Προς το περιεχόμενο

Marcos_Aurilius

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    2.788
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

  • ΝΙΚΗΤΗΡΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

    1

Σχετικά με Marcos_Aurilius

  • Ημερομηνία γέννησης 18/10/1981

Ιστοσελίδα

  • Website URL
    http://www.IOsifKapa.gr

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας

ΑΛΛΑ

  • Τοποθεσία
    Πλέον στην Κρήτη...
  • Ενδιαφέροντα
    H φωτογραφία κυρίως...
  • Απασχόληση
    Διαχειριστής δικτύων

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Marcos_Aurilius's Achievements

  1. Δύο ώρες είναι υπεραρκετές για να πάρεις μια γεύση αν το παιχνίδι σου κάνει για να το αγοράσεις άμεσα ή όχι. Δεν λέω αν θα σου αρέσει - μπορεί να σου αρέσει αρχικά, και μετά τα μισά, μετά από 20 ώρες πχ να σε ξενερώσει για δικό σου λόγο. Το να δεις όμως αν τρέχει σωστά και αν είναι το στυλ που φανταζόσουν ή όχι, 2 απερίσπαστες ώρες εντός των πρώτων 14 ημερών είναι μια χαρά.
  2. Δεν ξέρω πόσες άλλες ανάλογες οθόνες το έχουν, αλλά μου έκανε αμέσως κλικ το ενσωματωμένο αυτόματο calibrator. Εδώ έναν απλό φωτογραφικό εκτυπωτή κι ένα 27άρι DELL IPS έχω σπίτι που φτύνω αίμα να τα... ευθυγραμμίσω, και μου ακούγεται ανεκτίμητο - πόσο μάλλον για έναν επαγγελματία
  3. Άλλη μία απόδειξη ότι η τρέχουσα "τεχνητή νοημοσύνη" είναι απλώς μία τεχνολογία παραγωγής ρεαλιστικών κειμένων από μηχανές που δεν έχουν καμία δυνατότητα πραγματικής κατανόησης νοημάτων, αλλά μόνο συσχετισμού λέξεων μέσω αριθμητικών τιμών, με τα αποτελέσματα τους να να αποτελούν μονο συραφές των κειμένων πάνω στα οποία εκπαιδεύτηκαν (πάρα πολλά εκ των οποίων προφανώς είναι "σκουπίδια", λόγω ευκολότερης διαθεσιμότητας).
  4. Σοβαρά τώρα? Έχουν έστω πλησιάσει οι developers να ξεζουμίσουν τις δυνατότητες του (απλού) PS5? Γιατί ας πούμε έπαιξα προ ημερών το demo του ολοκαίνουριου Stellar Blade και, με εξαίρεση τον κεντρικό χαρακτήρα και τα bosses, τα γραφικά ήταν κατώτερα του Cyberpunk - που είναι cross-gen limited παιχνίδι 3ετίας. Θα μου πεις "κι από ένα παιχνίδι βγάζεις διάγνωση ρε μάστορα?" και θα έχεις δίκιο. Αλλά ακόμα δεν νιώθω να έχω δει κάτι πραγματικά next-gen. Ίσως αν πιάσω το Forbidden West, που κι αυτό όμως λογικά είναι limited από το cross-gen.
  5. Έχω Redmi Note 10 Pro από πρόπερσι. Έκανα μια γρήγορη βόλτα όλα τα μενού (όπως σε κάθε νέα συσκευή που αγοράζω) κι απενεργποιήσα το recommended content νομίζω σε 2 σημεία - μία στα μενού, και μια στους φακέλους. Και έκτοτε δεν έχω δει ποτέ διαφήμιση στο λειτουργικό - και το κινητό παίρνει όλα τα updates, και είναι άψογο και γρήγορο όπως την πρώτη μέρα που βγήκε από το κουτί. Μήπως υπερβάλουμε για την Xiaomi? (όχι προσωπικά εσύ, όλοι)
