JohnTehGreek Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2017 ευχαριστώ για τη καλή τύχη και από όσο ξέρω και μου έχει πει και η αδερφή μου είναι φθηνά εκεί , η ίδια η πολύ δεν έχει κάτι το ξεχωριστό , δεν ξέρω πάντως δεν έχω πάει ,και ευχαριστώ για το ενδιαφέρον Ελπίζω να έχεις δίκιο για το Ι5 φίλε μου, ότι δεν δημιουργεί θέμα γιατί με αυτό ψάχνομαι αυτό το καιρό , Όσο για να το παρω αυτο που λες θα κάνω αλλά θα ερχόμουν έτσι και αλλιώς να δω τους δίλους μου , όχι για τη Σουηδία ο φιλος σου εχει παει εκει για δουλεια να φανταστω? του ήταν εύκολο να προσαρμοστεί? Δεν είναι ανάγκη να ελπίζεις. Να είσαι σίγουρος. Το Ι5 είναι ένας νόμιμος τρόπος απαλλαγής από το στράτευμα. Ουσιαστικά μόλις πάρεις το οριστικό χαρτί απαλλαγής είναι ακριβώς λες και έχεις τελειώσει την θητεία όπως όλοι οι άλλοι με μοναδική εξαίρεση ότι δεν θα μπορείς να μπεις στα σώματα όπως η Αστυνομία, ο στρατός, η πυροσβεστική κτλ. Και σίγουρα έχεις ακούσει από -άσχετους- ότι όποιος παίρνει Ι5 δεν βρίσκει εύκολα δουλειά, τον κοιτάνε με μισό μάτι κτλ. Να ξέρεις ότι δεν ισχύει εδώ και 15+ χρόνια αυτό το πράγμα και ο λογος απαλλαγής παραμένει απόρρητος. Όποιος σου πει το αντίθετο να είσαι σίγουρος ότι είναι άσχετος και το πιο πιθανό είναι ότι άκουσε από κάπου κάτι και το επαναλαμβάνει σαν παπαγάλος. Αλήθεια για μαϊμού Ι5 πας φαντάζομαι έτσι; Δεν έχεις όντως κάποιο θέμα; Πες το δεν είναι ντροπή, ένας στους τέσσερις (όπως και εγώ) επιλέγουν αυτόν τον τρόπο για να αποφύγουν το στρατό.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2017 Με το μπάτζετ που λες μπορείς να βγάλεις στην περιοχή ανετοτατα το μήνα. Το θέμα είναι γιατί να πας εκεί; Νορμάλ είναι μόνο από άποψη ενοικίου, η επαρχία εκεί έχει φοβερή ανεργία συν το πρόβλημα με τους νεοναζί... Ξανασκέψου το και αν αποφασίσεις για τους λόγους σου, τουλάχιστον όχι επαρχία, μην το κάνεις αυτό στον εαυτό σου. Ολα αυτα συν ερημια. Η επαρχια της Γερμανιας ειναι βαρετη και της ανατολικης Γερμανιας ακομα χειροτερη. Εδω ακομα και μεγαλες πολεις ερημωνουν. Δεν μιλαω για εξαλλη ζωη αλλα ειναι σημαντικο να μπορεις το βραδυ να βγεις να πιεις 1-2 ποτα. Σε πολλα μερη στη Γερμανια μολις κλεισουν τα μαγαζια ο κοσμος μαζευεται σπιτι του... Οχι δεν κατάλαβες. Θα δουλευεις και θα σε τρέχει ο στρατος σε άσχετες περιοδους πισω. Και θα πρεπει καθε τοσο να απολογεισαι στη δουλειά σου. Και θα ερχεσαι για μια μερα αλλα μονο η ψυχη σου θα ξερει πως θα ειναι η μερα (αν τυχει η στραβη -που δεν τυχαινει- να σε κρατησουν). Αλλιώς, το να παρεις τελικά το χαρτί, να "πεισεις" γενικα τον ψυχιατρο ειναι αστειο. Κανείς δε θελει να παρει την ευθυνη για σενα. Τα εχεις ολα λιγο ιδανικά στο μυαλο σου. 600ε το μηνα για να επιβιωσεις εξω. Ι5 αερα. Κλπ. Γιατι θα τον τρεχει ο στρατος πισω σαν ανυποτακτο εξωτερικου; Για αυτο δεν μιλαμε;
Peleus17 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2017 Μην ξεχνάτε παιδάκια ότι η Γερμανία ναι μεν είναι ακριβή χώρα για τα στάνταρ του Ελλαντα αλλά υπάρχει πολύ βοήθεια από το κράτος. Φίλε OP μην ξεχνάς που από την στιγμή που θα έρθεις Γερμανία και έχεις πάρει διεύθυνση διαμονής, μπορείς να κάνεις αίτηση στον Γερμανικό ΟΑΕΔ για βοήθημα. Θα πρέπει να αποδείξεις ότι δεν έχεις γονείς που δουλεύουν άρα είσαι μόνος στην χώρα χωρίς κανέναν. Η αδερφή σου δεν μετράει, δεν είναι αυτή που θα σε συντηρεί. Οπότε άμα σου κάτσει μπορείς να λάβεις βοήθεια για το ενοίκιο. Θα σου πληρώνουν πλήρες το ενοίκιο με την προϋπόθεση ότι θα κάνεις αυτό που συμφώνησες μαζί τους. Είτε είναι σπουδές, είτε εκμάθηση γλώσσας και μετά συνέχεια για απόκτηση επαγγέλματος. Μην κολώνεις. Κάνε την κίνηση. Αυτή η χώρα γουστάρει τα άτομα που θέλουν να κάνουν κάτι στην ζωή τους και τους βοηθάει. Αρκεί να δείξεις ότι έχεις μεγάλη θέληση. Όσο για τους υπόλοιπους μην τους ακούς καθόλου. Άτομα να συζητάνε για μια χώρα που δεν έχουν την παραμικρή ιδέα για αυτήν, είναι το λιγότερο αστείο. Κάνε αυτό που έχεις να κάνεις και μην κολώνεις σε τίποτα.
