Την οικονομική στήριξη ενός πρότζεκτ για την ανάπτυξη ενός ιπτάμενου αυτοκινήτου, αποφάσισε η Toyota. Το πρότζεκτ υλοποιείται στην Ιαπωνία από την ομάδα Cartivator, στην οποία συμμετέχουν εθελοντικά και εργαζόμενοι της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η ιστορία του πρότζεκτ ξεκίνησε το 2012, όταν ο επικεφαλής της ομάδας Tsubasa Nakamura αναδείχθηκε νικητής σε έναν επιχειρηματικό διαγωνισμό. Στην Cartivator συμμετέχουν εθελοντικά 30 περίπου ερευνητές, ενώ έως σήμερα η βασικότερη πηγή χρηματοδότησής της είναι μέσω εκστρατειών crowdfunding.

 

Η Toyota θα χρηματοδοτήσει την πρωτοβουλία με 40 εκατ. γιέν, δηλαδή περίπου 320.000 ευρώ. Αυτά τα χρήματα θα βοηθήσουν την ομάδα να ολοκληρώσει ένα πρωτότυπο μοντέλο μέχρι το τέλος του 2018, για την πραγματοποίηση επανδρωμένων πιλοτικών δοκιμών. Έτσι, η ομάδα ελπίζει πως θα ανοίξειο δρόμος για να κυκλοφορήσει ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο το 2020, όταν η Ιαπωνία θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

 

Τα ιπτάμενα αυτοκίνητα θεωρούνται από πολλές εταιρείες η καλύτερη λύση για να δοθεί τέλος στην κυκλοφοριακή συμφόρηση στις πόλεις. Έτσι, η Airbus αναπτύσσει ήδη ένα ανάλογο πρωτότυπο όχημα, ξεκινώντας μάλιστα τις δοκιμές του από φέτος. Την ίδια στιγμή, η Uber σχεδιάζει να δοκιμάσει ένα “ιπτάμενο ταξί” από το 2020 στο Ντάλας στις ΗΠΑ, ώστε το όχημα να τεθεί σε κυκλοφορία από το 2023.

 

Link.png Site: Nikkei