Η ASUS ανακοίνωσε το ZenFone Selfie, ένα smartphone που όπως μαρτυράει και η ονομασία του προβάλει ως πλεονέκτημα την εμπρόσθια κάμερα.

Η εμπρόσθια κάμερα βασίζεται σε ένα αισθητήρα 13 Megapixels της Toshiba με 24mm wide-angle (88 μοιρών) σύστημα φακών με διάφραγμα f/2.2. Η κάμερα στο πίσω μέρος, διαθέτει επίσης αισθητήρα της Toshiba στα 13 Megapixels, ωστόσο έρχεται με 28mm σύστημα φακών και διάφραγμα f/2.0.

 

Όσον αφορά στην selfie camera, η εταιρεία προσφέρει ένα προαιρετικό αξεσουάρ με την ονομασία Swing για την ρύθμιση της γωνίας της selfie που λειτουργεί και ως kickstand. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως και οι δύο κάμερες διαθέτουν laser autofocus, παρόμοιο με αυτό που εντοπίζεται στα LG G3 και G4.

 

Κατά τα άλλα, το ASUS ZenFone Selfie διαθέτει οθόνη 5,5 ιντσών IPS LCE με ανάλυση 1080 x 1920 pixels και βασίζεται στο Qualcomm Snapdragon 615 SoC με γραφικά τύπου Adreno 405. Το SoC, όπως συμβαίνει και στην περίπτωση των μοντέλων ZenFone 2 συνοδεύεται -ανάλογα την έκδοση- με 2GB ή 4GB RAM και με 16GB, 32GB ή 64GB αποθηκευτικού χώρου.

 

Το λειτουργικό σύστημα είναι το Android 5.0 Lollipop πάνω από το οποίο η Ταϊβανέζικη εταιρεία έχει προσαρμόσει το δικό της ASUS UI. Η ASUS δεν ανακοίνωσε την ημερομηνία διάθεσης ή το κόστος της συσκευής.

 

Link.png Site: GSMArena