Η παραπάνω φωτογραφία προέρχεται από πρόσφατη συνάντηση των ομάδων της Microsoft και τη Google που βρίσκονται πίσω από τους browsers των δύο εταιρειών, μια συνάντηση η οποία τελικά μας οδηγεί στη σημερινή ανακοίνωση συνεργασίας.

Με μήνυμα του στα Google Groups, ο Rey Bango, μηχανικός του Google Chrome γνωστοποίησε ότι ο δημοφιλής browser θα ενσωματώσει το πρότυπο Pointer Events που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στον Ιnternet Explorer 10, αφήνοντας στην άκρη τη λύση της Apple με την ονομασία Touch Events. Το συγκεκριμένο πρότυπο αναμένεται να φέρει σημαντική βελτίωση στην απόδοση του scrolling αλλά και των λειτουργιών αφής σε κατάλληλα συστήματα.

 

Το Pointer Events API συνδυάζει σε ένα προγραμματιστικό σετ όλους τους πιθανούς τρόπους αλληλεπίδρασης του χρήστη με το browser, όπως μέσω ποντικιού, αφής και stylus. Εκτός του Intenret Explorer 10, υποστηρίζεται για την ώρα και στην έκδοση του Firefox για το μοντέρνο περιβάλλον των Windows 8.1.

 

Σύμφωνα με τον Rick Byers, μηχανικό της ομάδας του Google Chrome, η χρήση των Pointer Events, θα βοηθήσει σημαντικά στο να αποτελέσουν παρελθόν τα προβλήματα απόκρισης στο scrolling που παρατηρούνται στην πλατφόρμα του Android». Πάντως η ενσωμάτωση τους στην επίσημη έκδοση του Chrome αναμένεται να πάρει λίγο χρόνο αφού προηγείται η περίοδος δοκιμών μέσω της έκδοσης Canary του Chrome στην οποία πρωτοεμφανίζονται τα νέα χαρακτηριστικά.

 

Link.png Site: ArsTechnica

Link.png Site: Google Groups