Προς το περιεχόμενο

Μισθός στα Starbucks


Leonthebest

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Απλοικό παράδειγμα. Τι αξία έχουν 1000 ευρώ σε ένα συρτάρι? ΚΑΜΙΑ. Είναι σαν να μην υπάρχουν αν δεν χρησιμοποιούνται. Αν όμως με το 1000άρικο αγόραζες ενα Ελληνικό στρώμα, το 23% θα πήγαινε στο κράτος και θα το διέθετε ξανά και το 33% στο κράτος πάλι σαν φόρος εισοδήματος του παραγωγού. Τα υπόλοιπα θα γύρναγαν στην ελληνική αγορά πάλι με τις ίδιες φορολογίες. Αν το στρώμα ήταν απο άλλη χώρα, τα υπόλοιπα θα πήγαιναν στην άλλη χώρα. Αν πουλάγαμε στρώματα στο εξωτερικό, θα παίρναμε τα εκεί υπόλοιπα των πωλήσεων μας.

 

Αν αυτό επαναληφθεί 2-3 φορές με το ίδιο 1000άρικο, στο τέλος θα έχει γυρίσει όλο στην αγορά. Αν το 1000αρικο είναι στο συρτάρι, απλά δεν υπάρχει. Δεν υπήρξε ποτέ

 

Οπότε λεφτά ούτε υπάρχουν, ούτε θα υπάρξουν ποτέ αν δεν αλλαχθεί η φιλοσοφία όλης της Ελλάδος. Ακόμα και τίποτα να μην χρωστάγαμε, σε ένα χρόνο πάλι μέσα θα ήμασταν με τις παρούσες συνθήκες.

 

Δεκτό το παράδειγμα.....

 

Τρομερός προβληματισμός όμως για το 23%, το 33% και ότι άλλο εξωπραγματικό % ζητάει ο "νταβάς" (που ούτε καν προστασία μου προσφέρει) επειδή δεν του βγαίνουν τα νούμερα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η φορολογία είναι σωστή και στα πλαίσια όλων των άλλων χωρών.

 

Δεν είναι δεκτή όμως η ανταποδοτικότητα του. Με τη φορολογία που πληρώνουν οι πολίτες αυτού του κράτους έπρεπε να τους απονέμεται τιμητική πλακέτα εκτός όλων των αυτονόητων παροχών που έπρεπε να έχουν.

 

Οι παροχές όμως είναι επιπέδου Ουγκάντα.

 

Συνοψίζοντας:

 

  • Η ανταγωνιστικότητα μας είναι σε επίπεδο ουγκάντας
  • Οι μισθοί μας σε επίπεδο Ιταλίας
  • Οι παροχές μας σε επίπεδο Ουγκάντας

Προφανώς αυτά τα 3 πρέπει να είναι στο ίδιο επίπεδο. Οπότε μένει απλά η θέληση και το πλάνο.

 

Το βλέπει κανείς τα τελευταία 30 χρόνια? Εγώ νομίζω όχι....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδιά, για όποιον ενδιαφέρεται, πήγα στην συνέντευξη και τελικά ο μισθός για μειωμένη απασχόληση (part-time) είναι 300 μεικτός, με 40 περίπου ευρώ τα ασφαλιστρα του ΙΚΑ. Οπότε, περίπου 260 ευρώ καθαρά το μήνα. Εγώ τελικά δεν δέχτηκα τη δουλειά για κάποιους προσωπικούς λόγους. Το καλό όμως είναι ότι η δουλειά θα είναι σταθερή, δηλαδή δεν δουλεύεις μόνο για τετράμηνο ή πεντάμηνο, αλλά παραπάνω. Από ότι λένε δηλαδή.

 

Φίλε με 260 ευρώ το μήνα.. μέχρι και Καγιέν αγοράζεις...  :-(

 

Tο ξεφτίλισαν τελείως... έλα ζώο να μου δουλέψεις και να σου δώσω λίγο σανό να μην πεθάνεις. Γουστάρω καπιταλισμό κάργα... η αποθέωση του ζαμανφουτισμού!

