Προς το περιεχόμενο

Η Audi θέλει να “χτυπήσει” την Tesla και ετοιμάζει τρία ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2020


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Από ότι φαίνεται η Audi αποφάσισε να επιταχύνει τα σχέδια της πάνω στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, και ευελπιστεί ότι θα έχει τρία μοντέλα έτοιμα μέχρι το 2020. Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει μία θυγατρική, που θα ασχολείται με την εξέλιξη αυτόνομων οχημάτων.

Ο CEO της εταιρείας Rupert Stadler δήλωσε στο Reuters, ότι η ανανεωμένο προσέγγιση της Apple πάνω στα ηλεκτρικά οχήματα, είναι το άμεσο αποτέλεσμα του σκανδάλου με τις εκπομπές ρύπων στο οποίο είχε εμπλακεί η μητρική εταιρεία Volkswagen.

 

Αν και ο Rupert Stadler δεν αναφέρθηκε λεπτομερώς πάνω στα επερχόμενα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Audi, ανέφερε ότι μεταξύ τους θα βρίσκεται ένα subcompact, ενώ για να μπουν σε φάση παραγωγής και για να υποστηριχθούν σωστά, η εταιρεία αναμένεται να εγκαταλείψει κάποια παλαιότερα μοντέλα. Από ότι φαίνεται, η Audi θέλει να εισέλθει αρκετά δυναμικά στην κατηγορία που “δημιούργησε” η Tesla, και σύμφωνα με τον Stadler η εταιρεία μελλοντικά θα παρουσιάσει ένα “αυτοκίνητο ρομπότ, το οποί ενδεχομένως δεν θα διαθέτει τιμόνι ή πετάλια, οπότε και θα είναι ιδανικό για την πόλη”.

 

Η Audi επίσης έχει πολλά σχέδια πάνω στα αυτοκίνητα με κυψέλες καυσίμου, αλλά δεν πιστεύει ότι θα υπάρχουν πολλοί σταθμοί φόρτισης για να γίνει η τεχνολογία βιώσιμη μέχρι τουλάχιστον το 2020.

 

Link.png Site: Engadget

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ο ελον τους εχει βαλει ολους στην μπριζα.

και μου λεγανε μικρο οτι ενας κουκος δεν φερνει την ανοιξη!

λάλησε εσύ να λαλήσουν και οι άλλοι (κάθε φορά αυτό απαντάω όταν ακούω την συγκεκριμένη παροιμία ) :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συγγνώμη που θα αναφερθώ κάπως στο θέμα..

Τη συγκεκριμένη εταιρία δε τη χωνεύω με τίποτα.. Όταν βλέπω Audi στο δρόμο νοιωθω όπως τότε που κυκλοφορούσε η bmw 316 του κάθε πασοκοελληνα-θείου μου.

Βέβαια πουλάει σα διάολος, βγάζει καλά οχήματα, μα..

Υγ: σα να βλεπω το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο να το προμοταρει με δόση iron-stark.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

και τιμή 2 φορές πάνω από την tesla. το 2020 πολύ πιθανό η tesla να εχει θεμελιώσει το όνομα της στα ηλεκτρικά και έτσι δυσκολα κάποιος ανταγωνιστής , με ενδεχόμενο ακριβότερα οχήματα και χωρίς παρελθόν στα ηλεκτρικά, να μπορέσει να την ανταγωνιστεί.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

"Η Audi επίσης έχει πολλά σχέδια πάνω στα αυτοκίνητα με κυψέλες καυσίμου, αλλά δεν πιστεύει ότι θα υπάρχουν πολλοί σταθμοί φόρτισης για να γίνει η τεχνολογία βιώσιμη μέχρι τουλάχιστον το 2020."

 

οι κυψελες καυσιμου δεν θελουν ρευμα και σταθμους φορτισης! και με απλους υδρογονανθρακες (βενζινη) δουλευουν.. απλα πρεπει να εξελιχθουν ακομα.. και η λυση της Τεσλα με τις μπαταριες λιθιου δεν ειναι κ τόσο βιωσιμη! δεν εχει ο πλανητης τοσα κοιτασματα λιθιου ωστε να υποστηριξει τα μελλοντικα ηλεκτρικα αυτοκινητα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Tί λες ωρέ Architekt? Άλλο τα κοιτάσματα και άλλο η υπάρχουσα υποδομή εξόρυξης.

Τα υπάρχοντα αποθέματα επαρκούν μια χαρά και σίγουρα υπάρχουν πολλά ακόμη να εξερευνηθούν.

Η τιμή του λιθίου αυξήθηκε αλλά παραμένει μικρό κομμάτι του κόστους της μπαταρίας.

Σταδιακά θα δημιουργηθεί και η υποδομή εξόρυξης μιας και την επόμενη 5ετία θα αρχίσουν να παράγουν πολλές νέες εταιρείες.

Απλά όταν δημιουργείται ένα εργοστάσιο που μόνο του διπλασιάζει την παγκόσμια παραγωγική ικανότητα μπαταριών λιθίου λογικό είναι να υπάρξουν προσωρινές ελλείψεις πρώτης ύλης.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω δει βίντεο με Tesla vs whatever σε ευθεία να τα σκίζει αλλά πώς είναι η οδική συμπεριφορά τους σε σχέση με τους Ευρωπαίους κατασκευαστές?

 

Υπάρχει καμιά σοβαρή σύγκριση με σημερινά βενζινοκίνητα οχήματα από BMW, VW, Audi, Mercedes-Benz, Alfa Romeo πέραν της καγκουριάς του drag race?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η tesla όχι μόνο έχει ήδη ηλεκτροκινούμενα αυτοκίνητα, αλλά και auto pilot. Τώρα αν η audi βγάλει το 2020 ηλεκτροκινούμενο όχημα, φαντάσου η tesla που θα έχει φτάσει έως τότε. Δυστηχώς η αυτοκινητοβιομηχανίες πιάστηκαν στον ύπνο και δεν νομίζω να "ξυπνήσουν" εύκολα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...