Προς το περιεχόμενο

SeNNinhA

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    7.738
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

  • ΝΙΚΗΤΗΡΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

    2

12 ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ

Πρόσφατες Επισκέψεις

28.116 προβολές προφίλ
  1. Ο βασικός κανόνας σε όλα τα συστήματα ασφαλείας λέει ότι ΔΕΝ μπορείς να εμπιστευτείς τον ανθρώπινο παράγοντα ακόμη και εάν είναι τέλεια εκπαιδευμένος και ικανός. Τα ανθρώπινα λάθη πάντα θα υπάρχουν ακόμη μια στους καλύτερους οδηγούς. Σκεφτείτε όλες τισ περιπτώσεις. Δεν είναι πάντα ο οδηγός που φταίει. Πλείστες οι περιπτώσεις που φταίει ο πεζός, ο άλλος οδηγός, μια έκτακτη ανάγκη όπως ένα σκύλος κλπ κλπ Δείτε εδώ το αντίστοιχο σύστημα σε Volvo φορτηγό σε πραγματικη κατασταση Όπως το ειπες Όταν οι σημάνσεις έχουν όρια ταχύτητας εξαιρετικά χαμηλά τα οποία στις περισσότερες περιπτώσεις διατρέχεις μεγαλύτερο κίνδυνο εάν τα ακολουθήσεις πάρα εάν δεν τα ακολουθήσεις (πχ 30χλ/ω σε τμήμα του αυτοκινητοδρομου...) τότε στην πράξη εκπαιδεύεθς αυτόματα τους χρήστες να τα αγνοούν και να κάνουν την δική τους αξιολόγηση κινδύνου (καλή, κακή, σωστή ή όχι) το οποίο οδηγεί σε χαοτική κατάσταση. Ωφειλουν λοιπόν όλα να είναι σωστά και όχι μόνο οι οδηγοί. Όταν οι ίδιες οι υπηρεσίες δεν φροντίζουν να ακολουθούν τους κανόνες που θεωρητικά έχουν χρέος όχι μόνο να ακολουθούν αλλά να ελέγχουν και την εφαρμογή τους τότε δεν αναμένει από τους ιδιώτες να είναι καλύτεροι. Αστυνομία? Με την πρόφαση του "επείγοντος" καταστρατηγουν τον ΚΟΚ όταν κανονικά ακόμη και σε καταδίωξη δεν επιτρέπεται να βάζεις σε κίνδυνο την ζωή τρίτων. Δημοι/υπηρεσίες? Έργα δικά τους στα κτήρια τους ή μπροστά από τις υπηρεσίες τους με μηδενικά στην κυριολεξία μέτρα ασφαλείας. Η εμπειρία μου με εργασία σε διάφορες χώρες λεει ότι δεν είναι η παιδεία που κάνει τους ανθρώπους εκεί να υπακουουν στους κανόνες. Η παιδεία απλά κάνει τους κανόνες να είναι εν γνώση τους. Αυτό που τους κάνει να υπακουουν είναι ότι υπάρχει έλεγχος και ποινες οι οποίες και επιβάλλονται κανονικά και όχι σποραδικά. Είναι σωστοί γιατί δεν έχουν επιλογή να μην είναι. Τόσο απλό. Αλλά για να εφαρμόσεις τους κανόνες πρώτα από όλα θα πρέπει να εκπαιδεύσεις σωστά τον ελεγκτικό σου μηχανισμό για να τους γνωρίζει επακριβώς. Και επιπλέον θα πρέπει να δώσεις σαφείς εντολές για την εφαρμογή τους και να ξεκαθαρίσεις το περιθώριο ελαστικότητας που θέλεις να δώσεις.
