Τα ανανεωμένα Nintendo 3DS και Nintendo 3DS XL, έρχονται και στην Ευρώπη, με τη Nintendo να ανακοινώνει σήμερα την επίσημη ημερομηνία διάθεσης των δύο νέων φορητών παιχνιδοκονσολών.

Η ανακοίνωση έγινε μέσα από την τελευταία βιντεοπαρουσίαση του Nintendo Direct, όπου ο πρόεδρος της Nintnedo, Satoru Iwata, έκανε γνωστό ότι το νέο 3DS και 3DS XL, θα κυκλοφορήσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη στις 13 Φεβρουαρίου.

 

Διατηρώντας την ίδια ονομασία, το ανανεωμένο 3DS είναι συμβατό με όλα τα παιχνίδια της προηγούμενης κονσόλας, υποστηρίζοντας κάποια νέα τα οποία κάνουν πλήρη χρήση του λίγο πιο γρήγορου επεξεργαστή όπως το Xenoblade Chronicles, ενώ η φόρτωση των παιχνιδιών είναι αισθητά πιο γρήγορη.

 

Οι αλλαγές στο hardware περιλαμβάνουν την προσθήκη ενός δεύτερου αναλογικού πλήκτρου με την ονομασία c-button ενώ στο άνω μέρος η Nintendo έχει προσθέσει δύο ακόμα πλήκτρα με την ονομασία ZL και ZR. Παρόμοια πλήκτρα υπάρχουν και στο Wii U, κάτι που θεωρητικά μπορεί να κάνει πιο εύκολη την μεταφορά παιχνιδιών από τη «μεγάλη» κονσόλα της Nintendo, στη «μικρή».

 

Ακόμα η οθόνη του νέου Nintendo 3DS είναι ελάχιστα μεγαλύτερη (από τις 3.53 ίντσες στις 3.88) με την ανάλυση να παραμένει ίδια και τις γωνίες θέασης να είναι περισσότερες πλέον.Όσον αφορά τη μεγαλύτερη έκδοση του 3DS, το 3DS XL, αυτή δε θα περιλαμβάνει φορτιστή στο πακέτο, με τη Nintendo να κάνει γνωστό ότι είναι συμβατοί με τη συσκευή οι παλιοί φορτιστές της εταιρείας. Επιπλέον υποστηρίζει NFC για σύνδεση με τα amiibos.

 

 

Η μόνη τιμή που έχει επιβεβαιωθεί είναι αυτή του Νέου Nintendo 3DS XL η οποία έχει οριστεί στα $200, ενώ δεν υπάρχει σχετική ανακοίνωση για την τιμή που θα ισχύσει στην Ευρώπη. Τέλος το 3DS θα κυκλοφορήσει σε μαύρο και άσπρο χρώμα ενώ το 3DS XL σε μαύρο και μπλε.