Προς το περιεχόμενο

Το ψυγειο μου εχει προβλημα


Fotis_Greece

Προτεινόμενες αναρτήσεις

To νερό της απόψυξης έχει κάποια διέξοδο εκτός ψυγείου;Εμένα έχει γενικώς για τα νερά (δεν είναι no-frost) πάνω από τη φρουτοθήκη μια τρύπα η οποία ρίχνει το νερό πάνω σε ένα λεκανάκι στο "έξω περιβάλλον κ το οποίο βρίσκεται πάνω στο ζεστό κομμάτι του μοτέρ με αποτέλεσμα να εξατμίζεται στο χώρο κ να ψύχει το μοτέρ.Έξυπνη τεχνογνωσία πάντως για φθηνό ψυγειάκι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 109
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δεν ξέρω αν έχει διέξοδο εκτός ψυγείου. Είδα ένα δοχείο πίσω και κάτω κολλημένο πάνω από μια μεταλική σφαιρική κατασκευή με σωληνάκια :-)

 

Εβγαλε μία αντίσταση μεγάλη από το ψυγείο ο τεχνικός. Ισα με ένα μικρό τραπέζι. Κολλημένη πάνω σε ένα μέταλο :-) Εχει κανείς καμιά ιδέα τι αντίσταση είναι αυτή;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 χρόνο αργότερα...

χαλασε το ρημαδι Πιτσος 7 μερες πριν κλεισει 2 χρονια, ευτυχως! Πλεον ομως δεν αισθανομαι και τοσο σιγουρος για το μελλον, το βλεπω στα σκουπιδια και ποτε ξανα Πιτσος ή Bosch ή Siemens - κοροιδια σκετη, ασε που περιμενω και 3 μερες για ραντεβου και αλλες 3 για να φερουν καινουργιο μοτερ...

 

...ξεφτιλα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δοκίμασε να καλεσεις ενα τεχνικό για να σου προσθέσει φρέον. Το ότι δουλέυει η καταψυξη ίσως να οφειλεται σε διπλο μοτέρ ή και στο οτι η καταψυξη είναι κάτω και κυκλοφορεί καλύτερα και ευκολότερα το φρεον.

 

Μην το εγκαταλείπεις-κανένα καινούργιο ψυγείο δεν πρόκειται να σου κρατησει τόσο πολύ... και αυτό έχει τουλ. 5-6 χρόνακια ακόμα μπροστα του...

 

κάλεσε εναν τεχνικό απλα για να το δει...

 

---------- Προσθήκη στις 23:42 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 23:33 ----------

 

Miele να πάρεις που είναι και φτηνά!

 

οχι στην ελλαδα Miele...

 

Σχεδιάζονται στη Γερμανία -> όπου εχει πυρηνική ενεργεια -> αδιάλειπτη παρόχη ενεργειας (όχι διακοπές).

 

Είμαστε στο Ελλάντα -> είμαι συγκεκριμένα στο μη διασυνδεδεμένο νησιωτικη Ελλάντα -> κάνει τουλάχιστον 4-5 λεπτα διακοπή την ημέρα και απειρα σκαμπανεβάσματα της τάσης -> καμένο moter ψυγείου ντουλαπας Miele αξίας 2900€ στα 2.5 χρόνια. (κριμα και είχε πλάκα το ότι εβγαζε θρυματισμένο πάγο - αν και μου ήταν αχρηστος για το φραπε...)

 

Απλά DONT.

 

pitsos και πάλι pitsos. Και αν χαλασει ανακυκλωση και πάλι pitsos, άντε το πολύ πολύ bosch-siemens-lg για εσας που είστε πιο φυσιολογικα οσον αφορά την παροχή ρευματος...

 

αυτά...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 χρόνο αργότερα...
  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Pitsos-Bosch-Siemens = ελλατωματικά ψυγεία. Εχω PITSOS No Frost και στα δύο χρόνια μου έβγαλε το παραπάνω πρόβλημα. Δεν ψύγει στη συντήρηση ενώ η κατάψυξη δουλεύει μια χαρά. Το έκανα απόψυξη και δούλεψε για δυο μήνες και μετά πάλι τα ίδια. Το ξανάκανα απόψυξη δούλεψε πάλι για δύο μήνες και εκανε και μία μονο απόψυξη μόνο του και μετά πάλι τα ίδια. Κάλεσα το σέρβις της PITSOS να έρθει να το κοιτάξει. Ταλαιπωρία βλέπω μεγάλη! Θέλουν να είναι εκτός λειτουργείας για 48 ώρες! Και τα τρόφιμα πού θα τα βάλω κύριοι της PITSOS; Στο κεφάλι μου; Προφανώς δεν αναλογίζονται την κρισιμότητα της κατάστασης όταν δεν έχεις ψυγείο γιατί είναι απλά υπάλληλοι στην απρόσωπη PITSOS.

