web_assasin Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017 Καντε block ο ενας τον αλλο και μη ζαλιζετε.
randomcat Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017 Καντε block ο ενας τον αλλο και μη ζαλιζετε. Θα τον έκανα αλλά κάνοντας block άτομα μετά είναι πιο δύσκολο να παρακολουθήσεις μια συζήτηση στην οποία συμμετέχουν και εκείνοι και λαμβάνουν απαντήσεις.
YourTrueLegend Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017 Το οτι σου θετω μια ερωτηση που αδυνατεις να απαντησεις δεν αποτελει σημειο για να κριτικαρεις εμενα, αλλα την δικη σου ελλειψη επιχειρηματων. Δεν ειναι λοιπον οτι προσπαθω εγω να βγω νικητης σε κατι, αλλα οτι εσυ ξεκινησες χαρακτηριζοντας φοροφυγαδες και υποκριτες οσους δινουν tips, αλλα τελικα αδυνατεις να υποστηριξεις την αποψη αυτη με σοβαρα επιχειρηματα. Παμε ξανα: Για το tip δεν εχει θεσμοθετηθει ουτε φορος, ουτε τροπος εισπραξης του. Αν υποθεσουμε οτι εμπιπτει στην κατηγορια των δωρεων οπως ισχυριζεσαι, συνεχιζει να λειπει ο τροπος εισπραξης του φορου στις συγκεκριμενες συναλλαγες -πχ περιπτωση tip σε ντελιβερα-. Με λιγα λογια αποκαλεις φοροφυγαδες αυτους που ΘΕΛΟΥΝ να πληρωσουν οποιοδηποτε φορο αντιστοιχει στα tips, αλλα το κρατος δεν εχει θεσμοθετησει καποιο τροπο πληρωμης του. Το πιο "περιεργο" ειναι οτι τους αντιστοιχιζεις με τους ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥΣ φοροφυγαδες, πχ αυτους που εισπραττουν τον ΦΠΑ αλλα αντι να τον αποδωσουν στο κρατος, τον ιδιοποιουνται-υπεξαιρουν. Παραλληλιζεις δηλαδη, αυτον που θελει να πληρωσει φορο αλλα δεν εχει τροπο να το κανει, με αυτους που συνηδειτα οχι μονο δεν πληρωνουν φορους, αλλα τους υπεξαιρουν κιολας. Τα παραπανω ειναι και το καταληκτικο μου ποστ στο παρον thread, σε οτι αφορα εσενα και τη δηθεν επιχειρηματολογια σου, απλα για να καταδειξω συμπυκνωμενα το μεγεθος της υποκρισιας που εχει προηγηθει..
Panikas13 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017 Συνήθως 1-2 εύρω στον καφέ (ανάλογα την εξυπηρετηση) και στο φαγητό 4-5. Το μεγαλύτερο που έχω πάρει είναι 20 στο χέρι κλασσικά και το λιγότερο ενα 10λεπτο απο κάτι π...ς γιους.
