Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γενικα στο fb δεν θα βρεις πολιτισμενα ατομα. Ποσες φορες εχω δει να βριζουν για πολιτικα θεματα και αλλα. Το πιο προσφατο, για την αφαιρεση της προσευχης στα σχολεια, με δημοσιευσεις των ειδησεων αυτων και απο κατω να βριζουν επειδη την αφαιρεσαν. Προφανως καταλαβαινεις οτι και για τους ιδιους που προλαβαν, δεν τους εκανε κατι αν συμπεριφερονται ετσι. (btw ειμαι θετικος σε αυτο, παντα πηγαινα μετα την προσευχη.)

• Like 1
  • Απαντ. 230
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τα π@π@ρια μας τα δωρίζουμε με χαρά πάντως.

Αν κάτι γίνεται υποχρεωτικά παύει να είναι δωρεά,από παιδεία πάντως είμαστε έτη φωτός πίσω και αυτό εξηγεί πολλά για τη κατάστασή μας.

Όταν κάτι δε μας στοιχίζει  το κάνουμε με χαρά αλλά όχι πάντα,εδώ μπαίνουμε σε χώρο με κόσμο π.χ αίθουσα αναμονής ιατρείου και δε λέμε μια καλησπέρα.

Ανωμαλία και έλλειψη παιδείας.Είμαστε αψυχολόγητοι.

• Like 2
Δημοσ.

Βασικά ότι και να πει ένας πολιτικός στις μέρες μας τον βρίζουν, άμα το έλεγες κάποιος άλλος δεν νομίζω να υπήρχαν τετοιου είδους αντίδρασης.

Δημοσ.

παιζει πολυ μεγαλο ρολο,και το ποιος λεει την ειδηση.....και καλα κανει ο πολιτης και αντιδρα...με το ετσι θελω δωρητες οργανων,με το ετσι θελω ενοικιαστες των σπιτιων μας,με το ετσι θελω φοροι.....ε,αντε και.......κατσε καλα "δημοκρατια"....

• Like 2
Δημοσ.

Μετράνε και οι νεκροί στην δημοκρατία; Να τους βάλουμε να ψηφίζουν κιόλας;

Όχι και να δικαιολογούμε το "προτιμώ να τα φάνε τα σκουλίκια και δεν πάτε να ψοφήσετε όλοι". Όχι ρε φίλε, υπάρχουν ζωντανοί με ανάγκες, επομένως σαν κοινωνία πρέπει να δούμε αν είναι προτεραιότητα η ματαιοδοξία ενός νεκρού σε σχέση με το δικαίωμα για ζωή ενός ζωντανού.

Δημοσ.

Γενικα στο fb δεν θα βρεις πολιτισμενα ατομα. Ποσες φορες εχω δει να βριζουν για πολιτικα θεματα και αλλα. Το πιο προσφατο, για την αφαιρεση της προσευχης στα σχολεια, με δημοσιευσεις των ειδησεων αυτων και απο κατω να βριζουν επειδη την αφαιρεσαν. Προφανως καταλαβαινεις οτι και για τους ιδιους που προλαβαν, δεν τους εκανε κατι αν συμπεριφερονται ετσι. (btw ειμαι θετικος σε αυτο, παντα πηγαινα μετα την προσευχη.)

Ανησυχητικό αυτό όμως από τη στιγμή που σχεδόν όλοι είναι στο fb! :D

Τώρα τι ισχύει; Όποιος θέλει να γίνει δωρητής πρέπει να το έχει δηλώσει; Στις άλλες χώρες τι ισχύει σε αυτό το θέμα;

• Like 1
Δημοσ.

Τώρα τι ισχύει; Όποιος θέλει να γίνει δωρητής πρέπει να το έχει δηλώσει; Στις άλλες χώρες τι ισχύει σε αυτό το θέμα;

Ναι, οκ, και εγω ειμαι. Το ειπα πολυ απολυτα χωρις να το εννοω ετσι.

• Like 1
Δημοσ.

Eδω, μπορεις να κανεις το registration ειτε οnline ειτε να πας in person.... Eπισης εχεις την δυνατοτητα να πας στο DMV και να το προσθεσεις στο driver licence.

Εγω το εχω κανει αρκετα χρονια πριν, οπως και οι περισσοτεροι που γνωριζω στον κυκλο μου.

ps: δεν ειναι mandatory, και θυμαμαι παλαιοτερα , οτι η Pennsylvania εδινε και ενα reward (αναλαμβανε το funeral cost του donator) για να γινεις.

βρηκα και το αρθρο, του '99  http://www.nytimes.com/1999/05/06/us/pennsylvania-set-to-break-taboo-on-reward-for-organ-donations.html?pagewanted=all

• Like 1
Δημοσ.

Το να είναι κάποιος by default δωρητής οργάνων σε ένα διεφθαρμένο και οτινάναι κράτος δεν είναι λιγάκι επικίνδυνο από τη στιγμή που αυτό δίνει ένα κίνητρο για να σε βγάλουν κλινικά νεκρό;

Δεν νομίζω ότι είναι σκατόψυχοι όλοι αυτοί που παραπονιούνται. Δεν νομίζω ότι νοιάζει κανέναν το τι θα γίνει με τα όργανά του μετά το θάνατο, αν και είναι δικαίωμα του καθενός να τον νοιάζει. Μάλλον ανησυχούν για διάφορα σενάρια ενώ βρίσκονται στη ζωή.

Και ποιο είναι το κίνητρο να σε βγάλουν κλινικά νεκρό για να σώσουν εναν άλλο άσχετο?

Δημοσ.

Το να είναι κάποιος by default δωρητής οργάνων σε ένα διεφθαρμένο και οτινάναι κράτος δεν είναι λιγάκι επικίνδυνο από τη στιγμή που αυτό δίνει ένα κίνητρο για να σε βγάλουν κλινικά νεκρό;

Ναι, αυτό δε το είχα σκεφτεί. Θα μπορούσε να καταπολεμηθεί, εάν π.χ. απαιτείται διαπίστευση του θανάτου από 3 ανεξάρτητους ιατρούς, εκ των οποίων ο ένας θα επιλέγεται από την οικογένεια.

Και φυσικά το opt-out που αναφέρω, θα μπορούσε να βοηθήσει τον οποιονδήποτε έχει τέτοιες ανησυχίες.

Μετράνε και οι νεκροί στην δημοκρατία; Να τους βάλουμε να ψηφίζουν κιόλας;

Όχι και να δικαιολογούμε το "προτιμώ να τα φάνε τα σκουλίκια και δεν πάτε να ψοφήσετε όλοι". Όχι ρε φίλε, υπάρχουν ζωντανοί με ανάγκες, επομένως σαν κοινωνία πρέπει να δούμε αν είναι προτεραιότητα η ματαιοδοξία ενός νεκρού σε σχέση με το δικαίωμα για ζωή ενός ζωντανού.

Όχι, μόνο οι ζωντανοί. Γι αυτούς σκεφτόμαστε. Το να ξέρει κάποιος ζωντανός ότι με τον θάνατό του θα τον τεμαχίσουν για να πάρουν τα όργανά του, ενώ η θρησκεία του μπορεί να απαιτεί το σώμα ακέραιο όταν πεθάνει, θα του φέρει απίστευτο άγχος στη ζωή του (και ίσως και να την τερματίσει πρόωρα).

Και αυτό το λέω τείνοντας στον αγνωστικισμό. :)

Όπως επίσης και ο λόγος που ανέφερε ο randomcat στο post που έκανα quote.

Γι αυτό μιλάω για opt-out. By default θεωρείσαι δωρητής, αλλά αν για κάποιο λόγο δεν θέλεις είναι δικαίωμά σου να "βγεις" από τη λίστα. Η καλύτερη λύση.

Δημοσ.

Καλά τα διλήματα πίσω απο αυτό οι μισοί εδω μέσα δεν τα έχουν σκεφτέι καν.

Απλό παράδειγμα οπως αναφέρθηκε, κώμα μετά απο αυτοκινητιστικό. Θα ξυπνήσεις; Μάλλον όχι. Το ξέρουν; Όχι. Θα σε κρατήσουν στην ζωή; Όχι.

Επίσης το τι δολιοφθορά υπάρχει πίσω απο την δωρεά οργάνων ούτε το φανταζόμαστε..

• Like 1
Δημοσ.

Δεν θυμαμαι σε ποια χωρα ισχυει αυτο που θα πω, αλλα ολοι οι πολιτες ειναι δωρητες και πρεπει αυτοι να πανε να δηλωσουν στο δημο οτι δεν θελουν να ειναι. Ξερω οτι δοκιμασαν να το περασουν και στο Βελγιο αλλα δεν γνωριζω αν περασε.

Προσωπικη αποψη ειναι οτι ειμαστε μακραν οτι χειροτερο κυκλοφορει στο δυτικο κοσμο

Δημοσ.

Καλά τα διλήματα πίσω απο αυτό οι μισοί εδω μέσα δεν τα έχουν σκεφτέι καν.

Απλό παράδειγμα οπως αναφέρθηκε, κόμα μετά απο αυτοκινητιστικό. Θα ξυπνήσεις; Μάλλον όχι. Το ξέρουν; Όχι. Θα σε κρατήσουν στην ζωή; Όχι.

Επίσης το τι δολιοφθορά υπάρχει πίσω απο την δωρεά οργάνων ούτε το φανταζόμαστε..

Ωραία, ας υποθέσουμε τώρα ότι είσαι στο κώμα χωρίς να είσαι δωρητής. Τι τους εμποδίζει να σου πάρουν τα όργανα για τη μαύρη αγορά και να πουν μία δικαιολογία στους συγγενείς σου για την τομη?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...