 

ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ PITSOS ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΑΡΑΓΕΙ. Έχω ακούσει και για τα Bosch ότι χαλάνε γρήγορα. Και δεν είναι καινούργιο το πρόβλημα. Προφανώς η εταιρία το γνωρίζει εδώ και χρόνια αλλά εθελοτυφλεί να το διορθώσει.

 

Τυχαίο ήταν. Τα Bosch Siemens Pitsos είναι η ίδια εταιρεία. Αλλάζει η ταμπέλα. Καλά είναι. Εγώ πάντως επέλεξα Ariston, από το http://www.ftinisiskevi.gr/newprods.aspx και τρελάθηκα με την εξυπηρέτηση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 χρόνια αργότερα...

Το ψυγειο μου εχει προβλημα, χαλασε, και μαλλον οριστικα...

(αν το post μου πρεπει να μπει σε ξεχωριστο θεμα, θα το κανω-αλλα ειδα posts απο '09 ως '11)

 

Ειναι 'πιτσος' no frost ψυγειο-καταψυκτης, και μετα απο 13 χρονια χρησης, πλεον οι λαμπιτσες πανω αναβοσβηνουν σαν φωτορυθμικα, το μοτερ παει να ξεκινησει και σταματαει(αν κρινω απο τον ηχο), και τελος, δεν πιανει θερμοκρασια ουτε στην καταψυξη ουτε στην συντηρηση. Θερμοκρασια περιβαλλοντος. Χαλασαν φαγητα, ο οποιος παγος ειχε μαζευτει, ελιωσε γεμιζοντας ολη την κουζινα νερα!

 

Καλεσα εναν γνωστο μου ψυκτικο, το ειδε, δεν χρειαστηκε πολυ ωρα να βγαλει το πορισμα: χάλασε η πλακετα!!!!

Κοστος ενα 100ευρω η πλακετα(τοσο την κοστολογει η εταιρια)+εργατικα, συνολικη επισκευη κανα 130αρι!!!!

 

Νομιζω οτι η επισκευη ειναι ασυμφορη σε αυτα τα χρηματα, για ψυγειο 13 ετων. Και το οποιο δυστυχως ειχε προβληματα τα τελευταια χρονια. Καθε χρονο φωναζα τον ψυκτικο, αλλαζε καμια αντισταση, κλπ.

Μαλλον ειχε προβλημα κατασκευαστικο εξαρχης, αλλα δεν το παρουσιασε τα πρωτα χρονια εντος εγγυησης.

 

Απο τα συμπτωματα που περιεγραψα, μπορει κανεις να πει, αν οντως μαλλον ειναι η πλακετα;

Ή υπαρχει περιπτωση να ειναι τιποτε αλλο;

Για πειτε σας παρακαλω οποιος ξερει, γιατι εχω μεινει χωρις ψυγειο, και πρεπει να αποφασισω τι ειναι καλυτερο να κανω.

 

Αν οδηγηθω σε αγορα, που μαλλον για εκει το βλεπω, θα παρω ενα μικρο, μιας και δεν εχω πια πολλες αναγκες που ειχα παλιοτερα, οποτε μπορει να παρω ενα μικρο καινουριο με κανα 170αρι.

 

Φυσικα, για ενα ψυγειο σαν το 'πιτσος' που σημερα τα αντιστοιχα κοστιζουν γυρω στο 600-700αρι (αεροψυκτο, no frost), ισως καποιος πει οτι αξιζει η επισκευη. Το θεμα ομως ειναι, επειδη αποδειχτηκε τα τελευταια χρονια 'ζημιαρικο', θα κερδισει αρκετα χρονια ζωης με αλλαγη πλακετας, ή μετα απο λιγο θα χαλασει παλι κατι αλλο, λογω φυσιολογικης φθορας πλεον;(μου ειπαν οτι πλεον τα 'νεα' ψυγεια βγαζουν το πολυ μεχρι καμια 15αρια χρονια ζωης).