randomcat Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Παμε ξανα: Για το tip δεν εχει θεσμοθετηθει ουτε φορος, ουτε τροπος εισπραξης του. Το tip είναι δωρεά χρημάτων, και κάτι τέτοιο έχει φόρο. Σου έδειξα την σχετική νομοθεσία. Ένας τρόπος είσπραξης υπάρχει, το POS, που δεν σου αρέσει και δεν μου αρέσει και δεν μας καλύπτει για τους λόγους που είπαμε. Και ναι πάμε ξανά: Kαι να μην υπάρχει τρόπος είσπραξης δεν αλλάζει το γεγονός ότι τα χρήματα αυτά είναι μαύρα. Αν υποθεσουμε οτι εμπιπτει στην κατηγορια των δωρεων οπως ισχυριζεσαι, συνεχιζει να λειπει ο τροπος εισπραξης του φορου στις συγκεκριμενες συναλλαγες. Ναι, και; Δεν θα το κάνεις, μέχρι να βρεθεί ο τρόπος. Απλό. Με λιγα λογια αποκαλεις φοροφυγαδες αυτους που ΘΕΛΟΥΝ να πληρωσουν οποιοδηποτε φορο αντιστοιχει στα tips, αλλα το κρατος δεν εχει θεσμοθετησει καποιο τροπο πληρωμης του. Το πιο "περιεργο" ειναι οτι τους αντιστοιχιζεις με τους ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥΣ φοροφυγαδες, πχ αυτους που εισπραττουν τον ΦΠΑ αλλα αντι να τον αποδωσουν στο κρατος, τον ιδιοποιουνται-υπεξαιρουν. Δεν έκανα καμία τέτοια αντιστοιχία. Κατέδειξα την υποκρισία τη δική σου και μερικών άλλων που σε διάφορα θέματα βγάζετε τη χολή σας κατά του Έλληνα ("ελληναράδες που φοροδιαφεύγουν", "τζαμπατζήδες" κ.λπ.) και συμφωνείτε πάντα και με όλη την άδικη φορολογία του κράτους, αλλά εδώ που υπάρχει φόρος δεν σε συμφέρει να κράξεις την αντίπαλη πλευρά επειδή μπορείς να κράξεις την άλλη πλευρά των "γύφτων που δεν αφήνουν tip" και που έτσι μάλλον έχει περισσότερη πλάκα. Δηλαδή δεν υπάρχει λογική στο κράξιμό σας. Απλά θέλετε να κράξετε. Η μόνη ;ίσως λογική είναι ότι ανάβεις φωτιές όπου υπάρχει θέμα με πληρωμές και υποστηρίζεις πάντα ότι κάποιος πρέπει να πληρώσει μιας και κάτι τέτοιο είναι πιο πιθανό να τσαντίσει κόσμο. Κλασσική τρολιά.
YourTrueLegend Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Στα υπολοιπα οπως προανεφερα δεν θα δωσω περαιτερω συνεχεια, εχω πει οσα ειχα να πω και απαντησεις δεν ελαβα.Θα σταθω σε αυτο ομως, για να κλεισει ομορφα κι ωραια κι αυτο το θεματακι: αλλά εδώ που υπάρχει φόρος δεν σε συμφέρει να κράξεις την αντίπαλη πλευρά επειδή μπορείς να κράξεις την άλλη πλευρά των "γύφτων που δεν αφήνουν tip" και που έτσι μάλλον έχει περισσότερη πλάκα.Δηλαδή δεν υπάρχει λογική στο κράξιμό σας. Απλά θέλετε να κράξετε. Επειδη εκτος απο το να υποκρινεσαι εισαι εξαιρετικος και στο να ψευδεσαι, παμε να δουμε ποσο γυφτους αποκαλεσα αυτους που δεν δινουν tips -οπως ισχυριζεσαι-: Προσωπικη επιλογη ειναι το tip και ειναι τουλαχιστον φαιδρο να κρινεται αρνητικα καποιος που δεν αφηνει επειδη απλως δεν θελει, δεν εχει, ή ακομα κι αν νομιζει σαν τον απο πανω πχ οτι το tip βοηθαει τον εργοδοτη κι οχι τον εργαζομενο...Απλα, επειδη στη ρημαδα αυτη χωρα ολοι προσπαθουν να κολλησουν ταμπελες στον διπλανο τους για να νιωσουν ανωτεροι, καταλαβαινεις οτι αν καποιος απο μια παρεα συνηθιζει να μην αφηνει tips γινεται αυτοματως δακτυλοδεικτουμενος. Παλι λογω παραδοσεων, νοοτροπιας κλπ. Το αστειο με εσενα ειναι οτι πριν λιγο μιλουσες για νικητες απο διαμαχες.Και στο επομενο ποστ μου καταλογιζεις ψευδως πραγματα που δεν εχω πει για να ενισχυσεις τη θεση σου στην "συζητηση" και να δημιουργησεις εντυπωσεις υπερ οσων υποστηριζεις...Εσυ ο υπερανω κατα τ'αλλα Να σου ζητησουμε αλλη μια συγγνωμη που λες ψεματα ή εισαι οκ τωρα;
randomcat Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 [...] Το μόνο αστείο είναι ότι για άλλη μια φορά παραβλέπεις το θέμα του φόρου (μόλις πριν σου απάντησα ξανά) και κάνεις παραθέσεις επιλεκτικά. Αν επιλέξω να σου απαντήσω κανονικά στο από πάνω σου μήνυμα θα είναι απλά μια αντιπαράθεση για το τι είπες και δεν είπες, μιας και δεν πιάστηκες από κάτι άλλο το ουσιαστικό. Όσο για το ποιος είναι ψεύτης και οφείλει συγνώμη, μιας και σου αρέσει να παραθέτεις τα λεγόμενά σου Εως τοτε δε θα σταματησω να δινω tips περιμενοντας το κρατος να το φορολογησει για να κανω comply στην επιεικως αστεια λογικη σου που θεωρει φοροφυγα ακομα κι αυτον που δεν πληρωνει φορο σε κατι για το οποιο ΔΕΝ υπαρχει φορος... Όμορφα.