  2. ΑΥΤΌ ΑΚΡΙΒΩΣ Σε φορτηγά η διαχείριση του logistics για τις φορτίσεις είναι εύκολη υπόθεση. Επίσης τς φορτηγά χρειάζονται προγραμματισμενες και υποχρεωτικές στάσεις για τους οδηγούς τους με μέγιστες ώρες οδήγησης ανά 24ωρο. Η οικονομία επίσης είναι πολλαπλάσια από τα Ι εάν υπολογίσεις τις τεράστιες ποσότητες καυσίμων που καταναλωνονται. Εκεί έπρεπε να έχει εστιαστει το όλο εγχείρημα και όχι στα ΙΧ όπου δείχνει να αποτυγχάνει.
  3. Μία μάσκα με ανταλλακτικά φίλτρα ήταν. Ήταν λοιπόν τόσο τσιπηδες που είτε: Δεν μπήκαν καν στον κόπο να πιστοποιησουν την αεροστεγανοτητα της μασκας Δεν μπήκαν στον κόπο να πιστοποιησουν τα φίλτρα Δεν αγόρασαν πιστοποιημενα φιλτρακια Αγόρασαν ότι πιο φθηνό υπήρξε στην αγορά από φιλτρα Όλα τα παραπάνω τα κατάφεραν εταιρίες μικρές ή και πρωτοεμφανιζομενες μέσα στην κρίση. Το πρόβλημα τότε ήταν η παραγωγή και όχι η πιστοποίηση. Οτι να ναι. Κανονικά τους υπεύθυνους για το προϊόν έπρεπε να τους είχαν ήδη διώξει
  4. Ξεκινάς με τα βασικα 1) Κάνε clear CMOS 2) Δοκιμάζεις να συνδέσεις την οθόνη με άλλου τύπου καλώδιο (DVI-D, DSub) 3) Τσεκάρεις τα debug leds της mobo εάν έχει. 4) Εάν δεν έχει debug leds τότε θα χρειαστεί να βρεις ένα system speaker για να ελέγξεις το debug code (δες το manual) 5) Δοκιμάζεις μόνο με την μια μνήμη πάνω. Δοκιμάζεις μια μια μνημη σε κάθε πιθανη θέση. 6) Εννοείται έχεις φυσιξει τα slots και καθαρίσει τις επαφες από τις μνήμες. 7) Ελέγχεις ότι όλα τα PIN του επεξεργαστή είναι ίσια, δεν υπάρχει σπασμένο και ότι κάθεται σωστά στο socket 8.) Εννοειται ότι έχεις διπλοτσεκαρει ότι έχουν κουμπώσει πλήρως οι φύσες παροχής ρευμάτων στην Motherboard και στην CPU. Και βλέπουμε 😎
  5. Καλό στήσιμο Πληροφοριακά για gaming συνήθως βολεύουν τα Ten-Key-Less Πληκτρολόγια (χωρίς το αριθμητικό πληρκτρολόγιο δηλαδή). Με το καλό. Παντως προσωπικα θα συμβιβαζομουν με πιο φθηνες επιλογες σε πληκτρολογιο/ποντικι/ακουστικα για να βαλω τον 7700X...
  6. Πολύ όμορφο για ενυδρείο (αν και δεν ειμαι φίλος με τα ενυδρεία). Επίσης μου αρέσουν πολύ οι γωνίες των πλαινων και του κάτω-μπροστά ανεμιστήρα διότι δημιουργούν καλύτερες ροές με μικρότερους στροβιλισμούς. Έξυπνο. Η μπροστινή μπουρμπα του γυαλιού και των ανεμιστήρων μειώνει κατά τα πολύ την αίσθηση του όγκου που εχουν ολα τα ενυδρεία. Έξυπνο επίσης. Η βαφή του κουτιού δείχνει ποιοτική ακόμη και στο άσπρο όπου τα περισσότερα (ακόμη και τα ακριβά) δεν δείχνουν και πολύ καλά. Επίσης τα φινιρίσματά του δείχνουν πολύ καλά. Ελπίζω και στην πραγματικότητα να είναι έτσι και όχι μόνο στις επεξεργασμένες φωτογραφίες.