Απο την αλλη οπως ειπα μπορω να συμβιβαστω με κατι μικροτερο, αφηνοντας τα 'καλα' ενος μεγαλου ψυγειου.

Απο τη μια το λυπαμαι βεβαια να παει στραφι το πιτσος, απο την αλλη ομως αξιζει να 'επενδυσω' αυτα τα χρηματα για την επισκευη του;

 

Πειτε σας παρακαλω, αν κι εσεις για προβλημα πλακετας νομιζετε οτι εχει, και τι θα κανατε στη θεση μου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κανενας γνώστης, καμιά γνώμη;

 

 

Σαν ηλεκτρονικός θα σου πω να πάρεις απλά ένα καινούριο. Διάλεξε όσο πιο απλό γίνεται, κ ας μην είναι κατηγορίας Α++++++++++++++. Τα πολλά μπλιμπλίκια δεν αντέχουν το ρεύμα της Ελλαδάρας κ χαλάνε σχετικά σύντομα. Αν δε μπορείς να βρείς απλό με no-frost, βρες κάποιο απλό χωρίς no-frost. Μπορεί να ακούγομαι παλιομοδίτης και αναχρονιστικός άλλα έχουν περάσει αρκετές πλακέτες από air-condition κ ψυγεία από τα χέρια μου κ όλα είναι από ρεύμα κ από την ΚΑΚΗ ΣΥΝΗΘΕΙΑ που έχουν κάποιοι να κάθονται με ανοιχτή την πόρτα στο ψυγείο 10 ώρες (δεν είμαστε στο Seattle ούτε στη Ν.Υορκη όπως στις ταινίες που ανοίγουν το ψυγείο στους 18-20 βαθμούς εδώ το ανοίγουμε με 35 βαθμούς το καλοκαιρι). Πάντως σου έβγαλε αρκετά χρόνια σε σχέση με άλλους, εγώ θα έλεγα φυσική φθορά. Πάρε ένα ίδιο κ απέφυγε τους πολλούς αυτοματισμούς. Είναι πρακτικώς άχρηστοι, εκτός κι αν είσαι κάποιος πολύ απαιτητικός από το ψυγείο, επομένως πάρε κι ένα γομάρι σταθεροποιητή τάσης που θα σου πιάνει κανα ντουλάπι.

 

Προτείνω κάτι τέτοιο σε μάρκα της προτίμησής σου. Να έχει δηλαδή έναν απλο θερμοστάτη on-off, ένα διακόπτη on-off κ τέλος. Τα 2 μοτέρ είναι για μένα άχρηστα. Η κατάψυξη πρέπει να μπορεί απλώς να καταψύχει κατα προτίμηση στους -12,18.  Απλώς πάρε 2 θερμόμετρα ψυγείου ένα για κάθε χώρο κ άλλαζε το θερμοστάτη χειμώνα καλοκαίρι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

De@th L0rd ευχαριστω.

 

Παλαιό-υπάρχον ψυγείο

Και να φανταστεις, ξεχασα να το πω στο αρχικο ποστ, οτι ειχα παρει και πολυμπριζο για να φιλτραρει το ρευμα, απο το mediamarkt(10€).

Εχω και σταθεροποιητη τασης, αλλα τον εχω για dvd recorder-ηχοσυστημα κλπ.

Πρεπει να τον βαλω στο ψυγειο καλυτερα;

 

Κι εγω για νεο προσανατολιζομαι.

Απλα προβληματιζομαι μηπως δεν ειναι στην πλακετα το προβλημα, και πεταξω αδικα το ψυγειο, ενω πχ θα μπορουσε να γινει με μικρο κοστος. Απο την αλλη βεβαια, εφερα εναν ψυκτικο, και μαλιστα και γνωστο μου και πεπειραμενο (δεκαετίες στον χώρο), οποτε δυσκολα να πεφτει εξω. Τι να κανω, να φερω κι αλλους ψυκτικους να το δουν; Αλλα αμα ειναι να αρχισω να τους πληρωνω επισκεψεις στο σπιτι μου (ο εν λογω ψυκτικος ως γνωστος δεν μου πηρε χρηματα για την 'διαγνωση' της βλαβης), και να μου πουν κι αυτοι πλακετα ή κατι αλλο, παλι στο 100ευρω θα φτασω μου φαινεται.