 

Ο βασικός μισθός πρέπει να είναι διαμορφωμένος με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να ζει αξιοπρεπώς ένας άνθρωπος. Δεν είχαν όλοι την "τύχη" να γεννηθούν κάτω από καλές συνθήκες και να μπορέσουν όλοι να σπουδάσουν. Δεν είναι λίγοι αυτοί οι άνθρωποι και προσωπικά δεν με ενδιαφέρει για ποιο λόγο δεν κατάφεραν να μπορέσουν να εξελίξουν τη ζωή τους. Ολοι χρειάζονται, δουλειές για να κάνει κάποιος υπάρχουν και όλοι πρέπει να έχουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα για να μπορέσουν τουλάχιστον να υποστηρίξουν τον εαυτό τους. 

 

Με 500 ή λιγότερο πως ακριβώς θα μπορέσει να υποστηρίξει τον εαυτό του; Εχουμε καταντήσει να ψάχνουμε φαντάσματα, να θεωρούμε τους μισθούς πάνω από 800 "εξωφρενικούς", να θεωρούμε την δημιουργία οικογένειας πολυτέλεια και άλλα τέτοια ωραία. Εγώ το έχω ξαναπεί και θα το ξαναπώ. Οταν θα έρθει η στιγμή που θα πρέπει να εξευτελίσω τον εαυτό μου για μερικές πενταροδεκάρες θα προτιμήσω να ακολουθήσω άλλο μονοπάτι...όποιο και αν είναι αυτό. Αν είναι να είσαι ξεφτίλας τότε ας είσαι ξεφτίλας με φράγκα στην τσέπη. Ταυτόχρονα ξεφτίλας ΚΑΙ χωρίς στον ήλιο μοίρα...not a good deal my friend...

 

Είναι; όχι... για να ζει ένα ζώο ίσως. γιατί για ζώα μας έχουν.

 

Με 500 ευρώ.. απλά πεινάς, αν έχεις ενοίκιο, φως, νερό, τηλ.. να μην πω για τρόφιμα κτλ..

 

Και εγώ το ίδιο.. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συμφωνούμε!!!

 

Να πληρώνω το 1/4 της αξίας μιας συναλλαγής για το απόλυτο τίποτα; Είναι εξωφρενικό...

 

Ο δε φόρος εισοδήματος απλά για γέλια. 30% πάνω από 30k...χαμηλόμισθους είμαι κ ούτε κατά διάνοια τα πλησιάζω αυτά τα χρήματα εισοδηματικά αλλά αν τα πλησίαζα θα παθαινα τρία strokes στη σειρά. Φόρος αλληλεγγύης...έκτακτη εισφορά, προκαταβολή για του χρόνου...

 

Εχοντας περάσει κ από την ανεργία δεν είδα δε καμια αλληλεγγύη απ'το κράτος παρόλο που κάποιοι πλήρωναν (κ εγώ αναμεσα τους λόγω... Τεκμαρτου κ failνφια).

 

Μια διαρκής αποτυχία το κράτος από που κ να το πιάσεις όποιο χρώμα κ αν φέρει.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για κάτσε ρε φίλε. Τί σε απασχολεί αν ο άλλος δουλεύει στον ιδιωτικό τομέα και πέρνει 1000 ή και 5000 καθαρά το μήνα. 

 

Δεν φτάνει που το κράτος έχει γίνει κοτζαμπάσης και Πασάς με Οθωμανικής εποχής φορολογία και χαράτσια, θα πρέπει να ρίξουμε στην πυρά τους ιδιωτικούς που πέρνουν πάνω από το βασικό;

 

Δεν είδα στην Αγγλία που ο ετήσιος βασικός είναι £12000 να γκρινιάζει κανείς (που χτυπά 40ωρο) γιατί ο άλλος ως απλός προγραμματιστής βγάζει £65000 με 35ωρο. 

 

Σε εισαγωγικα εβαλα το "μαγκες".Δεν το εννοουσα προσβλητικα.Οτι βολευτηκαν,ειναι η ηταν τυχεροι.

 

Του ιδιωτικου τομεα καποιοι ειναι βυσματα και του δημοσιου μεγαλυτερα βυσματα.Για τον λογο οτι ειναι σε εταιριες με υψηλοτερους μισθους.

 

Και εφοσον μπορεσαν καλα εκαναν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι σε κάνει να πιστευεις πως ανήκεις στο τέρμα δεξιά μέρος του ακόλουθου γραφήματος? Όσοι είναι αριστερα του γραφήματος δεν είναι άνθρωποι? Δεν ζουν? δεν κάνουν οικογένειες?

 

 

Δεν μετραει μονο ο μισθος αλλα το κοστος ζωης και στην ελλαδα αυτο ειναι δυσανλογο.

