To project “Drive Me” της εταιρείας Volvo –το οποίο περιλαμβάνει 100 αυτόνομα οχήματα της Volvo τα οποία κινούνται σε δημόσιους δρόμους σε καθημερινής συνθήκες οδήγησης- προχωράει με γρήγορους ρυθμούς.

Τα πρώτα δοκιμαστικά οχήματα, ήδη κυκλοφορούν σε πειραματικό επίπεδο στην πόλη Gothenburg στη Σουηδία.

“Τα δοκιμαστικά οχήματα είναι ικανά να χειρίζονται τη κίνηση, να προσαρμόζουν τη ταχύτητα τους ανάλογα με τις συνθήκες κ.ά. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός και ο στόχος μας είναι τα τελικά αυτοκίνητα “Drive Me” να μπορούν να βγάλουν όλη τη δοκιμαστική διαδρομή σε υψηλή αυτόνομη λειτουργία. Η τεχνολογία που θα ονομαστεί “Autopilot”, δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να παραδώσει την οδήγηση στο όχημα, και το οποίο θα φροντίσει για όλες τις λειτουργίες οδήγησης” λέει ο Erik Coelingh, Technical Specialist στη Volvo Car Group.

 

Αυτό ωστόσο που καθιστά το project “Drive Me” μοναδικό, είναι ότι εμπλέκει όλους τους μεγάλους παίχτες: τη πολιτεία, τη νομοθεσία, τις αρχές μεταφορών, μία μεγάλη πόλη, ένα κατασκευαστή αυτοκινήτων και κανονικούς πελάτες. Όσο αφορά στους τελευταίους, το έτος 2017, θα οδηγούν 100 οχήματα σε καθημερινές συνθήκες οδήγησης για 50 χιλιόμετρα σε επιλεγμένους δρόμους μέσα και έξω από το Gothenburg.

 

 

 

 

Link.png Site: Kurzweilai