  7. Το πιο πιθανό είναι να θέλει αναβάθμιση το BIOS Εάν το συγκεκριμένο δεν υποστηρίζει την CPU αναμενόμενο να μην δουλεύουν και οι usb. Η συγκεκριμένη μητρική ξεκινάει από πολύ χαμηλά στην γκάμα των ΑΜ4 οπότε είναι εξαιρετικά πιθανό να θέλει αναβάθμιση σε BIOS για να δει την σειρά 5ΧΧΧ που είναι στην κορυφή της λίστας.
  8. Βασικα μια χαρα θα λειτουργεί και ΑΙΟ. Την βάζεις άνετα σε ένα δευτερο σύστημα.
  9. Όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες κάνουν σιγά σιγά πίσω και αναθεωρούν πλήρως τα σχέδια τους για πλήρη και αποκλειστική γκάμα με ηλεκτροκινητα. Ο κόσμος τους γυρνάει την πλάτη και μάλιστα επιστρέφει τα αυτοκίνητα πίσω στις αντιπροσωπειες. Υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα αυτονομίας αλλά κυρίως δυνατότητας φόρτισης και επί πληρωμή σε σταθμούς αλλά και στις κατοικίες. Προσωπικά το είχα πει και εξακολουθώ να το πιστεύω ότι τα ηλεκτρικά δεν είναι το μέλλον. Δεν αποτελούν καν environmental frently πρόταση εάν εξετασεις τον πλήρες κύκλο ζωής τους και τα υλικά για τις μπαταρίες τους και τα ηλεκτρονικά τους. Μια ενδιάμεση κατάσταση είναι και μια φούσκα που ήδη ξεκίνησε να ξεφουσκώνει. Όσον αφορά τον Mask πάντα ήταν ο τρελός της παρέας. Κάποια πράγματα του βγαίνουν και κάποια όχι. Όσο μεγαλώνει τόσο ξεφεύγει και φυσικά τόσο περισοτερες ανόητες απόφασεις παίρνει. Είναι αναμενόμενο και φυσιολογική εξέλιξη
  10. Να ξεκινήσουμε από τα βασικα 1) Τσεκαρησες ότι η CPU έχει ΟΛΑ τα PINs και δεν έσπασε κανένα μέσα στο socket? Ρωταω γιατί έτσι όπως βγήκε μαζί με την ψυκτρα δεν είναι απίθανο να ξεκόλλησε κάποιο PIN και να έμεινε μέσα. 2) Κάνε ένα clean CMOS 3) Κάνε default seetings τα πάντα στο BIOS 4) Ενεργοποίησε το Fast Boot
  11. Ίδια απόδοση έχουν. Ότι θέλεις βαλε Το μονο πραγματικό μείον είναι ότι για εγγύηση καλυπτεσαι μόνο από το κατάστημα στους tray.
  12. Οικονομικά δείχνει νσ συμφέρει. Διαβαστε προσεκτικά τους όρους της κάθε σύμβασης πριν να αποφασίσετε πάντα. Στην πράξη κάνετε μια ασφάλεια με ασφαλιστική εταιρεία. Απλά το κατάστημα ή η εταιρεία έχει ζητήσει να ετοιμαστεί ένα σχετικό πακέτο για εσάς. Το συμβόλαιο που υπογράψετε και πληρώνετε δεν εινσι με το κατάστημα αλλά με την ασφαλιστική. Κανονικά σύμφωνα με την νομοθεσία το κάθε νέο ακταλλακτικο έχει εγγύηση εξ ολοκλήρου μετά την τοποθέτηση του. Δηλαδή εάν ένα μήνα πριν την λήξη της εγγύησης αλλαχθεί ανταλλακτικό το συγκεκριμένο ανταλλακτικό παραμένει σε εγγύηση και μετά την λήξη της εγγύησης του συστήματος στο οποίο τοποθετήθηκε (μόνο αυτό όμως).
