Προς το περιεχόμενο

Προτάσεις βιβλίων


paschalia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Eχει να μου προτεινει κανεις κανενα καλο βιβλιο που εχει να κανει με τους pink floyd;Αγγλοφωνο αν γινεται

 

Eχω βρει δυο που ξεχωριζουν..Το ενα ειναι το inside out:A personal history of pink floyd και το αλλο ειναι το pigs might fly:The inside story of pink floyd

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 6,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Μετά την επιτυχία του "Κλέψε σαν καλλιτέχνης", βιβλίο το οποίο κατά την άποψή μου, μας βγάζει από το κουτί της θεωρίας που μας έχουν διδάξει και μας προχωράει στη πράξη της δημιουργίας,  ο Austin Kleon προχώρησε σε μια "συνέχεια" του έργου του.

 

Ενω στο πρώτο του βιβλίο μας έδειξε πως δεν ειναι ανάγκη να ειναι κάποιος ιδιοφυΐα για να δημιουργήσει αλλά και τον τρόπο που μπορεί να "κλέβει" μια ιδέα και να την προσαρμόζει ανάλογα με τις ανάγκες της αγοράς του ή τις δικές του, τώρα μας παρουσιάζει τον τρόπο που μπορείς να πουλήσεις αυτή την "κλεμμένη ιδέα"

 

"Πούλα σαν καλλιτέχνης" λοιπόν. Θα βρείτε τρόπους να μοιραστείτε την ιδέα σας, τη δουλειά σας, και ο κόσμος να ξέρει οτι είστε εσείς. Να σας αναγνωρίζει.

post-237343-0-52086500-1416435827_thumb.jpg

 

Ωραίο, ευκολοδιάβαστο με χιουμοριστικό ύφος, όπως άλλωστε και το πρώτο (με τη τρελή ατάκα "σορρυ που θα στο πω έτσι, αλλά με το που γεννιέσαι είσαι μια αντιγραφή" :P ), χρησιμοποιώντας και πάλι διάσημες αλλά και νέες ατάκες για να πετύχει τον σκοπό του.

 

Τιμή, 10-12 ευρώ.

 

Αν δεν έχετε διαβάσει το πρώτο, σας το προτείνω επίσης ανεπιφύλακτα.

Άλλα επίπεδα :-)

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μετά από πολύ ντόρο για το νέο του βιβλίο,αν και βαρέθηκα όσο τίποτα το Mistborn Empire, είπα να διαβάσω το Way of the Kings του Stormlight Archive γιατί μου τράβηξε την περιέργεια το πόσο διθυραμβικά σχόλια είχε στα ειδικευμένα φόρα.

 

Το βιβλίο είναι μέτριο με το πλήρες review εδώ:

 

 

Σχεδόν τελείωσα το Way of Kings(95% στο kindle).

Ωραίο ήταν γενικά,πολύ ανώτερο από το βαρετό Mistborn.

Ευτυχώς δεν είχε πάλι κάποιο mary-sue μυξιάρικο-σουγκλάκο σαν πρωταγωνιστή, κάτι που με χαροποίησε ιδιαίτερα και ήταν ο κύριος λόγος που δεν το άφησα στην μέση.

Οι χαρακτήρες γενικά ήταν καλοί,με μερικούς...τραβηγμένους από τα μαλλιά(η "επιστημόνισσα" που τα ξέρει όλα και τα βλέπει όλα είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα βλακώδους χαρακτήρα).

Γενικά είναι ρεαλιστικοί,αν και κάπως μονοδιάστατοι και "παιδικοί"(καμία σχέση με τους "κατηραμένους" ήρωες που βγάζει ο Κούκ-Έρικσον-Αμπερκόμπι),και κολλάνε ωραία στο περιβάλλον.Πολύ ανώτεροι από το mistborn που τους βαρέθηκα σε χρόνο dt και δεν με ένοιαζε ιδιαίτερα εάν ζούσαν ή ψοφούσαν.

