Το PlayStation 4 Pro κυκλοφορεί από σήμερα στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Αυστραλία και τη Νότιο Αφρική, με την Ελλάδα να βρίσκεται στο πρώτο κύμα κυκλοφορίας.

Στη χώρα μας το PlayStation 4 Pro έχει τιμολογηθεί στα €409, ελάχιστα ακριβότερα από την τιμή των €399 που ισχύει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η νέα παιχνιδοκονσόλα της Sony έρχεται με σημαντικά βελτιωμένες επιδόσεις σε ότι αφορά την απεικόνιση των γραφικών, με υποστήριξη ακόμα και της 4K ανάλυσης. Όλα τα παιχνίδια του PlayStation 4 που έχουν και θα κυκλοφορήσουν στο μέλλον, μπορούν να αναπαραχθούν κανονικά στην κονσόλα ενώ υποστηρίζονται και όλα τα περιφερειακά που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα. Επιπλέον μέσω patch που μπορεί να διαθέσει ο κατασκευαστής, τα παιχνίδια μπορούν να αξιοποιήσουν σε μεγάλο βαθμό τις δυνατότητες της κονσόλας, κάτι που αρχικά θα ισχύσει για 30 παιχνίδια, με τον αριθμό να ανεβαίνει στα 45 μέχρι το τέλος του έτους. Σ' αυτά περιλαμβάνονται τίτλοι όπως το Uncharted 4, Rachett & Clank, Last Of Us, NBA 2K17, FIFA 17, Titanfall 2 κ.α.



Αξιοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας απεικόνισης, το PS4 Pro υποστηρίζει εκτός από την 4K ανάλυση και τη λειτουργία HDR για υψηλό δυναμικό εύρος χρωμάτων που ανεβάζει επίπεδο την απεικόνιση του παιχνιδιού σε συμβατές πάντα τηλεοράσεις. Στο εσωτερικό η Sony έχει στηριχτεί για ακόμη μια φορά σε πρόταση της AMD, με τον ίδιο επεξεργαστή υπερχρονισμένο κατά 30%. Η μεγαλύτερη αλλαγή βρίσκεται στην GPU η οποία αποδίδει 4,2 TFLOP έναντι 1,84 του PlayStation 4. Σύμφωνα με την Ιαπωνική εταιρεία, τα πλεονεκτήματα της νέας κονσόλας δεν περιορίζονται μόνο σε όσους διαθέτουν 4K τηλεόραση αλλά και στις Full HD τηλεοράσεις με σταθερό ρυθμό καρέ αλλά και βελτιωμένα γραφικά.