  6. Όντως με παρατεταμένο κράτημα εμφανίζει μία λίστα με τις κάρτες για γρήγορη επιλογή, αλλά δεν φαίνεται να μπορείς να σύρεις κάποια από αυτές για να δημιουργήσεις εικονίδιο συντόμευσης.
  7. Εδω ο άλλος έκανε outsourcing τα αεροπλάνα που φτιάχνει, για να κόψει όσα μπορεί - το κέρδος πάνω απ'όλα.
  8. H τελευταία παράγραφος είναι από δελτίο τύπου της ΕΛΑΣ ή των συνδρομητικών?
  9. Tο κατέβασα κι εγώ, εντυπωσιασμένος από τα captures στο PS Store. Ψαρωτικά όντως τα γραφικά στην πρώτη περιοχή στην παραλία, και μετά αρκετά ξενέρωμα μέσα στην πρώτη πολη - δεν μου έβγαλε τόσο next-gen όσο το Cyberpunk που είναι του 2020 (είμαι στο 55%). Καλό gameplay πάντως.
  10. Δεν καταλαβαίνω προς τι τα γέλια στις αρχικές αντιδράσεις. Πάρα πολύ καλά κάνουν. Βλέπουν ότι ο τεχνολογικός τους κλάδος δέχεται επίθεση από την Δύση οπότε ξεκινάνε την απεξάρτηση των κυβερνητικών συστημάτων τους.
  11. Καιρό τώρα τα έχω στην Wishlist του PS5 - να δω πότε θα αξιωθώ...
  12. Μη εφαρμόσιμο μέτρο κατά την γνώμη μου - πιο εύκολο είναι απλώς να κλείσεις την Florida ως επιλογή για σύνδεση. Οι ΗΠΑ είναι μια βαθιά συντηρητική χώρα - και επιπλέον, υπάρχουν πολλοί λομπίστες που θα προτιμούσαν να υπάρχει έλεγχος του τι μπορούν (και κυρίως τι δεν μπορούν) να δουν οι νέοι άνθρωποι στα social media. Αν το ενδιαφέρον τους ήταν πραγματικά το καλό των παιδιών τους, θα ξεκινούσαν από την ανεξέλεγκτη οπλοκατοχή, το μαθητικό χρέος και την στήριξη των ευπαθών οικογενειών.
  13. Μπήκα να γράψω αυτό ακριβώς - ότι μάλλον δεν είναι μόνο οι κακοί γραφειοκράτες δημόσιοι υπάλληλοι της ΕΕ που εβάλανε στο μάτι την καινοτομία της αγίας Apple, επειδή τελείωσαν με την νομοθέτηση του μήκους του αγγουριού... Και για να είμαι σαφής, σφυροκόπημα από παντού και στην Apple, και στην Meta και στην Google και σε οποιαδήποτε άλλη εταιρεία καταπνίγει αθέμιτα τον ανταγωνισμό της για να μπορεί να αρμέγει από θέση απόλυτης ισχύος.-
  14. Μα εννοείται θα προτιμήσω να βλέπω μικρότερο κάτι που με ενδιαφέρει για να ανοίξει χώρος για πράγματα που δεν με ενδιαφέρουν.
  15. Αρχικά, η (κάθε) NVidia έχει το άδικο, ασχέτως τι θα αποφασίσουν τα δικαστήρια. Έχει μια εμπορική μηχανή, η οποία αποκτάει τις ικανότητές της από άλλα εμπορικά προϊόντα για τα οποία δεν πλήρωσε δικαιώματα. Δεν αρκεί να "αγοράσει το βιβλίο" όπως θα έκανε ένας άνθρωπος - εδώ μιλάμε για εμπορική εκμετάλλευση, όχι για προσωπική χρήση. Το πρόβλημα ξεκινάει απ'το ότι τέτοια μοντέλα εκπαιδεύονται πάνω σε εκατοντάδες εκατομμύρια βιβλία, κείμενα, άρθρα, tweets, emails ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο πρωτογενές δεδομένο. Αυτά τα λίγα τα γράφω ως κάποιος που πέρσι κατέθεσε μεταπτυχιακή εργασία πάνω στην ανάπτυξη/εκπαίδευση/αξιοποίηση τέτοιων γλωσσικών μοντέλων.
  • Δημιουργία νέου...