Προς το περιεχόμενο

Ξεχάστε τα smartphones - Ξανά στη μόδα τα...παλιά κινητά


Bermudakias33

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όσο και αν φαντάζει απίστευτο, η νέα τάση της μόδας, είναι η επιστροφή στα κινητά τηλέφωνα παλιάς τεχνολογίας! Μπορεί τα smartphones να κυριαρχούν στην αγορά, όμως η αγορά της Ασίας δείχνει να συμμερίζεται ιδιαίτερα τη νέα αυτή μόδα.


Τα νέα στοιχεία, των ιαπωνικών οικονομικών αρχών, αποκαλύπτουν ότι οι εισαγωγές των παραδοσιακών κινητών αυξήθηκαν το 2014 για πρώτη φορά σε επτά χρόνια, ενώ οι εισαγωγές των smartphones ελαττώθηκαν. Οι ειδικοί θεωρούν ότι οι αριθμοί υπογραμμίζουν την επίμονη προσήλωση των Ιαπώνων στα οικεία και φθηνότερα κινητά τηλέφωνα. Μπορεί να μην προσφέρουν τις εντυπωσιακές εφαρμογές των εξελιγμένων τηλεφώνων, αλλά η απλότητα της χρήσης τους, η μεγάλη διάρκεια της μπαταρίας και η ανθεκτικότητά τους τα κάνουν ιδιαίτερα δημοφιλή στους αγοραστές, σύμφωνα με την DailyMail.


65.jpg


Τα παλιά μοντέλα των κινητών, με πορτάκι ή χωρίς, μοιάζουν να αποκτούν όλο και περισσότερους θαυμαστές, ακόμα και στην Ευρώπη. Οι διαχειριστές ιστοσελίδων που ειδικεύονται στην πώληση παλιών κινητών αναφέρουν ότι έχει αυξηθεί ο αριθμός των πελατών οι οποίοι αποφασίζουν να αφήσουν τα smartphones στο συρτάρι και να χρησιμοποιήσουν τα παλιά κινητά. Πολλοί αγοραστές γοητεύονται από τη ρετρό τεχνολογία τους, που τους δίνει κάτι διαφορετικό, ενώ άλλοι τα αγοράζουν γιατί θεωρούν ότι έχουν γίνει σκλάβοι της τεχνολογίας και θέλουν να επιστρέψουν στους κλασικούς τρόπους επικοινωνίας.


TqC4u.jpg


 


 


http://www.newmoney.gr/diethni/item/221471-sti-moda-epistrefoun-ta-palia-kinita#at_pco=smlre-1.0&at_si=54f31ba38d7894af&at_ab=per-2&at_pos=0&at_tot=3


  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 642
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Πολλές φορές εχω πιάσει τον εαυτό μου να θέλει να πάρει γρήγορα και ευκολα ένα τηλέφωνο και να πρέπει ...

 

Να ανοίγω τη θήκη (πρέπει να προστατευω το κινητό)

Να ξεκλειδώνω το κινητό (εννοείται το εχω ασφαλισμένο)

Πατώ το εικονιδιο του τηλ

Πατώ ΠΟΛΥ προσεκτικά τα νουμερα (μην πάρω αλλου)

Κάνω κλήση, κλπ

 

Με το παλιό κινητό του πατέρα μου (δεν το αλλάζει με τίποτα)

Ανοιγω το καπάκι (ειναι αναδιπλούμενο, δεν χρειάζεται θήκη, ειναι φθηνό και ανθεκτικό)

Πατώ το νουμερο, πολύ πιο ευκολα λόγω της άισθησης της αφής

Πατώ το πράσινο και μιλώ. 

 

Κρίνοντας απο τον κύκλο μου, όσοι ειναι αναγκασμένοι να μιλάνε συχνά και πολύ στο κινητό, έχουν πάρει και κάποιο απλό κινητό με κουμπιά. Ξέρω δυο ξεχωριστές περιπτώσεις που πλέον κουβαλάνε ένα κινητό με κουμπιά (π.χ. nokia) το οποίο το εχουν για επαγγελματική χρήση και ένα smartphone που το χρησιμοποιούν για δικό τους νουμερο, tablet, browser, κλπ. Το άλλο πλεονέκτημα ειναι οτι ενω μιλάνε στο κινητό με τα κουμπια, κάνουν δουλειά στο άλλο (σημειώσεις, πληροφορίες, κλπ). Για προσπαθείστε να μιλάτε χωρίς handfree και παράλληλα να πρεπει να βρειτε καποιο τηλεφωνο ή να σημειώσετε κάτι. Τέλος ... η μπαταρία. Φόρτιση ανα 4-5 ημέρες, ενω αν δουλευε αναλογα το smartphone θα ειχε βάλει powerbank με σελοτειπ.

