Έπειτα από μια δεκαετία από την αρχική κυκλοφορία του, η παραγωγή του Xbox 360 έφτασε στο τέλος της. Σύμφωνα με δημοσίευση στο blog της Microsoft από τον Phil Spencer, η παραγωγή του προϊόντος διακόπτεται οριστικά.

Το προϊόν βέβαια θα εξακολουθήσει να πωλείται στα καταστήματα, μέχρι η Microsoft να ξεπουλήσει το απόθεμα που έχει διαθέσιμο. Το Xbox 360 είναι μια κονσόλα που σημείωσε μεγάλη επιτυχία και αύξησε αρκετά τον ανταγωνισμό της Microsoft με τη Sony, στον τομέα των κονσολών.

 

Επιπλέον, το Xbox 360, μαζί με το Playstation 3, έθεσε τα θεμέλια για την έλευση της νέας γενιάς κονσολών, το Xbox One και το Playstation 4, που έχουμε σήμερα.

 

Ο Phil Spencer δήλωσε ότι το Xbox 360 σημαίνει πολλά για τη Microsoft και, παρά το γεγονός ότι σημείωσε εξαιρετική πορεία, πρόκειται για μια κονσόλα 10 ετών που πρέπει να αποσυρθεί σταδιακά. Για τον λόγο αυτό αποφάσισαν τη διακοπή της παραγωγής της.

 

Η συγκεκριμένη απόφαση δεν αναμένεται να επηρεάσει άμεσα όσους χρησιμοποιούν ακόμη την κονσόλα, όμως η διακοπή της παραγωγής είναι το βήμα που, κάποια στιγμή, θα οδηγήσει και σε διακοπή υποστήριξης της κονσόλας. Προς το παρόν πάντως, ο Spencer υποσχέθηκε ότι το Xbox 360 θα συνεχίσει να υποστηρίζεται λαμβάνοντας ενημερώσεις και συμμετέχοντας στο Xbox Live. Άλλωστε, η Microsoft δεν θέλει να χάσει τις συνδρομές που πληρώνουν για το Xbox Live Gold, οι χρήστες του Xbox 360.

 

Επομένως, η Microsoft, αυτή τη στιγμή, παράγει μόνο μια συσκευή που εστιάζει αποκλειστικά στο gaming, το Xbox One, του οποίου οι πωλήσεις είναι καλές, παρόλο που είναι αισθητά λιγότερες σε σχέση με το Playstation 4.

 

Link.png Site: VentureBeat