Άλλο μειονέκτημα είναι ότι κάποιοι αμπελοφιλοσοφούν δίχως λόγο και αιτία πράγματα που είτε είναι αυτονόητα είτε απλά επιφανειακές σοφίστικες βλακείες.Σίγουρα εάν έκοβε τούτη την φλυαρία θα ήταν καλύτερο. 

 

Ο κόσμος του είναι πολύ ωραία δομημένος και δοσμένος,με ιδιαίτερη μνεία στο γεγονός ότι παρέχει και σχέδια/ιχνογραφείες για την πανίδα/χλωρίδα/γεωγραφία του κόσμου του ανάμεσα στα chapters.Εξαιρετική προσθήκη.

Μερικά κενά στην λογική του είναι ορατά,κυρίως στο θέμα των γιγαντιαίων οστρακόδερμων,αλλά τίποτα συνταρακτικό.

Αυτό είναι και το κύριο selling point της σειράς κατά την γνώμη μου,είναι ότι έχει φρέσκες ιδέες κοσμοπλασίας(αν και δεν τον θεωρώ ως τον καλύτερο) και τον αλλάζει κατηγορία από "λίγο πάνω του μετρίου" στο καλός.

 

Οι μάχες που περιγράφει είναι γενικά σε αποδεκτό επίπεδο,αλλά τίποτα ιδιαίτερο.Σε καμία στιγμή δεν είδα τίποτα παρόμοιο με αυτά που διάβασα σε Έρικσον/Κούκ.

Καμία βελτίωση,αλλά ευτυχώς δεν ξέπεσε κι άλλο.Οι Erikson,Cook και ίσως ο Abercrobie(στο βιβλίο που-δεν-θυμάμαι-το-όνομα-του,αυτό με την μεγάλη μάχη) του ρίχνουν στα αυτιά στον τομέα τούτο.

 

Συμπερασματικά είναι πολύ ωραίο βιβλίο,κυρίως λόγο κόσμου,με λίγα λάθη και σίγουρα θα συνεχίσω με το δεύτερο(που περιμένει στην e- βιβλιοθήκη μου).

 

 

 

Επειδή νόμιζα ότι έχει βάση και μάλλον στο δεύτερο(Words of Radinace) θα τα πάει καλύτερα είπα να αρχίσω και το δεύτερο,κακή ιδέα....

 

 

Θα κάνω ένα μικρό review στο Words of Radiance βασισμένο στο ~70% του βιβλίου που κατάφερα να τελειώσω.

 

Λοιπόν:

 

Στο θέμα "χαρακτήρες" είναι περίπου ίδιο με το προηγούμενο.Οι χαρακτήρες που "βλέπεις" είναι οι ίδιοι,με μερικές προσθήκες.

Η κυριότερη,και βλακωδέστερη,είναι ότι μετατρέπει μια ηρωίδα σε κάτι σαν τζέιμς μποντ-μάτα χάρι-Δαρβίνο-Γίββωνα-Μιχαήλ Άγγελο για να μπορέσει να τραβήξει η ιστορία.Είναι από τις χειρότερες τροπές που πήρε ποτέ χαρακτήρας σε φάνταζι και πραγματικά προσπερνούσα τα κεφάλαια που την είχε POV(και τα πραγματικά ατελείωτα και εξαιρετικά βαρετά για το παρελθόν της).

Αυτό ήρθε και έδεσε με το γεγονός ότι ο νέος χαρακτήρας/μελλοντική πρώτη μούρη που έβαλε(μέχρι τουλάχιστον εκεί που διάβασα) είναι ...ένα κοριτσάκι.Ω τι έκπληξη... sleep.png

Ο τύπος έχει πραγματικά κόλλημα με τις ανήλικες πρωταγωνίστριες που μετατρέπονται σε Σουγκλάκους-Μέρλιν-Μπρους Λι.

Κάπου εκεί το άφησα γιατί αηδίασα και η βαρεμάρα ξεπέρασε το threshold της περιέργειας.

 

Στο θέμα ατμόσφαιρας τα ίδια με πριν,κάποιες ωραίες στιγμές και κάποιες μέτριες.Το συνολικό αίσθημα είναι θα έλεγα θετικό.