 

Περί αγοράς νέου ψυγείου

Για νεα αγορα θα παρω μικρο, το εχω αποφασισει, καθως οπως ειπα δεν εχω πολλες αναγκες οπως ειχα παλιοτερα, και θελω flexibility, που λεει ο λογος να μπορω να το φορτωσω και στο πισω καθισμα του αυτοκινητου και να φυγω.

 

Σε αυτα τα 'μικρα' δεν εχει και πολλα να ψαξεις, no frost δεν παιζει, ουτε 'αεροψυκτα'. Κανω λαθος;

Οποτε δεν εχει πολλους 'αυτοματισμους' και μπλιμπλικια.

Με προβληματιζει λιγο το θεμα 'χειροκινητη'/'αυτοματη' αποψυξη, και προσπαθω να πετυχω κατι καλο με 'αυτοματη', το οποιο δεν πολυκαταλαβα πως λειτουργει (μου εξηγουσε η πωλητρια βεβαια, αλλα καπως τα ελεγε).

 

Κοιταζω αυτα τα δυο

http://www.electroniki.gr/electroniki/el_gr/home-appliances/cooling/fridges/whirlpool-arc-104-a.php

http://www.electroniki.gr/electroniki/el_gr/home-appliances/cooling/fridges/zanussi-zrg-10800wa.php

 

Θελω κατι αξιοπιστο, δεν αντεχω αλλες 'ψυγειακες' ταλαιπωριες!

Το zanussi φαινεται να εχει καλυτερη αποψυξη.

http://www.zanussi.com.gr/Products/%CE%A8%CE%A5%CE%9E%CE%97/%CE%91%CE%9D%CE%95%CE%9E%CE%91%CE%A1%CE%A4%CE%97%CE%A4%CE%95%CE%A3_%CE%A3%CE%A5%CE%A3%CE%9A%CE%95%CE%A5%CE%95%CE%A3/%CE%9C%CE%9F%CE%9D%CE%9F%CE%A0%CE%9F%CE%A1%CE%A4%CE%91/ZRG10800WA

Αυτοματη αποψυξη στην συντηρηση. Νομιζα οτι η αποψυξη αφορουσε μονο την καταψυξη! Τι ισχυει;

Πρακτικα τι γλυτωνει κανεις;

 

Αραγε αυτα τα μικρα ψυγεια, χωρανε σε πισω καθισμα απο μεγαλο ΙΧ?

Βλεπω βγαινουν σε διαστασεις, ειτε 49,5cm πλατος, είτε σε 55cm πλατος.

5cm, προσφερουν περισσοτερα λιτρα αποθηκευσης φυσικα.

Αλλα μπορει να κανουν τη διαφορα αν θελησεις να το μεταφερεις με αυτοκινητο;

Ή ετσι κι αλλιως με ΙΧ δεν μπορει να γινει μεταφορα ακομη και για τα μικρα ψυγεια;

 

Γνωμες;

Επεξ/σία από mentoras99
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

το δικό μου είναι Amana και κάθε μέρα του βρίζω τη μάνα που κάνει σαν εργοστάσιο...

6 χρόνια μετά συνεχίζει το μπινελίκι, αυτό το ψυγείο είναι ο Μητσοτάκης, ψόφα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι πρακτικώς άχρηστοι, εκτός κι αν είσαι κάποιος πολύ απαιτητικός από το ψυγείο, επομένως πάρε κι ένα γομάρι σταθεροποιητή τάσης που θα σου πιάνει κανα ντουλάπι.

Επειδή η πρίζα και καλά για τους κεραυνούς είναι ελάχιστα χρήσιμη, πόσα VA σταθεροποιητή χρειάζεται ένα 2μετρο ψυγείο ?1000?

 

 Όπως βλέπω άντε 150watt peak να δουλευει το ψυγείο. Οπότε μάλλον το 1000VA τύπου ρελέ θα είναι μια χαρά νομίζω εφόσον έχει και κουμπί καθυστέρησης . Τι λετε?

 

19cd739f84.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κι εγω ειχα αναφερει προβλημα με το ψυγειο μου τις προαλλες(κατι περιεργους θορυβους που κανει απο πισω, λες και υπαρχει κανα ποντικι), τελευταια ομως εχω κι αλλο προβλημα, η καταψυξη εχει παγο, το υπολοιπο ψυγειο ψυχει λιγοτερο...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...