Έχοντας υποσχεθεί ήδη από το καλοκαίρι, την επέκταση της υπηρεσίας Apple Music και στην πλατφόρμα του Android, η Apple κάνει διαθέσιμη από σήμερα την αντίστοιχη εφαρμογή, μια κίνηση την οποία η εταιρεία δε συνηθίζει.

Από θέμα εμφάνισης, η εφαρμογή του Apple Music για το Android είναι σχεδόν ίδια με αυτή που κυκλοφορεί εδώ και καιρό για τις iOS συσκευές, συμπεριλαμβανομένου της προσφοράς δωρεάν χρήσης της για 3 μήνες. Με το πέρας του χρονικού ορίου, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει αν θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί την εφαρμογή, κάτι που θα χρειαστεί να γίνει συνδρομητής με κόστος $9.99 μηνιαίως. Επιπλέον θα πρέπει να βεβαιωθεί ότι η έκδοση του Android την οποία τρέχει η συσκευή του είναι μεταγενέστερη της 4.3, ενώ μόλις ο χρήστης εισάγει τα στοιχεία του λογαριασμού του που κατέχει στο iTunes, τότε σε περίπτωση που είχε αγοράσει μουσική παλιά, αυτή θα τον περιμένει στην εφαρμογή του Apple Music, έτοιμη για streaming.

 

Για την ώρα η Apple δε δείχνει έτοιμη να αφαιρέσει την ένδειξη beta από την εφαρμογή, με μερικές σημαντικές απουσίες να σημειώνονται όπως τα μουσικά βίντεο αλλά και η «οικογενειακή εγγραφή» που επιτρέπει την ακρόαση των τραγουδιών από διαφορετικά μέλη μιας οικογενείας, σε πολύ ανταγωνιστική τιμή. Η εφαρμογή πάντως περιλαμβάνει κανονικά και το ραδιοσταθμό Beats 1 ή τις ενημερώσεις των καλλιτεχνών μέσα από την ενότητα Connect.

 

File.png Download: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.apple.android.music&hl=en[/url]']Appe Music για Android