Εξαιρετική επιλογή οι απεικονίσεις που συνεχίζουν και σε αυτό το βιβλίο,ανάμεσα στα κεφάλαια.

 

Ελάχιστα νέα πράγματα για τον κόσμο και την μυθολογία.Μόνο γενικούρες και "θρύλοι".

Να προσθέσω ότι οι ψευδο-επιστημονικές νύξεις/αναλύσεις του για την βιόσφαιρα του κόσμου του είναι απλά γελοίες,όχι απλά κακές,αλλά γελοίες.Ευτυχώς δεν το τραβάει πολύ.Αυτά φυσικά άρρηκτα συνδεδεμένα με το κορίτσι λάστιχο-όλα τα σφάζω/όλα τα μαχαιρώνω που έγραψα πιο πάνω.

Καλό σημείο ότι σταμάτησε την αμπελοφιλοσοφία,δεν το έχει ούτε εκεί και ευτυχώς δεν το είδα πουθενά σε τούτο το βιβλίο.

 

Η πλοκή είναι γενικά βαρετή,έως τρομερά βαρετή,με λίγες καλές στιγμές δράσης και γεγονότων.Το πνίγει στην φλυαρία και χάνει τον στόχο του.Κλασσικό σύμπτωμα του σύγχρονου φάνταζι.

Κάκιστη εντύπωση μου έκαναν οι φορές,που ήταν πολλές,που χρησιμοποίησε τον από μηχανής θεό για να "σώσει" κάποιον κεντρικό χαρακτήρα ή την ροή της πλοκής.Κάτι που δεν συνήθιζε τόσο στο προηγούμενο.

Επίσης υπάρχουν και σε αυτό το βιβλίο κενά λογικής.

 

Οι μάχες κλασσικά είναι sub-par,αλλά δεν περίμενα και τίποτα άλλο.

 

Συμπερασματικά είναι πολύ μέτριο το βιβλίο,χειρότερο από το προηγούμενο και ειλικρινά δεν βλέπω πως θα μπορέσει να σώσει τέτοια πατάτα για να βγάλει 10!! τόμους.... sleeping.gif

Δυστυχώς δεν είναι όλοι Έρικσον ή Μάρτιν.

 

 

 

Όποιος το βρει από τον θείο ας το δοκιμάσει,οι άλλοι καλό θα ήταν να προσέξουν πολύ πριν προβούν σε αγορά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Eχει να μου προτεινει κανεις κανενα καλο βιβλιο που εχει να κανει με τους pink floyd;Αγγλοφωνο αν γινεται

 

Eχω βρει δυο που ξεχωριζουν..Το ενα ειναι το inside out:A personal history of pink floyd και το αλλο ειναι το pigs might fly:The inside story of pink floyd

 

Διάβασα παλαιότερα το "The Pink Floyd Odyssey: Saucerful if Secrets".

 

Δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε, αλλά είναι ευανάγνωστο (για μένα). Εξαντλεί σε ίσως υπερθετικό βαθμό το κεφάλαιο "Syd Barrett", αλλά γενικά, έχει πολλές πληροφορίες, λεπτομέρειες και άγνωστες ιστορίες από τις πρώτες μέρες του συγκροτήματος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Διάβασα παλαιότερα το "The Pink Floyd Odyssey: Saucerful if Secrets".

 

Δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε, αλλά είναι ευανάγνωστο (για μένα). Εξαντλεί σε ίσως υπερθετικό βαθμό το κεφάλαιο "Syd Barrett", αλλά γενικά, έχει πολλές πληροφορίες, λεπτομέρειες και άγνωστες ιστορίες από τις πρώτες μέρες του συγκροτήματος.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση φίλε :)
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μιας και εχει γινει πολυ ντορος τελευταια για το συγκ βιβλιο, μιας και θα βγει ταινια,,,και μιας το βιβλιο εχει διχασει κριτικους και μη,,και αναμενεται η ταινια να διχασει ακομα περισσοτερο,,,

βρηκα το κουραγιο και διαβασα εστω και κοντα στις 1500 σελιδες,,,

 

το ΟΙ  Πενηντα αποχρωσεις του Γκρι

 

οκ το βιβλιο ειναι οπως το περιμενα. πολυ ερωτικο, και καπιες σελιδες ειτε θα νιωθεις οτι διαβαζεις πορνο η ειτε θα λες μα καλα τι μ@#@#@   διαβαζω τωρα βραδιατικα :-D .Ωστοσο το ολο στορι μου θυμισε εντονα το κλασσικο των 80ς ενιαμιση εβδομαδες,που και κει ειχε ενα παρομιο θεμα.Αρα αν εχει δει κανεις τη ταινια δε θα εκπλαγει τοσο με το βιβλιο.

