Ελάχιστοι καλλιτέχνες στο χώρο της μουσικής μπορούν να ισχυριστούν ότι με μια ανακοίνωση τους μπορούν να οδηγήσουν μια εταιρεία του μεγέθους της Apple σε στροφή 180 μοιρών, και όμως αυτή είναι η ιστορία της Apple και της Taylor Swift.

Η δημοφιλής pop τραγουδίστρια, σε μήνυμα που δημοσίευσε χθες στην προσωπική της ιστοσελίδα, ανέφερε τους λόγους για τους οποίους το τελευταίο της άλμπουμ με τίτλο 1989, δε θα είναι διαθέσιμο στην υπηρεσία Apple Music η οποία θα κάνει σύντομα την εμφάνιση της με την έκδοση του iOS 8.4 για iPhone και IPad. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της, αν και εκτιμά σε απεριόριστο βαθμό την Apple για όλα αυτά που έχει προσφέρει στη μουσική, εντούτοις δε μπορεί να διαθέσει το συγκεκριμένο άλμπουμ στην υπηρεσία. Ο λόγος είναι η πολιτική της Apple να μη πληρώνει τους καλλιτέχνες για το αρχικό τρίμηνο κατά το οποίο ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει πλήρως την υπηρεσία, ακούγοντας όποιο τραγούδι θέλει, όσες φορές θέλει.

 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Swift, «την κίνηση αυτή τη βρίσκω σοκαριστική, απογοητευτική και εντελώς αντίθετή απ' ότι μας έχει συνηθίσει ιστορικά αυτή η προοδευτική και γενναιόδωρη εταιρεία. Εμείς δε σας ζητάμε δωρεάν iPhone, μη μας ζητάτε και εσείς μουσική για την οποία ο καλλιτέχνης δε θα αμείβεται»,

 

Η αντίδραση της Apple εκδηλώθηκε λίγες ώρες μετά από τον πλέον αρμόδιο, τον Eddy Cue, υπεύθυνο μεταξύ άλλων του Apple Music και ο οποίος μέσα από μια σειρά tweets ανέφερε ότι αφού το θέμα συζητήθηκε και με τον πρόεδρο της εταιρείας, τον Tim Cook, η Apple θα αποζημιώνει πλέον κανονικά τους καλλιτέχνες χωρίς να παίζει ρόλο αν η ακρόαση των τραγουδιών τους γίνεται κατά τη δοκιμαστική περίοδο.

 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η δωρεάν τρίμηνη διάρκεια χρήσης του Apple Music θα ισχύσει μόνο για όσους η χρησιμοποιήσουν σε συσκευή της Apple και όχι στην Android πλατφόρμα στην οποία αναμένεται το προσεχές Φθινόπωρο.

 

Link.png Site: CNet