Προς το περιεχόμενο

H AMD ανακοίνωσε ότι η τιμή της Radeon Vega Frontier Edition ξεκινάει από τα $999


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μπορεί για τη συγκεκριμένη κάρτα γραφικών να γνωρίζουμε και την παραμικρή λεπτομέρεια για τα τεχνικά χαρακτηριστικά της εδώ και αρκετές εβδομάδες, ωστόσο η AMD δεν είχε κάνει γνωστή την ημερομηνία διάθεσης ή τη τιμή της μέχρι πρόσφατα.

Η νέα Radeon Vega Frontier Edition που βασίζεται στην αρχιτεκτονική Vega θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις, με air-cooling σύστημα και με σύστημα liquid-cooling. Η air-cooled έκδοση που είναι ήδη διαθέσιμη από συγκεκριμένους e-tailers/ retailers και σε συγκεκριμένες περιοχές, έχει κόστος $999 ενώ το κόστος της liquid-cooled έκδοσης που θα κυκλοφορήσει μέσα στο τρίτο τρίμηνο της χρονιάς θα φτάνει τα $1499.

 

Οι τιμές είναι αναμφισβήτητα υψηλές ωστόσο η συγκεκριμένη κάρτα γραφικών κατασκευάστηκε για να ανταγωνιστεί την Titan Xp της Nvidia και για τομείς των επιστημών και της ιατρικής που μπορούν να εκμεταλλευτούν την πολύ υψηλή απόδοση της στους υπολογισμούς με αριθμούς κινητής υποδιαστολής καθώς και για machine learning, real-time visualization και physically-based rendering, για 3D rendering, για game και VR development, για video encoding κ.ά.

 

Βεβαίως, και σύμφωνα με τον Raja Koduri της AMD, η Radeon Vega Frontier Edition δεν διαπρέπει μόνο στις επαγγελματικές εφαρμογές (π.χ CAD) αλλά και στο gaming, με την κάρτα να αποδίδει σύμφωνα με τη κατασκευάστρια εταιρεία στο Sniper Elite 4 περισσότερα από 60fps σε ανάλυση 4K.

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

 

Ο “διπλός χαρακτήρας” της Radeon Vega Frontier Edition επιβεβαιώνεται κατά κάποιο τρόπο και από την ύπαρξη δύο λειτουργιών στο περιβάλλον χρήσης Radeon Pro Settings, ώστε ο χρήστης που ασχολείται με το game developing για παράδειγμα να μπορεί να εναλλάσσεται ανάμεσα στην παραγωγή/ design και στο playtesting/ performance optimization.

 

Να θυμίσουμε ότι η κάρτα γραφικών διαθέτει 64 Next-Gen Compute Units και 4096 stream processors που συνεπικουρούνται από 16GB μνήμης HBC. H απόδοση της έχει αξιολογηθεί στα 26.2 TFLOPS (FP32) και 13,1 TFLOPS (FP16). Περιμένουμε από την AMD να κυκλοφορήσει κάρτες γραφικών που βασίζονται στην αρχιτεκτονική “Vega” και για την αγορά των gamers.

 

 

Link.png Site: GSMArena

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

No thanks με 700 ευροπουλα παιρνεις 1080ΤΙ και ειναι και ανωτερη σε παιχνιδια . Αν ηθελα επαγγελματικη θα επερνα Tesla ... 

Τα χεις μπερδεψει λιγο μου φαινεται...

  • Like 8
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

No thanks με 700 ευροπουλα παιρνεις 1080ΤΙ και ειναι και ανωτερη σε παιχνιδια . Αν ηθελα επαγγελματικη θα επερνα Tesla ...

Μεταξεταστέος το Σεπτέμβριο... :P

 

3 μηνιάτικα

Ποιου? Αυτού που πράγματι την χρειάζεται?

  • Like 21
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 μηνιάτικα

Αν έχεις ανάγκη αυτή την κάρτα επαγγελματικά τότε μιλάμε για έξοδο που θα καταλήξει να είναι κάτω από 400Ε (βγάλε ΦΠΑ, φόρο).

Επίσης, αν έχεις τόσο μικρό μισθό δε θα πάρεις αυτή την κάρτα.

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι κύριοι από το pcworld δώσανε αυτά για την σύγκριση με titan xp. Πάντως η titan δεν είναι πεντε κατοστάρικα πάνω; Νομίζω τελευταία φορά που είδα amazon είχε τιμή παρόμοια με την water-cooled έκδοση της vega...

 

Αυτό πάλι που βάζουν στην εξίσωση ΚΑΙ gaming για τέτοιες κάρτες δεν το καταλαβαίνω. Εχει πει ποτέ κανείς για gaming για τις Quadro PXXXX ; Απορώ τι marketing προσπαθούν να κάνουν.

 

Πάντως για σωστά συμπεράσματα πρέπει να περιμένουμε πάλι...

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

16 gb HBC

Μήπως εννοείς ΗΒΜ ; 

 

http://pro.radeon.com/en-us/product/radeon-vega-frontier-edition/

 

Με τεράστια γράμματα η AMD ονομάζει τον τύπο μνήμης High-Bandwidth Cache. Δες και στο επίσημο link παραπάνω (και στο Specifications για περισσότερη λεπτομέρεια). Δεν υπάρχει διαφορά με HBM.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...