Το αρνητικο ηταν πως  η ιστορια ηταν σε αρκετα σημεια παρατραβηγμενη προσπαθωντας να θυμισει και λιγο tw   χωρις ομως τα βλακωδες μωρακιστικα που χε το εργο.Και αν παρεβλεπες λιγο το ηθικο κομματι της υποθεσης και το προβληματισμο της χαρακτηρας γυρω απ αυτο,δεν ειχε καμια σημαντικη εξελιξη να θες να δεις πως θα ολοκληρωνε,παρα περιεριζοταν μονο στο ενα τολμηρο κεφαλαιο μετα το αλλο.  

Οπως διαβασα σε μια κριτικη ηταν σαν να το εγραψε το βιβλιο μια 17 χρονη με τη φιλη της, προσπαθωντας να δημιουργησουν το τελειο τυπο του αντρα με ενα μη ρεαλιστικο ρομανς .

σε οσους απ την αλλη τους αρεσει το κατι διαφορετικο σε βιβλιο σιγουρα ξεχωριζει  και εχοντας αλες 2 συνεχειες  ακομα, εχεις τη περιεργεια να δεις τι θα συμβει.

Αναρωτιεμαι τωρα η ταινια πως θα ναι  

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τελείωσα το "The Martian" του Andy Weir. Απίστευτο, διαβάστηκε σαν νεράκι. Δυνατό hard science fiction που περιγράφεται μέσες άκρες ως ο Ροβινσώνας Κρούσος του Άρη. Ένας αστροναύτης από τους 6 μιας διαστημικής αποστολής ξεμένει πίσω στον κόκκινο πλανήτη και προσπαθεί να επιβιώσει με μόνο όπλο την βοτανολογία και την μηχανική. Διαβάστε το πριν γίνει ταινία από τον Ridley Scott με πρωταγωνιστή τον Matt Damon.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3432ac03-80d3-4e48-af59-a1156bca42bd.jpg

Στο παρασκήνιο της σύγχρονης καθημερινότητάς μας μαίνεται μια μυστική, πανάρχαιη σύγκρουση ανάμεσα στο καλό και το Κακό. Είναι ένας πόλεμος που δε θα γνωρίσουμε ποτέ - μια αναμέτρηση ζωής και θανάτου ανάμεσα σε εκείνους που θέλουν να χειραγωγήσουν την ιστορία και σε αυτούς που δε διστάζουν να θυσιάσουν τις ζωές τους για την Ελευθερία και την Αλήθεια. . .

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κανένα ευκολάκι και καλύτερα μυστηρίου στα αγγλικά για να ξεκινήσω εξάσκηση έχετε να μου προτείνετε;

Άρχισε από τα κλασσικά που είναι και τζάμπα,μπορείς να τα δεις και ότι σου φαίνεται δύσκολο πας στο επόμενο:

http://www.gutenberg.org/ebooks/search/?query=mystery

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

"Το Ίχνος", από τον Guillermo Del Toro.. Παιδιά είναι καταπληκτικό! Και είναι τριλογία, το δευτερο μέρος είναι το "Η Πτώση" και το τρίτο "Η Αιώνια Νύχτα". Διαβάστε το!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα παιδιά. Τελευταία μου έχει έρθει όρεξη για ένα καλό βιβλίο φαντασίας. Έχω διαβάσει τα A Song of Ice and Fire και τα περισσότερα του Tolkien (LotR, Hobbit, Silmarillion, Children of Hurin). Έχετε να προτείνετε κάποιο must-read αυτού του τύπου;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...