεις κάτι δεν μπορει να σε συλλάβει πρεπει να φωναξει την αστυνομια.Να το ξαναπουμε οτι ο σεκιουριτι δεν μπορει να κανει τπτ αλλο περα απο το να φωνάξει την αστυνομια.Ακομα και αν σε έπιασε να κλέβεις.

Βεβαια υπάρχει μια περιπτωση που πολιτης μπορει να συλλάβει κάποιον άλλον μέχρι να έρθει ο αστυνομικος αλλα δεν θυμαμαι τωρα σε ποια περιπτωση....ας το ψάξει ο defacer που του αρέσει το ψάξιμο!!!

• Απαντ. 166
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πολλοί που έχετε άποψη για όλα δεν ξέρετε καν τα δικαιώματα σας !!

Ρε μέχρι να σβήσει ο ήλιος,  καλά λεει ο αλλος !!!!

• Like 2
Δημοσ.

στ. να μην θίγουν, κατά την άσκηση των δραστηριοτή­των τους, τα κάθε είδους συνταγματικώς κατοχυρωμένα δικαιώματα των πολιτών,

Βοήθησέ με τώρα να καταλάβω ποιό είναι το συνταγματικώς κατοχυρωμένο δικαίωμα που σου θίγουν ζητώντας σου να τους δείξεις τα περιεχόμενα της τσάντας ή αν δε θες να φύγεις.

ζ. να μην χρησιμοποιούν μέσα και μεθόδους που μπορούν να προκαλέσουν ζημία, βλάβη, ενόχληση σε τρίτους ή να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών. Η χρήση σκύλων σε δημόσιους και γενικά προσιτούς στο κοινό χώρους, απαγορεύεται. Η χρήση αυτών επιτρέπεται μόνο στο εσωτερικό των φυλασ­σόμενων κτιρίων και ιδιοκτησιών ή σε περίκλειστους χώρους

Ίσως φταίει ότι είμαι χαζούλης αλλά αυτό πώς συνδέεται με το θέμα μας; Ενοχλείσαι όταν σου απευθύνουν το λόγο σεκιουριτάδες άρα δεν έχουν δικαίωμα να το κάνουν; Περιμένουν να ανοίξεις την τσάντα για να βάλουν μέσα σκύλο που απαγορεύεται;

• Like 1
Δημοσ.

Επειδή δεν τα πάω καλά με τη νέα Ελληνική, θα σε παρακαλούσα για διευκόλυνση δική μου και όποιουδήποτε άλλου ενδιαφερόμενου να μου κάνεις μια παράθεση από το link που βρίσκεται στο post του paredwse που να υποστηρίζει αυτό το πράγμα που ισχυρίζεσαι.

Εγώ ισχυρίζομαι ότι μόλις διάβασα το ΦΕΚ και δε λέει κάτι τέτοιο πουθενά, οπότε δυστυχώς για σένα θα πρέπει να υποδείξεις το λάθος μου αν θες να λες ότι μιλάς σοβαρά.

Επίσης η γνώμη του paredwse (όχι το ΦΕΚ) είναι ότι απαγορεύεται η σωματική έρευνα. Υποθέτω όντας έμπειρος στη νέα Ελληνική γλώσσα καταλαβαίνεις πως η τσάντα σου δεν είναι μέρος του σώματός σου και άρα το να την ανοίξεις εσύ μετά από προτροπή τρίτου για να δει ο τρίτος μέσα δεν είναι σωματική έρευνα. Για να μην πω ότι θα ήταν ας το πούμε παράξενο να λέει ο νόμος πως αν είσαι αγοράκι τότε μόνο αγοράκια μπορούν να ψάξουν την τσάντα σου. Και το "μόνο αγοράκια" το λέει ήδη. Άρα..... έχεις μυαλό, βγάλε συμπέρασμα.

Αναμένω εναγωνίως την παράθεση που θα κάνεις στο ΦΕΚ και θα με βγάλει λάθος.

Φίλε, LOL. Δε θα βρω εγώ τη νομοθεσία που λέει ότι οι ελέφαντες δεν έχουν δικαίωμα ψήφου. Εσύ είσαι αυτός που υποστηρίζει ότι έχουν, εσύ έχεις την υποχρέωση να το τεκμηριώσεις.

Γενικά αυτή τη φάση με το ότι το βάρος της απόδειξης πέφτει σ' αυτόν που ισχυρίζεται κάτι συγκεκριμένο θα έπρεπε να τη διδάσκουν σε όλα τα σχολεία.

χαχα πιστευε οτι θες για μενα φιλε λιγο με νοιάζει. :D

Απλα για να σου φυγει η ανησυχια να ξέρεις οτι θα το έκανα αυτο το σκηνικο που λέω και δεν θα εφευγε σε μένα η μαγκια γιατι θα ήξερα οτι εχω δικιο. Κατα τα αλλα περιμενε..... τωρα παω να σου φέρω τη νομοθεσια! :D

Δημοσ.

