Οι εταιρείες συνηθίζουν να δημιουργούν εργαλεία προκειμένου ο χρήστης να μπορέσει να μεταφέρει τα δεδομένα του εύκολα είτε από μια συσκευή σε άλλη είτε από μια πλατφόρμα σε άλλη, με τη Microsoft να παρουσιάζει ένα εργαλείο που ανήκει στη δεύτερη κατηγορία.

Μέσα από το πρόγραμμα Mac To Surface Assistant το οποίο είναι διαθέσιμο εδώ, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να μεταφέρει τα προσωπικά του δεδομένα και κυρίως τα αρχεία του από υπολογιστή Mac με macOS, σε κάποιο Surface ή άλλο Windows 10 υπολογιστή. Μέσα από εύκολα βήματα, το λογισμικό εμφανίζει μια σειρά από επιλογές που αντιστοιχούν σε δεδομένα που έχει ο χρήστης στο Mac του και επιθυμεί να τα μεταφέρει στο Surface. Σε αυτά περιλαμβάνονται έγγραφα, φωτογραφίες, άλλα αρχεία Media, Google Drive κ.α, τα οποία συμπιέζονται σε ένα zip αρχείο το οποίο και εμφανίζεται στο desktop προκειμένου να μεταφερθεί εύκολα στον άλλο υπολογιστή.

 

Αν και όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν κάτι καινούριο, τέτοια εργαλεία αποτελούν σημαντική βοήθεια για αρκετούς. Πολλοί πάντως στηρίζονται πλέον σε cloud υπηρεσίες αποθήκευσης αρχείων όπως το Google Drive, το iCloud και το OneDrive που έχουν παρουσία σε όλες τις πλατφόρμες με πολύ εύκολο συγχρονισμό των αρχείων σε διαφορετικούς υπολογιστές.

 

Link.png Site: TheVerge

 

Ενημέρωση 13:30 - Η Microsoft απέσυρε το αρχείο από τη συγκεκριμένη διεύθυνση. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το κατεβάσουν από εδώ