Από την πρώτη μας επαφή το Σεπτέμβριο του 2013 όπου «τα είδαμε όλα», μέχρι και τις μέρες μας όπου δοκιμάσαμε την τελική έκδοση, το Oculus Rift αποτελεί ένα από τα πολυαναμενόμενα gadgets των τελευταίων ετών.

Πλέον βέβαια γνωρίζουμε ότι θα κυκλοφορήσει στα τέλη Μαρτίου σε 20 χώρες περίπου, χωρίς να περιλαμβάνεται η Ελλάδα μέσα σ' αυτές, ενώ μπορέσαμε να δοκιμάσουμε την τελική έκδοση του συστήματος εικονικής πραγματικότητας στη φετινή έκθεση CES. Το ενδιαφέρον του κόσμου ίσως φανερώνει και την επικείμενη επιτυχία της συσκευής αφού από την πρώτη ημέρα που άνοιξε τις πύλες της η έκθεση, τεράστιες ουρές σχηματιζόντουσαν έξω από τον εκθεσιακό χώρο της Oculus προκειμένου να έχουν μια ολιγόλεπτη επαφή με το σύστημα.

 

 

Από πλευράς hardware, η τελική έκδοση του Rift είναι πιο όμορφη από τις εκδόσεις που είχε κυκλοφορήσει η εταιρεία για developers, με το βάρος του κράνους να είναι πολύ μικρό. Μπορεί να τοποθετηθεί σχετικά εύκολα στο κεφάλι μας ενώ στην εντυπωσιακή συσκευασία που έχει σχήμα μικρής βαλίτσας, έρχεται μια ειδική κάμερα που εντοπίζει τη θέση του κεφαλιού μας για μεγαλύτερη ακρίβεια στα παιχνίδια, όπως επίσης και ένα Xbox One χειριστήριο.

 

Στην ολιγόλεπτη δοκιμή, εστιάσαμε κυρίως στα δύο παιχνίδια που θα έρχονται δωρεάν με τη συσκευή, το EVE:Valkyrie όπως επίσης και το Lucky's Tale. Το πρώτο είναι ένα παιχνίδι μάχης που διεξάγεται στο διάστημα, με τον κεντρικό ήρωα (εσείς είστε αυτός), να είναι πιλότος και να εμπλέκεται σε διάφορες μάχες. Η αίσθηση κατά τη διάρκεια των μαχών είναι εντυπωσιακή αφού θα χρειαστεί να γυρίσετε προς όλες τις πλευρές το κεφάλι σας για να εντοπίσετε εχθρούς, με το κεντρικό σκηνικό να περιλαμβάνει τεράστια διαστημόπλοια και όχι μόνο. Η αλήθεια είναι ότι ζαλιστήκαμε λίγο κατά τη μάχη, αφού η όλη αίσθηση ήταν αρκετά έντονη, κάτι που όπως μας ενημέρωσαν είναι λογικό και χρειάζεται χρόνος για να το συνηθίσουμε.

 

P1040434.jpg

 

Ανεπάντεχα, το Lucky's Tale, μας δημιούργησε τις καλύτερες εντυπώσεις, φέρνοντας μνήμες από το κλασσικό Mario 64. Αν και σε γραφικά δεν ξεχωρίζει, εντούτοις η όλη οπτική του κεντρικού σας ήρωα αλλά και του περιβάλλοντος στο οποίο κινείται είναι πραγματικά κάτι ξεχωριστό, δίνοντας μια τελείως διαφορετική αίσθηση απ' ότι είχατε συνηθίσει από τα platform games.

 

Για λίγο διάστημα μπορέσαμε να δοκιμάσουμε ένα αθλητικό παιχνίδι και συγκεκριμένα να πάρουμε τη θέση του τερματοφύλακα σε έναν αγώνα χόκεϊ επί πάγου, κάτι που και πάλι δημιούργησε μια ξεχωριστή αίσθηση.

 

Το Oculus Rift είναι ήδη διαθέσιμο για προπαραγγελία με τιμή €599 €699 ενώ με βάση τα τελευταία δεδομένα, όσοι το προπαραγγείλουν σήμερα σε κάποια από τις χώρες που θα κυκλοφορήσει, θα το λάβουν μετά τον Ιούνιο!. Για την ώρα η Oculus διαθέτει μέσα από την ιστοσελίδα της ένα μικρό πρόγραμμα που σας ενημερώνει για το αν ο υπολογιστής σας είναι σε θέση να τρέξει χωρίς πρόβλημα τα παιχνίδια του Oculus.

 

Η αποστολή του insomnia στην CES είναι χορηγία της ΓΕΡΜΑΝΟΣ