Η νέα έκδοση του Photoshop την οποία η Adobe διαθέτει αποκλειστικά πλέον μέσω συνδρομής, κυκλοφόρησε πριν 2 ημέρες και σύμφωνα με πληροφορίες δεν έκανε καθόλου δύσκολη τη ζωή των πειρατών.

Όπως γίνεται αναφορά σε ιστοσελίδες του εξωτερικού, το Photoshop CC "έσπασε" σε μια μόλις ημέρα και ήδη έχει κάνει την εμφάνιση του στα torrents. Η συγκεκριμένη εξέλιξη ίσως να μην ήταν αναμενόμενη τουλάχιστον σε τόσο γρήγορο χρονικό διάστημα αφού ένας από τους στόχους της πρόσφατης κίνησης από την Adobe στο να μεταφέρει τις κορυφαίες της εφαρμογές στο cloud και το συνδρομητικό μοντέλο, είναι η καταπολέμηση της πειρατείας.

 

Η πειρατική έκδοση του Photoshop CC κάνει χρήση της offline λειτουργίας της εφαρμογής η οποία ζητά τη σύνδεση με τους servers της Adobe για επαλήθευση της αγοράς, μία φορά ανά μήνα. Το Photoshop θεωρείται ένα από τα πιο δημοφιλή πειρατικά προγράμματα όπως επίσης το Office της Microsoft για το οποίο η εταιρεία προχώρησε σε αντίστοιχο συνδρομητικό μοντέλο μέσω του Office 365, διατηρώντας όμως στην αγορά και την κλασσική πλήρη έκδοση.

 

Η εξέλιξη αυτή στην ουσία δεν αλλάζει τα σχέδια της Adobe η οποία σύμφωνα με την νέα πολιτική της, προσφέρει μια σειρά από επιπλέον υπηρεσίες σε κάθε συνδρομητή του Creative Cloud όπως online αποθήκευση αρχείων, online publishing και backup διαφόρων εκδόσεων των αρχείων.

 

Link.png Site: http://www.theverge.com/2013/6/20/4447916/adobe-photoshop-cc-pirated-in-one-day[/url]']TheVerge