Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εσύ τα έχεις σε ελληνική τράπεζα τα λεφτά σου;

Φυσικα και οχι. Οχι ομως λογω επιτοκιου, ουτε λογω οτι εχω ή θελω να κρυψω κατι οπως το 99,9% οσων ποσταραν εδω, αλλα απλουστατα επειδη οι ελληνικες τραπεζες αυτη τη στιγμη βρισκονται στον αναπνευστηρα. Οχι επειδη ειναι αναξιοπιστες ως μαγαζια , αλλα επειδη φροντισε κυριως η τωρινη κυβερνηση να αποσυρθουν οι καταθεσεις εκτος Ελλαδας και κατα συνεπεια να καταστουν μη βιωσιμα μαγαζια οι τραπεζες με μηδενικη ρευστοτητα..

ΥΓ. Και βεβαιως βεβαιως δεν φταιει η κυβερνηση για το γεγονος αυτο, καθοτι σε εκλογες, δημοψηφισματα και χορους στο Συνταγμα, οι αποφασεις ηταν του λαουτζικου. Αυτος επελεγε με τις ψηφους του μια πολιτικη που υποσχοταν λαγους με πετραχηλια αλλα ηταν πασιφανες οτι μεταξυ αλλων οδηγουσε στην εκροη καταθεσεων. Ισως βασικα ο ιδιος που ψηφιζε οτι ψηφιζε να ηταν αυτος που εστελνε λεφτα εξωτερικο, κλασσικη Ελληναρια αλλωστε. Και βγαινει στη συνεχεια και κατηγορει ως κλεφτες τις τραπεζες που απλως ξεμειναν απο ρευστο απο επιλογη του λαου :P

Δημοσ.

Φυσικα και οχι. Οχι ομως λογω επιτοκιου, ουτε λογω οτι εχω ή θελω να κρυψω κατι οπως το 99,9% οσων ποσταραν εδω, αλλα απλουστατα επειδη οι ελληνικες τραπεζες αυτη τη στιγμη βρισκονται στον αναπνευστηρα. Οχι επειδη ειναι αναξιοπιστες ως μαγαζια , αλλα επειδη φροντισε κυριως η τωρινη κυβερνηση να αποσυρθουν οι καταθεσεις εκτος Ελλαδας και κατα συνεπεια να καταστουν μη βιωσιμα μαγαζια οι τραπεζες με μηδενικη ρευστοτητα..

Ναι λέμε το ίδιο πράγμα. Αν και φέρουν ευθύνες και οι διοικήσεις.

Δημοσ.

Ο Αλέξης μπορεί να λέει οτι θέλει. Υπάρχει μια πραγματικότητα, οτι και άλλοι πριν τον Αλέξη είπαν και έλεγαν χωρίς να γίνει τίποτα. Δεν βρίσκω κανέναν λόγο λοιπόν τώρα να με πιάσει η αισιοδοξία οτι θα αλλάξουμε και οτι θα γίνει οτι λέει ο εκάστοτε πολιτικός που βρίσκεται στην κυβέρνηση.

Δεν νομίζω οτι το ζήτημα πλέον είναι τι λέει ένας Έλληνας πολιτικός, αλλά τι λέει ο Σοιμπλε και η Μερκελ. 

Οπότε είτε εναρμονιζόμαστε με το τσιράκι των ΗΠΑ (βλέπε Μέρκελ) είτε ψηφίζουμε για GREXIT και είδομεν...

Δημοσ.

Δεν νομίζω οτι το ζήτημα πλέον είναι τι λέει ένας Έλληνας πολιτικός, αλλά τι λέει ο Σοιμπλε και η Μερκελ. 

Οπότε είτε εναρμονιζόμαστε με το τσιράκι των ΗΠΑ (βλέπε Μέρκελ) είτε ψηφίζουμε για GREXIT και είδομεν...

Συμφωνώ.

Σόιμπε Μέρκελ και ξένοι λένε "σκίστε τους έλληνες σε άμεσους και έμμεσους φόρους αφού το διαλυμμένο κράτος τους δεν μπορεί να μαζέψει λεφτά από φοροδιαφυγή".

ξεφεύγουμε λίγο από το θέμα και δε νομίζω το τοπικ να κρατηθεί για μεγάλο διάστημα ζωντανό.