Τωρα για το αλλο οχι δεν ζουν επιβιωνουν εχει τεραστια διαφορα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

260€ το και καλά 4ωρο, γιατί το κόβω για 6ωρο είναι είτε για φοιτητές απλά να βγάζουν το χαρτζιλίκι είτε για κάποιον που μένει με τους γονείς και απλά δε θέλει να τους επιβαρύνει με τα έξοδα του. Γενικά κοροιδία σκέτη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ μονίμως άδεια τα βλέπω, το ίδιο και μερικά McDonald's. Τι διαόλο; Ξέπλυμα κάνουν;

Εγώ μονίμως γεμάτα τα βλεπω και με Cu 1+1 μου βγαίνει και φθηνότερα από αλλού.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η φορολογία είναι σωστή και στα πλαίσια όλων των άλλων χωρών.

 

 

Για να δούμε λοιπόν. Ας πούμε ότι είμαι ελεύθερος επαγγελματίας, π.χ. υδραυλικός και παίρνω 1000 ευρώ το μήνα από τους πελάτες μου. Έχω να πληρώσω 23% ΦΠΑ, 26% φόρο εισοδήματος από το πρώτο ευρώ, προπληρωμή φόρου εισόδήματος για το επόμενο έτος (νομίζω σε ποσοστό 80% του 26% ;), ασφαλιστικές εισφορές στο ΤΕΒΕ 3,000 ευρώ το χρόνο ή περίπου 250 ευρώ το μήνα. Επίσης τέλος επιτηδεύματος, εισφορά αλληλεγγύης, και αν έχω ακίνητο ή αυτοκίνητο, ορισμένους επιπλέον φόρους. Πόσα λες να μου μένουν το μήνα από τα 1000 ευρώ που παίρνω από τον πελάτη;

 

Για να κάνουμε μια αναλογία με τις ΗΠΑ, όπου μένω, και που έχουν υψηλούς φόρους. Σε επίπεδο ομοσπονδιακού φόρου, το αφορολόγητο για τον άγαμο είναι γύρω στα 10,000 δολάρια το χρόνο. ΦΠΑ στις υπηρεσίες δεν υπάρχει σχεδόν σε καμία πολιτεία. Οι ασφαλιστικές εισφορές είναι 12.4% (στην πραγματικότητα, λίγο λιγότερο διότι τα μισά είναι αφορολόγητα). Ουρές σε εφορίες δεν υπάρχουν διότι όλα γίνονται δια αλληλογραφίας. Πολιτειακός φόρος υπάρχει σε ορισμένες πολιτείες (όχι όλες) - αλλά για αυτό το ύψος εισοδήματος θα είναι ελάχιστος.

 

Εϊναι στα αλήθεια η φορολογία στην ελλάδα στα πλαίσια των άλλων χωρών;

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εξαρτάται πόσο καλός είσαι, αν έχεις τις γνώσεις για το τί ζητά η αγορά εργασίας, και σου κόβει να κάνεις αυτή την καριέρα :)

 

Για το τί ζητά η αγορά εργασίας, θα δεις ότι έχω πάψει να δίνω συμβουλές για προγραμματισμό στην άλλη κατηγορία συζήτησης εκεί, γιατί όλοι οι ζηλωτές της C++ & Java καίνε στην πυρά σε όποιον λέει "ASP.NET MVC".

 

 

 

Αναλογικά οι μισθοί στις χώρες αυτές, επιτρέπουν καλύτερη αγοραστική δύναμη από την Ελλάδα, γιατί είτε έχουν δικό τους νόμισμα, είτε χαμηλότερες τιμές.

Τράβα Βουλγαρία ή Τουρκία με 750 ευρώ μισθό, και πες μου αν η αγοραστηκή σου δύναμη δεν είναι μεγαλύτερη από την Ελλάδα με τα ίδια λεφτά.

 

Μην βλέπεις τα πάντα με πραγματικούς αριθμούς. Ελλάδα την δεκαετία του 90, έπερνα αρχικό μισθό 170Κ δρχ (500 ευρώ περίπου) και ήμουν υπερβολικά άνετος. Και όταν έφυγα από Ελλάδα το 2003, έπερνα 1200 ευρώ και η αγοραστική μου δύναμη δεν είχε πολλαπλασιαστεί. Ελάχιστα καλύτερα από το 1997 μόνο. Αυτό τα λέει όλα.

