Δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε νέο iPhone το πρώτο εξάμηνο του έτους, όμως η Apple κάνει φέτος την εξαίρεση, κυκλοφορώντας από σήμερα στις πρώτες αγορές το iPhone SE.

Το iPhone SE είναι η πρόταση της εταιρείας στα «μικρά» smartphones, μόνο σ' ότι έχει σχέση με το μέγεθος, αφού από πλευράς επιδόσεων, το νέο iPhone διαθέτει πολλά από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μεγαλύτερου αδερφού, του iPhone 6s. Όπως αναφέρει και η ίδια η εταιρεία, το iPhone SE αποτελεί τον πραγματικό διάδοχο του iPhone 5s, που είχε πρωτοκυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο του 2013. Μοιράζονται τον ίδιο σχεδιασμό, με τη μοναδική αλλαγή που εντοπίσαμε να είναι το ανοξείδωτο λογότυπο της Apple στο πίσω μέρος το οποίο πλέον δεν γρατζουνιέται εύκολα.

 

 

Το μέγεθος της οθόνης των 4' ιντσών είναι και αυτό που κρατά τις διαστάσεις της συσκευής σε χαμηλά επίπεδα, κάνοντας τη χρήση της με το ένα χέρι μια πολύ εύκολη υποθεση. Τα χρώματα της οθόνης όπως διαπιστώσαμε είναι κορυφαία, με την ανάλυση να φτάνει πολύ κοντά αλλα να μην είναι HD. Εσωτερικά η Apple ενσωματώνει τα ίδια χαρακτηριστικά με αυτά του iPhone 6s όπως δηλαδή το A9 SoC με διπύρηνο επεξεργαστή και 2GB μνήμη. σε συνδυασμό με την κάμερα των 12MP, που κι 'αυτή τη συναντάμε στο μεγαλύτερο αδερφάκι, το iPhone 6s. Η συγκεκριμένη κύρια κάμερα στο πισω μέρος χαρίζει κορυφαίες φωτογραφίες, με την τεχνολογίας Focus Pixels να βοηθά στη γρήγορη εστίαση ενώ δεν υποστηρίζει οπτικό σταθεροποιητή όπως στο iPhone 6s Plus.

 

P1070024.jpg

 

P1070034.jpg

 

Τα παραπάνω τεχνικά χαρακτηριστικά χαρίζουν στο iPhone SE δικαίως τον τίτλο του πιο «δυνατού smartphone με οθόνη 4' ιντσών», αν και ο αποθηκευτικός χώρος περιορίζεται στα 16GB και δεν είναι επεκτάσιμος κατά την πάγια τακτική της Apple.

 

Είδαμε το iPhone SE στο νέο Rose Gold χρώμα, με την τιμή του να έχει οριστεί στην ελληνική αγορά στα €499 για το μοντέλο των 16GB και στα €599 για όσους χεριάζονται χωρητικότητα 64GB. Αν και κυκλοφορεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε επιλεγμένες Ευρωπαικές χώρες από σήμερα, δε θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ να το δούμε και στην Ελλάδα αφού η ημερομηνία κυκλοφορίας έχει οριστεί για τις 7 Απριλίου.