Μία κίνηση που "μαγειρευόταν" για αρκετό καιρό, επιβεβαιώθηκε αυτές τις ημέρες από τη Microsoft, με το κλασσικό Windows Media Center, να μην κάνει τελικά την εμφάνιση του στα επερχόμενα Windows 10 και τη Microsoft να τερματίζει επίσημα την ανάπτυξη του.

Ο λόγος για την απόσυρση μιας από τις κλασσικές εφαρμογές των Windows με τον επαναστατικό για τότε σχεδιασμό, δεν είναι άλλος από την έλλειψη ενδιαφέροντος από το κοινό, το οποίο στη συντριπτική του πλειοψηφία επιλέγει εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών για την αναπαραγωγή DVD και multimedia αρχείων. Όσοι χρησιμοποιούν το Windows Media Center για αναπαραγωγή DVD, θα παραμείνουν για λίγο διάστημα χωρίς επίσημη λύση αφου η Microsoft επιβεβαίωσε ότι ο τρόπος αναπαραγωγής DVD στα Windows 10 θα έρθει το Φθινόπωρο με την νέα αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος.

 

Όσοι υπολογίζουν ότι θα μπορέσουν να εγκαταστήσουν την εφαρμογή στο νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό αφού εμφανίζεται μήνυμα ότι η εφαρμογή δεν είναι συμβατή.

 

Η ιστορία του Windows Media Center ξεκινά το 2002 με τα Windows XP ως ο επίσημος τρόπος του λειτουργικού συστήματος για την αναπαραγωγή DVD αλλά και την εμφάνιση ζωντανής τηλεόρασης χάρη στην συνεργασία της εφαρμογής με TV Tuners. Το 2009 η ομάδα ανάπτυξης που βρισκόταν πίσω από την εφαρμογή διαλύθηκε, ενώ η τελευταία επίσημη εμφάνιση του έγινε με την κυκλοφορία των Windows 8 όχι όμως ως μέρος του λειτουργικού συστήματος αλλά ως πρόσθετο πακέτο που ο κάθε ενδιαφερόμενος ή ενδιαφερόμενη θα μπορούσε να κατεβάσει.

 

Link.png Site: ZDNet