 

Και την διαφορά την βλέπει αυτή κάποιος και στην Αγγλία. £30Κ ετήσιος μισθός στο Λονδίνο, δεν φτάνει για φυστίκια, και ο ίδιος στο Leeds, Hull, περνάς άνετα με δικό σου σπίτι.

 

Παρακαλούμε ξαναδείτε τον τίτλο του γραφήματος.

 

Ευχαριστούμε.

 

 

PS:

Tο "τράβα Τουρκία" είναι εντελώς άκυρο στη περίπτωσή μου.

 

 

 

Δεκτό το παράδειγμα.....

 

Τρομερός προβληματισμός όμως για το 23%, το 33% και ότι άλλο εξωπραγματικό % ζητάει ο "νταβάς" (που ούτε καν προστασία μου προσφέρει) επειδή δεν του βγαίνουν τα νούμερα.

 

Καθόλου δεκτό το παράδειγμα.

 

Από τις μαγαλύτερες παπαριές στο νήμα.

 

 

Το συρτάρι κατά κανόνα είναι κατάθεση σε τράπεζα η οποία τα διαθέτει ως δάνεια.

Καταλαβαίνω ότι το βάζω πολύ μπακαλίστικα  και γενικότερα συμφωνούμε στο όλο θέμα αλλά το point μου δεν ήταν αν αξίζει ή όχι κάποιος κάποια χρήματα. Το point μου ήταν ότι ΟΠΟΙΑ δουλειά και αν κάνει κάποιος ως εργοδοτούμενος με ότι προσόντα και να διαθέτει θα πρέπει να έχει έναν μισθό διαμορφωμένο με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να μπορεί να ζει με αξιοπρέπεια με μια μόνο δουλειά. Θέλεις αυτό να το μεταφράσεις σε απόλυτους αριθμούς ή κουπονάκια ή άλλες ευκολίες/παροχές (παράδειγμα να μπορούν αυτοί που έχουν κάτω από 6000 ευρώ το χρόνο να ψωνίζουν από τα στρατιωτικά πρατήρια) όπως θες πες το. 

 

Διαφωνώ απόλυτα στη χρήση του "πρέπει".

 

Τι πάει να πει "όποια δουλειά κάνει θα πρέπει να έχει τον εναν μισθό όπως τον ορίζεις εσύ".

 

Το "όποια" μπορείς να τοδιαβάσεις και προς τις 2 κατευθύνσεις, μπορεί να κάνει μια δουλειά που για τον εργοδότη του αξίζει 1000 φορές αυτό πους λες ... δεν υπάρχει "πρέπει" ... όσο γουστάρει του δίνει.

 

 

Από την άλλη η δουλειά μπορεί να μην αξίζει ούτε 100 ευρώ ... και υπάρχουν ΠΟΛΛΕΣ τέτοιες δουλειές ... ιδιαίτερα στο δημόσιο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Διαφωνώ απόλυτα στη χρήση του "πρέπει".

 

Τι πάει να πει "όποια δουλειά κάνει θα πρέπει να έχει τον εναν μισθό όπως τον ορίζεις εσύ".

 

Το "όποια" μπορείς να τοδιαβάσεις και προς τις 2 κατευθύνσεις, μπορεί να κάνει μια δουλειά που για τον εργοδότη του αξίζει 1000 φορές αυτό πους λες ... δεν υπάρχει "πρέπει" ... όσο γουστάρει του δίνει.

 

 

Από την άλλη η δουλειά μπορεί να μην αξίζει ούτε 100 ευρώ ... και υπάρχουν ΠΟΛΛΕΣ τέτοιες δουλειές ... ιδιαίτερα στο δημόσιο.

 

Το "πρέπει" πάει για το Minimum και όχι το γενικότερο. Και εγώ στον ίδιο κλάδο είμαι και προφανώς παίρνω κάτι παραπάνω αλλά τίποτα το ιδιαίτερο. Στον ιδιωτικό τομέα ο καθένας παίρνει όσο γουστάρει ΑΛΛΑ δεν πρέπει ποτέ να πέφτεις κάτω από ένα επίπεδο όσο σκατάς και να είσαι. Αν είσαι εντελώς σκατάς απλά θα χάσεις τη θέση σου και άντε γεια. Οχι όμως επειδή κάποιοι εκμεταλλεύονται καταστάσεις να μας βάλουν να σκοτωθούμε για πενταροδεκάρες την ίδια στιγμή που τους βγάζεις χιλιάρικα το μήνα. Είναι κοροϊδία σκέτη για τον εργαζόμενο.   