κατα τ΄άλλα, πηγαίνετε τα λεφτά στις τράπεζες, δηλώστε τα όλα, να ξέρει το κράτος τι έχετε και μετά ετοιμαστείτε για ένα φόρο περιουσίας. μαζί με όλους τους άλλους φόρους βέβαια που έχουμε.

Εγώ λέω, βάλτε τα λεφτά σας στις τράπεζες και μην κάνει κανείς περιουσιολόγιο.

Ας κάθονται μετά οι δημοσιουπάλληλοι να ψάχνουν 20 εκ. ελληνικούς λογαριασμούς στο τραπεζικό σύστημα που αντιστοιχούν σε 8.5 εκ. ΑΦΜ φυσικών και νομικών προσώπων.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

μλκιες, ποσά κάτω των 100 euro που θα τα δηλώνεις "τώρα" και σε 5 λεπτά μπορεί να μην υπάρχουν...

Σόιμπε Μέρκελ και ξένοι λένε "σκίστε τους έλληνες σε άμεσους και έμμεσους φόρους αφού το διαλυμμένο κράτος τους δεν μπορεί να μαζέψει λεφτά από φοροδιαφυγή".

lol...

Δημοσ.

ΥΓ. Και βεβαιως βεβαιως δεν φταιει η κυβερνηση για το γεγονος αυτο, καθοτι σε εκλογες, δημοψηφισματα και χορους στο Συνταγμα, οι αποφασεις ηταν του λαουτζικου.

Για κάτι τέτοιες στενόμυαλες οτινάναι αντιλήψεις... μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος!

Δημοσ.

Για κάτι τέτοιες στενόμυαλες οτινάναι αντιλήψεις... μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος!

Να υποθέσω οτι έχεις μεταναστεύσει? ΔΙότι εμένα δεν με ενδιαφέρει να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα, αλλά να μεγαλώσει η δική μου! 

Οπότε δεν θέλω μνημόνια και φορομπηχτικές επιδρομές ακόμα και εάν μέρος της κοινωνίας είναι "άρρωστο" ή σαπισμένο!

• Like 1
Δημοσ.

Να υποθέσω οτι έχεις μεταναστεύσει? ΔΙότι εμένα δεν με ενδιαφέρει να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα, αλλά να μεγαλώσει η δική μου! 

Οπότε δεν θέλω μνημόνια και φορομπηχτικές επιδρομές ακόμα και εάν μέρος της κοινωνίας είναι "άρρωστο" ή σαπισμένο!

Έχεις δίκιο, δεν το έθεσα σωστά και φάνηκε εγωϊστικό.

-->Ας σβήσει ο ήλιος!<-- :D

Δημοσ.

Συνεπως για τα λεφτα που θα χασεις/νομιζεις οτι θα χασεις δε φταινε οι τραπεζες. Απο μονος σου, οικειωθελως θα επελεγες τις τραπεζες με το μεγαλυτερο δυνατο ρισκο, οταν λες οτι θα εκανες καταθεση σε τραπεζα με επιτοκιο 15% την ιδια ωρα που αποστρεφεσαι τα 0.5% επιτοκια αλλων τραπεζων.

Και με τις ουκρανικες τα εχεις μπερδεψει λιγακι. Το 9% που δινουν αφορα προθεσμακο 6ετιας μινιμουμ και για λογαριασμους με ΜΟΝΟ ενα δικαιουχο στον οποιον αν τυχει κατι σε αυτο το διαστημα, τα λεφτα μενουν στην τραπεζα.

Οποτε δε σας φταινε οι τραπεζες, μονοι σας επιλεγετε τις τραπεζες που εχουν ταμπελα ΚΛΕΦΤ , αλλα επειδη δεν υπαρχει το "ΗΣ" στο τελος νομιζετε πως κανετε "επενδυσεις με καλη αποδοση".