Βεβαια υπάρχει μια περιπτωση που πολιτης μπορει να συλλάβει κάποιον άλλον μέχρι να έρθει ο αστυνομικος αλλα δεν θυμαμαι τωρα σε ποια περιπτωση....ας το ψάξει ο defacer που του αρέσει το ψάξιμο!!!

Εσένα τι σου αρέσει αλήθεια; Να λες "εγώ ξέρω ότι είναι έτσι" χωρίς να μπορείς να το τεκμηριώσεις;

Το ζήσαμε κι αυτό. Να μας τη λένε επειδή θέλουμε να ψάχνουμε να βρούμε την ουσία και όχι να παπαγαλίζουμε αυτά που ακούσαμε από 13ο χέρι.

Το γεγονός ότι έδωσες πριν μια παράθεση (του 330 ΠΚ) και επιχειρηματολόγησα επιτυχώς (πιστεύω, αν όχι ας με διορθώσει κάποιος) εναντίον της δε σε προβλημάτισε καθόλου έτσι; Ότι ώ μη γένοιτω αφού είχες λάθος σε ένα πράγμα που "ξέρεις ότι είναι έτσι" μπορεί να έχεις λάθος και σε δεύτερο... τρίτο... τέταρτο...

Δημοσ.
Βεβαια υπάρχει μια περιπτωση που πολιτης μπορει να συλλάβει κάποιον άλλον μέχρι να έρθει ο αστυνομικος αλλα δεν θυμαμαι τωρα σε ποια περιπτωση....
ας το ψάξει ο defacer που του αρέσει το ψάξιμο!!!

Αλλαζει εντελως το πλαισιο σε περιπτωση εγκληματος/κακουργηματος. Η mad00lini που στη τελικη ουτε ναρκωτικα ουτε οπλα ουτε τιποτα δεν ειχε, το δικιο της ζητησε. Και που ειναι ολο με το μερος της.

Εγω νομιζω πως του αρεσει το ξυδι. Θα του προτεινα μηλοξυδο οπου κανει και πολυ καλο.

41.jpg

Δημοσ.

Νομίζω πως κατάφερα να πείσω το φίλο απο πάνω να ξεδιπλώσει την πραγματική ουσία των επιχειρημάτων του προς ώφελος όσων διαβάζουν -- και μάλιστα σε υψηλή ανάλυση. Μπορώ λοιπόν να αποχωρήσω από την κουβέντα έχοντας τη συνείδησή μου καθαρή, ακόμα κι αν ξέρω πως το βράδυ δε θα κλείσω μάτι προσπαθώντας μόνος μου να βρω τις απαντήσεις σε κάποια ερωτήματα που έγιναν γαργάρα.

Cheers!

• Like 1
Δημοσ.

Βοήθησέ με τώρα να καταλάβω ποιό είναι το συνταγματικώς κατοχυρωμένο δικαίωμα που σου θίγουν ζητώντας σου να τους δείξεις τα περιεχόμενα της τσάντας

Δικαίωμα στην ιδιοκτησία αν δεν κάνω λάθος. Νόμος 3037 στο ΦΕΚ του 2008 είχα διαβάσει μια αναφορά, που μιλούσε ότι μπορούν να εξασκούν τα καθήκοντα τους, μόνο μέχρι εκεί που δεν παραβιάζουν το Συνταγματικό σου δικαίωμα.

Δικηγόρος δεν είμαι, αλλά φίλη δικηγόρος ισχυρίζεται ότι με κανένα Χριστό δεν μπορούν να σου ψάξουν την τσάντα άσχετοι.

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί να μην συνεργαστείς σε έναν τέτοιο έλεγχο και να τελειώνει το πανηγύρι...πρέπει όλα να τα κάνει η αστυνομία με την εξουσία της δηλαδή; Αν σου πει ο άλλος ότι για λόγους ασφαλείας (να μην κουβαλάς κανένα όπλο) και για λόγους φορολογικούς (να μην κουβαλάς ποτά πχ) θα γίνεται ένας τυπικός έλεγχος ποιος ο λόγος να γίνει τόσο μεγάλο θέμα;

• Like 1
Δημοσ.

Δικαίωμα στην ιδιοκτησία αν δεν κάνω λάθος. Νόμος 3037 στο ΦΕΚ του 2008 είχα διαβάσει μια αναφορά, που μιλούσε ότι μπορούν να εξασκούν τα καθήκοντα τους, μόνο μέχρι εκεί που δεν παραβιάζουν το Συνταγματικό σου δικαίωμα.

Δικηγόρος δεν είμαι, αλλά φίλη δικηγόρος ισχυρίζεται ότι με κανένα Χριστό δεν μπορούν να σου ψάξουν την τσάντα άσχετοι.