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το "πρέπει" πάει για το Minimum και όχι το γενικότερο. Και εγώ στον ίδιο κλάδο είμαι και προφανώς παίρνω κάτι παραπάνω αλλά τίποτα το ιδιαίτερο. Στον ιδιωτικό τομέα ο καθένας παίρνει όσο γουστάρει ΑΛΛΑ δεν πρέπει ποτέ να πέφτεις κάτω από ένα επίπεδο όσο σκατάς και να είσαι. Αν είσαι εντελώς σκατάς απλά θα χάσεις τη θέση σου και άντε γεια. Οχι όμως επειδή κάποιοι εκμεταλλεύονται καταστάσεις να μας βάλουν να σκοτωθούμε για πενταροδεκάρες την ίδια στιγμή που τους βγάζεις χιλιάρικα το μήνα. Είναι κοροϊδία σκέτη για τον εργαζόμενο.   

 

Αυτό που περιγράφεις, ένα είδος "ασφάλειας" δεν μπορεί να επιβάλεται δια νόμου στην σχέση εργοδότη-εργαζόμενου.

 

Αν θες όλοι να έχουν ένα "μινιμουμ επίπεδο διαβίωσης" το καθιερώνεις σαν κράτος και το δίνεις εσύ. 

 

Ετσι 

 

- είναι αυτονόητο ότι δε μπορεί εκ τον πραγμάτων να υπάρχει μισθός αρκετά μεγαλύτερος από αυτό (γιατί αλλιώς δεν υπάρχει λόγος να δουλέψεις)

- δεν αναγκάζεις κανέναν

- δεν καταδικάζεις σε ανεργία/ανέχεια αυτόν που δεν μπορεί να παράγει στο επίπεδο του κατώτατου μισθού (και άρα μένει άνεργος).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε εισαγωγικα εβαλα το "μαγκες".Δεν το εννοουσα προσβλητικα.Οτι βολευτηκαν,ειναι η ηταν τυχεροι.

 

Του ιδιωτικου τομεα καποιοι ειναι βυσματα και του δημοσιου μεγαλυτερα βυσματα.Για τον λογο οτι ειναι σε εταιριες με υψηλοτερους μισθους.

 

Και εφοσον μπορεσαν καλα εκαναν.

Το bold!

Μη διαμαρτύρεσαι μετά. Αυτή η νοοτροπία μας έφερε εδώ, κι όποιος τρούπωσε τρούπωσε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό που περιγράφεις, ένα είδος "ασφάλειας" δεν μπορεί να επιβάλεται δια νόμου στην σχέση εργοδότη-εργαζόμενου.

 

Αν θες όλοι να έχουν ένα "μινιμουμ επίπεδο διαβίωσης" το καθιερώνεις σαν κράτος και το δίνεις εσύ. 

 

Ετσι 

 

- είναι αυτονόητο ότι δε μπορεί εκ τον πραγμάτων να υπάρχει μισθός αρκετά μεγαλύτερος από αυτό (γιατί αλλιώς δεν υπάρχει λόγος να δουλέψεις)

- δεν αναγκάζεις κανέναν

- δεν καταδικάζεις σε ανεργία/ανέχεια αυτόν που δεν μπορεί να παράγει στο επίπεδο του κατώτατου μισθού (και άρα μένει άνεργος).

 

Μα πρέπει να επιβάλλεται κάποιο είδους οικονομικού μαξιλαριού αλλιώς μετά υπάρχει θέμα για όλους. Το τι είναι αυτονόητο άστο καλύτερα, ο καθένας θα κοιτάξει ότι τον συμφέρει και που μπορεί να πατήσει και να εκμεταλλευτεί καταστάσεις. Είπαμε, από τη στιγμή που θες να κάνεις δουλειά και να αναπτύξεις την επιχείρηση σου πρέπει να είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις. Στην προκειμένη περίπτωση ο κάθε μπαρίστας στη βάρδια του μπορεί με άνεση να προσφέρει στην επιχείρηση ένα μίνιμουμ των 400 ευρώ τη μέρα. Μιλάμε για 2500 ευρώ μίνιμουμ την εβδομάδα -το κάθε άτομο- στο ταμείο του μαγαζιού. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...