Τα παραπανω αφορουν το επιχειρημα σου περι χαμηλου επιτοκιου. Να ελεγες οτι ειναι χρεοκοπημενα μαγαζια οι τραπεζες να ελεγα πασσο, αλλα αν μια τραπεζα με 0.5% ειναι Χ χρεοκοπημενη, πρεπει να εχεις την οξυδερκεια να σκεφτεις οτι μια με 15% ειναι 15Χ χρεοκοπημενη (ή 15Χ πιθανοτητες να στα φαει νομιμα ή παρανομα). Κι ομως εσυ θα την προτιμουσες εστω και για 1 ευρω καταθεση. Μου θυμιζεις εντονα σαν mindset αυτους που παιζανε χρηματιστιριο καπου εκει στα late 90's και οταν τα χασανε ολα κατηγορουσαν τον τοτε υπουργο οικονομικων που τους ελεγε να τα παιξουν χρηματιστιριο για γρηγορο κι ευκολο κερδος...

Τοσα πολλα λαθη σε ενα κειμενο.Η τραπεζα με 15% επιτοκιο εχει 15χ πιθανοτητες να χρεωκοπησει η οτιδηποτε.Μαλιστα το μαθαμε και αυτο.Μαθε λοιπον φιλε μου,οτι το τραπεζικο συστημα της εμπολεμης(η στα προθυρα του πολεμου)ουκρανιας παιρνουν βαθμολογια απο τους οικους αξιολογησης B-(S&P) Caa3(Moodys) και CCC(Fitch).Θες να σου πω και τις βαθμολογιες της ελλαδας?ΑΚΡΙΒΩΣ οι ιδιες.Οι τραπεζες λοιπον του 0.5% επιτοκιου εχουν τις ιδιες ακριβως πιθανοτητες να χρεωκοπησουν με τις τραπεζες του 15% της εμπολεμης ουκρανιας!Συμφωνα παντα με τους μεγαλυτερους οικους αξιολογησης του πλανητη.Μπορει να σου θυμιζει χρηματιστηριο οπως λες αλλα υπαρχουν δυο λεξεις που λεγονται ρισκο και αποδοση.Και οταν εχεις να διαλεξεις σε τεραστιο ρισκο και μικρη αποδοση και σε τεραστιο ρισκο και τεραστια αποδοση νομιζω μπορεις να καταλαβεις τι απο τα δυο διαλεγεις.

Για να τα πω και με στοιχηματικους ορους,εστω οτι εχεις 1000 ευρω και πρεπει αναγκαστικα να τα πονταρεις καπου και εχεις δυο παιχνιδια,με 2 αποδοση το καθενα στον ασσο,ΠΑΟΚ-ΠΑΟ και Μπαρτσελονα-λεβαδειακος και οι δυο ασσοι δυο αποδοση θυμιζω.Ε δεν εχεις και καμια δυσκολη επιλογη.ΤΟΝΙΖΩ!Συγκρινω τα τραπεζικα συστηματα,δεν τα προτεινω σαν επενδυση.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στην αμερικη τρομοκρατουν υποδουλωνουν τους κατοικους με την τρομοκρατια ισλαμ κτλ και εδω με την φτωχοποιηση...

Κ η lehman brothers ειχε καλο rating πριν βαρεσει κανονι..τους πελατες σου δεν τους κακοχαρακτηριζεις..

Τωρα για κυπρο μου αρεσε που καποιος ειπε δεν εχασαν τα ασφαλισμενα χρηματα.εννοεις τις 100χιλιαδες ας πουμε;πριν λιγα χρονια με

200χιλιαρικα δεν επαιρνες ουτε διαμερισμα.και οποιος ειχε παραπανω απο 100 δεν εχασε τελικα;αυτοι με τα ομολογα;ο jumbo και οι ρωσσοι δεν εχασαν μυρια;ακομη και αν τους δωθηκαν μερισματα απο τις τραπεζες παλι χαμενοι ειναι..(κ ολα αυτα σε μια χωρα με φορολογηση offshore..)

Στην ελλαδα δεν εχασαν το 50% οι ομολογιουχοι κρατικων ομολογων του Ελληνικού Δημοσίου με το κουρεμα του psi;

Οι ιδιες οι gr συστημικες τραπεζες δεν εδιωχναν λεφτα στην κυπρο , η εθνικη στην μαλτα κτλ;

Να υπενθυμισω οτι πριν 1 χρονο οι τραπεζες ηταν κρατικες αλλα η κυβερνηση αποφασισε να τις "σκοτωσει" ΜΟΝΟ σε distress funds! Και ναι τα δανεικα τους για ροη μετρητων συνεχιζουν να τα παιρνουν με εγγυηση δημοσιου οπως ειπε καποιος πιο πανω..(αυτο το χρεος τραπεχων κ δεκο κανα 150δις δεν συμπεριλαμβανεται στο δημοσιονομικο)

