Προς το περιεχόμενο

Η Intel θέλει το USB-C να αντικαταστήσει την υποδοχή 3.5mm για τα ακουστικά


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η LeEco πρόσφατα ανακοίνωσε τρεις συσκευές, και ένα από τα σημαντικότερα σημεία διαφοροποίησης τους, είναι ότι η υποδοχή 3.5mm για τα ακουστικά, έχει αντικατασταθεί από την νέα υποδοχή USB Type-C.

Πρόσφατα, στο Intel Developer Forum στην Shenzhen, στην Κίνα, η Intel έκανε σαφές (με μία αρκετά λεπτομερή πρόταση) ότι επιθυμεί την απομάκρυνση της θύρας ήχου 3.5mm από τις πηγές ήχου.
Πιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα με τον καθιερωμένο connector ακουστικών; Το ότι είναι μία αναλογική, μονού σκοπού, θύρα σε ψηφιακές συσκευές, που χαρακτηρίζονται από multi-purpose αποδοτικότητα.

 

Επίσης, καταλαμβάνει χώρο, και ορισμένες φορές οριοθετεί το πάχος και επομένως το design ορισμένων συσκευών, με τον USB Type-C connector να είναι πολύ πιο σύγχρονος, πολυδιάστατος, μικρός και ευέλικτος τύπος υποδοχής, που μπορεί να διαχειριστεί high-throughput μεταφορές δεδομένων και να αναλαμβάνει την φόρτιση ακόμα και ολόκληρων φορητών υπολογιστών χωρίς πρόβλημα.

 

Με την ύπαρξη τώρα του USB Type-C, οι σχεδιαστές headphones, μπορούν να ενσωματώσουν τον digital-to-analog converter και τον ενισχυτή, απευθείας στα ακουστικά τους, εξασφαλίζοντας την σταθερή ποιότητα ήχου κατά μήκους όλων των συσκευών.

 

Όταν ξεκίνησαν να κυκλοφορούν φήμες, ότι η Apple πρόκειται με το iPhone 7 να εγκαταλείψει την υποδοχή 3.5mm, έμοιαζε σαν μία προσπάθεια της εταιρείας να ωθήσει τους ανθρώπους προς την αγορά περισσότερων αξεσουάρ με connector τύπου Lightning. Τώρα ωστόσο που η LeEco παρουσίασε ήδη τρία κινητά, και η JBL ανακοίνωσε τα δικά της noise-cancelling headphones που κάνουν χρήση USB Type-C, είναι φανερή η μετάβαση προς την ψηφιακή εποχή του USB Type-C ή παρόμοιων λύσεων.

 

Βεβαίως, η διαδικασία αυτή δεν θα είναι ανώδυνη, αφού όλα τα καλά ακουστικά, τις τελευταίες δύο, τρεις δεκαετίες διαθέτουν είτε 3.5mm είτε 6.35mm connectors. Η βιομηχανία της τεχνολογίας πάντως, φαίνεται να είναι πεπεισμένη ότι εξολοθρεύοντας και τα τελευταία απομεινάρια της αναλογικής τεχνολογίας είναι το καλύτερο μακροπρόθεσμα για όλους.

 

Link.png Site: TheVerge

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

καθαρα και μονο για να πουλανε οι κατασκευαστες ακουστικα δικου τους brand με ενσωματωμενο dat converter και ενισχυτη,κατι που ω!τι εκπληξη!το 99.99999999% των ακουστικων που ειναι στην αγορα απο audio εταιριες και οχι smartphone εταιριες δεν εχουν!Αρα θα αναγκαστουν ολοι να παρουν νεα ακουστικα και τι πιο πιθανο απο το να επιλεξουν να ειναι ιδια μαρκα με το τηλεφωνο τους για να ειναι συμβατα!

 

Αpple,is that you?

  • Like 15
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μακροπροθεσμα δεν ειναι κακη ιδεα και περα απο τα ακουστικα θα μπορεις πχ να το συνδεσεις με ενα ενισχυτη ή ηχεια κ να στελνει ψηφιακο ηχο σε αυτα κ ταυτοχρονα να φορτιζει κ το κινητο

 

απλα το να εχεις μια υποδοχη για ολα αυξανει τις πιθανοτητες να χαλασει αυτη κ μολις χαλασει το κινητο θα ειναι για πεταμα. Συν οτι για αρκετα χρονια θα εχεις προβλημα συμβατοτητας της κλασσικης υποδοχης κ ακουστικων

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλό θα ήταν όσοι ασχολούνται με μουσική επαγγελματικά να μην άκουν τι λέει η κάθε Intel και Apple. Το μόνο που τους νοιάζει είναι το κέρδος.

 

Θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν ένα αντάπτορα με κόστος $5 όπου να κάνει αυτό που θέλουν.

 

Έχουμε φτάσει σε μια εποχή που τα θέλουν όλα ψηφιακά χωρίς όμως να λένε το γιατί. Το γιατί είναι ο έλεγχος και το κλείσιμο των οικοσυστημάτων τους με δικλείδες από παντού.

 

Όσοι αγαπούν τη μουσική καλό θα ήταν να γυρίσουν σε βινύλια και να παραμείνουν στα κλασσικά βύσματα.

Όσοι τα θέλουν όλα digital ας περάσουν τα πάντα σε USB Type-C και να αρχίσουν τη μετάβασή τους στο matrix.

 

Καλή τύχη και καλή αντάμωση :-)

  • Like 8
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Technologically speaking.... είναι πολύ καλή ιδέα και ένα ακόμα βήμα προς τα εμπρός.

 

Το μοναδικό που με κρατάει πίσω, όπως και πιστεύω των περισσότερο κόσμο, είναι η αντοχή του. Πόσοι και πόσες φόρες έχουμε ξεχαστεί με τα ακουστικά, ειδικά  αν είναι τύπου "ψύρα", και έχουμε πάρει μαζί μας απο κινητό μέχρι και φορητό; Παραλίγο κάποτε να ρίξω ολοκληρο tower για να προλάβω να ανοίξω την πόρτα, ενω εχω δει συνάδελφο με netbook να κρέμεται απο τα ακουστικά του!!! :P Και το κακόμοιρο το jack να αντέχει. Το USB type-c δεν μου γεμίζει το μάτι σε θέμα άντοχής....

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι... δηλαδή θα έχω το σούπερ λεπτο tablet μαζί μου και μια τσάντα με ανταπτορες... και θα ψάχνω να βρω τι πρέπει να συνδεσω για να έχω ακουστικά, στικάκι ίσος και φόρτιση ταυτόχρονα...

Όπως ελεγε και ενα ανέκδοτο "που πας τις μπαταρίες ξεχασες"....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εαν μπορω να φορτίζω το κινητό και να ακουω μουσικη, και να βγαζω το ρευμα χωρις να χρειάζεται να βγαλω τα ακουστικα καλοδεχούμενο. αν ειναι πιο δύσχρηστο το να εχεις μια θηρα αντι για 2 να το βρασω.

σιγα σιγα ολα αλλαζουν που ηταν στάσιμα εδω και δεκαετίες.

βλ. πιστολακι για μαλλια

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...