apostol1s Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Για ντελιβερας που γνωριζω το 90% αφήνει πουρμπουάρ.Σε 2-3 σπαστικόυς τύπους που δεν έδιναν,οταν τους πήγαινα την παραγγελια δεν τους έδινα ποτε τα ρέστα,εαν η παραγγελια εκανε 8-9 εύρο δεν έδινα ρέστα απο 10ευρο και πολλα αλλα
tsioulak Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Απλα για ενημέρωση (και επειδή χρειάστηκε να τα διαβάσω πρόσφατα), σε περίπτωση δωρεάς χρημάτων υπάρχει κλιμακα φορολογίας (απο 10% μεχρι 40%, το 40% ειναι για την περίπτωση που συζητάτε) και υπόχρεος του φόρου ειναι ο δωρεοδοχος και οχι ο δωρεοδοτης. Ο δωρεοδοχος ειναι υποχρεωμένος να υποβάλει δήλωση στην εφορία (εντος 6 μηνών απο την δωρεά) με (ελάχιστο στοιχείο) το ΑΦΜ του δωρεοδοτη και να πληρώσει τον φόρο που αναλογεί. Προσωπικά δεν συμφωνω με τον νομο σε αυτην την μορφή, απλα ειπα να το αναφέρω. 1
aristos12 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Για ντελιβερας που γνωριζω το 90% αφήνει πουρμπουάρ.Σε 2-3 σπαστικόυς τύπους που δεν έδιναν,οταν τους πήγαινα την παραγγελια δεν τους έδινα ποτε τα ρέστα,εαν η παραγγελια εκανε 8-9 εύρο δεν έδινα ρέστα απο 10ευρο και πολλα αλλα εσύ λεβέντη μου μέ ποιό δικαίωμα κρατούσες ετσιθελικά τά ρέστα ? αν γουστάρει ο πελάτης σού δίνει από μόνος του τά ρέστα 1 η 2 euro η καί καθόλου , καί οχι εσύ νά κάνεις κουμάντο στήν τσέπη τού αλλου ... καλά αυτοί δέν αντιδρούσαν ζητώντας τά ρέστα ? επρεπε νά ημουν εγώ ....καί νά μού κράταγες τά ρέστα χωρίς νά τό θέλω εγώ... ρέ δέν πάμε καθόλου καλά ..... 6
tsioulak Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 εσύ λεβέντη μου μέ ποιό δικαίωμα κρατούσες ετσιθελικά τά ρέστα ? αν γουστάρει ο πελάτης σού δίνει από μόνος του τά ρέστα 1 η 2 euro η καί καθόλου , καί οχι εσύ νά κάνεις κουμάντο στήν τσέπη τού αλλου ... καλά αυτοί δέν αντιδρούσαν ζητώντας τά ρέστα ? επρεπε νά ημουν εγώ ....καί νά μού κράταγες τά ρέστα χωρίς νά τό θέλω εγώ... ρέ δέν πάμε καθόλου καλά ..... Υποθέτω οτι απλα δεν εκανε κίνηση να τα δώσει αν δεν του τα ζητούσαν ή οτι ελεγε "λάθος" σύνολο.