Ο φραγκωμενος με αρκετα 500ε ή μαυρα θα βρει ακρη να τα βαλει σε τραπεζα εκτος gr ή να τα νομιμοποιησει.. υπαρχουν λυσεις

Υ.γ. ολοι εσεις που τα πηγατε εξωτερικο τα δηλωσατε;αν σας παρουν απο 1.1.2017 ενα 50% το χετε σκεφτει;

Επεξ/σία από kage
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στην αμερικη τρομοκρατουν υποδουλωνουν τους κατοικους με την τρομοκρατια ισλαμ κτλ και εδω με την φτωχοποιηση...

Κ η lehman brothers ειχε καλο rating πριν βαρεσει κανονι..τους πελατες σου δεν τους κακοχαρακτηριζεις..

Τωρα για κυπρο μου αρεσε που καποιος ειπε δεν εχασαν τα ασφαλισμενα χρηματα.εννοεις τις 100χιλιαδες ας πουμε;καποτε με

200χιλιαρικα δεν επαιρνες ουτε διαμερισμα.και οποιος ειχε παραπανω απο 100 δεν εχασε τελικα;αυτοι με τα ομολογα;ο jumbo και οι ρωσσοι δεν εχασαν μυρια;ακομη και αν τους δωθηκαν μερισματα απο τις τραπεζες παλι χαμενοι ειναι..(κ ολα αυτα σε μια χωρα με φορολογηση offshore..)

Στην ελλαδα δεν εχασαν το 50% οι ομολογιουχοι κρατικων ομολογων του Ελληνικού Δημοσίου με το κουρεμα του psi;

Οι ιδιες οι gr συστημικες τραπεζες δεν εδιωχναν λεφτα στην κυπρο , η εθνικη στην μαλτα κτλ;

Να υπενθυμισω οτι πριν 1 χρονο οι τραπεζες ηταν κρατικες αλλα η κυβερνηση αποφασισε να τις "σκοτωσει" ΜΟΝΟ σε distress funds! Και ναι τα δανεικα τους για ροη μετρητων συνεχιζουν να τα παιρνουν με εγγυηση δημοσιου οπως ειπε καποιος πιο πανω..(αυτο το χρεος τραπεχων κ δεκο κανα 150δις δεν συμπεριλαμβανεται στο δημοσιονομικο)

Ο φραγκωμενος με αρκετα 500ε ή μαυρα θα βρει ακρη να τα βαλει σε τραπεζα εκτος gr ή να τα νομιμοποιησει.. υπαρχουν λυσεις

Υ.γ. ολοι εσεις που τα πηγατε εξωτερικο τα δηλωσατε;αν σας παρουν απο 1.1.2017 ενα 50% το χετε σκεφτει;

Πες τα χρυσοστομε!!!!!

Το περιουσιολογιο με δηλωσεις μετρητων ακομα και για ποσα κατω των 100 ευρω ειναι αηδιαστικο. Το τραβανε πολυ το σχοινι οι ακροδεξιοι του συριζα. Πραγματικα κατακαθια της κοινωνιας, και οι προηγουμενοι ψευτες και κλεφτες ηταν αλλα αυτοι οι ''αριστεροι'' της φακης εχουν πει τοσα ψεματα οσα ολοι οι υπολοιποι μαζι τα πρηγουμενα 40 χρονια. Θα σκιζατε και τα μνημονια κοτες!!!!!! Ευχομαι στις επομενες εκλογες να πιασει 0,1% η  βρωμερη συμμορια σας...

Επεξ/σία από KNSM
  • Like 2
Δημοσ.