Δεν σου ψάχνουν (as in, χωρίς να σε ρωτήσουν) την τσάντα άσχετοι. Σου ζητάνε να την ανοίξεις για να δουν τι έχεις μέσα.

Προφανώς κάποιος που μου χτυπάει το κουδούνι ζητώντας να του ανοίξω να μπει και γω του ανοίγω δε διαπράττει κάποιο αδίκημα έτσι;

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί να μην συνεργαστείς σε έναν τέτοιο έλεγχο και να τελειώνει το πανηγύρι...πρέπει όλα να τα κάνει η αστυνομία με την εξουσία της δηλαδή; Αν σου πει ο άλλος ότι για λόγους ασφαλείας (να μην κουβαλάς κανένα όπλο) και για λόγους φορολογικούς (να μην κουβαλάς ποτά πχ) θα γίνεται ένας τυπικός έλεγχος ποιος ο λόγος να γίνει τόσο μεγάλο θέμα;

Διαφορετικοί άνθρωποι έχουν διαφορετικά αντανακλαστικά στον έλεγχο. Άλλοι έχουν πρόβλημα να τους ψάχνουν το βρακί, άλλοι την τσάντα, άλλοι τα μηνύματα στο κινητό, άλλοι το σπίτι, άλλοι τους μπάφους στην κωλότσεπη, άλλοι άλλοι το πόσα μπιστόλια έχουν στο αγροτικό. Εκεί παρεμβαίνει ο νόμος να πει τι επιτρέπεται και τι όχι.

Εσύ πχ σε άλλο θέμα έχει ζητήσει περιορισμό στην χρήση του ίντερνετ και έλεγχο στο τι γίνεται, εγώ είμαι καθέτως και οριζοντίως αντίθετος με αυτό. Η γνώμη και των δύο είναι άσχετη γιατί (ευτυχώς για μένα) προς το παρόν το τεχνικό πλαίσιο ευνοεί τη δική μου άποψη.

Δεν σου ψάχνουν (as in, χωρίς να σε ρωτήσουν) την τσάντα άσχετοι. Σου ζητάνε να την ανοίξεις για να δουν τι έχεις μέσα.

Προφανώς κάποιος που μου χτυπάει το κουδούνι ζητώντας να του ανοίξω να μπει και γω του ανοίγω δε διαπράττει κάποιο αδίκημα έτσι;

Αν μου τραβήξεις το παντελόνι να δεις το περιεχόμενο είναι έλεγχος, αν μου ζητήσεις να το κατεβάσω για να το δεις δεν είναι?

Δεν ειρωνεύομαι, σοβαρά ρωτάω.

Για το δεύτερο ναι, προφανώς. Όμως η άρνηση εισόδου σε χώρο εξαιτίας αυτού είναι το θέμα μας. Κατά το "θα φοράς φούστα see through, για να προσληφθείς". Μέχρι το κόμμα είμαστε οκ, η υπόλοιπη πρόταση μας τα χαλάει.

Επαναλαμβάνω δεν είμαι νομικός, μπορεί να κάνω λάθος.

• Like 1
Δημοσ.

Αν μου τραβήξεις το παντελόνι να δεις το περιεχόμενο είναι έλεγχος, αν μου ζητήσεις να το κατεβάσω για να το δεις δεν είναι?

Δεν ειρωνεύομαι, σοβαρά ρωτάω.

Φυσικά δεν είναι γιατί αν σου ζητήσω να το κατεβάσεις μπορείς να αρνηθείς.

Πραγματικά χρειαζόταν να το ρωτήσεις αυτό;

Δημοσ.

Δεν σου ψάχνουν την τσάντα άσχετοι. Σου ζητάνε να την ανοίξεις για να δουν τι έχεις μέσα.

Είτε σου πει άνοιξε την τσάντα να στην ψάξω είτε σου πει άνοιξε την να ρίξω μια μάτια μέσα είναι ακριβώς το ίδιο !

και στις δυο περιπτώσεις σε ψάχνει !

εκτός εάν εσυ νομίζεις οτι θέλει να κοιτάξει μέσα για να δει αν έχει ωραία φόδρα !

• Like 3
Δημοσ.

μπορει να θες πολυ να πας στη συναυλια κ οι "σεκιουριτι" να μην σε αφηνουν

Δημοσ.

Maus, ζητάω. Όταν ζητάω, μπορείς να αρνηθείς. Όταν μπορείς να αρνηθείς δεν καταπατώ κανένα δικαίωμά σου επειδή ρώτησα. Δεν ξέρω πώς να το πω πιο απλά.

Στο δικό σου μυαλό μπορεί να είναι ακριβώς το ίδιο. Στο δικαστήριο δεν είναι. Είπα παραπάνω το ίδιο παράδειγμα μόνο που αντί για τσάντα και ρωτάω ήταν σπίτι και χτυπάω το κουδούνι. Really είναι τόσο περίπλοκο που δεν το καταλαβαίνετε;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...