Τη χρήση των 3D εκτυπωτών για την κατασκευή ενιαίων τμημάτων του αμαξώματος, όπως των σπόιλερ, θα δοκιμάσει η Ford.

Σε συνεργασία με την εταιρεία Stratasys, η οποία ειδικεύεται στις τεχνολογίες 3D printing, θα ελέγξει τον συγκεκριμένο τρόπο κατασκευής στην ανάπτυξη πρωτότυπων οχημάτων καθώς και μοντέλων που παράγονται σε μικρούς όγκους.

 

Στην ανακοίνωσή της, η εταιρεία αναφέρει πως το κίνητρό της είναι το σύστημα της Stratasys, το οποίο μπορεί να «εκτυπώσει» εξαρτήματα οποιουδήποτε μεγέθους και σχήματος. Μάλιστα, εκτός από τμήματα από αμαξώματα, η αυτοκινητοβιομηχανία θα δοκιμάσει να χρησιμοποιήσει το σύστημα για την κατασκευή και ειδικών εργαλείων.

 

 

Σύμφωνα με τη Ford, από οικονομικής πλευράς, η τεχνολογία της 3D εκτύπωσης προσφέρει μεγαλύτερο όφελος στην παραγωγή μικρού εξαρτημάτων σε μικρούς αριθμούς, για πρωτότυπα οχήματα και αγωνιστικά αυτοκίνητα.

 

Όπως συμπληρώνει, στο μέλλον θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για την κατασκευή τμημάτων ενός αυτοκινήτου κατά παραγγελία του ιδιοκτήτη του. Σε μία τέτοια περίπτωση, όπως αναφέρει, το όχημα θα έχει επίσης μικρότερη κατανάλωση, καθώς π.χ. ένα «εκτυπωμένο» σπόιλερ ζυγίζει λιγότερο από το 50% του βάρους που έχει το αντίστοιχο μεταλλικό εξάρτημα.

 

Link.png Site: Ford