Τοσα πολλα λαθη σε ενα κειμενο.Η τραπεζα με 15% επιτοκιο εχει 15χ πιθανοτητες να χρεωκοπησει η οτιδηποτε.Μαλιστα το μαθαμε και αυτο.Μαθε λοιπον φιλε μου,οτι το τραπεζικο συστημα της εμπολεμης(η στα προθυρα του πολεμου)ουκρανιας παιρνουν βαθμολογια απο τους οικους αξιολογησης B-(S&P) Caa3(Moodys) και CCC(Fitch).Θες να σου πω και τις βαθμολογιες της ελλαδας?ΑΚΡΙΒΩΣ οι ιδιες.Οι τραπεζες λοιπον του 0.5% επιτοκιου εχουν τις ιδιες ακριβως πιθανοτητες να χρεωκοπησουν με τις τραπεζες του 15% της εμπολεμης ουκρανιας!Συμφωνα παντα με τους μεγαλυτερους οικους αξιολογησης του πλανητη.Μπορει να σου θυμιζει χρηματιστηριο οπως λες αλλα υπαρχουν δυο λεξεις που λεγονται ρισκο και αποδοση.Και οταν εχεις να διαλεξεις σε τεραστιο ρισκο και μικρη αποδοση και σε τεραστιο ρισκο και τεραστια αποδοση νομιζω μπορεις να καταλαβεις τι απο τα δυο διαλεγεις.

Για να τα πω και με στοιχηματικους ορους,εστω οτι εχεις 1000 ευρω και πρεπει αναγκαστικα να τα πονταρεις καπου και εχεις δυο παιχνιδια,με 2 αποδοση το καθενα στον ασσο,ΠΑΟΚ-ΠΑΟ και Μπαρτσελονα-λεβαδειακος και οι δυο ασσοι δυο αποδοση θυμιζω.Ε δεν εχεις και καμια δυσκολη επιλογη.ΤΟΝΙΖΩ!Συγκρινω τα τραπεζικα συστηματα,δεν τα προτεινω σαν επενδυση.

Ενδιαφέρον αυτό, εγώ γνώριζα τουλάχιστον από αυτά που έγραφαν στα forums άλλοι, οτι όσο μεγαλύτερο το επιτόκιο καταθέσεων μιας τράπεζας τόσο υψηλότερο το ρίσκο να πτωχεύσει, ενώ αν βάλεις τα λεφτά σου π.χ σε τράπεζα της Ελβετίας το επιτόκιο είναι πολύ χαμηλό. Το υψηλό επιτόκιο μεταφράζεται οτι η τράπεζα μπορεί να πτωχεύσει και έτσι ζητάει εναγωνίως λεφτά από πελάτες για να μην κλείσει και προσπαθεί να τους δελεάσει με το πολύ υψηλό επιτόκιο. Πάντως σωστό και αυτό που λες με τους οίκους αξιολόγησης.

Δημοσ.

Όλα τα διαβάσαμε εδώ μέσα. Ότι η νομοθεσία για τα όπλα και τη νόμιμη άμυνα θεσπίστηκε για να...πιέσει τους Έλληνες να καταθέτουν τα χρήματά τους στις τράπεζες (μακράν το πιο ψεκασμένο). Ένας άλλος σκόπιμα συγχέει τους καταθέτες με τους ομολογιούχους. Και οι υπόλοιποι, αντί να έχουν βρει εναλλακτικούς τρόπους για τη διαφύλαξη των χρημάτων τους, που είναι και 6ψηφια νούμερα να υποθεσω για να έχουν τρομοκρατηθεί τόσο, προτιμούν να τα φάνε στις ταβερνες ή τα καταθέτουν στην Στρώμαbank. Ο,τι να' ναι, κυριολεκτικά. Μπράβο παιδιά, με τέτοια κριτήρια να παίρνετε τις οικονομικές σας αποφάσεις.

• Like 2
Δημοσ.

Όλα τα διαβάσαμε εδώ μέσα. Ότι η νομοθεσία για τα όπλα και τη νόμιμη άμυνα θεσπίστηκε για να...πιέσει τους Έλληνες να καταθέτουν τα χρήματά τους στις τράπεζες (μακράν το πιο ψεκασμένο).

Πάλι εσύ; Μάλλον δεν ξέρεις να διαβάζεις.

Και οι υπόλοιποι, αντί να έχουν βρει εναλλακτικούς τρόπους για τη διαφύλαξη των χρημάτων τους, που είναι και 6ψηφια νούμερα να υποθεσω για να έχουν τρομοκρατηθεί τόσο, προτιμούν να τα φάνε στις ταβερνες

Ένας άνθρωπος το έγραψε αυτό, και πάλι δεν είπε αυτό.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...