 

Βέβαια οσοι το βλέπουν σαν retro ή σαν μοδα, είναι απλά χιμπατζήδες ... εεε ... χιπστερ, αλλά η καθημερινότητα καθορίζει τις αναγκες μας. 


Πάντως η αλήθεια είναι ότι τα κανονικά κινητά είναι πιο εύχρηστα και έχουν μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας από τα smart.

 

Με λίγα λόγια είναι καλύτερα ως τηλέφωνα…

Αν το θές ΜΟΝΟ για τηλεφωνικές κλήσεις, είναι πιο ευχρηστα. Για τα υπολοιπα δεν είναι και επειδή πλεον τηλέφωνο ειναι σημαιωματάριο, sms, internet, gps, φωτογραφική, κλπ, άρα τα παλια κινητά ΔΕΝ ειναι καλύτερα τηλέφωνα. 

  • Like 28
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν το θές ΜΟΝΟ για τηλεφωνικές κλήσεις, είναι πιο ευχρηστα. Για τα υπολοιπα δεν είναι και επειδή πλεον τηλέφωνο ειναι σημαιωματάριο, sms, internet, gps, φωτογραφική, κλπ, άρα τα παλια κινητά ΔΕΝ ειναι καλύτερα τηλέφωνα. τα παλια κινητά ΔΕΝ ειναι καλύτερα τηλέφωνα. 

Ίσως έχεις μπερδέψει τις συσκευές.

Τα παλιού τύπου κινητά δεν είναι απλά μόνο πολύ καλύτερα ως τηλέφωνα. ΕΙΝΑΙ τηλέφωνα.

Τα επιχειρήματα τα έχεις παραθέσει από μόνος σου. Οπότε αν θέλεις ένα τηλέφωνο (και όχι να είσαι «ιν» ή να σερφάρεις στον δρόμο 24 ώρες το 24ωρο... ) πάρε του μπαμπά σου και μην κουβαλάς τσαντάκια με παντόφλες.

 

Ώσπου να βγάλεις την παντόφλα και να πάρεις 1 τηλ, εγώ έχω κάνει 15 κλίσεις.

(και χωρίς να έχω μείνει από μπαταρία… ;))

«Τηλέφωνο» you know? :P

Επεξ/σία από Bermudakias33
  • Like 19
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το «μπροστά» πιο είναι για σένα; Να κάνω 2 λεπτά να πάρω τηλέφωνο αντί για 3 δευτερόλεπτα;

 

Μην συγκρίνουμε 2 διαφορετικές συσκευές. Το ένα είναι τηλέφωνο και το άλλο είναι ένα πολυμηχάνημα που μπορεί να κάνει και κλίσεις…

 

Το να αντικαθιστάς το ένα με το άλλο, είναι παρακμή και όχι πρόοδος…

 

Υπάρχει χώρος και για τα 2. Ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός, επιλέγουμε το ένα ή το άλλο ή και τα 2…

  • Like 8
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ίσως έχεις μπερδέψει τις συσκευές.

Τα παλιού τύπου κινητά δεν είναι απλά μόνο πολύ καλύτερα ως τηλέφωνα. ΕΙΝΑΙ τηλέφωνα.

Τα επιχειρήματα τα έχεις παραθέσει από μόνος σου. Όποτε αν θέλεις ένα τηλέφωνο (και όχι να είσαι «ιν» ή να σερφάρεις στον δρόμο 24 ώρες το 24ωρο... ) πάρε του μπαμπά σου και μην κουβαλάς τσαντάκια με παντόφλες.

 

Ώσπου να βγάλεις την παντόφλα και να πάρεις 1 τηλ, εγώ έχω κάνει 15 κλίσεις.

(και χωρίς να έχω μείνει από μπαταρία… ;))

«Τηλέφωνο» you know? :P

Αρχίζουμε να παίζουμε με τις λέξεις. 

 

Αν ακολουθήσω τη δική σου λογική, το τηλέφωνο πρέπει να ειναι τεράστιο, με κυκλικό καντράν ή μανιβέλα για να καλώ το κέντρο. Εκείνο είναι τηλέφωνο.