zianna Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2017 Μην ξεχνάτε παιδάκια ότι η Γερμανία ναι μεν είναι ακριβή χώρα για τα στάνταρ του Ελλαντα αλλά υπάρχει πολύ βοήθεια από το κράτος. Φίλε OP μην ξεχνάς που από την στιγμή που θα έρθεις Γερμανία και έχεις πάρει διεύθυνση διαμονής, μπορείς να κάνεις αίτηση στον Γερμανικό ΟΑΕΔ για βοήθημα. Θα πρέπει να αποδείξεις ότι δεν έχεις γονείς που δουλεύουν άρα είσαι μόνος στην χώρα χωρίς κανέναν. Η αδερφή σου δεν μετράει, δεν είναι αυτή που θα σε συντηρεί. Οπότε άμα σου κάτσει μπορείς να λάβεις βοήθεια για το ενοίκιο. Θα σου πληρώνουν πλήρες το ενοίκιο με την προϋπόθεση ότι θα κάνεις αυτό που συμφώνησες μαζί τους. Είτε είναι σπουδές, είτε εκμάθηση γλώσσας και μετά συνέχεια για απόκτηση επαγγέλματος. Μην κολώνεις. Κάνε την κίνηση. Αυτή η χώρα γουστάρει τα άτομα που θέλουν να κάνουν κάτι στην ζωή τους και τους βοηθάει. Αρκεί να δείξεις ότι έχεις μεγάλη θέληση. Όσο για τους υπόλοιπους μην τους ακούς καθόλου. Άτομα να συζητάνε για μια χώρα που δεν έχουν την παραμικρή ιδέα για αυτήν, είναι το λιγότερο αστείο. Κάνε αυτό που έχεις να κάνεις και μην κολώνεις σε τίποτα. Καλά, εσύ που έχεις πολλές γνώσεις για την χώρα τότε κόψε τις γενικολογίες και αοριστοϋποσχέσεις και δώσε συγκεκριμένες πληροφορίες, προϋποθέσεις, εξαιρέσεις, υποχρεώσεις και δικαιώματα για τα παραπάνω που αναφέρεις. Μας κάνει και επίσημο γερμανικό κρατικό site που τα αναφέρει. Και μόνο στη γερμανική δεν μας πειράζει, ακόμα κι αν δεν βρούμε γερμανόφωνο κάτι θα κάνει ο μεταφραστής του γούγλη μωρέ...
Garnele Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2017 Ολα αυτα συν ερημια. Η επαρχια της Γερμανιας ειναι βαρετη και της ανατολικης Γερμανιας ακομα χειροτερη. Εδω ακομα και μεγαλες πολεις ερημωνουν. Δεν μιλαω για εξαλλη ζωη αλλα ειναι σημαντικο να μπορεις το βραδυ να βγεις να πιεις 1-2 ποτα. Σε πολλα μερη στη Γερμανια μολις κλεισουν τα μαγαζια ο κοσμος μαζευεται σπιτι του... Δε θα το έλεγα, οι πόλεις στην ανατολική Γερμανία αναπτύσσονται με ραγδαίους ρυθμούς - και αυτό το λέω όντας κάτοικος μίας εξ αυτών. Και έξαλλη ζωή έχει, και να σου πω και την αλήθεια, αν δεν δούλευα, κάθε μέρα θα πάρταρα. Αλλά το να πας στην επαρχία της ανατ. Γερμανίας ούτε στον εχθρό μου.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2017 Δε θα το έλεγα, οι πόλεις στην ανατολική Γερμανία αναπτύσσονται με ραγδαίους ρυθμούς - και αυτό το λέω όντας κάτοικος μίας εξ αυτών. Και έξαλλη ζωή έχει, και να σου πω και την αλήθεια, αν δεν δούλευα, κάθε μέρα θα πάρταρα. Αλλά το να πας στην επαρχία της ανατ. Γερμανίας ούτε στον εχθρό μου. Δρεσδη-Λειψια οκ, αλλα δεν ειναι ολη η Αν. Γερμανια ετσι. Για αυτες τις δυο που προανεφερα ουτε εγω προφανως θα ειχα θεμα να μεινω κι ισα ισα καλυτερα γιατι εχουν και χαμηλοτερο κοστος ζωης απο τις δυτικες... Ισως δεν το εξεφρασα σωστα, οταν ελεγα για πολεις που ερημωνουν επιανα και τις δυτικες μεσα.
