Μπορεί στο άκουσμα της εταιρείας Corning να μας έρχεται αμέσως στο μυαλό το Gorilla Glass που υπάρχει στις οθόνες των τηλεφώνων και των tablets όμως η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα ένα νέο προϊόν που είναι το καλώδιο USB 3.Optical.

Το νέο αυτό καλώδιο έχει την ιδιαίτερα εντυπωσιακή δυνατότητα να μεταφέρει δεδομένα με ταχύτητα έως και 5 gigabits/second σε αποστάσεις μέχρι και 30 μέτρων, τη στιγμή που τα συνηθισμένα καλώδια USB 2.0 & 3.0 κατασκευασμένα από χαλκό παρουσιάζουν μεγάλη πτώση στην ταχύτητα μετά από τα 3 μέτρα καλωδίου.

 

Παράλληλα, το νέο αυτό καλώδιο, πέρα από το ότι μπορεί να είναι πολύ μακρύτερο είναι 80% ελαφρύτερο και 50% λεπτότερο από τα καλώδια χαλκού και έρχεται με συνδέσεις Α-Α έτσι ώστε να μπορέσει να βρει όσο το δυνατόν περισσότερες εφαρμογές.

 

Αν και αυτή τη στιγμή διατίθεται μόνο σε μήκος 10 μέτρων (με κόστος 110 δολάρια), η Corning θα διαθέσει αργότερα μέσα στο έτος και άλλα USB 3.Optical καλώδια μήκους 15 και 30 μέτρων, για τα οποία όμως προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστή η τιμή τους.

 

Link.png Site: Tom's Hardware