  13. Θα συμφωνήσω στα περισσότερα. Οι τιμές έχουν ανέβει πολύ στα πάντα αλλά δεν νομίζω ότι είναι λόγω εορτών. Μην ξεχνάτε ότι το καθολικό Πάσχα έχει περάσει εδώ και ένα μήνα. Οι τιμές ανεβαίνουν και θα ανεβαίνουν και θεωρώ ότι όσο καθυστερείτε τόσο παραπάνω θα πληρωσετε. Ούτε καν οι GPUs δεν έχουν φθηνήνει παρότι έχουν βγει οι νέες εδώ και καιρό. Συμφωνώ ξεκάθαρα με καλύτερο CPU εάν είναι να δωθούν κάπου περισσότερα χρήματα PSU: όχι G12. Το Focus ATX3.0 (προσοχη γιατί βγαίνει και σε ΑΤΧ2.0) είναι πιο σωστή επιλογή. Μόνο το ΑΤΧ3.0 το κάνει πιο ικανό να διαχειριστεί ρεύματα και spikes. Εάν είναι απαραίτητη να γίνει μια οικονομία τότε ένα 750W αντί για 850W μπορεί να επιλέγει χωρίς πρόβλημα. Αν και θα πρότεινα τα 850w. Το BeQuite που προτάθηκε είναι πολύ καλό και αυτό (ΑΤΧ3.0 με 10 χρόνια εγγύηση). Έχω το 850w μοντέλο αλλά έχει ακριβό είναι γι αυτό δεν το πρότεινα. Motherboard. Η νέα πρόταση για την Gigabyte B650 Eagle AX δεν είναι κακή παρότι προσωπικά σε mobo δεν με ενθουσιάζουν οι Gigabyte. ΥΠΕΡ: σου δίνει gen5 Nvme, επιπλέον PCIe slots και 3x M2 slots KATA: νέα στην αγορά με κάποια θεματακια ωριμότητας του BIOS ("Bios F3 has a bug where if you shutdown the pc restarts. It is important to stay on F2."), 1 Gigabit Lan αντί για 2.5G, λιγότερες και αργότερες (USΒ θύρες). Αναγκαστικά τα παραπάνω σε ανταλλαγή για τα προαναφεθεισα Υπέρ. RAMS: Θα συμφωνήσω μαζί σου. Κάτι σε 6000-6400 με Latency στα 32-36 χωρίς leds για χαμηλή τιμή. Ενδεικτικές ήταν οι αναφορές μου και όχι προτάσεις. NVME: Εάν πρέπει να γίνει μια περικοπή αυτή την στιγμή τότε ο Nvme όντως μπορεί να μπει σε 1ΤΒ αντί για 2ΤΒ (αν και προτείνω τα 2ΤΒ για λόγους που αναφέρθηκαν ηδη). Δεν αναμένονται να φθηνηνουν όμως. GPU: Η 6750ΧΤ στα 335€ αξίζει να την περιμένεις. Όχι σε RX 7600, 7700. Η 6750ΧΤ είναι προτιμότερη. Μετά πας σε 7800ΧΤ αλλά είναι πολύ εκτός του budget ειδικά με τις σημερινές τιμές. Οι NVidia εισαι υπερκοστολογημενες. Το Ray Tracing είναι για ελάχιστα παιχνίδια χρήσιμο και δεν θα το ενεργοποιούσα σε μεσαίας ισχύος συστήματα και κάρτες ούτως ή άλλως. Ρίχνει τα fps και ζορίζει τα πάντα για ένα φωτιρεαλισμο που θα τον καταλάβεις μόνο εάν δεν έχει πραγματικό action η σκηνή. Το Dlss ειναι καλύτερο αλλά και πάλι μπορώ να ζήσω με μερικά artifacts του FSR τα οποία στην πραγματικότητα δεν θα τα συνειδητοποιησω καν (εκτός κι αν ψάχνω μόνο για αυτά και δεν παίζω). Σε κάθε περίπτωση προτιμώ όπου μπορώ να παίζω χωρίς Dlss/FSR.
  14. Όχι. Το κατάλαβα. Go for it. Το αναφέρω μόνο για την περίπτωση που "Αν τυχόν μπορέσει ο φίλος να κάνει την υπέρβαση, δίνουμε άλλα 50€ και πάμε και στην λίγο καλύτερη μητρική ." όπου σε αυτή την περίπτωση προσωπικά θα πήγαινα σε καλύτερο επεξεργαστή όπως είπα.
  • Δημιουργία νέου...