Garnele Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2017 Και η Ερφούρτη και η Βαϊμάρη και το Πότσνταμ και η Γιένα και το Μαγδεμβούργο...Τέλος πάντων, δεν είναι και σαν τη Χαλκιδική, προφανώς (:Ρ), εγώ με το σενάριο να πάει ο άνθρωπος στην επαρχία της Πομερανίας κόλλησα... τι να πω, σίγουρα υπάρχουν και χειρότερα.
Peleus17 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2017 Καλά, εσύ που έχεις πολλές γνώσεις για την χώρα τότε κόψε τις γενικολογίες και αοριστοϋποσχέσεις και δώσε συγκεκριμένες πληροφορίες, προϋποθέσεις, εξαιρέσεις, υποχρεώσεις και δικαιώματα για τα παραπάνω που αναφέρεις. Μας κάνει και επίσημο γερμανικό κρατικό site που τα αναφέρει. Και μόνο στη γερμανική δεν μας πειράζει, ακόμα κι αν δεν βρούμε γερμανόφωνο κάτι θα κάνει ο μεταφραστής του γούγλη μωρέ... Πάτα φρένο εσύ και χαλάρωσε
zianna Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Πάτα φρένο εσύ και χαλάρωσε Εγώ να πατήσω φρένο; Γιατί τι είπα, να δώσεις λινκ να δούμε τι ακριβώς παίζει με τα επιδόματα που τόσο πλουσιοπάροχα δίνουν οι γερμανοί; Δεν ισχυρίστηκα εγώ κάτι τέτοιο, όποιος το ισχυρίζεται ή μας δείχνει να ξέρουμε ακριβώς τι ισχύει ή ας πατήσει αυτός φρένο καλύτερα..
zio10 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Εγώ να πατήσω φρένο; Γιατί τι είπα, να δώσεις λινκ να δούμε τι ακριβώς παίζει με τα επιδόματα που τόσο πλουσιοπάροχα δίνουν οι γερμανοί; Δεν ισχυρίστηκα εγώ κάτι τέτοιο, όποιος το ισχυρίζεται ή μας δείχνει να ξέρουμε ακριβώς τι ισχύει ή ας πατήσει αυτός φρένο καλύτερα.. Ο Peleus πάντως μένει Γερμανία νομίζω.
zianna Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Ο Peleus πάντως μένει Γερμανία νομίζω. Ωραία, μπορεί και ευκολότερα να μας παραπέμψει σε sites να διαβάσουμε προϋποθέσεις
bedazzled Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Νομίζω τελευταία είπαν ότι θα μπει φρένο στα επιδόματα λόγω «τουρισμού».
Peleus17 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Δεν να υπάρχει λόγος να σε παραπέμψω εγώ. Άμα θέλεις κάτι, θα το βρεις μόνος σου. Και όπως σωστά είπε ο Zio10, μένω Γερμανία, οπότε κάτι παραπάνω θα ξέρω.
zianna Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Δεν να υπάρχει λόγος να σε παραπέμψω εγώ. Άμα θέλεις κάτι, θα το βρεις μόνος σου. Και όπως σωστά είπε ο Zio10, μένω Γερμανία, οπότε κάτι παραπάνω θα ξέρω. Ωραία, τότε ισχυρίζομαι κι εγώ ότι στην Γερμανία αν πας μετανάστευση, σου δίνουν ρετιρέ 100 τετραγωνικά να μένεις μόνος και σου προσφέρουν 5.000 τον μήνα για να το συντηρείς και να συντηρείσαι κι εσύ, μέχρι να μάθεις γλώσσα και να βρεις δουλειά. Άμα θέλεις να μάθεις περισσότερες λεπτομέρειες, μπορείς να το ψάξεις και να το βρεις και μόνος σου. Σήμερα, γιατί ίσως αύριο ισχυριστώ ότι τους μετανάστες στην Γερμανία τους χρησιμοποιούν ως κλόουν σε τσίρκα και τους ταίζουν μια φορά το πενθήμερο. Ξανά, άμα θέλεις να μάθεις, ψάξε να βρεις μόνος σου. Α ναι, ζω στην Γερμανία οπότε κάτι παραπάνω ξέρω, μην το ξεχνάμε!
Βασίλης_29 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Πλάκωσε τώρα η zianna να κάνει το νήμα άνω κάτω όπως τα έκανε και στο adslgr. Άσε τον άνθρωπο να ψάξει μόνος του, δεν έχει νόημα να παραπέμπει σε ιστοσελίδες ο άλλος γιατί ο πρώτος όλο και μια νέα απορία θα χρειαστεί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα