Το πρότυπο USB αλλάζει και σύντομα θα έχουμε μία νέα έκδοση, που θα τοποθετείται και από τις δύο πλευρές, όπως συμβαίνει με το πρότυπο Lightning της Apple.

Οι connectors, και στις δύο άκρες ενός καλωδίου έχουν την ίδια μορφή, και σε μέγεθος είναι κοντά στο πρότυπο microUSB. Το νέο πρότυπο ονομάζεται "Type C" και όπως μπορείτε να δείτε από ένα rendering που προέρχεται από τη Foxconn, έχει παρόμοιο μέγεθος με το microUSB (οι προδιαγραφές δεν έχουν υποτίθεται οριστικοποιηθεί).

 

Σύμφωνα με όσα παρατηρούμε, σε αντίθεση με το πρότυπο Lightning της Apple, οι συνδέσεις φαίνεται να βρίσκονται στο εσωτερικό του connector, και δεν διακρίνονται εξωτερικά. Επί της ουσίας ωστόσο, τα καλά χαρακτηριστικά του Lighning, βρίσκονται και εδώ. Οι προδιαγραφές αναμένεται να οριστικοποιηθούν τον Ιούλιο ενώ οι πρώτες συσκευές που θα υποστηρίζουν το πρότυπο θα παρουσιαστούν το καλοκαίρι.

 

Όταν παρουσιάζεται ένα πρότυπο του είδους, συνήθως η υϊοθέτηση είναι αργή, ωστόσο χάρη στις δυνατότητες του νέου πρότυπου και στις ευκολίες που προσφέρει, το πιθανότερο είναι ότι αυτή τη φορά θα επιταχύνει τις εξελίξεις και θα το δούμε σύντομα σε υπολογιστές, smartphones κ.ά. Θεωρητικά, τα νέο πρότυπο USB 3.1 Type-C θα προσφέρει bandwidth έως και 10Gbps.

 

Link.png Site: TechCrunch