Ο Gabe Newell, συνιδρυτής της Valve, ενός από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές παιχνιδιών και δημιουργό της υπηρεσίας Steam, προχώρησε σε ακόμα μία δήλωση που θα προκαλέσει αντιδράσεις.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου LinuxCon, ο Newell εξέφρασε την πίστη του στο Linux, δηλώνοντας παράλληλα ότι θα αποτελέσει το μέλλον του gaming ανεξάρτητα από το ελάχιστο ποσοστό που κατέχει μέχρι σήμερα και το οποίο δε ξεπερνά το 1%.

 

Αναγνωρίζοντας και ο ίδιος το "περίεργο" της δήλωσης του, την παρομοίασε μάλιστα όπως περίπου «με το να επισκεφθώ τη Ρώμη και να διδάξω τον Καθολικισμό στον Πάπα». Η Valve πάντως έχει προχωρήσει σε στήριξη του Linux από την υπηρεσία Steam ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο, με την πλατφόρμα να περιέχει μέχρι σήμερα 198 παιχνίδια. Σε παλαιότερες δηλώσεις του ο Newell δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί στη Microsoft εκφράζοντας την άποψη ότι τα Windows 8 θα είναι η καταστροφή των PC και ότι πολλοί κατασκευαστές θα προτιμήσουν να αποχωρήσουν από τη συγκεκριμένη αγορά.

 

Σημαντικό ρόλο στην εξάπλωση του gaming στο Linux, αναμένεται να διαδραματίσει η κονσόλα που ετοιμάζει η Valve με την προσωρινή ονομασία Steam Box και η οποία από την φημολογία αναμένεται να περάσει στην πραγματικότητα την επόμενη εβδομάδα όπως άφησε να εννοηθεί ο Newell. Το Steam Box θα στηρίζεται στο Linux ενώ η ομάδα ανάπτυξης αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα στο να λειτουργήσουν τα παιχνίδια σε αυτή την πλατφόρμα.

 

Link.png Site: http://arstechnica.com/gaming/2013/09/gabe-newell-linux-is-the-future-of-gaming-new-hardware-coming-soon/[/url]']ArsTechnica