 

Ομοίως το αυτοκίνητο πρέπει να ειναι ανοιχτό, με τέσσερις ξύλινες ρόδες και ατμολέβητα. Εκείνο ειναι αυτοκίνητο.

 

Η πραγματικότητα όμως σε συνδυασμό με την τεχνολογία, εμπλουτίζει κάθε έννοια και λέξη. Με λίγα λόγια τα παλιά τηλέφωνα, απέκτησαν καντραν με κουμπια, κουμπιά με μνήμες, έγιναν κινητα, απεκτησαν οθόνη, μπορούν να στελνουν sms, παιχνίδα και φτάσαμε στο σήμερα να ειναι organizer, browsers, gps, φωτογραφική, κλπ

 

Οοοοοολα αυτά χαρακτηρίζονται τηλέφωνα, οπότε η έκφραση «Με λίγα λόγια είναι καλύτερα ως τηλέφωνα» είναι άτοπη. Προφανώς ήθελες να γράψεις «τα παλιά κινητά με κουμπιά ειναι πιο βολικά αν θέλουμε μόνο να κάνουμε τηλεφωνικές κλήσεις», οπότε τότε θα συμφωνουσα. Αντίθετα επειδή εγω δεν κάνω άπειρες κλήσεις απο κινητό και δεν θέλω να κουβαλώ μαζί μου χάρτινο σημειωματάριο, ατζέντα, φωτογραφική μηχανή, στυλό, gps, κατάλογο με διευθύνσεις, κλπ θεωρώ οτι η γενίκευση που έγραψες είναι λάθος.

 

Αν δεν θες ή δεν μπορείς να το κατανοήσεις, ειναι δικό σου θεμα. 

  • Like 19
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η αυτονομία στα "απλά" και feature phones εντάξει, δε συγκρίνεται. Είναι το μόνο πράγμα που το έκλαιγα μαύρο δάκρυ όταν το γύρισα σε smartphone. Δεν υπάρχει σύγκριση.

 

Κατά τα άλλα όπως λέει και ο arc ακριβώς απο πάνω, δεν ξέρω τι κάνουν οι υπόλοιποι αλλά για μένα η βασική χρήση της προσωπικής μου καθημερινής φορητής ηλεκτρονικής συσκευής έχει αλλάξει εδώ και χρόνια σε "υπολογιστής" από "τηλέφωνο" που ήταν πριν. Απλά ο συγκεκριμένος υπολογιστής παίρνει και τηλέφωνα για να μη χρειάζεται να κουβαλάω δεύτερη συσκευή.

  • Like 7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ARC, εγώ σε κατανοώ απόλυτα. Αυτό που δεν κατανοείς εσύ (και είναι επίσης δικό σου θέμα) είναι ότι η συσκευή που η βιομηχανία βάφτισε, λόγω marketing, «smartpnone» (και σου δημιούργησε αυτές τις ανάγκες) δεν είναι τηλέφωνο αλλά πολυμηχάνημα.

 

Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης ή ανταγωνισμού μεταξύ των συσκευών.

 

Εσύ που θες όλες αυτές τις συσκευές σε μια, μπορείς θα πάρεις μόνο smartphone.

 

Εγώ που θέλω και ένα τηλέφωνο (εκτός από το smart) θα πάρω λοιπόν και ένα τηλέφωνο διότι πολύ απλά είναι πολύ καλύτερο τηλέφωνο από το smart μου. 

  • Like 8
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ που θέλω και ένα τηλέφωνο (εκτός από το smart) θα πάρω λοιπόν και ένα τηλέφωνο διότι πολύ απλά είναι πολύ καλύτερο τηλέφωνο από το smart μου. 

 

Καλά, πριν όμως βάλεις τα bold σκέψου λίγο τι συνέβη με τις point and shoot ψηφιακές και μετά ξαναδιάβασε τι έγραψες. Ακούγεται λογικό αλλά στην πράξη όταν η εμπειρία χρήσης είναι "good enough" τότε μπροστά στη βολικότητα δε μετράει τίποτα άλλο.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προσωπικά δεν μου έχουν λείψει τα συμβατικά τηλέφωνα. Για την εποχή τους κάναν την δουλεία τους, όπως και σήμερα, έχουν αλλάξει οι ανάγκες μας πάραυτα και στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν μας καλύπτουν τα απλά τηλέφωνα.

 

Στο φινάλε, οι ανάγκες του καθενός διαφέρουν από του άλλου, δεν θα έλεγα πως είμαστε όλοι ίδιοι.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...