chill Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 εσύ λεβέντη μου μέ ποιό δικαίωμα κρατούσες ετσιθελικά τά ρέστα ? αν γουστάρει ο πελάτης σού δίνει από μόνος του τά ρέστα 1 η 2 euro η καί καθόλου , καί οχι εσύ νά κάνεις κουμάντο στήν τσέπη τού αλλου ... καλά αυτοί δέν αντιδρούσαν ζητώντας τά ρέστα ? επρεπε νά ημουν εγώ ....καί νά μού κράταγες τά ρέστα χωρίς νά τό θέλω εγώ... ρέ δέν πάμε καθόλου καλά ..... Από τη στιγμή που επιτελεί το θεάρεστο έργο της παράδοσης του ζεστού πιτογυρου - γκοτζίλα είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ του να κρατάει τα ρέστα. Στην Ελλάδα ζεις που οι κλεψιες ορίζονται νόμιμες απαλλοτριώσεις που ο ρημαδουρο δήλωσε ευθαρσώς για δικαίωμα στην κλεψιά κλπ τραγικά. Τι αντίδραση περιμένεις λοιπόν από τους μάγκες με το 50αρι; 2
Predatorkill Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Για ντελιβερας που γνωριζω το 90% αφήνει πουρμπουάρ.Σε 2-3 σπαστικόυς τύπους που δεν έδιναν,οταν τους πήγαινα την παραγγελια δεν τους έδινα ποτε τα ρέστα,εαν η παραγγελια εκανε 8-9 εύρο δεν έδινα ρέστα απο 10ευρο και πολλα αλλα Δηλαδη τι σου εκαναν και ηταν σπαστικοι; Και γιατι τους «τιμωρησες» με αυτο το τροπο; 1
pontez2 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Υπάρχουν εστιατόρια ΚΑΙ στην Ελλάδα (και μου κάνει εντυπωση που δε το ανέφερε κανείς) που το φιλοδώρημα περιέχεται στον λογαριασμό. Το χρεώνεσαι δηλαδη με το που πατάς το πόδι σου στο εστιατόρια. Φυσικά δεν αναφέρομαι στη γειτονικη ταβέρνα. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν καταφέρει να περάσουν το φιλοδωρημα στο λογαριασμό με κάποιον νομιμο τρόπο, χωρις μάλιστα ο λογαριασμός να φουσκώνει. Σε κάποιες περιπτώσεις έχω δει να μη χρεωνουν το κουβέρ για να χρεωσουν φιλοδώρημα. Αυτό ήταν περισσότερο συνηθεια του εξωτερικου που υιοθετείται σιγά σιγά και εδω απο κάποιους. Κατά τα άλλα, όσο νομιμο ειναι αυτή τη στιγμη να δώσω 2 ευρω στο παιδί μου να αγοράσει καραμέλες, να δωσω στα κάλαντα, άλλο τόσο ειναι να δωσω 2 ευρω φιλοδώρημα. Ειναι νομιμο? Διορθωστε με αν μπορειτε αλλά απ όσο ξέρω ποσό που διακινείται χωρις αποδειξη ειναι παράνομο σωστά; (οπως έγραψα νωριτερα ειμαι υπερ του φιλοδωρήματος αλλά ζουμε σε μια χωρα που ο μέσος πολίτης ελέγχεται υπερβολικά στο θέμα της διακίνησης των χρημάτων του) Δηλαδη τι σου εκαναν και ηταν σπαστικοι; Και γιατι τους «τιμωρησες» με αυτο το τροπο; ειχαν αθηναικές πινακίδες 2
AristidisZ Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Πω ρε φίλε 3 σελίδες τσακωμός για να μας αποδείξει ο άλλος ότι τα 2~3 ευρώ φιλοδώρημα ενός λογαριασμού σε ταβέρνα είναι φοροδιαφυγή Ρε συ randomcat για πες μου, θέλω να δώσω χαρτζιλίκι στη βαφτιστήρα μου ένα 20άρικο, να της πω να πάρει POS για να μου κόψει απόδειξη ; 5
Προτεινόμενες αναρτήσεις