Αισιόδοξο ήταν τελικά το αρχικό χρονοδιάγραμμα της HTC για την κυκλοφορία του Vive, του συστήματος εικονικής πραγματικότητας που κατασκευάζει μαζί με την Valve, αφού με πρόσφατη ανακοίνωση της, η εταρεία μεταθέτει την ευρεία διάθεση του στις αρχές του επόμενου έτους.

Το HTC Vive αρχικά αναμενόταν προς το τέλος του έτους, κάτι που θεωρητικά θα ισχύσει αφού η HTC διευκρινίζει ότι θα διατεθεί στην αγορά σε περιορισμένες ποσότητες όμως «η ευρεία κυκλοφορία του για τους καταναλωτές θα γίνει το πρώτο τρίμηνο του 2016». Από τον περασμένο Μάιο, επιλεγμένοι προγραμματιστές, έχουν στα χέρια τους το σύστημα προκειμένου να δημιουργήσουν περιεχόμενο εικονικής πραγματικότητας, ενώ πολλές υποσχέσεις έχει αφήσει και η ίδια η Valve που δεσμεύεται για τη μελλοντική υποστήριξη του.

 

Έτσι οι πρώτοι μήνες του 2016 παρουσιάζουν αρκετό ενδιαφέρον για τους λάτρεις της εικονικής πραγματικότητας αφού το ίδιο διάστημα αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά το Oculus Rift, το οποίο πρόσφατα παρουσίασε την τελική του μορφή, αλλά και το Project Morpheus της Sony για το PlayStation 4. Κρίνοντας πάντως από την πρώτη μας επαφή με το Vive η οποία μας εντυπωσίασε, το σύστημα των HTC/Valve θέλει να διαφοροποιηθεί από τον ανταγωνισμό προσφέροντας τη δυνατότητα εντοπισμού της θέσης του χρήστη στο χώρο, με την παροχή ειδικών συσκευών εκτός των ειδικών γυαλιών που θα περιλαμβάνονται στη συσκευασία.

 

Link.png Site: http://venturebeat.com/2015/08/28/consumer-rollout-of-htcs-vive-virtual-reality-system-delayed[/url]/']VentureBeat