H General Motors συμφώνησε να πουλήσει το Ευρωπαϊκό παράρτημα της έναντι $2,3 δισεκατομμυρίων στην Peugeot και στην BNP Paribas.

Πιο συγκεκριμένα, η Peugeot θα εξαγοράσει τις μάρκες της General Motors, Opel και Vauxhall έναντι $1,4 δισεκατομμυρίων και μαζί, οι Peugeot και BNP Paribas θα εξαγοράσουν την επιχείρηση της General Motors στην Ευρώπη για περίπου $955 εκατομμύρια.

 

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς και αναμένεται να μετατρέψει την Peugeot στον δεύτερο μεγαλύτερο κατασκευαστή αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή ήπειρο μετά τον όμιλο Volkswagen.

 

Η έξοδος της General Motors από την Ευρωπαϊκή αγορά έρχεται αφότου η εταιρεία απέτυχε να σημειώσει κέρδη για σχεδόν μία 20ετία. Σύμφωνα με το CNN, οι Opel και Vauxhall έχασαν συνδυαστικά περίπου $18 δισεκατομμύρια τα τελευταία 16 χρόνια, κάτι που δείχνει τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η εταιρεία στην Ευρωπαϊκή αγορά.

 

Η εξαγορά του Ευρωπαϊκού παραρτήματος της General Motors έρχεται σε μία περίοδο που η Μ. Βρετανία ετοιμάζει την δική της έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και θα υπάρξουν πολλά ερωτήματα για την μάρκα Vauxhall και τον αριθμό των θέσεων εργασίας που θα χαθούν εξαιτίας της εξαγοράς. Να αναφέρουμε ότι η General Motors έχει κατασκευάσει δημοφιλή μοντέλα αυτοκινήτων όπως τα Astra και Corsa, τα οποία στην Μ. Βρετανία πωλούνται ως Vauxhall ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη ως Opel.

 

Η Peugeot πάντως είναι αισιόδοξη ότι μπορεί να επαναφέρει στην κερδοφορία τις Opel και Vauxhall στην Ευρωπαϊκή αγορά. “Είμαστε αισιόδοξοι ότι η επιστροφή –στην κερδοφορία των Opel/ Vauxhall θα επιταχυνθεί με την δική μας υποστήριξη, ενώ παράλληλα θα σεβαστούμε τις δεσμεύσεις της General Motors στους υπαλλήλους των Opel/ Vauxhall” δήλωσε ο CEO της Peugeot, Carlos Tavares.

 

Link.png Site: The Verge