Εδώ και αρκετό καιρό γνωρίζουμε ότι η Harman Kardon –που εξαγοράστηκε μαζί με όλα τα sub-brands της από την Samsung έναντι $8 δις- θα κυκλοφορήσει το Invoke, ένα Cortana-powered έξυπνο ηχείο. Αυτό που δεν γνωρίζαμε ήταν η τιμή του.

Χάρη ωστόσο σε μία διαρροή από την ίδια τη Microsoft μάθαμε την τιμή του – το έξυπνο ηχείο, μαζί με τη τιμή του “ανέβηκε” στην ιστοσελίδα της εταιρείας για λίγα λεπτά πριν “κατέβει” μόλις διαπιστώθηκε το λάθος που είχε γίνει. Το χρονικό διάστημα ωστόσο που παρέμεινε online στο store της Microsoft ήταν αρκετό για να μάθουμε την τιμή του. Όταν λοιπόν κυκλοφορήσει, το Invoke θα στοιχίζει $199.

 

Αυτό σημαίνει ότι ο ανταγωνιστής της σειράς Amazon Echo –που όμως εφοδιάζεται με ηχεία που έχουν την σφραγίδα μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον χώρο του ήχου και μοιάζει, αν δεν κάνουμε λάθος, να διαθέτει υψηλότερη ποιότητα κατασκευής- θα στοιχίζει $100 περισσότερα από το βασικό μοντέλο Echo και $50 περισσότερα από το Echo Plus ή το Google Home. Η αυξημένη τιμή ωστόσο ενδέχεται να περιλαμβάνει και έξι μήνες δωρεάν κλήσεων Skype σε τηλέφωνα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

 

Αναμφισβήτητα, η συσκευή της Microsoft εισέρχεται σε μία ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά, και θα βρεθεί απέναντι από παρόμοιες συσκευές των Amazon, Google και Apple, ωστόσο το πλεονέκτημα της πρότασης της Microsoft είναι ότι χάρη σε μία ειδική συμφωνία με την Amazon θα έχει πρόσβαση και στις δυνατότητες της Alexa, και αυτό ενδέχεται να κάνει τη διαφορά.

 


gallery_286955_3898_28150.jpg

 


Link.png Site: TheVerge